Het Turkse consulaat in Rotterdam is niet het enige Turkse consulaat in Nederland, maar wel het Consulaat-Generaal, dat wil zeggen; het grootste consulaat van Turkije in Nederland. Het houdt zich bezig met het behartigen van de belangen van Turken in Nederland en in Turkije, consulaire taken, zoals het uitgeven van visums, en het onderhouden van contacten met de Nederlandse overheid en pers.

Turkse consulaten in Nederland

Er is een Turks consulaat in Rotterdam, Amsterdam, Leiden, Deventer en WIllemstad. Niet alle consulaten houden zich bezig met visums. Indien u een visum voor Turkije nodig heeft kun u die alsvolgt aanvragen:
Visum aanvragen

Indien u niet voldoet aan de geldigheid en/of voorwaarden kunt u een afspraak maken bij het Turkse consulaat Rotterdam. Hier is het mogelijk alternatieve fysieke visums aan te vragen, bijvoorbeeld om in Turkije te werken of om te emigreren naar Turkije. Ook indien u langer dan 90 dagen naar Turkije wilt voor vakantie dient u via het Turkse consulaat in Rotterdam een visum te regelen.

Afspraken met het Turkse consulaat in Rotterdam

Het Turkse consulaat is alleen beschikbaar op afspraak voor de uitgifte van visums Turkije. Het Turkse consulaat Rotterdam is gevestigd op Westblaak 2, 3012 KK, Rotterdam. Tel: (010) 201 20 00. Fax: (010) 201 20 50. Email: consulate.rotterdam@mfa.gov.tr. De Consul-Generaal is sinds oktober 2015 de heer Sadin Ayyildiz.

Adres van het Turkse Consulaat in RotterdamAdres van het Turkse Consulaat in Rotterdam: Westblaak 2

Turkse ambassade in Nederland

De Turkse ambassade is gevestigd in Den Haag. Meer informatie over de Turkse ambassade in Den Haag is te vinden op http://lahey.be.mfa.gov.tr/Mission. De ambassade is gevestigd op de Jan Evertstraat 15 en telefonisch te bereiken op (070) 302 31 01.

Verschil tussen de Turkse ambassade en het Turkse consulaat

Wat is het verschil tussen de ambassade en de consulaten? En de Turkse missies en diplomatieke posten? Zowel de Turkse ambassade als het Turkse consulaat werken in opdracht van de Turkse overheid. De Turkse ambassade Den Haag houdt is een diplomatieke missie; deze houdt zich bezig met de internationale betrekkingen tussen Nederland en Turkije. Het Turkse consulaat in Rotterdam (en de andere consulaten van Turkije in Nederland) zijn diplomatieke posten, die zich vooral bezighouden met de formaliteiten rondom het bevolkingsregister. Hieronder valt de uitgifte van officiƫle documenten, waaronder rijbewijzen, identiteitsbewijzen en visums. Het aanvragen van een visum Turkije hoeft echter niet altijd via het Turkse consulaat Rotterdam te lopen; het is tevens mogelijk deze geheel online aan te vragen via deze website.