Visum Turkije aanvragen

Direct online aanvragen

Visum Turkije online aanvragen

U kunt uw visum voor Turkije eenvoudig online aanvragen. Dat kunt u doen met het Nederlandstalige aanvraagformulier. Hiervoor wordt € 54,95 per visum (zie specificatie) in rekening gebracht.


Let op: wilt u minder dan 90 dagen in Turkije verblijven voor een vakantie of zakenreis? Als u de nationaliteit heeft van Nederland, België, een ander land in de Europese Unie, of van Zwitserland, het Verenigd Koninkrijk of Noorwegen, dan heeft u daarvoor sinds 2020 geen visum meer nodig.

Overzicht van de aanvraagprocedure

1. Visum aanvragen

Aanvraag visum Turkije

Het e-visum Turkije aanvragen doet u door het online aanvraagformulier in te vullen, dit duurt ongeveer 5 minuten.

2. Online afrekenen

Online afrekenen

Betaal het visum eenvoudig en veilig via uw eigen bank met iDEAL, Bancontact, PayPal of creditcard.

3. Officieel visum

Ontvang de e-visa via e-mail

Het visum Turkije wordt per e-mail naar u toegestuurd. Bij spoedaanvragen gemiddeld al na 45 minuten.

Wie heeft een visum nodig voor Turkije?

Gaat u in 2024 of 2025 op vakantie of zakenreis naar Turkije? Alle toeristische en zakelijke reizigers moeten vooraf het visum Turkije aanvragen, behalve als ze reizen met het paspoort of de identiteitskaart van een land in Europa. De visumplicht geldt dus niet voor reizigers met de Nederlandse of Belgische nationaliteit.

Wel geldt de visumplicht nog voor bepaalde reizigers met een andere nationaliteit. Heeft u bijvoorbeeld de nationaliteit van Armenië, de Dominicaanse Republiek, Jamaica, Mexico, de VS of Zuid-Afrika? Dan kunt u het visum voor Turkije via deze website aanvragen. Sommige andere reizigers kunnen het e-visum voor Turkije alleen onder bepaalde voorwaarden of alleen via de Turkse overheidswebsite aanvragen. Ook minderjarige kinderen waarvoor een visumplicht geldt, worden alleen toegelaten indien ze beschikken over een eigen visum.

Wat is het e-visum Turkije?

Het e-visum voor Turkije is een officiële reistoestemming van de Turkse overheid om het land te mogen betreden, via land, zee of lucht. Waar op deze website wordt gesproken over het visum Turkije wordt telkens de elektronische variant bedoeld. Dit visum wordt ook wel het e-visum Turkije genoemd. U kunt dit geheel online aanvragen en u krijgt het na toekenning per e-mail toegestuurd (bekijk voorbeeld e-visum). Het is mogelijk om een aanvraag in te dienen voor uzelf, voor iemand anders, of voor een heel reisgezelschap tegelijk.

Voorwaarden van het Turkse visum

Om gebruik te mogen maken van het e-visum Turkije moet u aan een aantal voorwaarden voldoen. Hieronder zijn de belangrijkste voorwaarden opgesomd. Meer informatie hierover vindt u op de pagina met de voorwaarden van het visum voor Turkije.


  • U heeft een visumplicht voor een kort verblijf in Turkije, maar heeft hiervoor geen fysiek visum nodig.
  • Uw reis heeft een toeristisch of zakelijk doel en u blijft niet langer dan de maximale verblijfsduur met uw e-visum.
  • U reist met een reisdocument met geldigheid voor een reis naar Turkije.
  • Heeft u een paspoort nodig voor uw reis? Dan moet dit bij aankomst nog 60 dagen na uw laatst mogelijke toegestane vertrekdatum geldig zijn.
  • U mag tijdens uw verblijf niet in dienst treden bij een Turkse werkgever.
  • U mag tijdens uw verblijf niet studeren aan een Turkse onderwijsinstelling.

