Heeft u een visumplicht en kunt u via VisumBuitenland.nl het e-visum voor Turkije aanvragen? Het aanvraagformulier voor het visum Turkije is kort en overzichtelijk en daardoor makkelijk in te vullen, ook als u nog geen vlucht heeft geboekt en/of geen overnachtingsplaats heeft vastgelegd. Op deze pagina vindt u uitleg over het invullen van het aanvraagformulier. Dit online formulier vindt u ook op deze website.

Let op: wilt u minder dan 90 dagen in Turkije verblijven? Voor een vakantie of zakenreis? Als u de nationaliteit heeft van Nederland, België, een ander land in de Europese Unie, of van Zwitserland, het Verenigd Koninkrijk of Noorwegen, dan heeft u daarvoor sinds 2020 geen visum meer nodig.

Voorbeeld van het aanvraagformulier van VisumBuitenland.nlVoorbeeld van een geopend aanvraagformulier voor het visum Turkije op VisumBuitenland.nl

Stap 1: Voordat u het formulier invult

Het invullen van het visum formulier voor Turkije is vrij eenvoudig, maar het is belangrijk niet overhaast aan de slag te gaan. De eerste stap bestaat namelijk uit een korte voorbereiding om zeker te weten dat uw visum geldig is wanneer u in Turkije arriveert.

Controleer of u aan de voorwaarden voldoet

Reizigers met de nationaliteit van een aantal landen die naar Turkije gaan voor een vakantie, familiebezoek, of zakenreis, komen in aanmerking voor het elektronische visum dat op deze website te verkrijgen is. Echter niet alle reizigers die in aanmerking komen voor het online aan te vragen visum voor Turkije kunnen dat via VisumBuitenland.nl doen. Onder andere Nederlandse en Belgische reizigers en reizigers uit overige EU-landen hebben dit visum sinds 2020 niet meer nodig.

Heeft u de nationaliteit van een land waarvoor deze visumvrijstelling voor reizen tot 90 dagen binnen 180 dagen geldt, maar wilt u langer blijven? Of heeft u een reisdoel waarvoor deze vrijstelling niet geldt? Dan is wel een ander, niet online aan te vragen visum nodig. Komt u wel in aanmerking voor het e-visum en kunt u dit via deze website aanvragen? Controleer dan voor het invullen van het aanvraagformulier altijd of u aan alle voorwaarden voor de online aanvraag van het visum Turkije voldoet.

Verzamel de benodigde documenten

Om het visum voor Turkije aan te vragen heeft u enkel een paspoort nodig. U kunt het formulier invullen voor uzelf, maar ook de gegevens voor meerdere reizigers die tegelijkertijd reizen, invoeren. Op die manier kunt u bijvoorbeeld voor uw gezin, meereizende familieleden of heel reisgezelschap in één keer de benodigde visa regelen. Dat scheelt werk, omdat u dan niet elke keer opnieuw alle contactgegevens en reisgegevens hoeft in te vullen. Wel moet u dan voor elke reiziger met een visumplicht de paspoortgegevens bij de hand hebben.

U heeft op het moment van uw aanvraag verder nog geen documenten nodig, zoals vliegtickets of boekingsbevestigingen van een overnachtingsplaats. U hoeft voor het visum Turkije overigens geen bestanden zoals paspoortscans of pasfoto’s te uploaden. Hierdoor hoeft uw aanvraag maar weinig tijd in beslag te nemen.

Stap 2: open het “Aanvraagformulier visum Turkije”

Wanneer u bent nagegaan of u in aanmerking komt voor het visum en de paspoorten voor visumplichtige reizigers bij de hand heeft, kunt u het online aanvraagformulier invullen. U kunt dit formulier hier gelijk openen door op de onderstaande groene knop te drukken:

Open het formulier om het visum Turkije online aan te vragen

Stap 3: Vul uw contactgegevens in

Het eerste deel van het aanvraagformulier voor het Turkse visum bestaat uit contactgegevens van de aanvrager. U hoeft dus niet van elke reiziger voor wie u een visum wilt aanvragen de contactgegevens in te vullen. Dit hoeft zelfs niet in het geval dat de reizigers op verschillende adressen wonen. De ingevulde contactgegevens worden namelijk vooral gebruikt om met u te kunnen corresponderen. Normaal gesproken wordt u overigens alleen per e-mail gecontacteerd met betrekking tot uw aanvraag. Wel ontvangt u een sms zodra de statussen voor de aanvragen van alle reizigers bekend zijn. Dit gebeurt op het moment dat voor alle reizigers binnen een aanvraag bekend is of de visumaanvraag is goedgekeurd of afgekeurd.

