Nieuwsbericht | | 15-01-2019 | ±4 minuten leestijd

Vietnam heeft op 30 december 2018 een nieuw vliegveld geopend. Het gaat om het vliegveld op het eiland Van Don, vlakbij Halong Bay en op vier uur rijden van de hoofdstad Hanoi. De komst van het vliegveld moet het mogelijk maken om meer reizigers naar Vietnam te laten vliegen.

Reizigers die naar het nieuwe vliegveld willen vliegen, hebben een visum Vietnam nodig. Vietnam hanteert een visumplicht, die onder andere geldt voor alle Nederlandse en Belgische reizigers. Onlangs heeft Vietnam voor reizigers uit een aantal landen uitzonderingen gemaakt op de visumplicht, maar daar horen Nederland en België niet bij.

Vernieuwingen toerisme Vietnam

Vietnam heeft verschillende vernieuwingen doorgevoerd om meer toeristen naar het land te trekken. Zo werd op 30 december 2018 op het eiland Van Don een nieuw vliegveld geopend. Vanaf het nieuwe vliegveld kunnen reizigers binnen een uur naar de haven, doordat er ook een nieuwe snelweg is aangelegd op het eiland. Normaal gesproken was er sprake van een reistijd van drie tot vier uur. Vanuit het vliegveld kan men binnen vier uur naar Hanoi reizen per auto en pont. Bovendien heeft de Vietnamese overheid besloten om voor een aantal landen uitzonderingen te maken op de visumplicht.

Het is voor Nederlandse en Belgische reizigers nog steeds noodzakelijk een visum aan te vragen, maar reizigers uit de geselecteerde landen kunnen tot 15 dagen in het land verblijven zonder dat ze daarvoor een visum moeten aanvragen. Omdat Nederland en België beiden onder de visumplicht vallen, hebben Nederlandse en Belgische reizigers dus echter nog wel altijd een visum Vietnam nodig.

Het afgelopen jaar had Vietnam het doel 17 miljoen toeristen te mogen verwelkomen. In de praktijk kwamen er zo’n 15,5 miljoen bezoekers, wat alsnog een toename was van 19,9 procent ten opzichte van het jaar daarvoor. Om in 2019 het doel van 18 miljoen bezoekers te halen, heeft het Aziatische land een aantal nieuwe maatregelen doorgevoerd. Naar verwachting gaat het nieuwe vliegveld in 2020 zo’n twee miljoen passagiers per jaar ontvangen, en in 2030 moet dat getal op vijf miljoen liggen.

Een visum Vietnam blijft nodig!

Reizigers uit geselecteerde landen kunnen vijftien dagen zonder visum in Vietnam verblijven, maar Nederland en België vallen niet onder deze uitzondering. Daarom is een visum Vietnam aanvragen noodzakelijk voor alle Nederlandse en Belgische reizigers. Ook kinderen dienen in het bezit te zijn van een eigen paspoort en visum. Een visum Vietnam aanvragen kost € 54,95 per persoon. Het gaat hier om een elektronisch visum dat na toekenning per mail wordt toegestuurd.

Vroeger werd er vaak gebruikgemaakt van het visum on arrival, maar de Vietnamese overheid raadt af nog langer gebruik te maken van dit type visum. In het geval van een visum on arrival ontvangt men het visum pas op de luchthaven in Vietnam, maar hiervoor moet men vaak lang in de rij staan en een stamping fee betalen. Bij het visum Vietnam dat VisumBuitenland.nl biedt, zijn alle kosten al inbegrepen. Ten slotte hoeven reizigers niet meer in de wachtrij te staan. Het elektronische visum is om die reden goedkoper, eenvoudiger en bespaart tijd op het vliegveld.

Voorwaarden visum Vietnam aanvragen

Aan het aanvragen van een visum Vietnam zijn een aantal voorwaarden verbonden. Men hoeft de exacte aankomst- of vertrekdatum nog niet te weten. Het hebben van een vliegticket is ook niet noodzakelijk. Voor het aanvragen van het visum Vietnam moet men wel al een verblijfplaats geregeld hebben. Bovendien moeten Nederlandse en Belgische reizigers al in het bezit zijn van een visum (of een Approval Letter) voordat zij naar Vietnam vertrekken. Bovendien mag men alleen aankomen en vertrekken op geselecteerde luchthavens, zeehavens en grensposten.

Het visum Vietnam geeft recht op eenmaal in- en uitreizen. Met het visum is het toegestaan 30 dagen in Vietnam te verblijven. Het paspoort van de reiziger moet 30 dagen langer geldig zijn dan het visum Vietnam. Mensen die een mentale of overdraagbare ziekte hebben, kunnen via deze website geen visum Vietnam aanvragen. Ook mensen die in de afgelopen drie jaar Vietnam zijn uitgezet, komen niet in aanmerking.

Een visum Vietnam aanvragen kan 24 uur per dag, zeven dagen per week. Men hoeft hiervoor niet naar de ambassade van Vietnam. We raden aan het visum Vietnam zo vroeg mogelijk aan te vragen. Het is tegen betaling van een toeslag van € 17,50 per persoon ook mogelijk gebruik te maken van de spoedprocedure. Het visum wordt dan meestal binnen twee tot drie werkdagen goedgekeurd. Er kunnen geen garanties worden gegeven op de levertijd. Vraag het visum Vietnam daarom op tijd aan!

Let op: dit nieuwsartikel over het visum voor Vietnam is meer dan een jaar oud. Mogelijk bevat het daardoor achterhaalde informatie en adviezen, er kunnen dan ook geen rechten meer aan dit artikel worden ontleend. Gaat u binnenkort op reis en wilt u weten welke regels momenteel gelden? Lees dan alle actuele informatie over het visum voor Vietnam.

VisumBuitenland.nl is een commercieel en professioneel visumbureau en ondersteunt reizigers onder andere bij het verkrijgen van het visum voor Vietnam. VisumBuitenland.nl treedt op als bemiddelaar en maakt op geen enkele wijze deel uit van een overheid. Een visum aanvragen kan ook rechtstreeks bij de immigratiedienst (640.352 VND per visum, via evisa.xuatnhapcanh.gov.vn). Echter, niet met Nederlandstalige ondersteuning. Als u uw aanvraag indient via VisumBuitenland.nl, staat ons supportcenter u 24 uur per dag, 7 dagen per week te woord. Daarnaast controleren wij uw aanvraag en alle door u aangeleverde documenten handmatig voordat we deze namens u indienen bij de immigratiedienst. Indien we hierbij fouten of onvolledigheden vermoeden, nemen we direct persoonlijk contact met u op, om te zorgen dat uw aanvraag alsnog snel en correct kan worden verwerkt. Om gebruik te maken van onze dienstverlening betaalt u ons 640.352 VND aan consulaire kosten, die wij namens u betalen aan de immigratiedienst, alsmede € 31,87 aan servicekosten als vergoeding voor onze bemiddeling, inclusief btw. Onze diensten hebben al vele reizigers behoed voor grote problemen tijdens hun reis. Mocht een aanvraag ondanks onze ondersteuning en controle toch worden afgekeurd, dan vergoeden wij het volledige aankoopbedrag (tenzij voor dezelfde reiziger al eerder een aanvraag voor een visum Vietnam is afgekeurd). Lees hier meer over onze diensten.