Voor inwoners van Nederland is het Turkse consulaat in Rotterdam het grootste consulaat van Turkije in de buurt. De Turkse vertegenwoordiging houdt zich bezig met het behartigen van de belangen van Turkse staatsburgers in Nederland en in Turkije. Daarnaast houden de Turkse consulaten zich ook bezig met consulaire taken, zoals het uitgeven van verschillende typen fysieke visa voor Turkije. Ook worden er vanuit de consulaten en ambassades contacten onderhouden met de overheid van, en media in het land, waarin deze vertegenwoordigingen Turkije vertegenwoordigen.

Let op: wilt u minder dan 90 dagen in Turkije verblijven? Voor een vakantie of zakenreis? Als u de nationaliteit heeft van Nederland, België, een ander land in de Europese Unie, of van Zwitserland, het Verenigd Koninkrijk of Noorwegen, dan heeft u daarvoor sinds 2020 geen visum meer nodig.


Het Turkse consulaat bezoeken voor een visumaanvraag

Behalve het Turkse consulaat in Rotterdam heeft Turkije ook consulaten in Amsterdam, Leiden, Deventer, en, in Caribisch Nederland, in Willemstad, Curaçao. Op al deze locaties is het mogelijk een fysiek visum voor Turkije aan te vragen als u niet in aanmerking komt voor het online visum, maar wel een visum voor Turkije nodig heeft. Het aanvragen van een fysiek visum is duurder, duurt langer en kost meer inspanning dan het aanvragen van dit elektronische visum. Lees daarom eerst of u voldoet aan de Turkse voorwaarden van het e-visum. Als u hier niet aan voldoet, dan kunt u een visum aanvragen via visa.gov.tr. Uw visum wordt dan in de meeste gevallen niet per e-mail toegezonden. Ook een fysiek visum dat u online heeft aangevraagd, moet u altijd zelf ophalen bij het Turkse consulaat.

Online uw visum voor Turkije aanvragen

Contact opnemen met het Turkse consulaat

Het Turkse consulaat is alleen op afspraak te bezoeken voor visumaanvragen. De huidige Consul-Generaal voor Turkije in Rotterdam is de heer Aytaç Yilmaz.

Het Turkse Consulaat Rotterdam
Adres Westblaak 2 Rotterdam
Telefoon (010) 201 2000
Fax (010) 201 2050
E-mail consulate.rotterdam@mfa.gov.tr

Adres van het Turkse Consulaat in RotterdamAdres van het Turkse Consulaat in Rotterdam: Westblaak 2

Turkse ambassade in Nederland

De Turkse ambassade is gevestigd in Den Haag. De ambassade is niet te bezoeken voor visumgerelateerde zaken. Hiervoor moet u als inwoner van Nederland bij een van de Turkse consulaten zijn.

Turkse Ambassade Nederland
Adres Jan Evertstraat 15 Den Haag
Telefoon (070) 302 3101
Fax (070) 361 7969

Verschil tussen de Turkse ambassade en het Turkse consulaat

Wat is het verschil tussen de ambassade en de consulaten? En tussen de missies en diplomatieke posten? Zowel de ambassade als het Turkse consulaat werken in opdracht van de Turkse overheid. De Turkse ambassade in Den Haag is een diplomatieke missie die zich bezig houdt met de internationale betrekkingen tussen Nederland en Turkije. Het Turkse consulaat in Rotterdam (en de andere consulaten van Turkije in Nederland) is een diplomatieke post die zich vooral bezighoudt met de formaliteiten rondom het Turkse bevolkingsregister. Hieronder valt de uitgifte van officiële documenten, waaronder rijbewijzen, identiteitsbewijzen en visa voor Turkije. Het aanvragen van een visum voor Turkije hoeft echter niet altijd via een Turkse vertegenwoordiging te lopen. Het is vaak ook mogelijk het visum Turkije volledig online aan te vragen via deze website.

VisumBuitenland.nl is een commercieel en professioneel visumbureau en ondersteunt reizigers onder andere bij het verkrijgen van het visum voor Turkije. VisumBuitenland.nl treedt op als bemiddelaar en maakt op geen enkele wijze deel uit van een overheid. Een visum aanvragen kan ook rechtstreeks bij de immigratiedienst (36,05 USD per visum, via www.evisa.gov.tr). Echter, niet met Nederlandstalige ondersteuning. Als u uw aanvraag indient via VisumBuitenland.nl, staat ons supportcenter u 24 uur per dag, 7 dagen per week te woord. Ook controleren wij uw aanvraag voordat we deze namens u indienen bij de immigratiedienst. Indien we hierbij fouten of onvolledigheden vermoeden, nemen we direct persoonlijk contact met u op, om te zorgen dat uw aanvraag alsnog snel en correct kan worden verwerkt. Om gebruik te maken van onze dienstverlening betaalt u ons 36,05 USD aan consulaire kosten, die wij namens u betalen aan de immigratiedienst, alsmede € 21,61 aan servicekosten als vergoeding voor onze bemiddeling, inclusief btw. Onze diensten hebben al vele reizigers behoed voor grote problemen tijdens hun reis. Mocht een aanvraag ondanks onze ondersteuning en controle toch worden afgekeurd, dan vergoeden wij het volledige aankoopbedrag (tenzij voor dezelfde reiziger al eerder een aanvraag voor een visum Turkije is afgekeurd). Lees hier meer over onze diensten.