Vul hieronder een trefwoord in om snel het antwoord te vinden op uw vraag over het visum Kenia

Algemene vragen visum Kenia

 • Heb ik een visum voor Kenia nodig?

  Heeft u de nationaliteit van Nederland, België of een ander land in de Europese Unie? Dan heeft u een visum nodig voor een vakantie, zakenreis of bezoek aan vrienden of familie in Kenia. Ook reizigers met de nationaliteit van het Verenigd Koninkrijk en Zwitserland moeten voor vertrek een visum Kenia aanvragen.

  Kinderen tot en met 15 jaar oud en reizigers met de nationaliteit van Cyprus worden uitgezonderd. Zij hebben geen visum nodig voor een toeristische of zakelijke reis naar Kenia.

  Reist u alleen naar Kenia voor een overstap? Als u tussendoor het vliegveld in Kenia niet verlaat, heeft u daarvoor geen visum nodig.

  Sinds 2021 kunnen visa voor Kenia alleen nog online worden aangevraagd. U hoeft dus niet naar een ambassade of consulaat te komen. Vraag uw visum eenvoudig aan met een online aanvraagformulier en u kunt zorgeloos op reis.

  Nu een visum Kenia aanvragen

 • Welk visumtype moet ik aanvragen?

  Sinds 2021 worden er geen fysieke visa meer uitgegeven door Keniaanse consulaten en ambassades. In plaats daarvan kunt u een elektronisch visum (e-visum) aanvragen met een online aanvraagformulier.

  De e-visa voor Kenia kunnen worden aangevraagd voor een zakelijk of toeristisch reisdoel. Ook het bezoeken van vrienden en familie in Kenia is hiermee toegestaan. Bij het aanvragen van het e-visum kunt u aangeven wat uw reisdoel is. U ontvangt dan vanzelf de juiste variant. Met het e-visum Kenia kunt u tot 90 dagen in Kenia verblijven.

  Direct uw e-visum voor Kenia aanvragen

 • Hoe lang is het visum Kenia geldig?

  Het visum is geldig voor één reis. U mag 90 dagen in Kenia verblijven. Als u wilt, kunt u de maximale verblijfsduur na aankomst in Kenia verlengen tot 180 dagen. Dat kunt u regelen bij het hoofdkantoor van de immigratiedienst (Department of Immigration Services) in Nairobi.

  U kunt uw visum al lang voor vertrek naar Kenia aanvragen. Vraagt u uw visum meer dan 30 dagen voor aankomst in Kenia aan? Dan wordt uw aanvraag in de wacht gezet en precies 30 dagen voor aankomst automatisch in behandeling genomen. Op die manier wordt voorkomen dat de geldigheidsduur van uw visum alweer verlopen is wanneer u in Kenia aankomt.

  Op uw visum staat de afgifte- en verloopdatum, en dus niet de verwachte aankomstdatum die u invulde in het aanvraagformulier. U mag al in Kenia arriveren zodra uw visum is toegekend. Dit hoeft niet precies op datum te zijn die u in het formulier had ingevuld. U mag uw reis dus ook nog uitstellen tot maximaal 3 maanden na de dag van toekenning. Ongeacht uw aankomstdatum mag u altijd 90 dagen in Kenia verblijven. Dus ook als u pas 3 maanden na de toekenning van uw visum in Kenia arriveert.

  Voorbeeld: op 1 januari vraagt u een visum aan, waarbij u in het aanvraagformulier invult dat u op 1 juli in Kenia verwacht te arriveren. Uw aanvraag wordt dan voor u in de wacht gezet en op 2 juni automatisch in behandeling genomen. U ontvangt uw visum op 9 juni. U mag dan tussen 9 juni en 9 september in Kenia arriveren. Ongeacht uw daadwerkelijke aankomstdatum mag u altijd 90 dagen in Kenia verblijven. Merk op: hier wordt gerekend met een levertijd van 7 dagen, maar soms is deze wat korter of langer. Meer informatie over de levertijden vindt u op de pagina met kosten en levertijden van de e-visa voor Kenia.

  Nu uw aanvraag indienen voor het visum Kenia

 • Met welke voorwaarden moet ik rekening houden?

  Voor uw visumaanvraag heeft u allereerst een paspoort nodig. Dat paspoort moet nog minimaal zes maanden geldig zijn wanneer u in Kenia arriveert. Het paspoort moet nog minimaal drie lege pagina’s bevatten. Uw paspoort moet zijn uitgegeven door een land in de Europese Unie (zoals Nederland of België), het Verenigd Koninkrijk of Zwitserland. Heeft u een andere nationaliteit? Controleer dan op deze pagina welk visumtype u kunt aanvragen.

  U mag ook gebruikmaken van een noodpaspoort of een diplomatiek paspoort. Maar u kunt geen visum Kenia aanvragen met een ID-kaart, verblijfsvergunning of vluchtelingenpaspoort. Let op: kinderen tot en met 15 jaar oud hebben geen visum voor Kenia nodig, maar wel een eigen paspoort. Een Duits kinderpaspoort is ook toegestaan.

  Het visum dat u eenvoudig online kunt aanvragen is geschikt voor toeristische, zakelijke en medische reisdoelen. Daaronder valt ook het bezoeken van vrienden en/of familieleden die in Kenia wonen. Maar het is niet toegestaan om met een toeristenvisum of zakenvisum in dienst te treden bij een Keniaanse werkgever. Ook vrijwilligerswerk is niet toegestaan. Als u in Kenia wilt werken moet u een werkvergunning aanvragen bij de immigratiedienst van Kenia.

