Als u in Turkije wilt gaan, werken moet u vooraf een visum Turkije aanvragen. Welk visum u precies nodig heeft, hangt af van het soort werk dat u gaat doen en wie uw werkzaamheden betaalt. Ook ligt het eraan hoe lang u in Turkije wenst te verblijven.

Let op: Wilt u minder dan 90 dagen in Turkije verblijven voor een vakantie of zakenreis? Als u de nationaliteit heeft van Nederland, België, Zwitserland, het Verenigd Koninkrijk of een (ander) land in de Europese Unie, dan heeft u daarvoor sinds 2020 geen visum meer nodig. Sindsdien is de informatie op deze website over het visum voor Turkije niet meer bijgewerkt.

Ook voor werken in Turkije: indien mogelijk online aanvragen

De eenvoudigste en goedkoopste manier om aan een visum voor Turkije te komen, is door een online aanvraag in te dienen. Dat kan via deze website. Wel moet u dan voldoen aan de visumvoorwaarden van de elektronische variant van het visum. Als u in Turkije wilt gaan werken is dat vaak mogelijk met het online aan te vragen visum, maar niet altijd. Controleer daarom op deze pagina of u voldoet aan de voorwaarden om in Turkije te gaan werken met de online aan te vragen variant van het visum. Indien u hieraan niet voldoet, kunt u een specifiek visum aanvragen bij het Turkse consulaat.

Turkse man aan het werk in TurkijeTurkse man aan het werk in Turkije

Voorwaarden voor werken met een e-visum voor Turkije

Om gebruik te mogen maken van het eenvoudig online te verkrijgen visum voor Turkije moeten u (en uw werkzaamheden) voldoen aan de volgende eisen:

 • U bent in dienst van een werkgever die niet in Turkije gevestigd is *
 • U blijft gedurende uw gehele verblijf in Turkije in dienst van deze werkgever
 • U treedt niet in dienst van een Turkse organisatie
 • U start geen bedrijf of ander soort organisatie gedurende uw verblijf in Turkije

* Heeft uw werkgever een vestiging in zowel Turkije als in Nederland (of België)? Dan wordt hier bedoeld dat u officieel moet werken voor de Nederlandse of Belgische tak van het bedrijf. Dat wil zeggen dat de Nederlandse of Belgische tak van uw organisatie uw salaris betaalt. Dat er ook een zuster-, moeder- of dochteronderneming in Turkije is gevestigd maakt hiervoor niet uit. U mag in dat geval naar Turkije reizen met een online aangevraagd visum en tijdelijk werken op de locatie van de Turkse tak van uw organisatie of voor een andere Turkse organisatie.

Betaalde arbeid wel mogelijk bij facturatie

Ondanks dat u niet in dienst mag treden bij de Turkse organisatie waar u werkzaamheden voor verricht, is het wel toegestaan deze te laten betalen voor uw werkzaamheden. Dat mag weliswaar niet via een dienstverband, maar u mag uw werkzaamheden wel in rekening brengen door uw werkgever een factuur naar de te bezoeken organisatie te laten sturen. In dat geval valt de reis onder de standaard voorwaarden van een zakenreis, waarbij u zakenrelaties mag bezoeken en daarbij arbeid mag verrichten.

Voorbeelden

Hieronder vindt u enkele voorbeelden van werkzaamheden die u wel mag verrichten met het online aan te vragen visum Turkije, dat via deze website te verkrijgen is:

 • U heeft een machine verkocht aan een Turks bedrijf en gaat deze in Turkije installeren
 • U gaat met een (potentiële) klant of leverancier spreken over een (eventuele) deal
 • U gaat een zakelijk congres bijwonen in Turkije
 • U gaat een training in Turkije volgen

Hieronder vindt u voorbeelden die niet zijn toegestaan met het online verkrijgbare visum Turkije:

 • U gaat een betaalde stage lopen in Turkije
 • U gaat een dienstverband aan bij een Turkse organisatie
 • U wilt langer dan 90 dagen in Turkije werken
 • U bent vrachtwagenchauffeur en rijdt voor uw werk naar Turkije **
 • U bent archeoloog en gaat veldonderzoek uitvoeren **
 • U bent documentairemaker en u wilt een productie draaien **

** Hoewel deze drie voorbeelden wel lijken te voldoen aan de voorwaarden zoals hierboven genoemd, vallen ze onder de uitzonderingen van het elektronische visum.

Als u wel voldoet aan de voorwaarden

Voldoet u aan de voorwaarden op deze pagina om te mogen werken met een elektronisch visum? Dan kunt u direct aan de slag door nu uw zakelijke visum Turkije aan te vragen. Start hiermee door op de groene knop te drukken.
Nu online een visum Turkije aanvragen

Als u niet voldoet aan de voorwaarden

Voldoen uw werkzaamheden niet aan de voorwaarden zoals genoemd op deze pagina? Dan zijn er de volgende twee mogelijkheden:

- Als u al in Turkije bent
Bent u al in Turkije en bent u aangekomen met een zakelijk of toeristisch visum? Dan kunt u zich bij de lokale politie melden. Daar kunt u aangeven wat de door u gewenste activiteiten zijn en hiervoor een vergunning verkrijgen.

- Als u nog niet in Turkije bent
Als u nog niet bent vertrokken naar Turkije, kunt u zich wenden tot het Turkse consulaat, om daar een specifiek visum Turkije aan te vragen voor het werk dat u wilt verrichten. Houdt hierbij in de gaten dat ook de gewenste verblijfsduur van belang is bij uw aanvraag; geef dit dan ook duidelijk aan. Meer informatie over werken in Turkije met een visum, vindt u op de pagina over het Turkse consulaat. Contactgegevens van het consulaat kunt u ook op deze pagina vinden.

VisumBuitenland.nl is een commercieel en professioneel visumbureau en ondersteunt reizigers onder andere bij het verkrijgen van het visum voor Turkije. VisumBuitenland.nl treedt op als bemiddelaar en maakt op geen enkele wijze deel uit van een overheid. Een visum aanvragen kan ook rechtstreeks bij de immigratiedienst (36,05 USD per visum, via www.evisa.gov.tr). Echter, niet met Nederlandstalige ondersteuning. Als u uw aanvraag indient via VisumBuitenland.nl, staat ons supportcenter u 24 uur per dag, 7 dagen per week te woord. Ook controleren wij uw aanvraag voordat we deze namens u indienen bij de immigratiedienst. Indien we hierbij fouten of onvolledigheden vermoeden, nemen we direct persoonlijk contact met u op, om te zorgen dat uw aanvraag alsnog snel en correct kan worden verwerkt. Om gebruik te maken van onze dienstverlening betaalt u ons 36,05 USD aan consulaire kosten, die wij namens u betalen aan de immigratiedienst, alsmede € 15,53 aan servicekosten als vergoeding voor onze bemiddeling, inclusief btw. Onze diensten hebben al vele reizigers behoed voor grote problemen tijdens hun reis. Mocht een aanvraag ondanks onze ondersteuning en controle toch worden afgekeurd, dan vergoeden wij het volledige aankoopbedrag (tenzij voor dezelfde reiziger al eerder een aanvraag voor een visum Turkije is afgekeurd). Lees hier meer over onze diensten.