Nieuwsbericht | | 27-03-2019 | ±4 minuten leestijd

De procedure voor het aanvragen van een e-visum Vietnam blijft nog twee jaar langer beschikbaar. Vietnam is de laatste jaren uitgegroeid tot een zeer populaire vakantiebestemming in Zuidoost-Azië. Om aantrekkelijk te blijven voor toeristen, heeft de regering van Vietnam besloten de online visumprocedure met twee jaar te verlengen. De overheid heeft het e-visum Vietnam ingevoerd om zo langzaam het visum on arrival te vervangen.

Het programma met betrekking tot het e-visum Vietnam werd in 2017 geïntroduceerd als experiment om het voor buitenlandse reizigers aantrekkelijker te maken naar het land te reizen. Vanwege het grote succes heeft de overheid de procedure verlengd tot 2021, waarna het experiment opnieuw zal worden geëvalueerd.

Vietnam e-visum als experiment

Sinds januari 2017 is het mogelijk online een e-visum Vietnam aan te vragen. Daardoor is het voor Belgische en Nederlandse reizigers niet meer noodzakelijk naar de Vietnamese ambassade te gaan om een visum aan te vragen. Het aanvragen van een elektronisch visum Vietnam blijft beschikbaar tot 31 januari 2021. Daarna zal de overheid opnieuw evalueren of het experiment nog eens verlengd wordt, of wellicht definitief wordt ingevoerd.

Geldigheidsduur e-visum Vietnam

Het e-visum Vietnam is noodzakelijk voor alle Nederlandse en Belgische reizigers die naar het Zuidoost-Aziatische land willen reizen. Duitse reizigers, bijvoorbeeld, hoeven geen visum aan te vragen: zij kunnen tot 30 juni 2021 visumvrij reizen. Nederlandse en Belgische reizigers kunnen online een single entry visum aanvragen, waarmee ze maximaal 30 dagen in het land mogen verblijven.

Veiliger en eenvoudiger een visum Vietnam aanvragen

De overheid van Vietnam begon in 2017 met het programma om online een visum Vietnam aan te kunnen vragen, om het op die manier eenvoudiger en veiliger te maken om een visum aan te vragen. Met visums en approval letters voor Aziatische landen werd tot voor het programma veel gefraudeerd.

Met de komst van het e-visum Vietnam is het veel eenvoudiger geworden om een visum aan te vragen. Bovendien hoeft men niet zo lang te wachten op het vliegveld en kunnen de visums vanachter de computer geregeld worden. De verwachting is dan ook dat Vietnam het e-visum in 2021 definitief zal invoeren, of dat het experiment nogmaals verlengd wordt.

Een e-visum Vietnam aanvragen kost € 54,95 per persoon. Men hoeft in dat geval geen stamping fee (van tot 50 dollar) te betalen zoals bij het visum on arrival. Wachten op het vliegveld is daarmee ook niet meer nodig. Als men het visum Vietnam online aanvraagt, wordt het visum namelijk al goedgekeurd en toegekend voor vertrek.

De kosten van € 54,95 zijn inclusief alle noodzakelijke kosten, waardoor het e-visum Vietnam een stuk goedkoper is dan het visum on arrival, en bovendien eenvoudiger aan te vragen. De overheid van Vietnam raadt af het visum on arrival nog te gebruiken.

Voorwaarden e-visum Vietnam

Voor het aanvragen van een e-visum Vietnam dient men wel te voldoen aan een aantal voorwaarden. Men hoeft op het moment van aanvragen nog niet de exacte aankomst- of vertrekdatum te weten, en het is ook niet nodig al een vliegticket geboekt te hebben. Bij het aanvragen van het e-visum Vietnam dient men in het aanvraagformulier aan te geven waar men de eerste nacht zal verblijven. Het is dus wel noodzakelijk alvast een hotel te boeken.