  Om een visum Kenia te kunnen aanvragen hoeft u nog niet exact te weten wanneer u op reis gaat. Op de pagina over de geldigheidsduur van het visum Kenia leest u hoe flexibel u nog kunt zijn met het wijzigen van de reisdata na het aanvragen van uw visum. Wel moet u bij het aanvragen van het visum al weten waar u na aankomst in Kenia zult overnachten. U moet daarvan de adresgegevens invullen in het aanvraagformulier. Als u overnacht in een hotel of ander soort accommodatie moet u ook de boekingsbevestiging aanleveren bij uw visumaanvraag. Als u overnacht bij vrienden of familie moet u een uitnodigingsbrief van hen aanleveren.

  Alle documenten die u aanlevert bij uw visumaanvraag moet u ook printen en meenemen op reis. Het kan zijn dat u deze bij aankomst in Kenia aan een beambte van de immigratiedienst moet tonen. Ook moet u bij aankomst al een ticket kunnen tonen van de vlucht waarmee u Kenia weer gaat verlaten.

  Reist u zakelijk? Dan moet u bij uw visumaanvraag ook een uitnodigingsbrief van de organisatie die u in Kenia gaat bezoeken aanleveren.

  Bent u ooit strafrechtelijk veroordeeld voor een misdrijf? Dan voldoet u niet aan de voorwaarden van het visum Kenia. Verkeersboetes vormen doorgaans geen probleem, want dat zijn meestal overtredingen en geen misdrijven. Bent u ooit een land uitgezet als gevolg van een (visumgerelateerde) wetsovertreding? Dan kunt u geen visum Kenia aanvragen.

  Ik begrijp de voorwaarden en wil mijn visum aanvragen

 • Vormt mijn strafblad een probleem?

  In het aanvraagformulier voor het visum Kenia wordt gevraagd of u ooit strafrechtelijk veroordeeld bent. Hiervoor maakt het niet uit in welk land u bent veroordeeld. U moet deze vraag naar waarheid beantwoorden. Als u deze met “Ja” beantwoordt, komt u niet in aanmerking voor het e-visum Kenia. U moet dan contact opnemen met een ambassade. Heeft u alleen een verkeersboete gekregen? Dan kunt u wel een visum voor Kenia aanvragen.

 • Moet of kan ik langs bij de ambassade van Kenia?

  Nee, sinds 2021 worden visa niet meer toegekend door de ambassades of consulaten van Kenia. U kunt uw visum alleen online aanvragen, met een digitaal aanvraagformulier. Nadat uw aanvraag is goedgekeurd, kunt u uw visum zelf printen. U kunt alles dus eenvoudig thuis regelen.

  Vindt u het aanvragen van een visum via de website ingewikkeld? Op deze pagina met veelgestelde vragen vindt u veel uitleg. Ook kunt u meer toelichting vinden op de pagina met uitleg over het aanvraagformulier van het visum Kenia.

 • Ik wil ook naar een buurland van Kenia reizen. Waar moet ik op letten?

  Als u naast Kenia ook een ander land in de regio wilt bezoeken, dan heeft u naast het visum voor Kenia mogelijk ook een visum voor dit andere land nodig. Ga ruim voor vertrek na welke regels gelden voor ieder land dat u wilt bezoeken. Reist u eerst naar Kenia, vanuit daar naar een ander land en vervolgens weer terug naar Kenia? Dan moet u een nieuw visum aanvragen voor uw terugkeer naar Kenia. Het visum voor Kenia is namelijk een single-entry visum. Dit betekent dat u het visum maar voor één reis naar Kenia mag gebruiken. Zodra u Kenia verlaat, verloopt dus ook de geldigheid van uw visum.

  Reist u vanuit Kenia naar Tanzania, Oeganda, Rwanda of Burundi en bent u van plan om daarna weer terug te keren naar Kenia? Daarvoor geldt een uitzondering. Uw visum voor Kenia blijft geldig als u tussendoor naar een van deze vier buurlanden reist. Bij de tweede aankomst in Kenia kunt u opnieuw het visum gebruiken waarmee u de eerste keer Kenia inreisde. U moet Kenia na de tweede aankomst verlaten op dezelfde dag als wanneer u het land tussendoor niet had verlaten.

 • Moet ik nog rekening houden met het coronavirus?

  De coronamaatregelen zijn al vaak gewijzigd. Daarom is het verstandig om ruim voor vertrek én net voor vertrek de pagina te lezen met de actuele maatregelen tegen covid-19 in Kenia.Check de coronamaatregelen voor uw reis naar Kenia

Vragen over de online aanvraagprocedure

 • Hoe kan ik het visum Kenia aanvragen?

  U begint de aanvraagprocedure voor het visum Kenia door het online-aanvraagformulier te openen. Het formulier bestaat uit drie onderdelen: uw contactgegevens, de reisgegevens en gegevens van elke reiziger waarvoor u een visum wilt aanvragen. Vul alle gegevens zorgvuldig in en let er vooral op dat de paspoortgegevens van iedere reiziger 100% correct worden overgenomen. Het invullen van het aanvraagformulier duurt meestal ongeveer tien minuten.

  Open het aanvraagformulier van het visum Kenia

  Zodra u alle gegevens in het formulier heeft ingevuld, kunt u de kosten van het visum Kenia voldoen. Dat kan eenvoudig en veilig met iDeal, Bancontact, creditcard, PayPal of Trustly. Wanneer de betaling is afgerond, ontvangt u een bevestiging per e-mail. Daarin staat ook een link naar uw persoonlijke statuspagina. Op die pagina kunt u de status van uw aanvraag op ieder moment bekijken. Ook kunt u daar zien of u nog stappen moet doorlopen om uw visumaanvraag te voltooien.

