Nieuwsbericht | | 05-11-2018 | ±2 minuten leestijd

Kinderen tot 16 jaar hebben geen visum meer nodig om naar Kenia te reizen. Wel moeten ze een geldig paspoort bij zich hebben.

Naar verluidt worden de nieuwe versoepelde wetten binnenkort al van kracht. De bedoeling is dat de nieuwe wetten ingaan nog voordat het ‘feestseizoen’ begint. Daarmee doelt de overheid op dat de versoepeling van de wetten mogelijk nog voor de Kerst in werking zullen treden.

Visum Kenia aanvragen

Reizigers die in 2018 of 2019 naar Kenia willen reizen, hebben daarvoor een visum nodig. Het is belangrijk dat men het visum nog voor vertrek heeft aangevraagd. Wanneer het visum bedoeld is voor toeristische doeleinden, kunnen reizigers het document aanvragen via deze website. Het is dan niet meer noodzakelijk naar de ambassade van Kenia te gaan.
Visum Kenia aanvragen

Het visum Kenia is een digitale reistoestemming. Daarom wordt dit document ook wel een e-visum Kenia genoemd. Met het e-visum Kenia geeft de overheid van Kenia toestemming aan de reiziger om naar Kenia te reizen. De reistoestemming is voor iedereen verplicht. Wie geen visum Kenia heeft, wordt aan de grens geweigerd.

Het visum Kenia is bedoeld voor toeristische reizen. Het is ook mogelijk een visum voor zakenreizen aan te vragen. Het visum Kenia is echter niet bedoeld om in het land te gaan werken voor een Keniaanse werkgever. Het visum geeft recht op een verblijf van maximaal 90 dagen.

Om het visum Kenia aan te kunnen vragen, moeten alle reizigers een eigen paspoort bezitten. Het paspoort dient nog tenminste zes maanden geldig te zijn. Met het visum Kenia mag men alleen op de daartoe aangewezen locaties arriveren. Eveneens dient men een kopie in te leveren van een boekingsbevestiging van de retourvlucht, een overnachtingsplan of een uitnodigingsbrief van een inwoner van Kenia.

Alle reizigers dienen een eigen visum Kenia aan te vragen. De visumplicht geldt niet voor reizigers die alleen in het land overstappen. Het visum Kenia aanvragen kost € 64,95 per persoon. Na betaling wordt er gevraagd een kopie van het paspoort in te scannen. Het visum Kenia wordt dan binnen enkele dagen toegekend.

Reizen met kinderen: visum Kenia noodzakelijk?

Het duurt gemiddeld een week voordat het visum Kenia geleverd wordt. Bij een spoedaanvraag is de levertijd gemiddeld twee werkdagen. Kinderen onder de 16 jaar hebben wel een eigen paspoort, maar geen eigen visum nodig. Reizigers boven deze leeftijd dienen deze documenten wel bij zich te hebben.

Bovendien is het belangrijk te weten dat wanneer men reist met kinderen, de kinderen toestemming van beide ouders moeten hebben om Nederland te mogen verlaten. Er wordt naar deze toestemming gevraagd op de luchthaven in Nederland. De Koninklijke Marechaussee houdt strenge controles, om zo eventuele kindontvoeringen tegen te houden.

Let op: dit nieuwsartikel over het visum voor Kenia is meer dan een jaar oud. Mogelijk bevat het daardoor achterhaalde informatie en adviezen, er kunnen dan ook geen rechten meer aan dit artikel worden ontleend. Gaat u binnenkort op reis en wilt u weten welke regels momenteel gelden? Lees dan alle actuele informatie over het visum voor Kenia.

VisumBuitenland.nl is een commercieel en professioneel visumbureau en ondersteunt reizigers onder andere bij het verkrijgen van het visum voor Kenia. VisumBuitenland.nl treedt op als bemiddelaar en maakt op geen enkele wijze deel uit van een overheid. Een visum aanvragen kan ook rechtstreeks bij de immigratiedienst (52,53 USD per visum, via www.etakenya.go.ke). Echter, niet met Nederlandstalige ondersteuning. Als u uw aanvraag indient via VisumBuitenland.nl, staat ons supportcenter u 24 uur per dag, 7 dagen per week te woord. Daarnaast controleren wij uw aanvraag en alle door u aangeleverde documenten handmatig voordat we deze namens u indienen bij de immigratiedienst. Indien we hierbij fouten of onvolledigheden vermoeden, nemen we direct persoonlijk contact met u op, om te zorgen dat uw aanvraag alsnog snel en correct kan worden verwerkt. Om gebruik te maken van onze dienstverlening betaalt u ons 52,53 USD aan consulaire kosten, die wij namens u betalen aan de immigratiedienst, alsmede € 16,60 aan servicekosten als vergoeding voor onze bemiddeling, inclusief btw. Onze diensten hebben al vele reizigers behoed voor grote problemen tijdens hun reis. Mocht een aanvraag ondanks onze ondersteuning en controle toch worden afgekeurd, dan vergoeden wij het volledige aankoopbedrag (tenzij voor dezelfde reiziger al eerder een aanvraag voor een visum Kenia is afgekeurd). Lees hier meer over onze diensten.