Nieuwsbericht | | 31-01-2022 | ±3 minuten leestijd

Zelfs als u goed bent voorbereid, kan het altijd voorkomen dat u een fout maakt in het eTA Canada aanvraagformulier. Dit betekent echter niet meteen dat uw aanvraag ongeldig is. Hier leest u of en wanneer u een nieuwe aanvraag moet indienen als u een fout heeft gemaakt in uw eTA aanvraag.

Vuistregel: paspoortgegevens 100% correct

Net als bij het aanvragen van andere soorten visums en reistoestemmingen, is het ook bij een eTA Canada aanvraag zeer belangrijk dat de paspoortgegevens juist worden overgenomen. Als u een fout maakt bij het invullen van de paspoortgegevens, moet u vrijwel zeker een nieuwe aanvraag indienen. Dit komt omdat het eTA elektronisch wordt gekoppeld aan de paspoortgegevens in het formulier. Zelfs als het eTA wordt goedgekeurd, zult u niet naar Canada mogen reizen. U moet namelijk zowel uw eTA als paspoort tonen op het vliegveld en als de twee niet met elkaar overeenkomen, mag u het vliegtuig naar Canada niet in.

Hieronder volgen enkele voorbeelden van veelvoorkomende fouten met betrekking tot de paspoortgegevens:

  • De volledige naam staat niet op het eTA. Als u meer dan één voornaam heeft (en deze ook allemaal in uw paspoort staan in het machine-leesbare deel onderaan), moet u deze allemaal invullen.
  • Uw geslacht staat verkeerd op het eTA.
  • Uw geboorteland staat verkeerd op het eTA.
  • Uw paspoortnummer, geboortedatum of de verloopdatum van het paspoort staan verkeerd op het eTA.

In alle bovenstaande gevallen is het eTA Canada ongeldig. Als de aanvraag eenmaal is ingediend, kunt u geen wijzigingen of verbeteringen meer doorvoeren. De enige optie is dan om een nieuwe aanvraag in te dienen met de juiste gegevens.

Uitzondering leestekens

Het kan zijn dat u denkt dat uw naam verkeerd is gespeld op het eTA, maar dat dit niet het geval is. Dit heeft meestal te maken met de leestekens in uw naam. Veel leestekens op letters, zoals een ü, ä, ö of ç, worden niet geaccepteerd door de systemen van de Canadese immigratiedienst. De letters worden automatisch omgezet naar de spelwijze in het machine-leesbare deel in het paspoort, onderaan het paspoort. Zolang uw naam daar overeenkomt met de naam op het eTA voor Canada, is het eTA geldig.

Wanneer is een nieuwe aanvraag niet nodig?

Er zijn echter ook situaties waarbij een fout niet tot problemen zal leiden. In het eTA Canada formulier worden veel vragen gesteld over de reis naar Canada en de achtergrond van de reiziger. Hoewel het natuurlijk belangrijk is dat u deze gegevens zo goed mogelijk invult, hoeft deze informatie niet te allen tijde 100% correct te zijn. Hieronder volgen enkele voorbeelden van onjuiste informatie op het eTA Canada waarbij u toch geen nieuwe eTA aanvraag hoeft in te dienen:

  • Uw aankomstdatum in Canada is gewijzigd. Let wel op dat het eTA vijf jaar geldig is.
  • U bent verhuisd, maar woont nog wel in hetzelfde land.
  • U bent veranderd van werkgever of onderwijsinstelling.

Geen fouten en eTA toch afgekeurd?

Het kan voorkomen dat u het eTA Canada formulier correct heeft ingevuld, maar dat het eTA toch wordt afgekeurd. Het is moeilijk om de exacte reden te achterhalen, omdat de Canadese immigratiedienst nooit een reden geeft voor het afkeuren van een aanvraag. Als u inderdaad alle paspoortgegevens correct heeft ingevuld in het eTA formulier, heeft het geen zin om een nieuwe aanvraag in te dienen. Deze zal hoogstwaarschijnlijk ook worden afgekeurd. De enige manier om dan nog naar Canada te reizen, is door een visum Canada aan te vragen. Dit duurt langer en is duurder dan het aanvragen van een eTA.

Let op: dit nieuwsartikel over het eTA voor Canada is meer dan een jaar oud. Mogelijk bevat het daardoor achterhaalde informatie en adviezen, er kunnen dan ook geen rechten meer aan dit artikel worden ontleend. Gaat u binnenkort op reis en wilt u weten welke regels momenteel gelden? Lees dan alle actuele informatie over het eTA voor Canada.

VisumBuitenland.nl is een commercieel en professioneel visumbureau en ondersteunt reizigers onder andere bij het verkrijgen van het eTA voor Canada. VisumBuitenland.nl treedt op als bemiddelaar en maakt op geen enkele wijze deel uit van een overheid. Een eTA aanvragen kan ook rechtstreeks bij de immigratiedienst (7 CAD per eTA, via onlineservices-servicesenligne.cic.gc.ca). Echter, niet met Nederlandstalige ondersteuning. Als u uw aanvraag indient via VisumBuitenland.nl, staat ons supportcenter u 24 uur per dag, 7 dagen per week te woord. Ook controleren wij uw aanvraag voordat we deze namens u indienen bij de immigratiedienst. Indien we hierbij fouten of onvolledigheden vermoeden, nemen we direct persoonlijk contact met u op, om te zorgen dat uw aanvraag alsnog snel en correct kan worden verwerkt. Om gebruik te maken van onze dienstverlening betaalt u ons 7 CAD aan consulaire kosten, die wij namens u betalen aan de immigratiedienst, alsmede € 25,16 aan servicekosten als vergoeding voor onze bemiddeling, inclusief btw. Onze diensten hebben al vele reizigers behoed voor grote problemen tijdens hun reis. Mocht een aanvraag ondanks onze ondersteuning en controle toch worden afgekeurd, dan vergoeden wij het volledige aankoopbedrag (tenzij voor dezelfde reiziger al eerder een aanvraag voor een eTA Canada is afgekeurd). Lees hier meer over onze diensten.