Nieuwsbericht | | 08-11-2022 | ±3 minuten leestijd

Het visum voor Vietnam kan gemakkelijk online worden aangevraagd. Wie gebruik wil maken van dit visum moet rekening houden met een aantal voorwaarden. Er zijn onder andere voorwaarden met betrekking tot de duur van uw verblijf en uw aankomst- en vertreklocatie.

Visa voor Vietnam

Reizigers die een visum nodig hebben voor hun reis naar Vietnam hebben volop keuze. Er zijn verschillende soorten visa verkrijgbaar. Het voor vertrek online aan te vragen visum Vietnam is echter het eenvoudigst aan te vragen. Dit visum is geldig voor een eenmalige zakenreis of toeristische reis naar het land. Ook mag men met dit visum familie of vrienden in Vietnam bezoeken.

Voor de meest voorkomende reisdoelen is het e-visum dus voldoende. Alle andere visa voor het land kunnen alleen als fysiek visum via de ambassade van Vietnam worden aangevraagd. Dit duurt aanzienlijk langer en is bovendien duurder.

Heb ik wel een visum nodig voor mijn reis naar Vietnam?

Reizigers met de nationaliteit van een Benelux-land, Oostenrijk, Zwitserland of Ierland hebben altijd een visum nodig voor Vietnam. Reizigers met de Duitse, Franse, Italiaanse of Spaanse nationaliteit hebben alleen een visum nodig als het verblijf in Vietnam langer dan 15 dagen duurt. Dit geldt ook voor reizigers met de nationaliteit van het Verenigd Koninkrijk. Voor alle reizigers met een e-visum geldt dat het verblijf in het land in totaal niet langer dan 30 aaneengesloten dagen mag duren. Sinds een aantal jaar adviseert de Vietnamese ambassade om niet meer zonder visum naar het land af te reizen in de hoop op het vliegveld nog een visum on arrival te verkrijgen.

Geldigheid van het online aan te vragen visum Vietnam

Het e-visum voor Vietnam is maximaal 30 dagen geldig vanaf de verwachte aankomst die u zelf kiest in het online aanvraagformulier. Let op: deze ingangsdatum van het visum blijft hetzelfde als u het land pas later, na de verwachte aankomstdatum, inreist. In dat geval kunt u dus minder dan 30 dagen in Vietnam blijven. Het is met het e-visum dus wel mogelijk om na de zelfgekozen ingangsdatum in Vietnam aan te komen, maar het aantal dagen dat u later aankomt, gaat in dit geval van de maximale verblijfsduur van 30 dagen af.

Toegestane in- en uitreislocaties

Met het e-visum Vietnam mogen reizigers het land alleen via een beperkt aantal locaties in- en uitreizen. Het is alleen toegestaan het land in- of uit te reizen via een van de hiervoor aangewezen locaties. Het gaat hierbij om acht vliegvelden, negen zeehavens en zestien grensovergangen over land. U moet al voor het aanvragen van het visum weten via welke locaties u het land in- en uit zal reizen, omdat deze locaties moeten worden ingevuld in het aanvraagformulier. Het is geen probleem als u Vietnam uitreist op een andere locatie dan waar u het land binnenkomt. Naast deze voorwaarden met betrekking tot uw aankomst en vertrek in het land, moet u rekening houden met de andere voorwaarden van het visum Vietnam. Het e-visum is geldig voor één reis. Als u vanuit Vietnam bijvoorbeeld naar een buurland reist om vervolgens weer terug te reizen naar het land, heeft u een nieuw visum nodig.

Toch afwijken van de gekozen aankomst- en vertreklocatie?

De vraag naar uw aankomst- en vertreklocatie is een belangrijke vraag in het online aanvraagformulier voor het e-visum Vietnam. Als uw aanvraag eenmaal in behandeling is, is het niet meer mogelijk gegevens in uw aanvraag te wijzigen. Zijn de documenten die u moest aanleveren voor uw visumaanvraag goedgekeurd door een visumexpert van VisumBuitenland.nl? Dan is uw aanvraag al in behandeling en kunt u uw gekozen aankomst- en vertreklocaties dus niet meer wijzigen. Officieel mag u Vietnam niet in- of uitreizen via een andere locatie dan die u heeft aangegeven in het formulier. Als u er helemaal zeker van wilt zijn dat u geen problemen zult ervaren bij het in- of uitreizen via een andere locatie dan die u heeft opgegeven, zult u dus een nieuw visum moeten aanvragen.

Het komt weleens voor dat het reizigers lukt om toch via een andere locatie aan te komen of te vertrekken zonder een nieuw visum aan te vragen. Het is echter onmogelijk dit te garanderen, omdat het officieel niet is toegestaan.

Let op: dit nieuwsartikel over het visum voor Vietnam is meer dan een jaar oud. Mogelijk bevat het daardoor achterhaalde informatie en adviezen, er kunnen dan ook geen rechten meer aan dit artikel worden ontleend. Gaat u binnenkort op reis en wilt u weten welke regels momenteel gelden? Lees dan alle actuele informatie over het visum voor Vietnam.

VisumBuitenland.nl is een commercieel en professioneel visumbureau en ondersteunt reizigers onder andere bij het verkrijgen van het visum voor Vietnam. VisumBuitenland.nl treedt op als bemiddelaar en maakt op geen enkele wijze deel uit van een overheid. Een visum aanvragen kan ook rechtstreeks bij de immigratiedienst (640.352 VND per visum, via evisa.xuatnhapcanh.gov.vn). Echter, niet met Nederlandstalige ondersteuning. Als u uw aanvraag indient via VisumBuitenland.nl, staat ons supportcenter u 24 uur per dag, 7 dagen per week te woord. Daarnaast controleren wij uw aanvraag en alle door u aangeleverde documenten handmatig voordat we deze namens u indienen bij de immigratiedienst. Indien we hierbij fouten of onvolledigheden vermoeden, nemen we direct persoonlijk contact met u op, om te zorgen dat uw aanvraag alsnog snel en correct kan worden verwerkt. Om gebruik te maken van onze dienstverlening betaalt u ons 640.352 VND aan consulaire kosten, die wij namens u betalen aan de immigratiedienst, alsmede € 31,67 aan servicekosten als vergoeding voor onze bemiddeling, inclusief btw. Onze diensten hebben al vele reizigers behoed voor grote problemen tijdens hun reis. Mocht een aanvraag ondanks onze ondersteuning en controle toch worden afgekeurd, dan vergoeden wij het volledige aankoopbedrag (tenzij voor dezelfde reiziger al eerder een aanvraag voor een visum Vietnam is afgekeurd). Lees hier meer over onze diensten.