Nieuwsbericht | | 02-02-2022 | ±3 minuten leestijd

Om een visum Kenia aan te vragen moet u enkele documenten uploaden, waaronder een boekingsbevestiging of een uitnodigingsbrief. Dit artikel beschrijft het verschil tussen de twee.

Visum Kenia aanvragen: documenten vereist

Het invullen van het aanvraagformulier voor het visum Kenia neemt doorgaans slechts vijf tot tien minuten in beslag. Nadat u de ingevulde gegevens nogmaals heeft gecontroleerd en de betaling heeft voldaan, wordt u doorverwezen naar de uploadpagina. Hier moet u enkele documenten uploaden:

  • Een pasfoto (dit mag ook een selfie zijn, zolang het gezicht maar scherp in beeld is, het een kleurenfoto is en de foto een lichte, egale achtergrond heeft)
  • Een scan van het paspoort
  • Een boekingsbevestiging of uitnodigingsbrief
  • Een bevestiging van de retour- of doorvlucht
  • Als u bij familie of vrienden verblijft, een paspoort of ID-kaart van die persoon

Nadat u de vereiste documenten heeft aangeleverd, worden deze gecontroleerd door een visumspecialist. Als de documenten in orde zijn, wordt de aanvraag verwerkt. Let op: ook als uw documenten helemaal in orde zijn, kan uw visumaanvraag afgekeurd worden. Het uploaden van de documenten is een vereiste om de aanvraag te kunnen verwerken en betekent dus niet dat uw visumaanvraag automatisch wordt goedgekeurd.

Boekingsbevestiging: verblijf bij een hotel of resort

Bij het uploaden van de documenten voor het visum Kenia kan het soms onduidelijk zijn welk document vereist is: een boekingsbevestiging of een uitnodigingsbrief? Welk document u moet uploaden, hangt af van wat u in het aanvraagformulier heeft ingevuld. In het aanvraagformulier voor het visum Kenia wordt namelijk gevraagd naar uw eerste overnachting in Kenia. U moet het soort accommodatie invullen, de naam, het adres, de plaats en de contactgegevens.

Als u ‘hotel of resort’ selecteert, moet u op de uploadpagina een boekingsbevestiging aanleveren. Het document hoeft niet uitgegeven te zijn door het hotel of resort, maar mag ook een boekingsbevestiging zijn via bijvoorbeeld een reisbureau. Belangrijk is dat de boekingsbevestiging uw naam, de datum van het verblijf en de naam en locatie van de accommodatie bevat.

Uitnodigingsbrief: verblijf bij familie of vrienden

Als u niet in een hotel of resort verblijft, maar bij familie of vrienden thuis, moet u in plaats van een boekingsbevestiging een uitnodigingsbrief aanleveren. Deze brief moet de volgende informatie bevatten:

  • Uw naam
  • De naam van de persoon bij wie u verblijft
  • Het adres waar u verblijft

De uitnodigingsbrief mag ook een (informele) e-mail of sms-bericht zijn, zolang het de bovenstaande informatie bevat. Als u aangeeft dat u bij familie of vrienden verblijft, moet u naast een uitnodigingsbrief ook een identiteitsdocument van de persoon bij wie u verblijft aanleveren. Het komt voor dat reizigers een paspoort of ID-kaart van een vriend of familielid buiten Kenia uploaden. Dit is niet de bedoeling. U moet het identiteitsdocument aanleveren van de specifieke persoon bij wie u in Kenia zult verblijven.

Levertijd visum na uploaden van documenten

De gemiddelde levertijd voor een visum Kenia is 8 werkdagen, bij spoedaanvragen gemiddeld 4 werkdagen. Deze gemiddelde levertijd gaat echter pas in nadat alle documenten zijn aangeleverd en goedgekeurd. Als een of meer aangeleverde documenten niet correct zijn, krijgt u een e-mail met instructies om een betere versie aan te leveren. Tot die tijd blijft de aanvraag in de wacht staan. Als u de documenten opnieuw aanlevert, worden deze opnieuw gecontroleerd. Volg dus goed de instructies op de uploadpagina en de e-mails om herhaalde afkeuringen te voorkomen.

Let op: dit nieuwsartikel over het visum voor Kenia is meer dan een jaar oud. Mogelijk bevat het daardoor achterhaalde informatie en adviezen, er kunnen dan ook geen rechten meer aan dit artikel worden ontleend. Gaat u binnenkort op reis en wilt u weten welke regels momenteel gelden? Lees dan alle actuele informatie over het visum voor Kenia.

VisumBuitenland.nl is een commercieel en professioneel visumbureau en ondersteunt reizigers onder andere bij het verkrijgen van het visum voor Kenia. VisumBuitenland.nl treedt op als bemiddelaar en maakt op geen enkele wijze deel uit van een overheid. Een visum aanvragen kan ook rechtstreeks bij de immigratiedienst (52,53 USD per visum, via www.etakenya.go.ke). Echter, niet met Nederlandstalige ondersteuning. Als u uw aanvraag indient via VisumBuitenland.nl, staat ons supportcenter u 24 uur per dag, 7 dagen per week te woord. Daarnaast controleren wij uw aanvraag en alle door u aangeleverde documenten handmatig voordat we deze namens u indienen bij de immigratiedienst. Indien we hierbij fouten of onvolledigheden vermoeden, nemen we direct persoonlijk contact met u op, om te zorgen dat uw aanvraag alsnog snel en correct kan worden verwerkt. Om gebruik te maken van onze dienstverlening betaalt u ons 52,53 USD aan consulaire kosten, die wij namens u betalen aan de immigratiedienst, alsmede € 16,37 aan servicekosten als vergoeding voor onze bemiddeling, inclusief btw. Onze diensten hebben al vele reizigers behoed voor grote problemen tijdens hun reis. Mocht een aanvraag ondanks onze ondersteuning en controle toch worden afgekeurd, dan vergoeden wij het volledige aankoopbedrag (tenzij voor dezelfde reiziger al eerder een aanvraag voor een visum Kenia is afgekeurd). Lees hier meer over onze diensten.