Visum Turkije aanvragen

Direct online aanvragen

Het verplichte visum voor Turkije

Reist u naar Turkije? Vraag hier het vereiste e-visum voor Turkije aan. Aanvragen duurt ongeveer 5 minuten. De kosten bedragen €24,95 per persoon, welke u veilig kunt betalen met iDeal, Bancontact, creditcard of PayPal.

Hoe werkt het visum Turkije aanvragen?

1. Visum aanvragen

Visum turkije aanvragen

Vraag een visum Turkije aan door de benodigde informatie online in te vullen, dit duurt slechts 5 minuten.

2. Online afrekenen

Visums online afrekenen

Betaal veilig en gemakkelijk via uw eigen bank met iDEAL, Bancontact, PayPal of creditcard.

3. Officieel visum

Visum via e-mail

Spoedaanvragen resulteren gemiddeld al na 14 minuten in een goedgekeurd e-visum, verstuurd per e-mail.

Uitleg visum Turkije

Visum nodig? Als u naar Turkije wilt reizen als Nederlander of Belg in 2018 of 2019, is het verplicht om vooraf een visum aanvraag te starten. Turkije heeft namelijk een visumplicht. Dat wil zeggen dat iedereen bij aankomst dient te beschikken over een visum voor Turkije (ook baby’s en kinderen). Dit is is een zogenaamd e-visum.

Wat is een "E-visum" / "Evisa"? Een visum Turkije is een visum in digitale vorm welke u elektronisch ontvangt per e-mail (bekijk voorbeeld). Met het e-visum heeft u dus een document waarmee u een officiële toestemming heeft om Turkije binnen te reizen. Zo weet Turkije wie er het land binnen wil reizen. Op deze website kunt u het dit document aanvragen voor uzelf en medereizigers. In één visumaanvraag kunt u dus voor verschillende personen dit visum aanvragen. Vraag het uw visum Turkije aan.


Geldigheid van dit visum

Het visum voor Turkije is geldig voor zakenreizen en vakanties. Dit visum is gedurende 180 dagen geldig, deze geldigheidsduur gaat in op de aankomstdatum die u online aangeeft. Vervolgens kunt u zelf 90 dagen lang aaneengesloten, of verdeeld over meerdere reizen, in Turkije verblijven. In de 180 dagen dat dit document geldig is mag u dus in totaal maximaal 90 dagen in Turkije verblijven. Mocht u langer dan 90 dagen in Turkije willen verblijven dan kunt u dit laten verlengen bij de Turkse ambassade of het Turkse consulaat.

Geldigheid visum Turkije

Een voorbeeld: een visum is geldig van 9 mei 2019 tot 5 november 2019. U gaat in de meivakantie 2 weken naar Turkije. U mag dan binnen de geldigheidsduur (totaal 90 dagen) nog maximaal 76 dagen in Turkije verblijven. Dat betekent dat u ook in de zomervakantie nog 2 weken in Turkije mag verblijven. In totaal bent u dan 4 weken (28 dagen) in Turkije geweest wat dus mag, want u mag in totaal 90 dagen verblijven in Turkije en het visum is zelf 180 dagen geldig.


Andere belangrijke voorwaarden

  • Een paspoort dient op de aankomstdatum nog minimaal 150 dagen geldig te zijn
  • U mag niet in Turkije gaan werken
  • Het is sinds 1 november 2014 niet meer mogelijk om dit visum aan te vragen op Turkse vliegvelden. Dit betekent dat u dit document alleen online aan kunt vragen voor Turkije

Visum Turkije aanvragen

U kunt op deze site 24 uur per dag een visum Turkije aanvragen, ook in het weekend of op feestdagen. De aanvraag zelf duurt ongeveer 5 minuten en kunt u gemakkelijk en snel online afrekenen. De kosten zijn €24,95 per persoon. Om het visumaanvraag te starten dient u het visumaanvraag formulier online in te vullen. Vervolgens wordt u doorverwezen naar de betaalpagina waar u veilig, gemakkelijk en snel kunt betalen met iDEAL, Bancontact, PayPal of creditcard. Visums Turkije worden altijd binnen 72 uur verwerkt maar meestal nog een stuk sneller. Heeft u haast? Lees hieronder meer over de spoedprocedure. Het visum Turkije kunt u vervolgens zelf printen of kunnen wij per post aan u toesturen. Zo kunt u via een print of via uw tablet of smartphone het visum laten zien aan de Turkse douane, mocht dit nodig zijn.

Het is ook mogelijk om een spoedaanvraag in te dienen. Als u spoed heeft, kunt u een zogenaamde spoedaanvraag starten. U dient hiervoor het normale aanvraagformulier in te vullen en vervolgens “Spoed” aan te vinken in dit formulier. Vervolgens gaan we hier direct mee aan de slag, waardoor het visum in 98% van de gevallen binnen 15 minuten wordt verstuurd. Dagelijks vragen wij tientallen spoedvisums Turkije aan.

U kunt direct dit visum aanvragen. Mocht u vragen hebben dan kunt u het beste eerst de veel gestelde vragen bekijken. Vaak heeft u zo snel een antwoord op uw vraag. Mocht uw vraag hier niet tussen staan, stel dan gerust uw vraag aan onze klantenservice (deze spreekt Nederlands en Turks). Wij wensen u alvast een voorspoedige reis en een prettig verblijf in Turkije.


Samenvatting visum Turkije

VerplichtJa, voor Nederland en België
DoelToerisme en zakelijk
Geldigheid180 dagen geldig
VerblijfMaximaal 90 dagen
LevertijdVandaag (voor 23:00 besteld)
Kosten€24,95 per visum Turkije
BetaleniDEAL, Bancontact, PayPal of creditcard
AanvraagAlleen online, nu aanvragen.

Download beknopte reisinformatie over het visum Turkije

Gebruikers over het visum voor Turkije

297 mensen beoordelen het visum met een 9/10
Visum aanvragen

Disclaimer
VisumBuitenland.nl is een professioneel visumbureau en ondersteunt reizigers onder andere bij het verkrijgen van het visum voor Turkije. VisumBuitenland.nl maakt echter op geen enkele wijze deel uit van de Turkse overheid. Het is tevens mogelijk het visum rechtstreeks aan te vragen bij de website van de Turkse overheid ($20 per persoon plus $0,70 transactiekosten, via evisa.gov.tr/tr/). Echter, niet met Nederlandstalige ondersteuning. Indien u uw aanvraag indient via VisumBuitenland.nl staat ons supportcenter u 24 uur per dag, 7 dagen per week te woord. Tevens wordt uw aanvraag handmatig door ons gecontroleerd voordat deze wordt ingediend. Indien we hierbij fouten of onvolledigheden vermoeden, nemen we direct persoonlijk contact met u op, om te zorgen dat uw aanvraag alsnog snel en correct kan worden verwerkt. Onze diensten hebben al vele reizigers behoed voor grote problemen tijdens hun reis. Mocht een aanvraag ondanks onze ondersteuning en controle worden afgekeurd, vergoeden wij het volledige aankoopbedrag. Lees hier meer over onze diensten.