Als uw visum voor Turkije is verlopen dan moet u een nieuw visum aanvragen als u opnieuw in Turkije wilt verblijven en/of naar Turkije wilt reizen. Controleer daarom altijd goed of het visum nog niet verlopen is voordat u op reist gaat naar Turkije!

Visum verlopenVisum Turkije verlopen?

Wanneer verloopt een visum Turkije?

Een visum voor Turkije is normaal gezien 180 dagen geldig, vanaf de ingangsdatum (deze datum heeft u zelf of een mede-reiziger ingevuld in het online aanvraagformulier). Na deze periode verloopt het visum automatisch. De dag dat het visum staat verlopen staat op het Turkse e-visum. Bekijk hiervoor de datum bij: “Geçerlilik Bitişi” / “Valid Until”.

Bekijk het voorbeeld van het Turkse visum om precies te zien waar u de datum op het e-visum kunt vinden waarop het visum zal verlopen.

Een visum kan ook eerder verlopen!

Let op: het visum kan echter ook eerder ongeldig worden verklaard (en dus automatisch eerder verlopen) als:

  • Uw paspoort op de aankomstdatum minder dan 150 dagen geldig is of dat uw paspoort eerder verloopt dan dat u terug wilt keren uit Turkije.
  • U voor andere doeleinden naar Turkije reist dan voor vakantie of zaken (bijvoorbeeld om er te studeren of werken).
  • De informatie die u heeft ingevoerd tijdens de aanvraag onjuist is of is geworden. Met name is het belangrijk om de gegevens over uw paspoort goed te controleren. Het paspoort of een ID-kaart wordt namelijk elektronisch gekoppeld aan het e-visum. Heeft een reiziger een ander paspoort gekregen voordat u op reis gaat naar Turkije? Vraag dan voor deze reiziger een nieuw visum Turkije aan!

Visum verlopen, wat nu?

Visum verloopt terwijl u in Turkije verblijft?
Met een visum Turkije mag u maximaal 90 dagen lang, aaneengesloten of verdeeld over meerdere reizen, in dit land verblijven. Opgeteld mag het totale aantal dagen dat u in Turkije verblijft dus niet meer dan 90 dagen zijn. Als u toch langer in Turkije wilt verblijven dan dient u het e-visum te laten verlengen bij de Turkse ambassade of het Turkse consulaat of ervoor te kiezen om een verblijfsvergunning aan te vragen.

Visum verloopt terwijl u buiten Turkije verblijft?
Zonder een visum komt u Turkije niet in als Nederlander of Belg. Het visum Turkije is namelijk een officiële toestemming om naar Turkije te mogen reizen (onder bepaalde voorwaarden). Als uw visum verlopen is zit er niks anders op dan opnieuw een visum aan te vragen als u naar Turkije wilt reizen.

Visum bijna verlopen?

Als uw visum nog deels geldig is of zal zijn, d.w.z. dat het visum niet geldig zal zijn voor het gehele verblijf in Turkije, dient u opnieuw een visum voor Turkije aan te vragen. Door opnieuw een visum aan te vragen kunt u opnieuw 90 dagen lang aaneengesloten, of verdeeld over meerdere reizen, in Turkije verblijven.

Zorg er dus voor dat u ruim van tevoren een visum Turkije aanvraagt en ook daadwerkelijk verkrijgt. Vraag opnieuw een visum voor Turkije aan, dit kan in enkele minuten geregeld zijn. Spoedaanvragen worden gemiddeld zelfs in 14 minuten toegekend.

Vraag nu een visum Turkije aan of lees meer informatie over het visum Turkije.