Nieuwsbericht | | 10-09-2018 | ±4 minuten leestijd

Reizigers die naar Kenia willen reizen, doen er goed aan zo tijdig mogelijk een visum Kenia aan te vragen. Wanneer het visum niet op tijd wordt aangevraagd, kan de reis naar het land in gevaar komen. Dit komt doordat het Afrikaanse land strenge visumregels hanteert.

Om naar Kenia te mogen reizen moet men voldoen aan alle eisen die de overheid van Kenia stelt. Een van die eisen is dat reizigers een geldig visum Kenia bezitten. Wanneer men vergeet of nalaat het visum aan te vragen, gaat de reis niet door.

Vereisten voor toelating tot Kenia

Reizigers die Kenia binnen willen treden, dienen daarvoor een geldig visum Kenia te kunnen overleggen. Bovendien moeten reizigers voldoen aan de voorwaarden die het visum voorschrijft. Zorg ervoor dat zowel het visum zelf als de aanvullende voorwaarden van het visum van tevoren in orde zijn. Controleer daarom voor vertrek eerst nog eens goed of alle papieren in orde zijn.

Wanneer blijkt dat de documenten ongeldig zijn of de voorbereiding onvoldoende is, kan dat verstrekkende gevolgen hebben. Zo kan de reis in zijn geheel in gevaar komen. Het niet voldoen aan de voorwaarden van het visum kan ertoe leiden dat de reiziger bij aankomst in het land meteen wordt tegengehouden. Als de papieren niet in orde zijn kunnen reizigers bovendien het land worden uitgezet.

Kenia werkt met een strenge visumplicht. Dat betekent dat als men het land wordt uitgezet vanwege ongeldige papieren, het in de toekomst moeilijker wordt om een nieuwe visumaanvraag voor Kenia in te dienen.

Strenge voorwaarden

Het is mogelijk op de website van VisumBuitenland.nl een elektronisch visum Kenia aan te vragen. Reizigers hoeven dan niet eerst naar de ambassade om een visum aan te vragen. Het elektronische visum is enkel bedoeld voor toeristische doeleinden. Zakenreizen en vakanties zijn ook toegestaan met dit visum. Beide visa hebben een bepaalde geldigheidsperiode. Het is belangrijk dat reizigers zich aan deze geldigheidsperiode houden. Het te lang blijven kan ervoor zorgen dat men het land uit wordt gezet.

Zo moeten reizigers eerst de vluchten en accommodaties boeken en daarna pas het visum aanvragen. Aanvragen door Nederlandse en Belgische reizigers worden vrijwel nooit afgekeurd als zij zich houden aan de voorwaarden. Zorg er daarom voor dat de vluchten en accommodatie al geboekt zijn, alvorens de visumaanvraag af te ronden. Bij de visumaanvraag moet de aanvrager de exacte dag van aankomst en vertrekdatum uit Kenia invullen. Bovendien wordt er gevraagd naar de adresgegevens van de plek waar de eerste overnachting plaatsvindt.

Tijdig aanvragen

Vraag het visum tijdig aan!
Vraag bovendien het visum Kenia op tijd aan. Het visum voor Kenia kan tot wel een week op zich laten wachten. Dit betekent dat men minimaal een week van tevoren, maar het liefst nog eerder een visum Kenia aan dient te vragen.
Visum Kenia aanvragen


Voor wie geldt het e-visum Kenia?

Het online visum Kenia is aan te vragen voor toeristen en zakenreizigers. Voor alle Nederlandse en Belgische toeristen geldt, dat zij tenminste in het bezit moeten zijn van een visum Kenia. Naar het Afrikaanse land reizen zonder visum is onmogelijk. Men wordt dan onherroepelijk terug naar Nederland of België gestuurd.

Het is verplicht een visum aan te vragen met een geldig paspoort. Met een ander soort document zoals een identiteitskaart, rijbewijs of verblijfsvergunning een visum aanvragen is niet toegestaan. Bij aankomst moet het paspoort nog tenminste zes maanden geldig zijn. Ten slotte moet het paspoort nog ten minste een lege pagina bevatten.

Aanvullende voorwaarden

Houd bij het aanvragen van het visum Kenia bovendien nog rekening met de aanvullende voorwaarden. Voor een zakenreis geldt dat de reiziger niet in dienst mag treden van de te bezoeken organisatie. Wie dit wel doet, dient daarvoor een andere vergunning bij de ambassade aan te vragen.

Ten slotte stelt Kenia eisen aan de aankomstlocatie in Kenia. Reizigers mogen alleen aankomen in plekken waar een controlepost is opgesteld. Deze zijn te vinden op vrijwel alle vliegvelden in Kenia.


Gevolgen verbreken voorwaarden visum Kenia

Wanneer men de instructies niet precies heeft opgevolgd, kan dit leiden tot een weigering van het visum Kenia. In het ergste geval worden reizigers het land uitgezet en mogen zij een aantal jaar Kenia niet meer in. Controleer dus voor vertrek nog eens goed of de documenten in orde zijn! Dit geldt niet alleen voor volwassenen, maar ook voor meereizende minderjarigen, dus ook voor baby’s en kinderen.