Nieuwsbericht | | 10-09-2018 | ±3 minuten leestijd

Reizigers die naar Kenia willen reizen, doen er goed aan zo tijdig mogelijk een visum Kenia aan te vragen. Wanneer het visum niet op tijd wordt aangevraagd, kan de reis naar het land in gevaar komen. Dit komt doordat visums vanwege steekproef-controles soms met vertraging worden toegekend.

Om naar Kenia te mogen reizen moet men voldoen aan alle eisen die de overheid van Kenia stelt. Een van die eisen is dat reizigers een geldig visum Kenia bezitten. Wanneer men vergeet of nalaat het visum aan te vragen, gaat de reis niet door.

Vereisten voor toelating tot Kenia

Reizigers die Kenia willen betreden, dienen daarvoor een geldig visum Kenia te kunnen overleggen. Bovendien moeten reizigers voldoen aan de voorwaarden die het visum voorschrijft. Zorg ervoor dat zowel het visum zelf als de aanvullende voorwaarden van het visum van tevoren in orde zijn. Controleer daarom voor vertrek eerst nog eens goed of alle papieren aan de eisen voldoen.

Wanneer blijkt dat de documenten ongeldig zijn of de voorbereiding onvoldoende is, kan dat verstrekkende gevolgen hebben. Zo kan de hele reis in gevaar komen. Het niet voldoen aan de voorwaarden van het visum kan ertoe leiden dat de reiziger bij aankomst in het land meteen wordt tegengehouden. Ook als de papieren niet in orde zijn kunnen reizigers het land worden uitgezet.

Kenia werkt met een strenge visumplicht. Dat betekent dat als men het land wordt uitgezet wegens ongeldige papieren, het in de toekomst moeilijker wordt om een nieuwe visumaanvraag voor Kenia in te dienen.

Strenge voorwaarden

Het is mogelijk op de website van VisumBuitenland.nl een elektronisch visum Kenia aan te vragen. Reizigers hoeven dan niet eerst naar de ambassade om een visum aan te vragen. Het elektronische visum is zowel voor zakelijke als toeristische doeleinden aan te vragen. Beide varianten van het visum hebben een bepaalde geldigheidsperiode. Het is belangrijk dat reizigers zich aan deze geldigheidsperiode houden. Het te lang blijven kan ervoor zorgen dat men het land uit wordt gezet.

Aanvragen door Nederlandse en Belgische reizigers worden vrijwel nooit afgekeurd als zij zich houden aan de voorwaarden. Zo moeten reizigers eerst de vluchten en accommodaties boeken en daarna pas het visum aanvragen. Bij de visumaanvraag moet de aanvrager een schatting van de aankomstdatum en vertrekdatum uit Kenia invullen. Bovendien wordt er gevraagd naar de adresgegevens van de plek waar de eerste overnachting plaatsvindt.

Tijdig aanvragen

Vraag het visum tijdig aan!
Vraag het visum Kenia op tijd aan. Het goedkeuren van een visumaanvraag voor Kenia laat gemiddeld een week op zich wachten. Dit betekent dat men minimaal een week van tevoren, maar het liefst nog eerder, een visum Kenia aan dient te vragen.
Visum Kenia aanvragen


Voor wie is het e-visum Kenia bedoeld?

Het online visum Kenia is aan te vragen voor toeristen en zakenreizigers.

Het is verplicht een visum aan te vragen met een geldig paspoort. Met een ander soort document zoals een identiteitskaart, rijbewijs of verblijfsvergunning een visum aanvragen is niet toegestaan. Bij aankomst moet het paspoort nog minstens zes maanden geldig zijn. Ten slotte moet het paspoort nog minstens één lege pagina bevatten.

Aanvullende voorwaarden

Houd bij het aanvragen van het visum Kenia bovendien rekening met de aanvullende voorwaarden. Voor een zakenreis geldt dat de reiziger niet in dienst mag treden van de te bezoeken organisatie. Wie dit wel doet, dient daarvoor een andere vergunning bij de ambassade aan te vragen.

Ten slotte stelt Kenia eisen aan de aankomstlocatie in Kenia. Reizigers mogen alleen aankomen in plekken waar een controlepost is opgesteld. Deze zijn te vinden op vrijwel alle vliegvelden in Kenia.


Gevolgen verbreken voorwaarden visum Kenia

Wanneer men de instructies niet precies heeft opgevolgd, kan dit leiden tot een weigering van het visum Kenia. In het ergste geval worden reizigers het land uitgezet en mogen zij een aantal jaar Kenia niet meer in. Controleer dus voor vertrek nog eens goed of de documenten in orde zijn! Dit geldt niet alleen voor volwassenen, maar ook voor meereizende minderjarigen (dus ook voor baby's).

Let op: dit nieuwsartikel over het visum voor Kenia is meer dan een jaar oud. Mogelijk bevat het daardoor achterhaalde informatie en adviezen, er kunnen dan ook geen rechten meer aan dit artikel worden ontleend. Gaat u binnenkort op reis en wilt u weten welke regels momenteel gelden? Lees dan alle actuele informatie over het visum voor Kenia.

VisumBuitenland.nl is een commercieel en professioneel visumbureau en ondersteunt reizigers onder andere bij het verkrijgen van het visum voor Kenia. VisumBuitenland.nl treedt op als bemiddelaar en maakt op geen enkele wijze deel uit van een overheid. Een visum aanvragen kan ook rechtstreeks bij de immigratiedienst (52,53 USD per visum, via dis.ecitizen.go.ke). Echter, niet met Nederlandstalige ondersteuning. Als u uw aanvraag indient via VisumBuitenland.nl, staat ons supportcenter u 24 uur per dag, 7 dagen per week te woord. Daarnaast controleren wij uw aanvraag en alle door u aangeleverde documenten handmatig voordat we deze namens u indienen bij de immigratiedienst. Indien we hierbij fouten of onvolledigheden vermoeden, nemen we direct persoonlijk contact met u op, om te zorgen dat uw aanvraag alsnog snel en correct kan worden verwerkt. Om gebruik te maken van onze dienstverlening betaalt u ons 52,53 USD aan consulaire kosten, die wij namens u betalen aan de immigratiedienst, alsmede € 41,27 aan servicekosten als vergoeding voor onze bemiddeling, inclusief btw. Onze diensten hebben al vele reizigers behoed voor grote problemen tijdens hun reis. Mocht een aanvraag ondanks onze ondersteuning en controle toch worden afgekeurd, dan vergoeden wij het volledige aankoopbedrag (tenzij voor dezelfde reiziger al eerder een aanvraag voor een visum Kenia is afgekeurd). Lees hier meer over onze diensten.