Op deze website kunt u het visum voor Turkije eenvoudig aanvragen en veilig en snel betalen met iDEAL. De kosten van de iDEAL betaling zijn verwerkt in de visumprijs. Gebruik van iDEAL zorgt ervoor dat u veilig en vertrouwd kunt betalen via uw eigen bank. Ook wordt de transactie direct verwerkt, waardoor geen vertraging ontstaat in de verwerkingstijd van het visum Turkije. Betaalt u liever anders? U kunt de kosten van het visum Turkije ook voldoen met Bancontact, PayPal of creditcard.

Let op: Wilt u minder dan 90 dagen in Turkije verblijven voor een vakantie of zakenreis? Als u de nationaliteit heeft van Nederland, België, Zwitserland, het Verenigd Koninkrijk of een (ander) land in de Europese Unie, dan heeft u daarvoor sinds 2020 geen visum meer nodig. Sindsdien is de informatie op deze website over het visum voor Turkije niet meer bijgewerkt.

Kosten van het visum Turkije

Het visum voor Turkije kost € 49,95 per reiziger. Reist u met meerdere personen? Dan moet u voor elke persoon een visum aanvragen. De prijs per persoon blijft dan ongewijzigd. Gaat u vandaag of morgen al op reis? Dien dan een visumaanvraag met spoed in. Deze worden sneller verwerkt en gemiddeld al na 14 minuten toegekend. Wel wordt hiervoor een toeslag gerekend van € 17,50 per persoon.

Geen transactiekosten bij iDEAL

Als u uw visum Turkije aanvraagt en de kosten voldoet per iDEAL, worden geen transactiekosten in rekening gebracht. Ook indien u betaalt met het in België populaire betaalsysteem Bancontact, betaalt u geen transactiekosten. Wilt u liever betalen met PayPal of creditcard? Ook dat is mogelijk, u betaalt dan enkel de daadwerkelijke transactiekosten die de betalingsverwerker hiervoor rekent.


Waarom betalen met iDEAL

Het betalen van de kosten van het visum Turkije met iDEAL of Bancontact heeft enkele grote voordelen ten opzichte van bijvoorbeeld een bankoverboeking:

  • iDEAL betalingen zijn instant, waardoor u het visum Turkije razendsnel ontvangt
  • iDEAL is de best beveiligde manier van online betalen
  • U betaalt geen transactiekosten bij gebruik van iDEAL
  • U heeft geen last van koersopslag van uw creditcardmaatschappij

iDEAL is in Nederland het meest gebruikte systeem om internetbetalingen te verwerken. Dit systeem is in 2005 opgericht en inmiddels worden er jaarlijks meer dan 200 miljoen online betalingen mee verricht. Het grote voordeel van iDEAL is dat u kunt betalen via uw vertrouwde internetbankieromgeving. Daarnaast is een iDEAL betaling met enkele muisklikken uit te voeren en hoeft u zich niet te registreren, geen bestanden te downloaden of een account aan te maken om online af te kunnen rekenen.

Elke reiziger een eigen visum, ook kinderen

Hoe u de kosten van het visum Turkije met iDEAL voldoet
Het selecteren van de betaalmethode (iDEAL, PayPal, Bancontact of creditcard) doet u nadat u het aanvraagformulier voor het visum Turkije volledig heeft ingevuld. U selecteert uw bank uit de lijst en wordt vervolgens doorgestuurd naar de vertrouwde en beveiligde betaalomgeving van uw bank. Alle Nederlandse banken die iDEAL aanbieden worden ondersteund, waaronder ABN AMRO, ING, Rabobank, SNS, ASN Bank, RegioBank, bunq, Knab, Triodos Bank en Van Lanschot. Heeft uw bank geen iDEAL, bijvoorbeeld als u in België woont, dan kunt u gebruikmaken van Bancontact of een andere betaalmethode.


De kosten voor het visum Turkije kunnen zonder transactiekosten worden voldaan middels:
iDEALBancontactMastercardVisaAmerican ExpressPayPal

Reizigers met de Amerikaanse nationaliteit

De Turkse overheid hanteert hogere visumprijzen voor reizigers met de Amerikaanse nationaliteit. Dat resulteert in een toeslag van € 20,00 per reiziger met de nationaliteit van de Verenigde Staten van Amerika.

Nu het visum Turkije aanvragen met iDEAL

Wilt u direct aan de slag met het indienen van de aanvraag van het visum Turkije, en de kosten daarna betalen met iDEAL? Druk op de groene knop om door te gaan naar het aanvraagformulier.
Nu het visum Turkije aanvragen met iDEAL