  Nadat u alle gegevens ingevuld en de betaling heeft voldaan, wordt gevraagd of u enkele documenten digitaal kunt aanleveren. Voor elke reiziger waarvoor u een visum aanvraagt, moet u een pasfoto, een paspoortscan- of foto, een foto of scan van de voorkant van het paspoort en een boekingsbevestiging van de eerste overnachting in Kenia aanleveren. Overnacht u bij vrienden of familie in Kenia? Dan moet u hen een uitnodigingsbrief laten schrijven en deze ook aanleveren bij uw visumaanvraag, in plaats van de boekingsbevestiging. Reist u zakelijk naar Kenia? Dan hoeft u geen boekingsbevestiging van uw overnachtingsadres aan te leveren, maar wel een uitnodigingsbrief van de organisatie die u in Kenia gaat bezoeken. Nadat u alle benodigde documenten heeft aangeleverd, controleren de visumspecialisten van VisumBuitenland.nl of deze aan de voorwaarden voldoen. U ontvangt een e-mail waarin staat of alles in orde is. Als er iets mis is met uw aanvraag, dan krijgt u de mogelijkheid om deze nog te corrigeren. Nadat u alle gegevens en documenten in goede orde heeft aangeleverd, hoeft u niets meer te doen. Uw aanvraag wordt dan door de immigratiedienst van Kenia in behandeling genomen. Gemiddeld wordt het visum vanaf dat moment na 9 dagen toegekend. Heeft u een spoedaanvraag ingediend? Dan ontvangt u het visum gemiddeld al na 3 dagen. Merk op dat hier wordt gesproken over gemiddelde levertijden, niet over maximale levertijden.

 • Moet ik documenten aanleveren?

  Voor elke reiziger waarvoor u een visum voor Kenia aanvraagt, moet u een pasfoto, een foto of scan van het paspoort en een foto of scan van de voorkant van het paspoort (de omslag) aanleveren. De pasfoto moet in kleur zijn, en het gezicht moet scherp in beeld zijn. De blik moet serieus zijn en er moet recht in de camera gekeken worden. De achtergrond moet egaal en licht zijn. Het hoeft geen officiële pasfoto te zijn. Een selfie voldoet ook, als die aan de genoemde vereisten voldoet. Een uitsnede van de pasfoto uit het paspoort wordt niet geaccepteerd.

  Gaat u op vakantie naar Kenia?
  Dan moet u ook een boekingsbevestiging van uw eerste overnachtingsadres aanleveren. Dit mag ook een informele, handgeschreven bevestiging zijn, of een schermafdruk van een e-mail of app. De boekingsbevestiging moet altijd bevatten: de naam van de reizigers, het adres van de accommodatie en de datums van aankomst en vertrek bij deze accommodatie. Gaat u bij meerdere accommodaties in Kenia overnachten? U hoeft alleen de bevestiging van uw eerste overnachtingsadres aan te leveren.

  Gaat u overnachten bij vrienden of familieleden die in Kenia wonen?
  Dan hoeft u geen boekingsbevestiging van een accommodatie aan te leveren. Wel moet u een foto of scan aanleveren van het paspoort, de ID-kaart of het Foreigner Certificate van de vriend of het familielid waarbij u in Kenia gaat overnachten. Deze persoon moet de Keniaanse nationaliteit of een Foreigner Certificate (ook wel Alien Card genoemd) hebben. Ook moet u een uitnodigingsbrief aanleveren die door deze persoon geschreven is. Dit mag ook een informele e-mail of handgeschreven brief zijn. De uitnodigingsbrief hoeft niet ondertekend te zijn, maar moet wel altijd bevatten:

  • de volledige naam van elke reiziger waarvoor u een visum aanvraagt
  • de volledige naam van de persoon die u uitnodigt
  • de datums van aankomst en vertrek bij de persoon die u uitnodigt
  • het adres en telefoonnummer van de persoon die u uitnodigt

  Gaat u op zakenreis naar Kenia?
  Dan hoeft u geen boekingsbevestiging van een accommodatie aan te leveren. Wel moet u een uitnodigingsbrief aanleveren die is geschreven door de organisatie in Kenia die u gaat bezoeken. Gaat u een beurs, conferentie of congres bijwonen? Dan voldoet een ticket of uitnodiging voor dit evenement ook. Een uitnodigingsbrief moet altijd bevatten:

  • de volledige naam van elke reiziger waarvoor u een visum aanvraagt
  • de reden voor het maken van de reis naar Kenia
  • de datum(s) van de zakelijke bijeenkomst of afspraak in Kenia
  • de naam, het adres en het telefoonnummer van de uitnodigende organisatie

 • Moet ik mijn reis al hebben geboekt?

  U kunt uw visum voor Kenia al aanvragen voordat u vliegtickets heeft geboekt. In het aanvraagformulier vult u een verwachte aankomstdatum in, maar zelfs nadat u het visum heeft ontvangen mag u nog schuiven met uw reisdata. U mag in Kenia arriveren vanaf het moment dat uw visumaanvraag wordt goedgekeurd, tot maximaal 3 maanden daarna.

  U kunt uw aanvraag al zo lang voor vertrek indienen als u wilt. Uw aanvraag wordt nooit meer dan 30 dagen voor de door u ingevulde verwachte aankomstdatum goedgekeurd, waardoor uw visum nog geldig is wanneer u op reis gaat. Meer uitleg hierover leest u op de pagina over de geldigheidsduur van het visum Kenia.

