Nieuwsbericht | | 21-10-2022 | ±3 minuten leestijd

Nu alle coronamaatregelen zijn opgeheven en Canada weer open is, zijn vakanties en zakenreizen naar het land weer mogelijk. Wilt u zich met uw bedrijf in Canada vestigen? Dan is het start-up visum (start-up Visa, SUV) misschien een optie.

Het Canadese start-up Visa (SUV) programma ging in 2013 als vijfjarig proefprogramma van start. Nu, bijna tien jaar later, heeft Canada er dankzij dit visum 600 nieuwe permanente inwoners bij. Controleer de voorwaarden van dit visum om erachter te komen of dit ook voor u een mogelijkheid zou kunnen zijn. Wilt u naar Canada voor een zakenreis die minder dan 6 maanden duurt, dan kunt u ook een eTA Canada aanvragen.

Voorwaarden voor het start-up visum

Er zijn een aantal basisvereisten om in aanmerking te komen voor het start-up visum. Zo moet u:

  • een bedrijf hebben dat in aanmerking komt;
  • beschikken over een schriftelijke steunverklaring van een erkende organisatie;
  • beschikken over genoeg geld om u in Canada te vestigen en te voorzien in uw levensonderhoud;
  • voldoen aan de taalvereisten (voldoen aan het minimumniveau 5 van de Canadian Language Benchmark in het Engels of Frans).

Er zijn dus een flink aantal voorwaarden waar u aan moet voldoen om in aanmerking te komen voor het start-up visum. Als u naar Canada reist voor bijvoorbeeld een vakantie, dan kunt u ook een eTA Canada aanvragen. Deze reistoestemming is ook geschikt voor het maken van een zakenreis. Voor het aanvragen van een eTA moet u ook aan een aantal voorwaarden voldoen, maar deze zijn minder streng dan die van het SUV.

Wat is de minimale investering die nodig is om een aanvraag in te kunnen dienen?

Om het Canadese start-up Visa aan te kunnen vragen moet u investeerders hebben. In het geval dat de investering afkomstig is van een van de aangewezen Canadese risicokapitaalfondsen, moet u een investering van minimaal 200.000 dollar veiligstellen. Ook als u investeringen van meerdere risicokapitaalfondsen ontvangt, moet het gaan om een investering van in totaal minimaal 200.000 dollar. De investering mag ook komen van een informele durfkapitaalverstrekker. In dat geval moet u een minimale investering van 75.000 dollar veiligstellen. U heeft geen investering nodig van een bedrijfsincubator. Wel moet u worden toegelaten tot een programma van een Canadese bedrijfsincubator.

Hoe ontvang ik de steun van een van de erkende organisaties?

Om een start-up visum aan te kunnen vragen moet uw onderneming of bedrijfsplan de steun krijgen van een van de aangewezen organisaties. Om erachter te komen hoe u die steun ontvangt, moet u contact op te nemen met de organisatie in kwestie. U moet deze organisatie ervan kunnen overtuigen dat uw onderneming of bedrijfsplan het de moeite waard is om te steunen.

Wat gebeurt er als mijn onderneming mislukt?

Als het misgaat met het bedrijf van iemand die gebruikmaakt van het start-up visum, heeft dat geen gevolgen voor zijn status als permanent ingezetene.

Wilt u geen onderneming starten in Canada? Voor een vakantie, zakenreis, overstap of bezoek aan vrienden en/of familie kunt u een eTA voor Canada aanvragen.

Gaat u als ondernemer alleen voor een zakenreis naar Canada en duurt uw verblijf maximaal 6 maanden? Ook dan kunt u een eTA aanvragen. Het aanvragen van deze elektronische reistoestemming is eenvoudiger, sneller en goedkoper dan het aanvragen van een visum voor Canada. Als u voldoet aan de voorwaarden kunt u het eTA eenvoudig aanvragen door het online aanvraagformulier in te vullen

Let op: dit nieuwsartikel over het eTA voor Canada is meer dan een jaar oud. Mogelijk bevat het daardoor achterhaalde informatie en adviezen, er kunnen dan ook geen rechten meer aan dit artikel worden ontleend. Gaat u binnenkort op reis en wilt u weten welke regels momenteel gelden? Lees dan alle actuele informatie over het eTA voor Canada.

VisumBuitenland.nl is een commercieel en professioneel visumbureau en ondersteunt reizigers onder andere bij het verkrijgen van het eTA voor Canada. VisumBuitenland.nl treedt op als bemiddelaar en maakt op geen enkele wijze deel uit van een overheid. Een eTA aanvragen kan ook rechtstreeks bij de immigratiedienst (7 CAD per eTA, via onlineservices-servicesenligne.cic.gc.ca). Echter, niet met Nederlandstalige ondersteuning. Als u uw aanvraag indient via VisumBuitenland.nl, staat ons supportcenter u 24 uur per dag, 7 dagen per week te woord. Ook controleren wij uw aanvraag voordat we deze namens u indienen bij de immigratiedienst. Indien we hierbij fouten of onvolledigheden vermoeden, nemen we direct persoonlijk contact met u op, om te zorgen dat uw aanvraag alsnog snel en correct kan worden verwerkt. Om gebruik te maken van onze dienstverlening betaalt u ons 7 CAD aan consulaire kosten, die wij namens u betalen aan de immigratiedienst, alsmede € 25,23 aan servicekosten als vergoeding voor onze bemiddeling, inclusief btw. Onze diensten hebben al vele reizigers behoed voor grote problemen tijdens hun reis. Mocht een aanvraag ondanks onze ondersteuning en controle toch worden afgekeurd, dan vergoeden wij het volledige aankoopbedrag (tenzij voor dezelfde reiziger al eerder een aanvraag voor een eTA Canada is afgekeurd). Lees hier meer over onze diensten.