Nieuwsbericht | | 08-04-2019 | ±4 minuten leestijd

Er zijn nog nooit zoveel toeristen naar Canada gereisd als in 2018. Het land mocht maar liefst 21,13 miljoen toeristen verwelkomen. Dat is het hoogste aantal reizigers ooit, zegt Destination Canada. Het is het tweede jaar op rij dat Canada het record verbroken heeft. In 2017 kwamen er nog 21 miljoen reizigers.

Het ministerie van Toerisme laat weten dat toerisme een belangrijk onderdeel is van de Canadese economie. Nederlandse en Belgische reizigers die naar Canada willen reizen, moeten daarvoor in het bezit zijn van een eTA Canada.

Toerismerecord Canada verbroken

Er waren nog nooit zoveel toeristen in Canada als het afgelopen jaar. Minister Mélanie Joly van Toerisme zegt dat het goed is voor de economie dat er zoveel toeristen naar het land zijn afgereisd. Zo is de toeristische sector in Canada aanzienlijk gegroeid, waardoor er meer banen bijkwamen. Met name families met een middeninkomen profiteren daarvan, stelt de minister.

Het doel van Canada is om in de toekomst een van de meest bezochte landen in de wereld te worden. Volgens Destination Canada werden er het afgelopen jaar 745.300 banen gecreëerd in verschillende regio’s in Canada. Dat leidde tot een omzet van 102,5 miljard Canadese dollar.

Passie en toewijding voor toeristische sector Canada

Dat het goed gaat met het toerisme in Canada, komt volgens Ben Cowan-Dewar, voorzitter van Destination Canada, doordat de Canadezen met passie en toewijding bezig zijn het toerisme in Canada op te voeren. Er zijn momenteel duizenden Canadezen actief in de toeristische sector. De meeste toeristen in Canada kwamen uit buurland Verenigde Staten.

Er kwamen in 2018 maar liefst 6,7 miljoen toeristen uit de Verenigde Staten naar Canada. Dat is goed voor 32 procent van het totale aantal toeristen in Canada. Ook landen die verder afgelegen zijn, zijn populair onder toeristen. De afgelopen jaren heeft Canada meer geïnvesteerd in het aanleggen van nieuwe vliegroutes op Canadese luchthavens. De meeste toeristen komen uit Australië, India, Zuid-Korea, Japan, China, Frankrijk, Duitsland, het Verenigd Koninkrijk, de Verenigde Staten en Mexico.

Nederlandse en Belgische reizigers naar Canada

Hoeveel Nederlandse en Belgische reizigers naar Canada vertrokken voor een vakantie of zakenreis, is niet bekend. Reizigers met de Nederlandse of Belgische nationaliteit moeten altijd online een eTA Canada aanvragen. Dat geldt niet alleen voor vakantie, maar ook voor studie, familiebezoek of zakenreizen. Ook het voor het maken van een overstap in Canada is een eTA Canada benodigd. Men heeft enkel geen reistoestemming nodig wanneer men in bezit is van een Canadees paspoort of visum.

Het aanvragen van de digitale reistoestemming is een stuk goedkoper en eenvoudiger dan het aanvragen van een normaal visum Canada. Een eTA Canada aanvragen kan eenvoudig online, terwijl men voor een visum een afspraak moet maken bij het Canadese consulaat.

Een eTA Canada aanvragen

eTA Canada staat voor ‘Electronic Travel Authorization’. Het is dus een elektronische reistoestemming om per vliegtuig naar Canada te mogen reizen. De immigratiedienst screent alle aanvragers van een eTA Canada op mogelijke veiligheidsrisico’s. Als men ervan uit gaat dat de reiziger geen bedreiging zal vormen, zal hij/zij worden toegelaten aan de hand van een eTA Canada. Het is belangrijk tijdens de aanvraag de gegevens op het paspoort correct over te nemen omdat deze gegevens direct gekoppeld worden aan een eTA Canada.

Het voordeel daarvan is dat de aanvraag meteen wordt gemeld bij zowel de luchtvaartmaatschappij als de autoriteiten. Daarom is het niet nodig om een eTA Canada te printen.

Een eTA Canada is tot vijf jaar na toekenning geldig. Wel moet men een nieuw eTA Canada aanvragen als het paspoort eerder verlopen is. Men mag tijdens deze vijf jaar onbeperkt naar Canada reizen. Wel mag ieder bezoek maximaal zes maanden duren en moet het paspoort nog tenminste één dag na het vertrek uit Canada geldig zijn.

Moet ik een ticket voor een terugvlucht hebben?

Het is nodig alvorens een eTA Canada aan te vragen te beschikken over een ticket voor een doorvlucht of terugvlucht. Deze dient als bewijs dat men niet illegaal in Canada wil verblijven. Zakenreizen zijn toegestaan met deze reistoestemming, maar men mag niet in dienst treden bij een Canadese werkgever.

Het aanvragen van een eTA Canada kan eenvoudig online, 24 uur per dag, zeven dagen per week. Het aanvragen duurt zo’n vijf minuten. Zorg ervoor dat de gegevens van het papsoort correct worden overgenomen. De aanvraag kost €19,95 per persoon. Voor minderjarige kinderen is een eigen paspoort en eTA Canada vereist.

Spoedaanvraag eTA Canada

Met spoed een eTA Canada nodig? Normaal gesproken wordt de aanvraag binnen 72 uur verwerkt. Een spoedaanvraag wordt meestal al na 18 minuten goedgekeurd. De Canadese Immigratiedienst kan echter langer nodig hebben, waardoor we geen garanties op de levertijden geven.