  Wel moet u in het aanvraagformulier van het visum Kenia al een overnachtingsadres invullen. U hoeft slechts één overnachtingsadres in te vullen, ook als u op meerdere locaties in Kenia overnacht. Deze locatie moet u al hebben vastgelegd en hiervan moet u een bevestiging (of uitnodigingsbrief) aanleveren bij uw visumaanvraag. Besluit u na het aanvragen van uw visum om toch op een andere locatie te overnachten? Of om op een andere dag in Kenia te arriveren? Dat is geen enkel probleem. U hoeft deze wijzigingen ook niet door te geven voor vertrek. Neem de bevestiging van de definitieve overnachtingslocatie wel mee op reis, zodat u deze bij aankomst in Kenia kunt tonen.

  Houd er ook rekening mee dat u bij aankomst in Kenia al een ticket voor een doorvlucht of terugvlucht moet kunnen laten zien.

 • Kan ik een visum aanvragen voor een ander?

  Dat kan, als die persoon u daarvoor toestemming heeft gegeven. Nadat u het formulier heeft ingevuld, leest u het voor aan de persoon waarvoor u het visum aanvraagt. Als die bevestigt dat alles correct is ingevuld, kunt u de aanvraag namens deze reiziger indienen. Als u een aanvraag indient voor een minderjarig kind, hoeven alleen de ouders toestemming te geven en mondeling te bevestigen dat het formulier correct is ingevuld.

  In het aanvraagformulier van het visum voor Kenia kunt u ook meerdere reizigers tegelijk toevoegen. U hoeft dan niet telkens de reisgegevens en contactgegevens opnieuw in te vullen.

 • Staat er een 0 of een O in mijn paspoortnummer?

  In een Nederlands paspoortnummer komen cijfers en letters voor. Soms is niet goed te zien of er een cijfer 0 of letter o in het paspoortnummer staat. De letter o komt in het Nederlandse paspoortnummer nooit voor. Het gaat dus altijd om het cijfer 0. Het paspoortnummer is niet hoofdlettergevoelig, het maakt dus niet uit of u kleine letters of hoofdletters invult.

  Dient u uw aanvraag voor een visum Kenia in via VisumBuitenland.nl? Dan wordt altijd gecontroleerd of u geen letter O en cijfer 0 heeft omgewisseld. Als deze fout wordt opgemerkt, zal die altijd meteen voor u worden gecorrigeerd. Zo kunt u alsnog probleemloos op reis.

  Heeft u een visumaanvraag ingediend via een andere website? Dan wordt deze fout in de meeste gevallen niet gecorrigeerd en kan het zijn dat uw visum ongeldig is. Het is niet mogelijk een paspoortnummer nog te wijzigen nadat u de visumaanvraag heeft ingediend; u moet dan een volledig nieuw visum aanvragen.

 • Wat kost het visum voor Kenia en hoe kan ik betalen?

  De kosten voor het aanvragen van het visum voor Kenia bedragen € 89,95 per persoon. Dit is een totaalprijs, die bestaat uit de consulaire kosten, de verwerkingskosten van VisumBuitenland.nl en de noodzakelijke belastingen. Als u uw aanvraag indient met het aanvraagformulier op deze website worden nooit transactiekosten in rekening gebracht, ongeacht welke betaalmethode u selecteert. U kunt de betaling voldoen met iDeal, Bancontact, creditcard, Trustly en PayPal.

  Heeft u uw visum voor Kenia al op korte termijn nodig? Dan kunt u in het aanvraagformulier de optie ’spoedlevering’ selecteren. Hiervoor wordt een toeslag in rekening gebracht van € 17,50 per persoon. Uw aanvraag wordt zo sneller door de visumspecialisten van VisumBuitenland.nl gecontroleerd en in behandeling genomen.

  Lees meer over de kosten en gemiddelde levertijden van het visum Kenia.

 • Wanneer ontvang ik mijn visum Kenia?

  Het visum Kenia heeft een gemiddelde levertijd van 9 dagen. Wilt u het visum zo snel mogelijk ontvangen? Dan kunt u ook kiezen voor een spoedlevering. Als u hiervan gebruikmaakt, bedraagt de gemiddelde levertijd 3 dagen.

  Houd er rekening mee dat de levertijden worden berekend vanaf het moment dat u alle gegevens en documenten in goede orde heeft aangeleverd.

  Houd er ook rekening mee dat er wordt gesproken over gemiddelde levertijden, en niet over maximale levertijden. Vaak worden aanvragen al sneller dan deze gemiddelde levertijden goedgekeurd. Maar het komt ook voor dat aanvragen langer in behandeling blijven. Bijvoorbeeld als de aanvraag als gevolg van een steekproefcontrole uitgebreider wordt bekeken door de immigratiedienst van Kenia. Ook feestdagen in Kenia, uitzonderlijke drukte bij de immigratiedienst, of technische storingen kunnen soms voor vertragingen zorgen.

  De overheid van Kenia raadt aan om uw visum minimaal drie weken voor vertrek aan te vragen. Hoe eerder u uw visumaanvraag indient, hoe groter de kans dat u uw visum tijdig ontvangt.