Afkeuring van een aanvraag van het online visum Turkije komt zeer zelden voor. Wanneer dit wel gebeurt, is dit meestal het gevolg van eerdere overtredingen van Turkse wetgeving of het voorkomen op een zwarte lijst van de Turkse overheid van een reiziger.

Aanvraagformulier: stap 3Aanvraagformulier: stap 3

Stap 4: Vul uw reisgegevens in

De volgende stap gaat over uw reisplannen zelf. Zoals u in het formulier en de afbeelding hieronder kunt zien, worden hierover niet veel vragen gesteld. De Turkse immigratiedienst hoeft dan ook niet te weten waar u verblijft, wat uw reisdoel is, of hoe lang u in Turkije wenst te blijven. Wel moet u uiteraard voldoen aan de eisen die worden gesteld aan het gebruik van het visum. Deze voorwaarden voor het visum worden toegelicht op de gelijknamige pagina op deze website.

Aanvraagformulier: stap 4Aanvraagformulier: stap 4 (De toeslag voor een spoedaanvraag is € 17,50 voor iedere reiziger met een visumplicht)

Ingangsdatum visum Turkije

De ingangsdatum die u in het formulier invult mag een schatting zijn. U hoeft dus niet precies op deze datum aan te komen. Let echter op: u mag wel later aankomen dan de ingevulde datum, maar niet eerder. De geldigheidsduur van 180 dagen gaat namelijk pas in op de datum die is ingevuld in het visumformulier. Weet u niet zeker wanneer u gaat aankomen? Houdt dan wat speling aan en vul bijvoorbeeld een datum in die een week ligt voor de waarschijnlijke aankomstdatum. Als er dan nog wat verandert in uw planning, hoeft u geen nieuw visum aan te vragen.

Ook kan het voorkomen dat uw luchtvaartmaatschappij de vlucht wat vervroegt. Hierdoor zou de aankomstdatum net kunnen veranderen, waardoor de geldigheid mogelijk nog niet is ingegaan op het moment dat u aankomt in Turkije. Gezien de relatief lange geldigheidsduur van 180 dagen, is het daarom meestal geen probleem om voor de zekerheid wat extra ruimte aan te houden. U kunt dus voor de zekerheid een ingangsdatum kiezen die ruim voor uw geplande vertrek ligt.

Met spoed het visum Turkije nodig?

In het deel van het formulier voor uw reisgegevens wordt u ook gevraagd of u gebruik wilt maken van de spoedlevering van het Turkse visum. Dit kan al voor een toeslag van € 17,50 per reiziger voor wie het visum nodig is, en is aan te raden als u verwacht binnen enkele dagen al aan te komen in Turkije. Een spoedlevering vindt in de meeste gevallen al binnen 45 minuten na het indienen van de visumaanvraag plaats. Daarom is het ook op het vliegveld van vertrek of aankomst nog mogelijk dit online visum aan te vragen. Wordt deze aanvraag echter afgekeurd, dan is het vaak niet meer mogelijk om (nog voor vertrek) langs een consulaat te gaan voor een ander, fysiek visum. Daarom is het ook voor een spoedaanvraag verstandig uw aanvraag zo vroeg mogelijk in te dienen.

Stap 5: Het invullen van de paspoortgegevens

De laatste stap van het invullen van het aanvraagformulier bestaat uit het overnemen van de paspoortgegevens van alle reizigers met een visumplicht. Als u alleen voor uzelf een visum wilt aanvragen, vult u hier alleen uw eigen paspoortgegevens in. Als u ook voor uw medereizigers het visum Turkije wilt aanvragen, klikt u eerst onderaan het formulier op de blauwe knop met de tekst: “Voeg een reiziger toe”.

