Nieuwsbericht | | 16-01-2023 | ±7 minuten leestijd

De meeste reizigers vragen het visum voor een reis naar Kenia gemakkelijk online aan. Zonder visum naar Kenia reizen is alleen mogelijk voor reizigers met een vrijstelling, bijvoorbeeld op basis van hun nationaliteit. Deze vrijstelling geldt echter voornamelijk voor een aantal Afrikaanse landen, eilandstaten en andere kleine landen buiten de Europese Unie.

Visum aanvragen voor een reis naar Kenia

De meeste reizigers hebben voor een reis naar Kenia een visum nodig. Er gelden maar enkele uitzonderingen op de visumplicht. Bijna alle reizigers met de nationaliteit van een land in de Europese Unie, het Verenigd Koninkrijk, Zwitserland, Noorwegen of IJsland kunnen het visum online aanvragen. Het online visum is geschikt voor een enkele reis met tot 90 dagen aaneengesloten verblijf in het land, waarbij het gaat om een vakantie, familiebezoek of een zakenreis.

Vraag nu online een visum Kenia aan

Reizigers uit een aantal landen kunnen geen gebruikmaken van de online aanvraagprocedure en moeten bij de Keniaanse ambassade een zogeheten ‘Referred Visa’ aanvragen. Verderop in het artikel leest u welke reizigers het visum online kunnen aanvragen, welke reizigers het visum bij de ambassade moeten aanvragen en welke reizigers geen visum voor Kenia nodig hebben.

Deze reizigers kunnen het visum online aanvragen

Reizigers uit de meeste Europese landen, waaronder Nederland en België, kunnen het visum Kenia online aanvragen. Reizigers uit Cyprus en San Marino kunnen visumvrij naar Kenia reizen. Reizigers uit Kosovo en Armenië moeten het visum echter bij de ambassade aanvragen.

Reizigers uit deze landen en gebieden in Europa kunnen het e-visum aanvragen

EU-landenLanden buiten de EU
Nederland Letland Albanië Monaco
België Litouwen Andorra Montenegro
Bulgarije Luxemburg Belarus (Wit-Rusland) Noorwegen
Denemarken Malta Bosnië en Herzegovina Oekraïne
Duitsland Oostenrijk IJsland Servië
Estland Polen Georgië Turkije
Finland Portugal Groenland Vaticaanstad
Frankrijk* Roemenië Liechtenstein Verenigd Koninkrijk
Griekenland Slovenië Moldavië Zwitserland
Hongarije Slowakije
Ierland Spanje
Italië Tsjechië
Kroatië Zweden

* Inclusief overzeese gebieden binnen EU.

Ook reizigers van buiten Europa kunnen het visum voor Kenia in veel gevallen online aanvragen. Er geldt een bijzondere regeling voor reizigers met de nationaliteit van Zuid-Afrika of Maleisië. Zij kunnen tot 30 dagen in Kenia verblijven zonder visum, maar moeten voor een langer verblijf wel een e-visum aanvragen.

Overige nationaliteiten die in aanmerking komen voor het e-visum Kenia

AfrikaAmerika en CaraïbenAzië en Oceanië
Algerije Amerika
(Verenigde Staten)
Australië Myanmar
(Birma)
Angola Anguilla Bahrein Nepal
Benin Antigua en Barbuda Bangladesh Nieuw-Zeeland
Burkina Faso Argentinië Bhutan Oezbekistan / Uzbekistan
Centraal-Afrikaanse Republiek (CAR) Bermuda Cambodja Oman
Comoren Bolivia China Oost-Timor / Timor-Leste
Republiek Congo
(Congo-Brazzaville)
Brazilië Hongkong (SAR) Pakistan
Demokratische Republiek Congo
(DRC / Congo-Kinshasa)
Canada Macau
(SAR)
Palau
Djibouti Chili Filipijnen Qatar
Egypte Colombia India Rusland
Equatoriaal-Guinea Costa Rica Iran Saoedi-Arabië / KSA
Gabon Cuba Israël Sri Lanka
Guinea Dominicaanse Republiek Japan Taiwan
Guinea-Bissau Ecuador Jordanië Thailand
Ivoorkust (Côte d’Ivoire) El Salvador Kazachstan Turkije
Kaapverdië Guatemala Kirgizië Turkmenistan
Madagascar Guyana
(Coöperatieve Republiek)
Koeweit Verenigde Arabische Emiraten (VAE)
Malediven Haïti Laos Vietnam
Mauritanië Honduras Micronesië Zuid-Korea
Marokko Mexico Maleisië (vanaf 30 dagen)
Niger Nicaragua
Nigeria Panama
Réunion Paraguay
Sao Tomé en Principe Peru
Soedan / Sudan Suriname
Togo Trinidad en Tobago
Tunesië Uruguay
Tsjaad Venezuela
Westelijke Sahara
Zuid-Afrika (vanaf 30 dagen)

