Nieuwsbericht | | 25-06-2021 | ±4 minuten leestijd

Bereid uw reis naar Vietnam goed voor. In dit artikel leest u praktische informatie over de aanvraag van het visum Vietnam en andere voorbereidingen die u voor vertrek niet moet vergeten.

Visum Vietnam: voorwaarden voor uw paspoort

Een document dat u beslist moet meenemen is uw paspoort. Deze heeft u voor het begin van uw reis al nodig, bij de paspoortcontrole op de luchthaven. Hoewel tijdens het inchecken vaak aan de hand van het paspoort gecontroleerd wordt of een reiziger over vliegtickets beschikt, is het toch handig om de vliegtickets ook te printen en mee te nemen.

De elektronische reistoestemming wordt digitaal aan het paspoortnummer gekoppeld. Het is dus van belang dat u met hetzelfde paspoort reist als waarmee u het visum heeft aangevraagd. Een visum Vietnam is enkel geldig als ook het paspoort aan de voorwaarden van de Vietnamese immigratiedienst voldoet. Zo moet het paspoort nog minimaal 30 dagen geldig zijn na het verlopen van de geldigheidsduur van het visum Vietnam. Als dat niet het geval is zult u eerst een nieuw paspoort moeten aanvragen voordat u het aanvraagformulier van het visum Vietnam kunt invullen.

Documenten en betaalmiddelen voor een reis naar Vietnam

Betaalpas

In Vietnam kunt u op de meeste plekken met uw betaalpas betalen. In de regel zijn Nederlandse betaalpassen echter standaard door banken geblokkeerd voor gebruik in niet-Europese landen, om internationale fraude met bankpassen tegen te gaan. Uw bankpas moet dus voor vertrek geactiveerd worden. Hiervoor kunt u terecht bij uw bank, maar in de meeste gevallen kunt u het gebruik van uw bankpas buiten Europa zelf activeren via de website of app van de bank.

Creditcard

Normaal gesproken kunt u bij geldautomaten met een Cirrus- of Maestro-logo met uw betaalpas Vietnamese Dong opnemen. Ondanks dat geldopname met een creditcard vaak met hogere transactiekosten gepaard gaat dan een geldopname met betaalpas kunt u om het zekere voor het onzekere te nemen beter aanvullend op uw betaalpas een creditcard bij zich dragen tijdens uw reis in Vietnam. U beschikt dan altijd over een back-up in het geval dat uw bankpas geweigerd of gestolen wordt.

Rijbewijs

Als u van plan bent om een auto te huren, zult u rekening moeten houden met een aantal voorwaarden. In Vietnam kunt u geen auto huren als u enkel in het bezit bent van een internationaal rijbewijs (en uw Nederlandse rijbewijs). Om een auto te huren heeft u een Vietnamees rijbewijs nodig dat pas in Vietnam zelf aangevraagd kan worden. Er bestaan twee opties: u kunt uw eigen rijbewijs laten omzetten, of u kunt een nieuw Vietnamees rijbewijs aanvragen. In beide gevallen dient u drie pasfoto’s, een geldig visum en een kopie van uw paspoort en nationale rijbewijs aan te kunnen leveren.

Wat meenemen naar VietnamKlaar voor vertrek!

Tips met betrekking tot uw gezondheid

Bepaal ruim voor vertrek óf en welke inentingen u wilt nemen. Inentingen zijn niet verplicht voor een reis naar Vietnam. Afhankelijk van uw reisplannen kan het toch verstandig zijn om wel een aantal vaccinaties te nemen. Vraag aan uw huisarts of er voor de gebieden die u wenst te bezoeken in Vietnam bepaalde inentingen aanbevolen zijn.

Vergeet uw medicijnpaspoort niet. Het medicijnpaspoort is een document dat is opgesteld in 11 talen en bevat informatie over eventuele ziekten, aandoeningen of medicijngebruik.

Pak een kleine reisapotheek in. Over het algemeen is het voldoende om een kleine reisapotheek met onder andere pleisters, verband, zalf, ontsmettingsmiddel en een schaar mee te nemen op reis naar Vietnam. U kunt de reisapotheek vanzelfsprekend naar eigen behoefte uitbreiden, zolang u hierbij de voorwaarden voor de vrije invoer van medicijnen in Vietnam in acht neemt.

Neem bewijzen van uw zorg-, reis- en annuleringsverzekering mee. Bewijzen van uw zorg-, reis- en annuleringsverzekering kunnen altijd goed van pas komen. Niet alleen omdat u dan bij calamiteiten de telefoonnummers snel bij de hand heeft, maar ook omdat hier (in uitzonderlijke gevallen) om gevraagd kan worden bij aankomst in Vietnam.

Voor vertrek het visum Vietnam regelen

Voor vertrek naar Vietnam moet u het visum Vietnam aanvragen. Nederlandse en Belgische reizigers moeten naast een paspoort ook een visum Vietnam bezitten. Dit geldt ook voor minderjarige kinderen. Reizigers die minder dan 30 dagen in het land willen verblijven, kunnen met het online aan te vragen e-visum reizen en hoeven geen afspraak te maken bij de Vietnamese ambassade in Den Haag.

Het visum Vietnam is een single-entry visum, wat wil zeggen dat u eenmalig met het visum het land in mag reizen. Zowel de geldigheidsduur als de maximale verblijfsduur bedragen 30 dagen. Houd er rekening mee dat er slechts een beperkt aantal locaties in Vietnam zijn waar het toegestaan is om met een e-visum het land binnen te komen. Controleer dit goed en lees ook alle andere voorwaarden van het visum Vietnam voordat u een aanvraag indient.


Let op: dit nieuwsartikel over het visum voor Vietnam is meer dan een jaar oud. Mogelijk bevat het daardoor achterhaalde informatie en adviezen, er kunnen dan ook geen rechten meer aan dit artikel worden ontleend. Gaat u binnenkort op reis en wilt u weten welke regels momenteel gelden? Lees dan alle actuele informatie over het visum voor Vietnam.

VisumBuitenland.nl is een commercieel en professioneel visumbureau en ondersteunt reizigers onder andere bij het verkrijgen van het visum voor Vietnam. VisumBuitenland.nl treedt op als bemiddelaar en maakt op geen enkele wijze deel uit van een overheid. Een visum aanvragen kan ook rechtstreeks bij de immigratiedienst (640.352 VND per visum, via evisa.xuatnhapcanh.gov.vn). Echter, niet met Nederlandstalige ondersteuning. Als u uw aanvraag indient via VisumBuitenland.nl, staat ons supportcenter u 24 uur per dag, 7 dagen per week te woord. Daarnaast controleren wij uw aanvraag en alle door u aangeleverde documenten handmatig voordat we deze namens u indienen bij de immigratiedienst. Indien we hierbij fouten of onvolledigheden vermoeden, nemen we direct persoonlijk contact met u op, om te zorgen dat uw aanvraag alsnog snel en correct kan worden verwerkt. Om gebruik te maken van onze dienstverlening betaalt u ons 640.352 VND aan consulaire kosten, die wij namens u betalen aan de immigratiedienst, alsmede € 30,52 aan servicekosten als vergoeding voor onze bemiddeling, inclusief btw. Onze diensten hebben al vele reizigers behoed voor grote problemen tijdens hun reis. Mocht een aanvraag ondanks onze ondersteuning en controle toch worden afgekeurd, dan vergoeden wij het volledige aankoopbedrag (tenzij voor dezelfde reiziger al eerder een aanvraag voor een visum Vietnam is afgekeurd). Lees hier meer over onze diensten.