Aanvraagformulier: stap 5Aanvraagformulier: stap 5 (Reizigers met de Nederlandse, Belgische, of een andere nationaliteit van een ander Europees land, hebben het visum Turkije sinds 2020 niet meer nodig)

Let op: vul de paspoortgegevens zorgvuldig in

Let op: vul de paspoortgegevens zorgvuldig in
Alle visumaanvragen worden gecontroleerd op eventuele fouten. In het geval dat er wordt vermoed dat u één of meerdere fouten heeft gemaakt bij het invullen, wordt er direct contact met u opgenomen. Zo kunnen de foutieve gegevens nog verbeterd worden, voordat de aanvraag wordt ingediend. Vult u bijvoorbeeld een paspoortnummer in dat te lang of te kort is, dan zullen wij u hiervan direct op de hoogte stellen. Vult u echter een letter verkeerd in (een A in plaats van een B in het paspoortnummer) dan kunnen wij niet weten dat dit een fout is. Het formulier zal dan worden verwerkt en u zult naar alle waarschijnlijkheid een e-mail ontvangen waarin staat dat het visum is goedgekeurd. Bij aankomst in Turkije zal de immigratiedienst echter meteen zien dat het visum ongeldig is. De immigratiebeambte haalt uw paspoort door een paspoortscanner en die leest digitaal uw paspoortnummer uit. Wanneer uw paspoortnummer vervolgens wordt gezocht in de database met verleende visums, zal geen visum worden aangetroffen. U zult dan ook niet worden doorgelaten. Om deze problemen te voorkomen is het van groot belang dat u alle paspoortgegevens goed nakijkt en controleert op fouten. Ontdekt u zelf een fout bij het invullen? Verbeter deze dan direct, zodat u grote problemen bij aankomst voorkomt.


Stap 6: Het voldoen van de betaling

Nadat u alle gegevens in het aanvraagformulier van het visum Turkije heeft ingevuld en de gegevens goed heeft gecontroleerd, wordt u gevraagd een betaalmethode uit te kiezen. Nadat u deze keuze heeft gemaakt en heeft aangevinkt akkoord te gaan met de algemene voorwaarden, wordt u vanzelf doorgestuurd naar de online betaalomgeving voor uw betaalmethode, zoals de iDeal inlogpagina van uw bank. Direct nadat uw betaling is geslaagd, wordt uw aanvraag in behandeling genomen. Heeft u een spoedaanvraag ingediend? Dan kunt u het visum in de meeste gevallen al na 45 minuten tegemoet zien. Vergeet niet het visum uit te printen of op te slaan op uw telefoon, computer, laptop of tablet. Zo kunt u het laten zien in het (zeldzame) geval dat u hier bij de paspoortcontroler bij aankomst om gevraagd wordt.

Klaar voor uw aanvraag?

Ga dan direct door naar het aanvraagformulier voor het online visum Turkije.
Open het formulier om uw visum voor Turkije online aan te vragen

VisumBuitenland.nl is een commercieel en professioneel visumbureau en ondersteunt reizigers onder andere bij het verkrijgen van het visum voor Turkije. VisumBuitenland.nl treedt op als bemiddelaar en maakt op geen enkele wijze deel uit van een overheid. Een visum aanvragen kan ook rechtstreeks bij de immigratiedienst (36,05 USD per visum, via www.evisa.gov.tr). Echter, niet met Nederlandstalige ondersteuning. Als u uw aanvraag indient via VisumBuitenland.nl, staat ons supportcenter u 24 uur per dag, 7 dagen per week te woord. Ook controleren wij uw aanvraag voordat we deze namens u indienen bij de immigratiedienst. Indien we hierbij fouten of onvolledigheden vermoeden, nemen we direct persoonlijk contact met u op, om te zorgen dat uw aanvraag alsnog snel en correct kan worden verwerkt. Om gebruik te maken van onze dienstverlening betaalt u ons 36,05 USD aan consulaire kosten, die wij namens u betalen aan de immigratiedienst, alsmede € 21,61 aan servicekosten als vergoeding voor onze bemiddeling, inclusief btw. Onze diensten hebben al vele reizigers behoed voor grote problemen tijdens hun reis. Mocht een aanvraag ondanks onze ondersteuning en controle toch worden afgekeurd, dan vergoeden wij het volledige aankoopbedrag (tenzij voor dezelfde reiziger al eerder een aanvraag voor een visum Turkije is afgekeurd). Lees hier meer over onze diensten.