Deze reizigers hebben een ’Referred Visa’ nodig

Aanvragers uit de volgende landen hebben voor een reis naar Kenia een zogeheten ‘Referred Visa’ nodig. Dit visum kan echter alleen via de ambassade van Kenia worden aangevraagd door middel van een zogeheten ‘Form 22’-procedure. Voor reizigers met de nationaliteit van Azerbeidzjan, Eritrea, Kameroen, Mali of Senegal is de situatie niet geheel duidelijk. Reizigers uit deze landen wordt dan ook aanbevolen om bij de ambassade na te vragen hoe zij een visum voor Kenia kunnen verkrijgen.

Nationaliteiten die in aanmerking komen voor het ‘Referred Visa’ voor Kenia
Afghanistan Armenië Irak
Jemen Kosovo Libanon
Libië Noord-Korea Palestina
Somalië Syrië Tadzjikistan
Azerbeidzjan Eritrea Kameroen
Mali Senegal

Deze reizigers kunnen zonder visum naar Kenia reizen

Reizigers uit een aantal Afrikaanse landen en een aantal kleinere landen buiten Afrika hebben voor een verblijf van maximaal 90 dagen in Kenia geen visum nodig. Deze regeling geldt onder andere voor de onderstaande Afrikaanse landen en voor een aantal eilandnaties. Ook reizigers uit Cyprus en San Marino mogen zonder visum naar Kenia reizen.

Afrikaanse landen zonder visumplicht voor een reis naar Kenia
Botswana Malawi Sierra Leone
Burundi Mauritius Tanzania
Eswatini (Swaziland) Mozambique Zambia
Ethiopië Namibië Zimbabwe
Gambia Oeganda / Uganda Zuid-Afrika (tot 30 dagen)
Ghana Rwanda Zuid-Soedan / Zuid-Sudan
Lesotho Seychellen

E-visum voor uw reis naar Kenia

Komt u op basis van uw nationaliteit in aanmerking voor het Keniaanse e-visum? Als u ook aan alle overige voorwaarden voor het e-visum Kenia voldoet, kunt u dit visum aanvragen voor uw reis en in de meeste gevallen tot 90 aaneengesloten dagen in het land verblijven.

Let op: dit nieuwsartikel over het visum voor Kenia is meer dan een jaar oud. Mogelijk bevat het daardoor achterhaalde informatie en adviezen, er kunnen dan ook geen rechten meer aan dit artikel worden ontleend. Gaat u binnenkort op reis en wilt u weten welke regels momenteel gelden? Lees dan alle actuele informatie over het visum voor Kenia.

VisumBuitenland.nl is een commercieel en professioneel visumbureau en ondersteunt reizigers onder andere bij het verkrijgen van het visum voor Kenia. VisumBuitenland.nl treedt op als bemiddelaar en maakt op geen enkele wijze deel uit van een overheid. Een visum aanvragen kan ook rechtstreeks bij de immigratiedienst (52,53 USD per visum, via www.etakenya.go.ke). Echter, niet met Nederlandstalige ondersteuning. Als u uw aanvraag indient via VisumBuitenland.nl, staat ons supportcenter u 24 uur per dag, 7 dagen per week te woord. Daarnaast controleren wij uw aanvraag en alle door u aangeleverde documenten handmatig voordat we deze namens u indienen bij de immigratiedienst. Indien we hierbij fouten of onvolledigheden vermoeden, nemen we direct persoonlijk contact met u op, om te zorgen dat uw aanvraag alsnog snel en correct kan worden verwerkt. Om gebruik te maken van onze dienstverlening betaalt u ons 52,53 USD aan consulaire kosten, die wij namens u betalen aan de immigratiedienst, alsmede € 16,60 aan servicekosten als vergoeding voor onze bemiddeling, inclusief btw. Onze diensten hebben al vele reizigers behoed voor grote problemen tijdens hun reis. Mocht een aanvraag ondanks onze ondersteuning en controle toch worden afgekeurd, dan vergoeden wij het volledige aankoopbedrag (tenzij voor dezelfde reiziger al eerder een aanvraag voor een visum Kenia is afgekeurd). Lees hier meer over onze diensten.