  Vraag nu het visum voor Kenia aan

  Vanwege de wisselende verwerkingstijden van visumaanvragen door de immigratiedienst van Kenia, kan VisumBuitenland.nl geen garanties bieden over de maximale levertijd. Dient u een spoedaanvraag in? Dan wordt deze uiterlijk binnen 24 uur, maar meestal zelfs al binnen een uur gecontroleerd door een visumspecialist van VisumBuitenland.nl. Als hierbij een fout wordt opgespoord, wordt u direct geïnformeerd over hoe u deze kunt herstellen. Zodra uw aanvraag door de visumspecialist is geaccepteerd, wordt deze ter keuring aangeboden bij de immigratiedienst in Kenia. Vanaf dat moment heeft VisumBuitenland.nl geen invloed meer op de verwerkingssnelheid van uw aanvraag, ook niet bij spoedaanvragen. Visumaanvragen worden altijd per persoon verwerkt. Ook als u een groepsaanvraag heeft ingediend voor meerdere personen tegelijk. Het is normaal dat er behoorlijk wat verschil zit tussen het moment waarop de eerste en de laatste visumaanvraag binnen een groep wordt gekeurd. Een aanvraag die langer in behandeling blijft, heeft geen grotere kans op afkeuring.

Na het indienen van uw visumaanvraag

 • Hoe ontvang ik mijn visum en moet ik wat printen?

  U ontvangt minimaal drie e-mails over uw visumaanvraag voor Kenia. Zodra u de betaling heeft voldaan ontvangt u hiervan een bevestiging. Zodra de door u aangeleverde documenten zijn gecontroleerd ontvangt u hiervan ook een bevestiging. En zodra uw visumaanvraag is gekeurd ontvangt u hiervan opnieuw een bevestiging.

  In elke e-mail staat dezelfde link naar uw persoonlijke statuspagina. Op die pagina kunt u altijd zien wat de status is van de visumaanvraag voor elke reiziger. Zodra de aanvraag is gekeurd, kunt u de visa vanaf uw persoonlijke statuspagina downloaden en printen. Het visum voor Kenia is een pdf-document. Het kan worden gedownload en bekeken op een computer, laptop, tablet of smartphone.

  U moet het visum printen en bij uw handbagage bewaren tijdens uw reis naar Kenia.

  Wanneer u in Kenia arriveert moet u op de luchthaven kunnen laten zien:

  • uw visum, geprint in kleur
  • het paspoort waarmee uw visum is aangevraagd
  • alle documenten die u ook heeft aangeleverd bij uw visumaanvraag
  • de boekingsbevestiging van de vlucht waarmee u Kenia weer verlaat

 • Ik heb nog geen visum of bevestiging ontvangen, wat nu?

  Heeft u nog geen enkele e-mail over uw visumaanvraag ontvangen? Bekijk eerst in uw e-mailprogramma de map met ongewenste e-mail (de spamfolder of de map met ’junkmail’). Zoek daarin naar een e-mail met het onderwerp “Documenten vereist voor visumaanvraag Kenia” of “Visumaanvraag Kenia ontvangen”. Kunt u ook hier geen e-mails met deze onderwerpen vinden? Controleer dan de status van uw aanvraag via deze pagina.

  Heeft u wel een e-mail ontvangen? Klik dan op de link in die e-mail om uw persoonlijke statuspagina te openen. Op uw persoonlijke statuspagina kunt u voor elke reiziger uit uw aanvraag de status bekijken. Blijft uw visumaanvraag langer dan verwacht in behandeling? Merk allereerst op dat de levertijden van het visum Kenia die op deze website genoemd worden altijd gemiddelden zijn, en geen maximale levertijden. Houd er ook rekening mee dat de levertijd pas ingaat vanaf het moment dat u alle benodigde documenten in goede orde heeft aangeleverd. Is uw aanvraag al veel langer in behandeling dan de gemiddelde levertijd? Dan kunt u reageren op een e-mail die u van ons heeft ontvangen om te vragen of er bijzonderheden zijn geconstateerd. Doorgaans is het echter niet mogelijk om invloed uit te oefenen op de verwerkingssnelheid van lopende aanvragen.

 • Kan ik mijn aanvraag nog wijzigen?

  U wordt verzocht om na het invullen van het aanvraagformulier goed te controleren of alle gegevens correct zijn ingevuld. U kunt nog correcties doorgeven totdat uw visumaanvraag voor Kenia in behandeling is genomen. Dit gebeurt meestal vrijwel direct nadat u alle benodigde documenten heeft aangeleverd. Merkt u op een later moment nog fouten op? Dan is het niet meer mogelijk om deze te corrigeren. In veel gevallen is dat ook niet nodig.

  In deze gevallen blijft uw visum nog geldig en hoeft u geen nieuw visum aan te vragen:
  • U wilt in Kenia arriveren op een andere datum dan u had ingevuld*
  • Uw overnachtingsadres is gewijzigd
  • Uw adres- of contactgegevens kloppen niet

  * U mag de aankomstdatum ook nog wijzigen nadat uw visum is toegekend en u hoeft dit niet door te geven. Wel moet uw aankomstdatum liggen binnen 3 maanden vanaf het moment dat uw visum is toegekend. U hoeft zich dus niet te houden aan de ’proposed date of arrival’ zoals die op het visum voor Kenia staat vermeld.

  Sommige fouten in het aanvraagformulier zijn wel problematisch en kunnen ervoor zorgen dat uw visum ongeldig is. Als dat het geval is, moet u een volledig nieuwe visumaanvraag voor Kenia indienen. U hoeft het vorige visum niet te annuleren, dat wordt automatisch overschreven wanneer u een nieuwe aanvraag indient.

