Het Turkse consulaat in Rotterdam is het grootste consulaat van Turkije in Nederland. Het houdt zich bezig met het behartigen van de belangen van Turken in Nederland en in Turkije, consulaire taken, zoals het uitgeven van visums, en het onderhouden van contacten met de Nederlandse overheid en pers.

Het Turkse consulaat bezoeken voor een visumaanvraag

Behalve het Turkse consulaat in Rotterdam heeft Turkije ook consulaten in Amsterdam, Leiden, Deventer en Willemstad. Op al deze locaties is het mogelijk een fysiek visum voor Turkije aan te vragen indien u niet in aanmerking komt voor het elektronische visum. Het aanvragen van een fysiek visum is duurder, duurt langer en kost meer inspanning dan het aanvragen van een elektronisch visum. Lees daarom eerst of u voldoet aan de voorwaarden van het e-visum Turkije. Als u daaraan niet voldoet, bijvoorbeeld als u een verblijfsdocument hebt en geen paspoort, dan kunt u een fysiek visum aanvragen via visa.gov.tr. Uw visum wordt dan niet per e-mail toegezonden; u moet het dan zelf ophalen bij het Turkse consulaat.

Visum Turkije aanvragen

Contact opnemen met het Turkse consulaat

Het Turkse consulaat is alleen op afspraak te bezoeken voor visumaanvragen. De Consul-Generaal is sinds oktober 2015 de heer Sadin Ayyildiz.

Het Turkse Consulaat Rotterdam
AdresWestblaak 2 Rotterdam
Telefoon(010) 201 2000
Fax(010) 201 2050
E-mailconsulate.rotterdam@mfa.gov.tr

Adres van het Turkse Consulaat in RotterdamAdres van het Turkse Consulaat in Rotterdam: Westblaak 2

Turkse ambassade in Nederland

De Turkse ambassade is gevestigd in Den Haag. De ambassade is niet te bezoeken voor visum gerelateerde zaken; daarvoor moet u bij de Turkse consulaten zijn.

Turkse Ambassade Nederland
AdresJan Evertstraat 15 Den Haag
Telefoon(070) 302 3101
Fax(070) 361 7969

Verschil tussen de Turkse ambassade en het Turkse consulaat

Wat is het verschil tussen de ambassade en de consulaten? En tussen de missies en diplomatieke posten? Zowel de ambassade als het Turkse consulaat werken in opdracht van de Turkse overheid. De Turkse ambassade Den Haag is een diplomatieke missie; deze houdt zich bezig met de internationale betrekkingen tussen Nederland en Turkije. Het Turkse consulaat in Rotterdam (en de andere consulaten van Turkije in Nederland) is een diplomatieke post die zich vooral bezighoudt met de formaliteien rondom het bevolkingsregister. Hieronder valt de uitgifte van officiële documenten, waaronder rijbewijzen, identiteitsbewijzen en visums. Het aanvragen van een visum Turkije hoeft echter niet altijd via het Turkse consulaat te lopen; het is tevens mogelijk deze geheel online aan te vragen via deze website.


VisumBuitenland.nl is een commercieel en professioneel visumbureau en ondersteunt reizigers onder andere bij het verkrijgen van het visum voor Turkije. VisumBuitenland.nl treedt op als bemiddelaar en maakt op geen enkele wijze deel uit van een overheid. Een visum aanvragen kan ook rechtstreeks bij de immigratiedienst (36,05 USD per visum, via www.evisa.gov.tr). Echter, niet met Nederlandstalige ondersteuning. Als u uw aanvraag indient via VisumBuitenland.nl, staat ons supportcenter u 24 uur per dag, 7 dagen per week te woord. Ook controleren wij uw aanvraag voordat we deze namens u indienen bij de immigratiedienst. Indien we hierbij fouten of onvolledigheden vermoeden, nemen we direct persoonlijk contact met u op, om te zorgen dat uw aanvraag alsnog snel en correct kan worden verwerkt. Om gebruik te maken van onze dienstverlening betaalt u ons 36,05 USD aan consulaire kosten, die wij namens u betalen aan de immigratiedienst, alsmede € 15,53 aan servicekosten als vergoeding voor onze bemiddeling, inclusief btw. Onze diensten hebben al vele reizigers behoed voor grote problemen tijdens hun reis. Mocht een aanvraag ondanks onze ondersteuning en controle toch worden afgekeurd, dan vergoeden wij het volledige aankoopbedrag (tenzij voor dezelfde reiziger al eerder een aanvraag voor een visum Turkije is afgekeurd). Lees hier meer over onze diensten.