Nieuwsbericht | | 27-05-2021 | ±3 minuten leestijd

Het online aan te vragen ETA Sri Lanka is geschikt voor toeristische en zakelijke reisdoelen. Om vrijwilligerswerk in Sri Lanka te verrichten voldoet een ETA Sri Lanka niet. Hiervoor moet een fysiek visum Sri Lanka aangevraagd worden.

Waarom Sri Lanka?

Sri Lanka als prachtig vakantieland

Het eiland Sri Lanka is niet heel groot, maar beschikt desalniettemin over een behoorlijk divers landschap. Van koraalriffen tot bergen en van woestijngebieden tot akkers. Daarnaast staat Sri Lanka bekend om zijn prachtige tempels, enorme theeplantages en verschillende diersoorten.

Doordat steeds meer toeristen de schoonheid van het land ontdekken, behoort naast de export van thee, koffie, rubber en kokosnoten ook het toerisme tot de belangrijke inkomstenbronnen van het land.

Sri Lanka in herstel

Sri Lanka heeft door de jaren heen te kampen gehad met verschillende gebeurtenissen, waarvan de effecten nog altijd terug te zien zijn. Zo woedde tussen 1983 en 2009 een burgeroorlog tussen de Tamil bevolking (de grootste etnische minderheid) en de regering. Daarnaast kreeg het land te maken met veel overstromingen en ook de tsunami van 2004 heeft zijn sporen achtergelaten. Dertigduizend mensen overleefden de tsunami niet en anderhalf miljoen mensen raakten dakloos.

Deze gebeurtenissen hebben impact gehad op de natuur, de welvaart en de gezondheidszorg in het land. De voorzieningen op scholen, in ziekenhuizen en tehuizen zijn minimaal en 5% van de bevolking heeft geen toegang tot sanitaire voorzieningen. Daarnaast worden verschillende diersoorten met uitsterven bedreigd.

Voordelen van vrijwilligerswerk in Sri Lanka

Vanzelfsprekend is het hoofddoel van vrijwilligerswerk het helpen van anderen. Er zijn verschillende mogelijkheden om een bijdrage te leveren en het is belangrijk dat u iets kiest dat bij u en uw vaardigheden past, zodat u er plezier in heeft en er voldoening uit kunt halen. Daarnaast kunt u middels vrijwilligerswerk meer kennis, vaardigheden en ervaring opdoen. Vrijwilligerswerk staat goed op uw CV. U doet werkervaring op, toont dat u maatschappelijk betrokken en niet bang bent uw handen vuil te maken. Daarnaast komt u in contact met de lokale bevolking.

Met een BNP van bijna 4.000 dollar per jaar per hoofd van de bevolking (ter vergelijking: Nederland heeft een BNP van 50.000 dollar per jaar per hoofd) en een lage werkloosheid van 4,4% behoort Sri Lanka tot de meer welvarende landen van Zuid-Oost Azië. Daarnaast hebben de Sri Lankaanse overheid en verschillende organisaties zich de laatste jaren hard ingezet om het aantal inwoners dat onder de armoedegrens leeft te beperken. Ondanks dat het percentage in de laatste 13 jaar maar liefst van 23% naar 7% gedaald is, wordt het land nog altijd door het Internationaal Monetair Fonds als ontwikkelingsland beschouwd. Het land heeft nog een lange weg te gaan tot het volledig hersteld is van de ingrijpende gebeurtenissen en u kunt uw steentje daaraan bijdragen.

Loop bijvoorbeeld een medische stage in een ziekenhuis, maak een praatje met ouderen in een tehuis, verzorg de dagbesteding voor kinderen met een geestelijke beperking, help mee in het onderwijs, geef voetbaltraining of zet u in voor het natuurbehoud, bijvoorbeeld door mee te werken aan een project dat het uitsterven van schildpadden probeert te voorkomen.

Aanvraagprocedure fysiek visum Sri Lanka

Om vrijwilligerswerk in Sri Lanka te kunnen doen, moeten er een aantal voorbereidingen getroffen worden, waaronder het aanvragen van het visum Sri Lanka. Het ETA of e-visum Sri Lanka is in het leven geroepen om de aanvraagprocedure te vergemakkelijken. Dit visum is een elektronische reistoestemming die in enkele minuten aangevraagd kan worden en uitgegeven wordt door het Department of Immigration and Emigration. Hierdoor kan de ingewikkelde procedure van de visumaanvraag bij een ambassade omzeild worden.

Aangezien een ETA Sri Lanka alleen bedoeld is voor toeristen of zakenreizigers, is er voor vrijwilligerswerk een fysiek visum vereist dat door een medewerker van de ambassade in uw paspoort aangebracht moet worden. De aanvraagprocedure van een fysiek visum Sri Lanka is dus ingewikkelder dan dat van een ETA of e-visum Sri Lanka. Daarnaast gaat de aanvraag van een fysiek visum Sri Lanka gepaard met een langere verwerkingstijd en hogere kosten. Voor vrijwilligerswerk kunt u voor het “zakenvisum voor een tijdelijk verblijf” of het “immigratievisum voor een permanent verblijf” kiezen. Bepaal voordat u een aanvraag indient, welke variant van het visum Sri Lanka het beste bij uw situatie past door de informatie op de websites van de Sri Lankaanse overheid en ambassade nauwkeurig door te nemen.

Let op: dit nieuwsartikel over het visum voor Sri Lanka is meer dan een jaar oud. Mogelijk bevat het daardoor achterhaalde informatie en adviezen, er kunnen dan ook geen rechten meer aan dit artikel worden ontleend. Gaat u binnenkort op reis en wilt u weten welke regels momenteel gelden? Lees dan alle actuele informatie over het visum voor Sri Lanka.

VisumBuitenland.nl is een commercieel en professioneel visumbureau en ondersteunt reizigers onder andere bij het verkrijgen van het visum voor Sri Lanka. VisumBuitenland.nl treedt op als bemiddelaar en maakt op geen enkele wijze deel uit van een overheid. Een visum aanvragen kan ook rechtstreeks bij de immigratiedienst (52,08 USD per visum, via eta.gov.lk). Echter, niet met Nederlandstalige ondersteuning. Als u uw aanvraag indient via VisumBuitenland.nl, staat ons supportcenter u 24 uur per dag, 7 dagen per week te woord. Ook controleren wij uw aanvraag voordat we deze namens u indienen bij de immigratiedienst. Indien we hierbij fouten of onvolledigheden vermoeden, nemen we direct persoonlijk contact met u op, om te zorgen dat uw aanvraag alsnog snel en correct kan worden verwerkt. Om gebruik te maken van onze dienstverlening betaalt u ons 52,08 USD aan consulaire kosten, die wij namens u betalen aan de immigratiedienst, alsmede € 31,78 aan servicekosten als vergoeding voor onze bemiddeling, inclusief btw. Onze diensten hebben al vele reizigers behoed voor grote problemen tijdens hun reis. Mocht een aanvraag ondanks onze ondersteuning en controle toch worden afgekeurd, dan vergoeden wij het volledige aankoopbedrag (tenzij voor dezelfde reiziger al eerder een aanvraag voor een visum Sri Lanka is afgekeurd). Lees hier meer over onze diensten.