  In deze gevallen is uw visum ongeldig en moet u een nieuwe aanvragen:
  • Uw naam staat niet hetzelfde op uw visum als onderaan op uw paspoort*
  • De afgifte- en/of verloopdatum van het paspoort zijn onjuist ingevuld
  • Het geslacht op het visum komt niet overeen met het geslacht op uw paspoort
  • Uw nationaliteit is verkeerd ingevuld

  * Uw naam moet hetzelfde op uw visum Kenia staan als onderaan op uw paspoort in het machinaal leesbare deel, tussen de "<<<" tekens. Lees ook de vraag "Mijn naam is verkeerd gespeld, wat nu?". Dien meteen een nieuwe aanvraag voor het visum voor Kenia in

 • Ik heb een nieuw paspoort, wat nu?

  Heeft u een nieuw paspoort in gebruik genomen nadat u een visumaanvraag voor Kenia heeft ingediend? Dan is het visum ongeldig. Dien een nieuwe visumaanvraag in met uw nieuwe paspoort en neem de nieuwe paspoortgegevens zorgvuldig over.

 • Mijn naam is verkeerd gespeld op het visum, wat nu?

  Heeft u een accent of leesteken in uw naam? Zoals een ü, ä, ö, ç, é, è, ê, ñ of ß? Deze letters worden automatisch gewijzigd. Speciale tekens in de naam, zoals umlauten en tremaʼs worden door het systeem van de immigratiedienst niet geaccepteerd. De naam wordt daarom omgezet zoals die in het machine-leesbare deel van het paspoort staat. Dat zijn de twee regels die veel "<<<" tekens bevatten, helemaal onderaan op de plastic of gelamineerde pagina in uw paspoort. De bovenste van deze twee regels bevat uw naam (direct na de landcode). Staat uw naam hier ook gespeld zoals op uw visum? Dan is alles in orde en kunt u probleemloos op reis naar Kenia.

  Heeft de spelfout niets te maken met een leesteken? Dan heeft u uw naam waarschijnlijk zelf verkeerd gespeld en is het visum ongeldig. Staat er een naam van een ander op uw visum, of mist er een deel van uw naam? Dat is mogelijk een gevolg van de automatische aanvulfunctie van uw browser. U bent er zelf verantwoordelijk voor om de juiste gegevens aan te leveren. Op de controlepagina, net voor het betalen, kreeg u nog de kans om alle gegevens na te gaan. De enige manier om dit te corrigeren is door een volledig nieuw visum voor Kenia aan te vragen.

 • Kan ik mijn aanvraag nog annuleren?

  U kunt de visumaanvraag nog annuleren totdat deze in behandeling is genomen door de Keniaanse immigratiedienst. Vrijwel meteen nadat u de benodigde documenten heeft aangeleverd, wordt uw aanvraag verwerkt en aan de immigratiedienst overgedragen. Vanaf dat moment is het niet meer mogelijk om een visumaanvraag te annuleren.

  Er is geen bedenktijd of herroepingsperiode van toepassing. Dat heeft twee oorzaken. Allereerst is een visum gepersonaliseerd en kan deze na annulering niet worden overgedragen aan een andere reiziger. En bovendien omdat met de verwerking van visumaanvragen meestal niet kan worden gewacht tot een bedenktijd of herroepingsperiode is verstreken. Daarom wordt net voor het voldoen van de betaling nadrukkelijk gevraagd of u wilt afzien van de bedenktijd en herroepingsperiode door het zetten van een vinkje, wat u heeft moeten doen om uw aanvraag te kunnen indienen.

 • Mijn aanvraag is afgekeurd, wat nu?

  Als een visumaanvraag voor Kenia wordt afgekeurd, is het belangrijk om uit te vinden wat de reden hiervoor is. Dit is geen eenvoudige taak, omdat de Keniaanse immigratiedienst meestal geen reden voor een afkeuring geeft. Vaak is een afkeuring te wijten aan een van de volgende redenen:

  • U voldoet niet aan de voorwaarden voor het visum Kenia
  • Het aanvraagformulier is niet correct ingevuld
  • Het aanvraagformulier is niet volledig ingevuld
  • De aangeleverde documenten voldoen niet aan de voorwaarden

  De ingevulde gegevens controleren
  In eerste instantie is het verstandig om te controleren of alle gegevens in het aanvraagformulier correct waren ingevuld. De meeste gegevens zijn in de eerste bevestigingsmail terug te vinden met het onderwerp “Visumaanvraag Kenia ontvangen”. Kunt u hier een fout ontdekken? Dat is waarschijnlijk de reden voor de afkeuring. Dien in dat geval een nieuwe visumaanvraag in met de juiste gegevens.

  Is uw visumaanvraag uit een andere/onbekende reden afgekeurd?
  Kunt u geen fout in de aangeleverde gegevens vinden? Dan heeft het geen zin om een nieuwe aanvraag in te dienen, want die zal waarschijnlijk opnieuw afgekeurd worden. In dat geval kunt u de ambassade van Kenia contacteren. Daar kunt u een aanvraag voor een zogenaamd ‘referred visa‘ indienen.

  Als uw visumaanvraag via VisumBuitenland.nl wordt afgekeurd, ontvangt u het volledige aankoopbedrag van uw visum terug. Dit geldt voor alle aanvragen, met uitzondering van aanvragen van reizigers van wie eerder een visumaanvraag voor Kenia werd afgekeurd. VisumBuitenland.nl is niet verantwoordelijk voor mogelijke schade die het gevolg is van een te laat toegekende of afgekeurde visumaanvraag. Meer informatie hierover leest u in de algemene voorwaarden.