Uitzonderingen voor het e-visum

Komt u in Turkije aan per cruiseschip? Dan is het aanvragen van een visum voor Turkije alleen verplicht als u langer dan 72 uur aan wal blijft. Ook het maken van een overstap op een Turks vliegveld is mogelijk zonder visum, maar u mag de luchthaven dan tussendoor niet verlaten.

Bent u vrachtwagenchauffeur, documentairemaker of archeoloog? Dan komt u niet in aanmerking voor een e-visum. In dat geval moet u een fysiek visum aanvragen bij een Turks consulaat of via een ambassade van Turkije.

Voldoet u niet aan de voorwaarden voor een e-visum, maar heeft u wel een visumplicht heeft voor uw reis? Dan kan uw aanvraag ook niet online worden ingediend. Ook in dit geval moet u zich melden bij het consulaat of via de ambassade. Bijvoorbeeld als u niet het paspoort of de ID kaart van uw woonland bezit, maar met uw verblijfsvergunning wilt reizen. Wel kunnen sommige van deze reizigers onder bepaalde voorwaarden via de Turkse overheidswebsite een single-entry e-visum voor maximaal 30 dagen verblijf aanvragen. Dit kan vaak als zij een geldig visum of een verblijfsvergunning van een land in het Schengengebied, van Ierland, het Verenigd Koninkrijk of de Verenigde Staten hebben.


Geldigheidsduur en maximale verblijfsduur

Houd u aan de regels en voorkom boetes, uitzetting en een toegangsverbod. Het e-visum voor Turkije kunt u dan gebruiken binnen een periode van 180 dagen. Deze geldigheidsduur gaat bij goedkeuring in op de aankomstdatum die u in het aanvraagformulier aan heeft gegeven. Gedurende deze 180 dagen mag u meestal maximaal 90 dagen in Turkije verblijven. Voor reizigers met de nationaliteit van sommige landen is het e-visum echter hooguit 30 dagen geldig.

Uw verblijf in Turkije met het e-visum mag aaneengesloten zijn, maar vaak ook opgeknipt worden in delen, voor meerdere losse reizen binnen de geldigheidsperiode. Dit is echter niet toegestaan voor alle reizigers met het e-visum, ongeacht of de maximale verblijfsduur voor hen 90 dagen of 30 dagen is. Ook voor sommige reizigers die het e-visum via deze website kunnen aanvragen, geldt dat zij alleen in aanmerking voor een single-entry visum. Meer informatie over de geldigheid, het verlengen, hernieuwen en verlopen van het visum leest u op de pagina over de geldigheidsduur van het visum Turkije.

Voorbeeld

Voorbeeld voor het visum met 90 dagen geldigheid: stel dat u op 1 februari het aanvraagformulier voor het e-visum Turkije invult. U geeft daarin aan dat uw visum geldig moet zijn vanaf 1 maart. Het visum is dan geldig tot 180 dagen daarna, dat is 28 augustus. U mag dan tussen 1 maart en 28 augustus in totaal maximaal 90 dagen in Turkije verblijven. Dat kan één verblijf van 90 aaneengesloten dagen zijn (bijvoorbeeld als u een e-visum met alleen single-entry heeft). Maar met het e-visum met multiple-entry mag u in plaats hiervan bijvoorbeeld ook drie losse reizen naar Turkije maken en dan elke keer 30 dagen in het land verblijven. Met een multiple-entry visum voor Turkije mag u een onbeperkt aantal reizen maken, zolang het totaal aantal verblijfsdagen niet meer is dan toegestaan en alle verblijfsdagen in Turkije binnen de geldigheidstermijn van 180 dagen vallen.


Hetzelfde principe gaat op voor de multiple-entry e-visa met de kortere geldigheid, van maximaal 30 dagen. Met een single-entry visa mag de reiziger echter maar één enkele, ‘losse’ reis naar Turkije maken. Heeft u het single-entry e-visum? Als u minder dan het maximaal aantal toegestane verblijfsdagen in dit land bent, dan mag u hiermee na uw vertrek niet nog een keer terugkomen. U kunt in dat geval natuurlijk wel een nieuw single-entry e-visum aanvragen.


