Nieuwsbericht | | 20-10-2022 | ±3 minuten leestijd

Het maken van een rondreis door de verschillende landen in Azië staat bij veel mensen op het verlanglijstje. Door corona was het gedurende lange tijd niet mogelijk deze wens te vervullen. Het afgelopen jaar hebben veel Aziatische landen een voor een de grenzen heropend voor toeristen. Sinds 11 oktober 2022 heeft ook Japan de reisrestricties opgeheven voor gevaccineerde reizigers. Lees hier wat u moet doen om een reis door Azië goed voor te bereiden.

Welke landen zijn open?

Voor de meeste landen in Azië geldt dat de inreisbeperkingen afhankelijk zijn van de vaccinatiestatus van de reiziger. Voor volledig gevaccineerde reizigers gelden in de meeste gevallen geen inreisbeperkingen meer. Alleen voor Myanmar moet iedere reiziger nog een antigeentest doen, ongeacht zijn/haar vaccinatiestatus. Recentelijk heeft ook Japan de grenzen heropend. Vanaf 11 oktober 2022 zijn internationale reizigers weer welkom. India, Sri Lanka, Indonesië, Laos, Vietnam, Cambodja en Thailand openden de grenzen al eerder dit jaar voor volledig gevaccineerde reizigers. Voor sommige landen moeten reizigers nog een coronatest doen.

Resterende maatregelen

Ondanks de heropende grenzen, geldt in de meeste Aziatische landen nog het dringende advies of de verplichting om een medisch mondkapje te dragen in het openbaar vervoer, in binnenruimtes en soms zelfs nog op drukke plekken in de buitenlucht. Daarnaast hebben verschillende landen nog enkele andere maatregelen. Om naar Vietnam te mogen, bijvoorbeeld, moeten reizigers nog een speciale zorgverzekering afsluiten tegen potentiële medische kosten als gevolg van een coronabesmetting. In India kunnen reizigers bij aankomst steekproefsgewijs gevraagd worden om een coronatest te doen.

Het plannen van de reis

Om een reis door Azië probleemloos te laten verlopen is het belangrijk om goed te weten welke regels gelden voor welk land. Zo verkleint u de kans op problemen aanzienlijk. Voor de meeste Aziatische landen heeft u bijvoorbeeld een visum nodig. Voor reizigers uit Nederland, België, Duitsland, Oostenrijk, Zwitserland, Frankrijk, Engeland, Ierland, Italië, Spanje en de meeste andere Europese landen is voor Japan geen visum nodig, omdat deze landen een verdrag hebben met Japan dat reizen zonder visum mogelijk maakt.

Voor de Aziatische landen waarvoor wel een visum nodig is, zoals Vietnam, India, Sri Lanka, Myanmar en Cambodja, moet u rekening houden met de toegestane maximale verblijfsduur van het visum. Zo mag u met een visum Myanmar maximaal 28 dagen in het land verblijven, terwijl de maximale verblijfsduur met een visum Vietnam 30 dagen bedraagt. Zorg er dus voor dat u de reis zo plant dat u naar het volgende land vertrekt voordat u de maximale verblijfsduur overschrijdt. Om het plannen van de reis gemakkelijker en overzichtelijker te maken, is het fijn om alle visumaanvragen op een plek te kunnen doen. Dit verkleint bovendien de kans op fouten die kunnen ontstaan doordat u het overzicht verliest.

Visum voor Vietnam en andere Aziatische landen aanvragen

Als u binnenkort een reis door Azië wilt maken, kunt u nu al beginnen met het aanvragen van de benodigde visums. Bij het aanvragen van het visum Vietnam, bijvoorbeeld, hoeft u nog geen exacte aankomstdatum te weten. Wel moet u ongeveer weten wanneer u in Vietnam zult aankomen, omdat u bij het aanvragen van het visum Vietnam een verwachte aankomstdatum moet invullen. De geldigheid van het visum gaat in op die datum. Ga voor alle landen die u wilt bezoeken na wat de geldigheidsduur en maximale verblijfsduur van het benodigde visum is, zodat alle visa geldig zijn op het moment van uw reis. Veel aanvullende informatie over de huidige stand van zaken over het coronavirus, over de visumvoorwaarden en actuele reistips zijn ook op deze site te vinden.

Let op: dit nieuwsartikel over het visum voor Vietnam is meer dan een jaar oud. Mogelijk bevat het daardoor achterhaalde informatie en adviezen, er kunnen dan ook geen rechten meer aan dit artikel worden ontleend. Gaat u binnenkort op reis en wilt u weten welke regels momenteel gelden? Lees dan alle actuele informatie over het visum voor Vietnam.

VisumBuitenland.nl is een commercieel en professioneel visumbureau en ondersteunt reizigers onder andere bij het verkrijgen van het visum voor Vietnam. VisumBuitenland.nl treedt op als bemiddelaar en maakt op geen enkele wijze deel uit van een overheid. Een visum aanvragen kan ook rechtstreeks bij de immigratiedienst (640.352 VND per visum, via evisa.xuatnhapcanh.gov.vn). Echter, niet met Nederlandstalige ondersteuning. Als u uw aanvraag indient via VisumBuitenland.nl, staat ons supportcenter u 24 uur per dag, 7 dagen per week te woord. Daarnaast controleren wij uw aanvraag en alle door u aangeleverde documenten handmatig voordat we deze namens u indienen bij de immigratiedienst. Indien we hierbij fouten of onvolledigheden vermoeden, nemen we direct persoonlijk contact met u op, om te zorgen dat uw aanvraag alsnog snel en correct kan worden verwerkt. Om gebruik te maken van onze dienstverlening betaalt u ons 640.352 VND aan consulaire kosten, die wij namens u betalen aan de immigratiedienst, alsmede € 30,91 aan servicekosten als vergoeding voor onze bemiddeling, inclusief btw. Onze diensten hebben al vele reizigers behoed voor grote problemen tijdens hun reis. Mocht een aanvraag ondanks onze ondersteuning en controle toch worden afgekeurd, dan vergoeden wij het volledige aankoopbedrag (tenzij voor dezelfde reiziger al eerder een aanvraag voor een visum Vietnam is afgekeurd). Lees hier meer over onze diensten.