 • Kan ik mijn visum voor Kenia verlengen?

  Het visum voor Kenia kan eenmalig met 90 dagen worden verlengd, zodat u maximaal 180 aaneengesloten dagen in Kenia mag blijven. Dit kan uitsluitend via een kantoor van de immigratiedienst in het Nyayo House in Nairobi. Voordat u het kantoor bezoekt moet u een aanvraagformulier invullen. Dit Engelstalige formulier is te vinden op de website van de Keniaanse immigratiedienst. Het is niet mogelijk om het visum via VisumBuitenland.nl te verlengen.

  Wilt of kunt u niet naar het kantoor van de immigratiedienst gaan? Dan heeft u ook de optie om Kenia te verlaten en om vanuit het buitenland een nieuwe aanvraag voor het e-visum in te dienen.

  Vraag nu uw e-visum voor Kenia aan

Overige/andere vragen

 • Ik reis met kinderen, waar moet ik op letten?

  Kinderen, ook baby’s, hebben een eigen paspoort nodig om naar Kenia te kunnen reizen. Kinderen die op het moment van aankomst in Kenia jonger dan 16 jaar zijn, hebben geen eigen visum nodig. Wel moeten kinderen jonger dan 18 jaar oud altijd worden toegevoegd aan de visumaanvraag van een meereizende ouder of gezaghebbende. Kinderen van 16 en 17 jaar hebben dus wel een eigen visum nodig en moeten daarnaast alsnog worden toegevoegd aan de visumaanvraag van een meereizende ouder of gezaghebbende.

  Reist u met een kind dat op het moment van aankomst in Kenia jonger dan 18 jaar is? Vul dan in het aanvraagformulier voor uw eigen visum in dat u met uw kinderen reist. U moet dan enkele gegevens invullen van alle meereizende kinderen die bij aankomst in Kenia nog geen 18 jaar oud zijn. Na het voldoen van de betaling van uw visumaanvraag moet u uw paspoortscan aanleveren, en ook die van uw meereizende kinderen. Reizen beide ouders mee met één kind? Dan hoeft het kind alleen te worden toegevoegd aan de visumaanvraag van één ouder.

  Reist u met een kind dat nu nog geen 16 jaar is, maar op het moment van aankomst in Kenia wel? U kunt het benodigde visum voor Kenia pas online aanvragen na de 16e verjaardag van het kind. Als er minder dan twee weken zit tussen de 16e verjaardag en het moment van aankomst in Kenia, maak dan ruim voor vertrek een afspraak bij een ambassade of consulaat van Kenia. Daar kunt u een speciaal visumtype aanvragen. De rest van het reisgezelschap kan de benodigde visa wel online aanvragen.

  Reist een kind zonder een ouder of andere gezaghebbende naar Kenia?
  Er zijn bijzondere regels voor minderjarigen die zonder één of meer van hun ouders/gezaghebbenden naar het buitenland reizen. Het kind moet een schriftelijke toestemming van alle gezaghebbenden mee op reis nemen. Verder wordt geadviseerd dat minderjarigen altijd ook een kopie van de ID-kaart of het paspoort van iedere gezaghebbende meevoeren. Deze regelingen zijn in plaats om kinderontvoering te voorkomen. Meer hierover leest u op kinderontvoering.org. Reist een kind jonger dan 16 jaar naar Kenia zonder ouders of gezaghebbenden? Maak dan ruim voor vertrek een afspraak bij een ambassade of consulaat van Kenia.

 • Welke inentingen heb ik voor Kenia nodig?

  U wordt geadviseerd om uw huisarts te vragen welke inentingen voor Kenia geadviseerd worden. Op deze pagina wordt geen medisch advies verleend. Deze informatie is niet afkomstig van een arts.

 • Garandeert een visum dat ik Kenia in mag reizen?

  Een visum biedt nooit de garantie dat u Kenia daadwerkelijk mag inreizen. Bij aankomst in Kenia voert de immigratiedienst nogmaals een controle van iedere reiziger uit. Als de immigratiedienst iets verdachts opmerkt kunnen ze een diepgaandere controle van een reiziger doorvoeren. Dit gebeurt echter alleen in uitzonderlijke gevallen en heeft de functie om de veiligheid in Kenia te waarborgen. Als u aan alle voorwaarden voor reizen naar Kenia voldoet en geen veiligheidsrisico vormt, dan mag u het land inreizen.

 • Ik reis met medicijnen, waar moet ik op letten?

  U mag medicijnen op uw reis meenemen, maar u moet wel rekening houden met een aantal regels. In veel gevallen heeft u een zogenaamde CAK-verklaring van uw arts nodig. Hoe u aan deze verklaring komt en welke medicijnen dit betreft, leest u op de website van het CAK.

 • Wat is een ambassaderegistratie?

  Als u het aanvraagformulier invult, kunt u kiezen om uw reis bij de Nederlandse overheid aan te melden. Deze ambassaderegistratie staat los van uw visumaanvraag. Het visum wordt bij de immigratiedienst van Kenia aangevraagd, terwijl de ambassaderegistratie bij de Nederlandse ambassade ingediend wordt. U bent verplicht om over een visum te beschikken als u naar Kenia wilt reizen, maar de ambassaderegistratie is vrijwillig.

  Wat is het nut van een ambassaderegistratie?
  Door uw reis bij de Nederlandse overheid te registreren, informeert u de ambassade over uw reisplannen. Hierdoor geeft u de overheid de mogelijkheid, contact met u op te nemen. Dit is vooral voor crisissituaties bedoeld, want daardoor kan de overheid informatie over de veiligheidssituatie in uw reisdoel verstrekken. Tijdens de coronacrisis werden reizigers bijvoorbeeld over gewijzigde hygiënemaatregelen, gezondheidsrisico’s en mogelijkheden voor de terugreis geïnformeerd.

