Nieuwsbericht | | 05-11-2018 | ±4 minuten leestijd

Wie naar Vietnam wil reizen, doet er goed aan zich goed voor te bereiden. Het Aziatische land biedt nog steeds de mogelijkheid gebruik te maken van visa-on-arrival. Men kan dan op de luchthaven in Vietnam in de rij gaan staan om een visum aan te vragen. Wordt de aanvraag goed gekeurd, dan wordt er een stempel gezet in het paspoort van de reiziger. Voor zowel de aanvraag als het stempelen worden kosten berekend. De Nederlandse overheid raadt zelfs af om nog gebruik te maken van visa-on-arrival.

Ook wij raden aan geen gebruik meer te maken van deze methode. We raden aan voor vertrek uit Nederland/België al een visum Vietnam aan te vragen.


Een visum voor een veelzijdig land

Vietnam is tegenwoordig een geliefde bestemming onder Nederlandse/Belgische toeristen. Het land staat bekend om haar indrukwekkende landschappen en opkomende steden. Met name backpackers en families reizen er graag naar toe. Wie met de familie naar Vietnam gaat, heeft een paspoort voor iedere reiziger nodig. Een kind wordt gezien als een individuele reiziger, waardoor hij moet beschikken over een eigen paspoort en visum.

Wie naar Vietnam reist, moet een visum aanvragen. Dit visum Vietnam is verplicht. Om dit visum aan te kunnen vragen, moet het paspoort nog minimaal 30 dagen na aankomst in Vietnam geldig zijn. Zonder visum Vietnam is het niet mogelijk om naar Vietnam te reizen. Sinds januari 2018 is het mogelijk een e-visum Vietnam aan te vragen. Dit kan eenvoudig via de computer.

Reizigers die naar Vietnam willen reizen hoeven daarom niet meer naar het consulaat van Vietnam als zij een visum met toeristisch doel willen aanvragen. Het visum wordt na goedkeuring eenvoudig per e-mail toegestuurd.

Afgeraden: visa-on-arrival

Wie voor januari 2018 naar Vietnam is geweest, is waarschijnlijk al eens in aanraking gekomen met visa-on-arrival. Nederlandse reizigers konden bij aankomst nog een visum regelen. Daardoor ontstonden er lange rijen op de luchthaven. De Vietnamese Ambassade in Nederland en wij raden sterk af nog langer gebruik te maken van deze methode.

Online een visum Vietnam aanvragen geeft de zekerheid dat men het land bij aankomst mag betreden. Wie met een visa-on-arrival reist, heeft kans dat men teruggestuurd wordt naar het thuisland. Volgens de ambassade kan de Vietnamese overheid niet langer garanderen dat men echt zonder problemen naar Vietnam kan komen.

Er zijn nog steeds visumbureaus die zeggen een visum aan te kunnen vragen. Zij geven echter alleen een zogenaamde letter of approval. Daarmee komen reizigers in aanmerking voor het visa-on-arrival. Een approval letter is enkel een papier dat zegt dat je uitgenodigd bent om naar het land te komen. Dit document is niet hetzelfde als een visum Vietnam. Op de luchthaven moet men alsnog een visum-on-arrival halen. Als deze al wordt toegekend, wordt daar een fikse stamping fee voor gevraagd. Door het visum Vietnam online aan te vragen, is men goedkoper uit.

Visum Vietnam aanvragen

Sinds januari 2018 is het heel eenvoudig om online een visum Vietnam aan te vragen. Het visum wordt toegekend nog voordat de reiziger op het vliegtuig naar het Aziatische land stapt. Men hoeft dus niet meer in de wachtrij voor een visa-on-arrival te staan. Bovendien is de aanvraag van een visum Vietnam online een stuk goedkoper. In totaal kost één visum Vietnam € 54,95 per persoon.
Visum voor Vietnam aanvragen

Het aanvragen van een visum Vietnam kan 24 uur per dag, 7 dagen per week en is de beste manier om aan een visum te komen. Na aanvraag moet men een scan van het paspoort en de pasfoto uploaden. Nog voordat de aanvraag in Vietnam wordt gedaan, wordt in Nederland/België al gecontroleerd of de gegevens correct zijn ingevuld.

Men moet al een visum Vietnam hebben voordat hij op reis gaat naar Vietnam. Het paspoort moet nog tenminste 30 dagen na aankomst geldig zijn. Men mag geen ziektes hebben die gevaarlijk zijn voor de omgeving en mag niet in de afgelopen 3 jaar Vietnam uitgezet zijn. Er zijn een beperkt aantal lucht-, en zeehavens waar men mag arriveren.

Spoedaanvraag Visum Vietnam

Vergeten een aanvraag voor het visum Vietnam te doen? Vink dan ‘spoed’ aan op het normale aanvraagformulier. Daarvoor wordt een toeslag van € 17,50 berekend. Binnen 24 uur wordt de aanvraag goedgekeurd. 90% van de spoedaanvragen wordt binnen 3 dagen goedgekeurd.

Met kinderen naar Vietnam

De Vietnamese inwoners vinden het maar wat leuk als kinderen meereizen naar het land. Ze worden dan ook gastvrij ontvangen. Het is belangrijk te weten dat kinderen zelf moeten voldoen aan de visumplicht. Dat betekent dat kinderen over een eigen paspoort en visum Vietnam moeten beschikken.

Het is niet meer mogelijk kinderen bij te schrijven op het paspoort van de ouders. Ga bovendien op tijd naar de luchthaven wanneer men met kinderen reist. De Koninklijke Marechaussee houdt namelijk een verscherpte procedure om kindontvoeringen te voorkomen.

Let op: dit nieuwsartikel over het visum voor Vietnam is meer dan een jaar oud. Mogelijk bevat het daardoor achterhaalde informatie en adviezen, er kunnen dan ook geen rechten meer aan dit artikel worden ontleend. Gaat u binnenkort op reis en wilt u weten welke regels momenteel gelden? Lees dan alle actuele informatie over het visum voor Vietnam.

VisumBuitenland.nl is een commercieel en professioneel visumbureau en ondersteunt reizigers onder andere bij het verkrijgen van het visum voor Vietnam. VisumBuitenland.nl treedt op als bemiddelaar en maakt op geen enkele wijze deel uit van een overheid. Een visum aanvragen kan ook rechtstreeks bij de immigratiedienst (640.352 VND per visum, via evisa.xuatnhapcanh.gov.vn). Echter, niet met Nederlandstalige ondersteuning. Als u uw aanvraag indient via VisumBuitenland.nl, staat ons supportcenter u 24 uur per dag, 7 dagen per week te woord. Daarnaast controleren wij uw aanvraag en alle door u aangeleverde documenten handmatig voordat we deze namens u indienen bij de immigratiedienst. Indien we hierbij fouten of onvolledigheden vermoeden, nemen we direct persoonlijk contact met u op, om te zorgen dat uw aanvraag alsnog snel en correct kan worden verwerkt. Om gebruik te maken van onze dienstverlening betaalt u ons 640.352 VND aan consulaire kosten, die wij namens u betalen aan de immigratiedienst, alsmede € 30,52 aan servicekosten als vergoeding voor onze bemiddeling, inclusief btw. Onze diensten hebben al vele reizigers behoed voor grote problemen tijdens hun reis. Mocht een aanvraag ondanks onze ondersteuning en controle toch worden afgekeurd, dan vergoeden wij het volledige aankoopbedrag (tenzij voor dezelfde reiziger al eerder een aanvraag voor een visum Vietnam is afgekeurd). Lees hier meer over onze diensten.