Op deze website kunt u het visum voor Turkije eenvoudig aanvragen en als u een Nederlandse bankrekening heeft veilig en snel betalen met iDEAL. Als u een Belgische rekening heeft, kan dit met Bancontact. Gebruik van iDEAL of Bancontact zorgt ervoor dat u veilig en vertrouwd kunt betalen via uw eigen bank. Ook wordt de transactie direct verwerkt, waardoor geen vertraging ontstaat in de verwerkingstijd van het visum.

Betaalt u liever anders, of woont u in Nederland of België, maar houdt u in deze landen geen bankrekening aan? U kunt de kosten van het visum Turkije ook gewoon voldoen met PayPal of een creditcard van Visa, Mastercard of American Express.

Let op: wilt u minder dan 90 dagen in Turkije verblijven? Voor een vakantie of zakenreis? Als u de nationaliteit heeft van Nederland, België, een ander land in de Europese Unie, of van Zwitserland, het Verenigd Koninkrijk of Noorwegen, dan heeft u daarvoor sinds 2020 geen visum meer nodig.

Kosten van het visum Turkije

Het online visum voor Turkije kost € 54,95 per reiziger. Reist u met meerdere personen die een visum nodig hebben? Dan is voor ieder van deze reizigers apart een visum nodig. De prijs per persoon blijft ook bij een gezamenlijk ingediende groepsaanvraag ongewijzigd. Gaat u vandaag of morgen al op reis? Dien dan een visumaanvraag met spoed in. Deze worden sneller verwerkt en gemiddeld al na 45 minuten toegekend. Wel wordt hiervoor een toeslag gerekend van € 17,50 per persoon.

Met iDEAL of Bancontact zeker geen bijkomende transactiekosten bij uw aanvraag

Als u uw visum Turkije aanvraagt en de kosten voldoet per iDEAL, worden er geen transactiekosten in rekening gebracht. Ook wanneer u betaalt met het in België populaire betaalsysteem Bancontact, betaalt u geen transactiekosten. Kunt u alleen betalen met PayPal of een creditcard, of heeft dit uw voorkeur? Ook dat is mogelijk. In dit geval betaalt u enkel de daadwerkelijke transactiekosten die de betalingsverwerker hiervoor zou kunnen rekenen.

Waarom betalen met iDEAL of Bancontact?

Het betalen van de kosten van het visum Turkije met iDEAL of Bancontact heeft enkele grote voordelen:


  • betalingen via iDEAL en Bancontact worden direct automatisch overgeboekt naar de rekening van de ontvanger, waardoor u het visum Turkije bij goedkeuring razendsnel ontvangt;
  • iDEAL is de best beveiligde manier van online betalen;
  • u betaalt geen transactiekosten bovenop de visumprijs.

iDEAL is in Nederland het meest gebruikte systeem om internetbetalingen te verwerken. Dit systeem is in 2005 opgericht en inmiddels worden er jaarlijks meer dan 200 miljoen online betalingen mee verricht. Het grote voordeel van iDEAL is dat u kunt betalen via uw vertrouwde internetbankieromgeving. Daarnaast is een iDEAL betaling met enkele muisklikken uit te voeren en hoeft u zich niet te registreren, geen bestanden te downloaden of een account aan te maken om online af te kunnen rekenen.

Elke reiziger een eigen visum, ook kinderen

Hoe u de kosten van het visum Turkije met iDEAL voldoet
Het selecteren van de betaalmethode (iDEAL, PayPal, Bancontact of creditcard) doet u nadat u het aanvraagformulier voor het visum volledig heeft ingevuld. U selecteert uw bank uit de lijst en wordt vervolgens doorgestuurd naar de vertrouwde en beveiligde betaalomgeving van uw bank. Alle Nederlandse banken die iDEAL aanbieden worden ondersteund, waaronder ABN AMRO, ING, Rabobank, SNS, ASN Bank, RegioBank, bunq, Knab, Triodos Bank en Van Lanschot. Woont u in Belgie of heeft u een Belgische bankrekening? Dan kunt u gebruikmaken van Bancontact of één van de overige betaalmethoden.


De kosten voor het visum Turkije kunnen zonder transactiekosten worden voldaan middels:

iDEALBancontactMastercardVisa
American ExpressPayPalGoogle PayApple Pay

Visumkosten voor reizigers met de Amerikaanse nationaliteit

De Turkse overheid hanteert hogere visumprijzen voor reizigers met de Amerikaanse nationaliteit. Dat resulteert in een toeslag van € 20,00 per reiziger met deze nationaliteit van de Verenigde Staten van Amerika.

Nu het visum Turkije aanvragen met iDEAL, Bancontact of creditcard

Wilt u direct aan de slag en uw online visumaanvraag voor Turkije gelijk indienen? Klik dan hieronder op de groene knop om door te gaan naar het aanvraagformulier.

Nu het visum Turkije aanvragen met iDEAL

VisumBuitenland.nl is een commercieel en professioneel visumbureau en ondersteunt reizigers onder andere bij het verkrijgen van het visum voor Turkije. VisumBuitenland.nl treedt op als bemiddelaar en maakt op geen enkele wijze deel uit van een overheid. Een visum aanvragen kan ook rechtstreeks bij de immigratiedienst (36,05 USD per visum, via www.evisa.gov.tr). Echter, niet met Nederlandstalige ondersteuning. Als u uw aanvraag indient via VisumBuitenland.nl, staat ons supportcenter u 24 uur per dag, 7 dagen per week te woord. Ook controleren wij uw aanvraag voordat we deze namens u indienen bij de immigratiedienst. Indien we hierbij fouten of onvolledigheden vermoeden, nemen we direct persoonlijk contact met u op, om te zorgen dat uw aanvraag alsnog snel en correct kan worden verwerkt. Om gebruik te maken van onze dienstverlening betaalt u ons 36,05 USD aan consulaire kosten, die wij namens u betalen aan de immigratiedienst, alsmede € 21,15 aan servicekosten als vergoeding voor onze bemiddeling, inclusief btw. Onze diensten hebben al vele reizigers behoed voor grote problemen tijdens hun reis. Mocht een aanvraag ondanks onze ondersteuning en controle toch worden afgekeurd, dan vergoeden wij het volledige aankoopbedrag (tenzij voor dezelfde reiziger al eerder een aanvraag voor een visum Turkije is afgekeurd). Lees hier meer over onze diensten.