Reizigers uit Nederland en België moeten het e-visum Vietnam al hebben voordat zij naar het land afreizen. Het paspoort moet minimaal 30 dagen langer geldig zijn dan het visum. Men mag met het e-visum Vietnam het land eenmalig in- en uitreizen, voor een verblijf van maximaal 30 dagen. Er zijn slechts een beperkt aantal geselecteerde luchthavens, zeehavens en grensposten waar men het land mag inreizen.

Reizigers met een mentale of overdraagbare ziekte, evenals reizigers die de afgelopen drie jaar Vietnam uitgezet zijn, kunnen geen e-visum Vietnam aanvragen.

Aanvraagprocedure visum Vietnam

Met de invoering van het e-visum Vietnam wil Vietnam voorkomen dat reizigers nog gebruikmaken van het duurdere en onveiligere visum on arrival. Een e-visum Vietnam kan daarom heel eenvoudig online aangevraagd worden. Het is mogelijk de aanvraag 24 uur per dag, zeven dagen per week in te dienen. Na het invullen van het aanvraagformulier dient men de betaling te voldoen. Daarna moet er een pasfoto en een scan van het paspoort van de reiziger worden geüpload. VisumBuitenland.nl bekijkt de aanvraag eerst en controleert deze op fouten, voordat deze naar Vietnam worden gestuurd.

Wie niet voldoet aan de voorwaarden voor een e-visum Vietnam, dient een aanvraag in te dienen bij de ambassade van Vietnam. Het aanvragen van een e-visum Vietnam kan zo vroeg als men wil. Wie al binnen enkele dagen naar Vietnam reist, kan gebruikmaken van de spoedprocedure. Daarvoor wordt een toeslag van € 17,50 gerekend, maar de aanvraag wordt dan in de meeste gevallen binnen drie werkdagen goedgekeurd. We kunnen geen garanties geven op de levertijden, doordat alle aanvragen - ook de spoedaanvragen - door de overheid moeten worden goedgekeurd.

Let op: dit nieuwsartikel over het visum voor Vietnam is meer dan een jaar oud. Mogelijk bevat het daardoor achterhaalde informatie en adviezen, er kunnen dan ook geen rechten meer aan dit artikel worden ontleend. Gaat u binnenkort op reis en wilt u weten welke regels momenteel gelden? Lees dan alle actuele informatie over het visum voor Vietnam.

VisumBuitenland.nl is een commercieel en professioneel visumbureau en ondersteunt reizigers onder andere bij het verkrijgen van het visum voor Vietnam. VisumBuitenland.nl treedt op als bemiddelaar en maakt op geen enkele wijze deel uit van een overheid. Een visum aanvragen kan ook rechtstreeks bij de immigratiedienst (640.352 VND per visum, via evisa.xuatnhapcanh.gov.vn). Echter, niet met Nederlandstalige ondersteuning. Als u uw aanvraag indient via VisumBuitenland.nl, staat ons supportcenter u 24 uur per dag, 7 dagen per week te woord. Daarnaast controleren wij uw aanvraag en alle door u aangeleverde documenten handmatig voordat we deze namens u indienen bij de immigratiedienst. Indien we hierbij fouten of onvolledigheden vermoeden, nemen we direct persoonlijk contact met u op, om te zorgen dat uw aanvraag alsnog snel en correct kan worden verwerkt. Om gebruik te maken van onze dienstverlening betaalt u ons 640.352 VND aan consulaire kosten, die wij namens u betalen aan de immigratiedienst, alsmede € 31,67 aan servicekosten als vergoeding voor onze bemiddeling, inclusief btw. Onze diensten hebben al vele reizigers behoed voor grote problemen tijdens hun reis. Mocht een aanvraag ondanks onze ondersteuning en controle toch worden afgekeurd, dan vergoeden wij het volledige aankoopbedrag (tenzij voor dezelfde reiziger al eerder een aanvraag voor een visum Vietnam is afgekeurd). Lees hier meer over onze diensten.