Nieuwsbericht | | 15-01-2019 | ±3 minuten leestijd

Vietnam heeft een nieuw vliegveld geopend. Het gaat om het vliegveld op het eiland Van Don, vlak bij Halong Bay. Het vliegveld werd op 30 december 2018 geopend. De komst van het vliegveld moet het mogelijk maken om meer reizigers naar Vietnam en te laten vliegen. Het nieuwe vliegveld ligt op vier uur rijden van de hoofdstad, Hanoi.

Reizigers die naar het nieuwe vliegveld willen vliegen, hebben een visum Vietnam nodig. Vietnam hanteert een visumplicht die voor alle Nederlandse en Belgische reizigers geldt. Onlangs heeft Vietnam uitzonderingen voor reizigers uit bepaalde landen gemaakt, maar daar horen Nederland en België niet bij.

Vernieuwingen toerisme Vietnam

Vietnam heeft verschillende vernieuwingen om meer toeristen naar Vietnam te trekken doorgevoerd. Zo werd op 30 december op het eiland Van Don een nieuw vliegveld geopend. Bovendien heeft de Vietnamese overheid besloten om voor een aantal landen uitzonderingen op de visumplicht te maken. Het is voor Nederlandse en Belgische reizigers nog steeds noodzakelijk een visum aan te vragen, maar reizigers uit de geselecteerde landen kunnen tot 15 dagen in het land verblijven zonder een visum aan te vragen.

Nederlandse en Belgische reizigers hebben hoe dan ook een visum Vietnam nodig. Beide landen vallen onder de visumplicht. Eenmaal op het nieuwe vliegveld kunnen reizigers binnen een uur van het vliegveld naar de haven, doordat er een nieuwe snelweg is aangelegd op het eiland. Normaalgesproken was er sprake van een reistijd van drie tot vier uur. Bovendien kan men binnen vier uur in de hoofdstad van Vietnam, Hanoi arriveren per auto en pont.

Vietnam had als doel 17 miljoen toeristen te verwelkomen in het afgelopen jaar. In plaats daarvan kwamen er in de praktijk zo’n 15,5 miljoen bezoekers. Dat betekent een toename van 19,9 procent. Om het doel van 18 miljoen toeristen voor 2019 te halen, heeft het Aziatische land een aantal nieuwe maatregelen doorgevoerd. Naar verwachting gaat het nieuwe vliegveld zo’n twee miljoen passagiers per jaar ontvangen in 2020. In 2030 moet dat getal op vijf miljoen liggen.

Een visum Vietnam blijft nodig!

Reizigers uit geselecteerde landen kunnen vijftien dagen zonder visum in Vietnam verblijven. Nederlandse en Belgische reizigers vallen niet onder de uitzondering. Daarom is een visum Vietnam aanvragen noodzakelijk voor alle reizigers. Kinderen dienen in het bezit te zijn van een eigen paspoort en visum. Een visum Vietnam aanvragen kost € 49,95 per persoon. Het gaat hier om een elektronisch visum die per mail wordt toegestuurd.

De Vietnamese regering raadt af nog langer gebruik te maken van visa on arrival. Bij visa on arrival hoeft men pas op de luchthaven een visum aan te vragen. Bovendien wordt er dan een duurdere stamping fee berekend. Bij het visum Vietnam dat VisumBuitenland.nl biedt, zijn alle kosten al inbegrepen. Ten slotte hoeven reizigers niet meer in de wachtrij te staan. Het elektronische visum is om die reden goedkoper, eenvoudiger en bespaart tijd op het vliegveld.

Voorwaarden visum Vietnam aanvragen

Aan het aanvragen van een visum Vietnam zijn een aantal voorwaarden verbonden. Men hoeft de exacte aankomst- of vertrekdatum nog niet te weten. Het hebben van een vliegticket is ook niet noodzakelijk. Het visum Vietnam geeft recht op eenmaal in- en uitreizen. Met het visum is het toegestaan 30 dagen in Vietnam te verblijven.

Voor het aanvragen van het visum Vietnam moet men wel al een verblijfplaats geregeld hebben. Bovendien moeten Nederlandse en Belgische reizigers in het bezit van een visum (of een Approval Letter) zijn, voordat zij naar Vietnam vertrekken. Het paspoort moet bovenop de eindduur van het visum Vietnam nog 30 dagen geldig zijn. Mensen die een mentale of overdraagbare ziekte hebben zijn uitgesloten van deelname. Men mag de afgelopen drie jaar Vietnam niet uitgezet zijn. Bovendien is aankomst alleen geldig op geselecteerde luchthavens, zeehavens en grensposten.

Een visum Vietnam aanvragen kan 24 uur per dag, zeven dagen per week. Men hoeft hiervoor niet naar de ambassade van Vietnam. We raden aan het visum Vietnam zo vroeg mogelijk aan te vragen. Maak anders gebruik van de spoedprocedure. Het visum wordt dan meestal binnen twee tot drie werkdagen goedgekeurd. Houd rekening met een toeslag van € 17,50 per persoon. Er kunnen geen garanties worden gegeven. Vraag het visum Vietnam daarom op tijd aan!

Let op: dit nieuwsartikel over het visum voor Vietnam is meer dan een jaar oud. Mogelijk bevat het daardoor achterhaalde informatie en adviezen, er kunnen dan ook geen rechten meer aan dit artikel worden ontleend. Gaat u binnenkort op reis en wilt u weten welke regels momenteel gelden? Lees dan alle actuele informatie over het visum voor Vietnam.