Visum Turkije: 24 uur per dag, 7 dagen per week

Het visum Turkije aanvragen kan 24 uur per dag, 7 dagen per week, volledig online. U vraagt dit visum aan door het aanvraagformulier op deze website in te vullen. Daarmee bent u waarschijnlijk ongeveer tien minuten bezig. Daarna voldoet u de kosten à € 54,95 per reiziger. Dat kan met de door u gewenste betaalmethode, met iDeal, via Bancontact, met PayPal of met een geaccepteerde creditcard. Geen van deze betaalmethoden levert vertraging op. Dat betekent dat uw aanvraag direct in behandeling wordt genomen nadat uw betaling is geslaagd.


E-visum aanvragen: standaardlevertijd en het visum met spoed

Het visum Turkije wordt meestal binnen 3 dagen geleverd. Vertrekt u vandaag of morgen al naar Turkije? Dan is het verstandig een spoedaanvraag in te dienen. Aanvragen die met spoed worden behandeld, worden direct verwerkt en gemiddeld na 45 minuten al toegekend. Dat betekent dat u bij een aanvraag met spoed meestal al 45 minuten na het uitvoeren van de betaling een e-mail kunt verwachten met het e-visum. Het is belangrijk dat u het uitprint en meeneemt op reis naar Turkije. Heeft u geen printer? U mag het visum bij de paspoortcontrole ook digitaal laten zien op uw telefoon of tablet.

U kunt dit e-visum direct aanvragen als u dit nodig heeft. Heeft u eerst nog vragen? Bekijk dan de veelgestelde vragen over het visum Turkije. Vaak vindt u hier al snel een antwoord op uw vraag. Als het antwoord op uw vraag hier niet vindt, kunt u altijd contact opnemen met VisumBuitenland.nl.


Samenvatting

Doel Toerisme en zakelijk
Geldigheid 180 dagen geldig
Verblijf Maximaal 90 dagen, of maximaal 30
Levertijd Gemiddeld 3 dagen (spoed: 45 minuten)
Kosten € 54,95 (zie specificatie) per visum
Aanvraag Alleen online: nu aanvragen

Download een informatieblad over het visum

Ervaringen met het visum voor Turkije

 4042 mensen beoordelen het Turkse visum met een 9,2 /10 

Beoordelingen

VisumBuitenland.nl is een commercieel en professioneel visumbureau en ondersteunt reizigers onder andere bij het verkrijgen van het visum voor Turkije. VisumBuitenland.nl treedt op als bemiddelaar en maakt op geen enkele wijze deel uit van een overheid. Een visum aanvragen kan ook rechtstreeks bij de immigratiedienst (36,05 USD per visum, via www.evisa.gov.tr). Echter, niet met Nederlandstalige ondersteuning. Als u uw aanvraag indient via VisumBuitenland.nl, staat ons supportcenter u 24 uur per dag, 7 dagen per week te woord. Ook controleren wij uw aanvraag voordat we deze namens u indienen bij de immigratiedienst. Indien we hierbij fouten of onvolledigheden vermoeden, nemen we direct persoonlijk contact met u op, om te zorgen dat uw aanvraag alsnog snel en correct kan worden verwerkt. Om gebruik te maken van onze dienstverlening betaalt u ons 36,05 USD aan consulaire kosten, die wij namens u betalen aan de immigratiedienst, alsmede € 21,93 aan servicekosten als vergoeding voor onze bemiddeling, inclusief btw. Onze diensten hebben al vele reizigers behoed voor grote problemen tijdens hun reis. Mocht een aanvraag ondanks onze ondersteuning en controle toch worden afgekeurd, dan vergoeden wij het volledige aankoopbedrag (tenzij voor dezelfde reiziger al eerder een aanvraag voor een visum Turkije is afgekeurd). Lees hier meer over onze diensten.