  Hoe kan ik mijn reis bij de ambassade registreren?
  De ambassaderegistratie wordt bij het ministerie van Buitenlandse Zaken ingediend. U kunt dit zelf doorvoeren via een website van de Nederlandse overheid. Om tijd te besparen kunt u de ambassaderegistratie ook tegelijk met uw visumaanvraag indienen. Hierdoor worden uw reisgegevens automatisch overgenomen. U vindt de optie hiervoor in het aanvraagformulier.

 • Hoe kan ik de CO2-uitstoot van mijn reis compenseren?

  Wilt u de CO₂-uitstoot van uw reis naar Kenia compenseren? Dat kunt u eenvoudig doen door in het aanvraagformulier van uw visum de optie ’CO₂-compenseren’ aan te vinken. De toeslag die hiervoor in rekening wordt gebracht, wordt rechtstreeks overgemaakt naar een VCS-gecertificeerd project. Lees daarover meer op de pagina met kosten van het visum Kenia.

  VCS is een van de meest bekende en betrouwbare certificeerders van klimaatprojecten. Hiermee wordt verzekerd dat uw bijdrage ook daadwerkelijk het gewenste klimaateffect oplevert. U kunt bij de soort projecten denken aan herbebossingscampagnes in Zimbabwe, het ontwikkelen van duurzame energiebronnen in Oeganda of de installatie van energie-efficiëntere kookplaten in India.

  De hoogte van de toeslag voor de CO₂-compensatie wordt berekend op basis van de CO2-emissies van uw heen- en terugvlucht, afhankelijk van uw reisdoel. Met de CO₂-compensatie vliegt u dus volledig CO₂-neutraal. In dit artikel kunt u meer over de CO₂-compensatie via VisumBuitenland.nl lezen.

 • Hoe worden mijn persoonsgegevens opgeslagen en gebruikt?

  Op deze website worden veel persoonsgegevens verwerkt. Het gaat daarbij om gevoelige persoonsgegevens, zoals paspoortnummers, burgerservicenummers en pasfotoʼs. U mag verwachten dat hier zorgvuldig mee wordt omgegaan.

  VisumBuitenland.nl garandeert dat uw gegevens worden beschermd in overeenstemming met de geldende privacyregelgeving (AVG / GDPR). Hiervoor zijn zowel technische als organisatorische voorzorgsmaatregelen genomen. Uw gegevens worden alleen middels beveiligde verbindingen verwerkt en versleuteld opgeslagen. Ook worden uw gegevens direct verwijderd als het opslaan ervan niet langer nodig is. VisumBuitenland.nl heeft haar privacybeleid ontworpen en getoetst in samenwerking met Taylor Wessing, een internationaal gerenommeerd advocatenkantoor.

  Uw persoonsgegevens worden alleen verwerkt bij de uitvoering van uw opdracht; het aanvragen van een visum voor Kenia. Uw gegevens worden niet verkocht of gebruikt voor andere commerciële doelen. Toch brengt het verwerken van persoonsgegevens altijd risicoʼs met zich mee. Ook als alle voorzorgsmaatregelen worden opgevolgd. Om een visum Kenia te verkrijgen, moeten uw persoonsgegevens soms worden gedeeld met verschillende overheidsinstanties. Zij beoordelen of u mogelijk een veiligheidsrisico vormt en of uw aanvraag wordt goedgekeurd. VisumBuitenland.nl kan geen invloed uitoefenen op deze overheidsinstanties en wat zij met uw persoonsgegevens doen. Hierover leest u meer in het privacybeleid.

Geen antwoorden gevonden op basis van uw trefwoorden... Laat alle vragen zien of probeer het opnieuw.
Of neem gerust contact met ons op, wij helpen u graag.

VisumBuitenland.nl is een commercieel en professioneel visumbureau en ondersteunt reizigers onder andere bij het verkrijgen van het visum voor Kenia. VisumBuitenland.nl treedt op als bemiddelaar en maakt op geen enkele wijze deel uit van een overheid. Een visum aanvragen kan ook rechtstreeks bij de immigratiedienst (52,53 USD per visum, via dis.ecitizen.go.ke). Echter, niet met Nederlandstalige ondersteuning. Als u uw aanvraag indient via VisumBuitenland.nl, staat ons supportcenter u 24 uur per dag, 7 dagen per week te woord. Daarnaast controleren wij uw aanvraag en alle door u aangeleverde documenten handmatig voordat we deze namens u indienen bij de immigratiedienst. Indien we hierbij fouten of onvolledigheden vermoeden, nemen we direct persoonlijk contact met u op, om te zorgen dat uw aanvraag alsnog snel en correct kan worden verwerkt. Om gebruik te maken van onze dienstverlening betaalt u ons 52,53 USD aan consulaire kosten, die wij namens u betalen aan de immigratiedienst, alsmede € 41,16 aan servicekosten als vergoeding voor onze bemiddeling, inclusief btw. Onze diensten hebben al vele reizigers behoed voor grote problemen tijdens hun reis. Mocht een aanvraag ondanks onze ondersteuning en controle toch worden afgekeurd, dan vergoeden wij het volledige aankoopbedrag (tenzij voor dezelfde reiziger al eerder een aanvraag voor een visum Kenia is afgekeurd). Lees hier meer over onze diensten.