Heeft u een visum nodig voor uw reis naar Turkije? Controleer ruim voor vertrek of u via VisumBuitenland.nl het visum Turkije kunt aanvragen. Het online e-visum is namelijk veel eenvoudiger te verkrijgen voor reizigers die hiervoor in aanmerking komen.

U hoeft voor het online visum op geen enkel moment langs een Turks consulaat. Of, als u in België woont en het paspoort heeft van een ander land waarbij u voor uw reis een wel een visum nodig heeft, langs de ambassade in Brussel. Dit is echter wel nodig voor een afspraak op locatie voor een fysieke aanvraag, die u evengoed online dient te starten via de website van de Turkse vertegenwoordiging, in het geval dat u niet in aanmerking komt voor het e-visum. Omdat het maken van een afspraak voor een fysieke visumaanvraag voor Turkije tijd kost, is het verstandig vooraf te controleren of u gebruik kunt maken van het online visum Turkije.

Let op: wilt u minder dan 90 dagen in Turkije verblijven? Voor een vakantie of zakenreis? Als u de nationaliteit heeft van Nederland, België, een ander land in de Europese Unie, of van Zwitserland, het Verenigd Koninkrijk of Noorwegen, dan heeft u daarvoor sinds 2020 geen visum meer nodig.

Wat is het e-visum Turkije?

Het e-visum is de elektronische variant van het Turkse visum voor toeristische en zakelijke reizigers. Reizigers met de nationaliteit van een aantal overige landen hebben dit visum ook na de afschaffing van de visumplicht voor EU-burgers in 2020 nog nodig (bekijk hoe het online visum Turkije eruit ziet). Net als een fysiek visum, of het visum dat voorheen stickervisum genoemd werd, is het een officiële goedkeuring van de Turkse immigratiedienst om het land in te mogen reizen.

Omdat Turkije geen deel uitmaakt van het Schengenverdrag, moeten statushouders die in een van deze landen wonen en die het paspoort van hun eigen land en een Turkse visumplicht hebben, vaak nog een visum voor Turkije aanvragen. Dit kan echter niet via deze website. Sommige reizigers kunnen met een visum of verblijfsvergunning van een Schengenland, of van Ierland, het Verenigd Koninkrijk of de Verenigde Staten, wel via de Turkse overheid online het juiste visum aanvragen.

e-Visum TurkijeE-visum Turkije

Wat is een paspoortsticker-visum?

De reguliere visa voor Turkije kunt u alleen kunt aanvragen door zelf met uw paspoort naar een Turks consulaat te gaan of via de ambassade van Turkije in uw woonland. Deze variant is echter duurder, heeft een langere levertijd en kent een ingewikkeldere aanvraagprocedure. Daarom is het verstandig alleen gebruik te maken van deze optie wanneer u een visum voor Turkije nodig heeft, maar niet voldoet aan de eisen voor de elektronische variant.

E-visum Turkije: eenvoudiger, goedkoper en sneller

Voor reizigers die ervoor in aanmerking komen, heeft het e-visum voor Turkije enkele voordelen ten opzichte van een regulier visum. Het is namelijk eenvoudiger aan te vragen, goedkoper en wordt sneller toegekend. Wel zijn er enkele voorwaarden voor het e-visum Turkije, die niet gelden in het geval van een visumaanvraag op locatie bij een consulaat of de ambassade. Het is daarom verstandig om voor uw online aanvraag te controleren of u voldoet aan alle voorwaarden. Als dat het geval is, kunt u de aanvraag direct indienen via deze website. Let op: waar op deze website gesproken wordt over het visum voor Turkije, wordt de elektronische (online) variant bedoeld en niet een of meerdere types van het fysieke visum voor Turkije.

Visum Turkije online eenvoudiger aan te vragen

Het grootste voordeel van de elektronische variant van het visum Turkije is dat het volledig online is. Door simpelweg het digitale aanvraagformulier in te vullen en uw betaling te voldoen, met iDeal, Bancontact, PayPal of creditcard, kunt u uw aanvraag indienen. U hoeft voor het e-visum dus op geen enkel moment langs een balie. Bovendien kunt u het, vóór het oversteken van de Turkse grens, in het geval u een werkende internetverbinding tot uw beschikking heeft, overal ter wereld aanvragen. Bijvoorbeeld vanaf uw smartphone of tablet, of met een laptop.

Aanvraag e-visum goedkoper dan andere visa voor Turkije

Het e-visum van Turkije is de goedkoopste manier om te voldoen aan de Turkse visumplicht als die op uw nationaliteit van toepassing is en u aan de voorwaarden voor dit visum voldoet. Dit Turkse visum kunt u in dat geval via deze website aanvragen. De kosten hiervoor bedragen € 54,95 en kunt u, met een Nederlandse of Belgische bankrekening, uw visum betalen met iDeal of Bancontact. Hiervoor worden nooit aanvullende betalingskosten in rekening gebracht. Wel kunt u kiezen voor spoedlevering. Hiervoor geldt een toeslag van € 17,50 per reiziger voor iedere aanvraag. De totaalprijs voor het online visum is inclusief de kosten voor de aanvraag zelf, de consulaire kosten en BTW.

Online visum voor Turkije is sneller aan te vragen

Het e-visum voor Turkije kunt u nog aanvragen tot op het laatste moment voordat u officieel de Turkse grens dient te passeren. Let op: dit is niet altijd een garantie dat u het visum bij een aanvraag op het allerlaatste moment (op tijd) ontvangt. Hiervoor moet de aanvrager namelijk aan alle voorwaarden voldoen en het formulier juist hebben ingevuld. Meestal is dit echter nog wel mogelijk. Daarom kan in de meeste van deze gevallen het visum Turkije bij spoed gemiddeld al binnen 45 minuten toegestuurd worden. Een fysiek visum kent een veel langere procedure. Is het online visum voor Turkije niet voldoende voor uw reis? Start dan op tijd met uw aanvraag van een fysiek visum voor Turkije, waar mogelijk zelfs al meerdere weken voor uw geplande vertrek naar het land.

In welke gevallen is een fysiek visum voor Turkije toch nodig?

In bepaalde situaties is het niet mogelijk gebruik te maken van de elektronische variant van het visum voor Turkije. Dat is het geval als u niet voldoet aan één of meerdere voorwaarden en/of als u langer in Turkije wilt verblijven dan de toegestane geldigheidsduur. Is dit van toepassing op uw reis? Neem dan contact op met een consulaat of de Turkse ambassade om na te gaan of u daar een regulier, fysiek visum kunt aanvragen.

E-visum Turkije aanvragen

Heeft u een visumplicht voor Turkije en komt u in aanmerking voor het e-visum? Dan kunt u direct uw aanvraag indienen. U kunt het visum Turkije via VisumBuitenland.nl online aanvragen door de volgende stappen te volgen: Wilt u graag gebruikmaken van het e-visum Turkije en direct uw aanvraag indienen? Ga dan als volgt te werk:

  1. Vul het online aanvraagformulier in.
  2. Maak uw betaling over met iDeal, via Bancontact, of betaal met PayPal of een geaccepteerde creditcard.
  3. Wacht tot u per e-mail een bevestiging van goedkeuring van uw aanvraag ontvangt.
  4. Print de bevestiging uit en neem deze mee op reis.

E-visum voor Turkije direct aanvragen

VisumBuitenland.nl is een commercieel en professioneel visumbureau en ondersteunt reizigers onder andere bij het verkrijgen van het visum voor Turkije. VisumBuitenland.nl treedt op als bemiddelaar en maakt op geen enkele wijze deel uit van een overheid. Een visum aanvragen kan ook rechtstreeks bij de immigratiedienst (36,05 USD per visum, via www.evisa.gov.tr). Echter, niet met Nederlandstalige ondersteuning. Als u uw aanvraag indient via VisumBuitenland.nl, staat ons supportcenter u 24 uur per dag, 7 dagen per week te woord. Ook controleren wij uw aanvraag voordat we deze namens u indienen bij de immigratiedienst. Indien we hierbij fouten of onvolledigheden vermoeden, nemen we direct persoonlijk contact met u op, om te zorgen dat uw aanvraag alsnog snel en correct kan worden verwerkt. Om gebruik te maken van onze dienstverlening betaalt u ons 36,05 USD aan consulaire kosten, die wij namens u betalen aan de immigratiedienst, alsmede € 21,61 aan servicekosten als vergoeding voor onze bemiddeling, inclusief btw. Onze diensten hebben al vele reizigers behoed voor grote problemen tijdens hun reis. Mocht een aanvraag ondanks onze ondersteuning en controle toch worden afgekeurd, dan vergoeden wij het volledige aankoopbedrag (tenzij voor dezelfde reiziger al eerder een aanvraag voor een visum Turkije is afgekeurd). Lees hier meer over onze diensten.