Nieuwsbericht | | 01-12-2022 | ±4 minuten leestijd

Voor een vakantie of een andere toeristische reis naar Egypte is het in de meeste gevallen mogelijk het visum online aan te vragen. Dit is gemakkelijker, goedkoper en sneller dan het aanvragen van een fysiek visum. Door technische beperkingen in het Egyptische visumsysteem kunnen reizigers waarvan de volledige voornaam langer is dan 50 karakters hun visum echter niet online aanvragen.

Visum Egypte online aanvragen

Alle inwoners van een land in de Europese Unie, Zwitserland of het Verenigd Koninkrijk met een paspoort van dat land kunnen voor een toeristische reis naar Egypte in verreweg de meeste gevallen gemakkelijk en snel online een visum Egypte aanvragen. Het is online mogelijk om een ‘single-entry visum’ of een ‘multiple-entry visum’ aan te vragen. Zoals de naam al suggereert, kan het ‘single-entry visum’ voor één reis worden gebruikt, terwijl het ‘multiple-entry visum’ gebruikt kan worden voor een onbeperkt aantal reizen naar Egypte zolang het visum geldig is. Beide visa zijn in totaal 180 dagen geldig en voor beide visa geldt dat elk verblijf aaneengesloten maximaal 30 dagen mag duren. Ongeacht de gekozen variant, kan voor de aanvraag hetzelfde digitale formulier worden gebruikt.

Het indienen van de aanvraag

U kunt de online aanvraag op ieder gewenst moment indienen. Het is mogelijk een individuele aanvraag in te dienen of de aanvraag voor meerdere reizigers te combineren in een groepsaanvraag. Een voorwaarde voor het indienen van een groepsaanvraag is dat alle reizigers in het reisgezelschap in hetzelfde land wonen. Het voordeel hiervan is dat bepaalde gegevens maar één keer ingevuld hoeven te worden en u dus tijd bespaart. U vraagt het visum voor vertrek aan. Dit kan waar dan ook ter wereld, op voorwaarde dat u een werkende internetverbinding heeft. U kunt het aanvraagformulier zowel vanaf uw laptop als tablet of mobiele telefoon invullen. Let op: Controleer voor het indienen van de aanvraag of alle reizigers voldoen aan alle voorwaarden van het visum Egypte. U moet zowel op het moment van de aanvraag als op het moment van de daadwerkelijke reis naar Egypte aan al deze voorwaarden voldoen.

Invullen van de gegevens in het aanvraagformulier

Het invullen van het aanvraagformulier voor het visum Egypte doet u in drie stappen. U begint met het invullen van uw contactgegevens, vervolgens vult u uw reisgegevens in en daarna uw paspoortgegevens. Nadat u alle gegevens voor een reiziger heeft ingevuld, kunt u desgewenst meerdere reizigers toevoegen door onderaan in het formulier te klikken op de knop ‘Voeg een reiziger toe’. Vul alle gegevens nauwkeurig in en let vooral goed op bij het invullen van de paspoortgegevens. De aanvrager is zelf verantwoordelijk voor het correct invullen van alle gegevens.

Beperking in het Egyptische visumsysteem

Als de volledige voornaam van uzelf of een van uw medereizigers langer is dan 50 karakters, past deze mogelijk niet in het invoerveld ‘Alle voornamen’ in het online aanvraagformulier voor het visum Egypte. Het gaat hierbij om de volledige voornaam, voluit geschreven en juist gespeld, oftewel de voornaam zoals deze vermeld staat in het machinaal leesbare deel van het paspoort, die u onderaan op de informatiepagina van uw paspoort vindt, in de twee regels met veel <<<-tekens. Het kan hierbij dus ook gaan om meerdere namen.

De voornamen moeten altijd allemaal en voluit geschreven worden ingevuld, behalve als ze zowel in het machinaal leesbare deel als bovenin op de informatiepagina (naast de pasfoto) zijn afgekort.

Online aanvraag blijft mogelijk voor medereizigers

Is uw voornaam of die van één of meerdere medereizigers te lang voor het online aanvraagformulier? Dan kunt u het visum voor deze reiziger(s) dus niet online aanvragen. Voor eventuele medereizigers van wie de voornaam niet te lang is, is dit wel mogelijk. Vult u in het aanvraagformulier bij ‘Alle voornamen’ een te lange voornaam of combinatie van voornamen in? Dan krijgt u een foutmelding en kunt u niet verder met de aanvraag totdat de gegevens van de reiziger waarvan de naam te lang is uit het formulier verwijderd zijn. Uw visum is alleen geldig als het aanvraagformulier volledig en naar waarheid is ingevuld. Probeer de foutmelding met betrekking tot de lengte van de voornamen dus niet te omzeilen door de naam bijvoorbeeld op een andere manier te spellen. Als de voornaam van een reiziger niet in het formulier past, moet er contact worden opgenomen met de ambassade van Egypte voor een ander soort visum.

Controle van de documenten voor uw aanvraag

Als u uw visumaanvraag voor Egypte indient via VisumBuitenland.nl, wordt de benodigde paspoortscan gecontroleerd door een visumspecialist. Als daarbij blijkt dat u uw naam anders heeft ingevuld dan in het machinaal leesbare deel van uw paspoort staat, wordt er direct contact met u opgenomen. Zo is het mogelijk eventuele fouten nog te corrigeren of de aanvraag te annuleren als uw naam toch te lang blijkt.

Let op: dit nieuwsartikel over het visum voor Egypte is meer dan een jaar oud. Mogelijk bevat het daardoor achterhaalde informatie en adviezen, er kunnen dan ook geen rechten meer aan dit artikel worden ontleend. Gaat u binnenkort op reis en wilt u weten welke regels momenteel gelden? Lees dan alle actuele informatie over het visum voor Egypte.

VisumBuitenland.nl is een commercieel en professioneel visumbureau en ondersteunt reizigers onder andere bij het verkrijgen van het visum voor Egypte. VisumBuitenland.nl treedt op als bemiddelaar en maakt op geen enkele wijze deel uit van een overheid. Een visum aanvragen kan ook rechtstreeks bij de immigratiedienst (25 USD per visum, via visa2egypt.gov.eg). Echter, niet met Nederlandstalige ondersteuning. Als u uw aanvraag indient via VisumBuitenland.nl, staat ons supportcenter u 24 uur per dag, 7 dagen per week te woord. Daarnaast controleren wij uw aanvraag en alle door u aangeleverde documenten handmatig voordat we deze namens u indienen bij de immigratiedienst. Indien we hierbij fouten of onvolledigheden vermoeden, nemen we direct persoonlijk contact met u op, om te zorgen dat uw aanvraag alsnog snel en correct kan worden verwerkt. Om gebruik te maken van onze dienstverlening betaalt u ons 25 USD aan consulaire kosten, die wij namens u betalen aan de immigratiedienst, alsmede € 31,94 aan servicekosten als vergoeding voor onze bemiddeling, inclusief btw. Onze diensten hebben al vele reizigers behoed voor grote problemen tijdens hun reis. Mocht een aanvraag ondanks onze ondersteuning en controle toch worden afgekeurd, dan vergoeden wij het volledige aankoopbedrag (tenzij voor dezelfde reiziger al eerder een aanvraag voor een visum Egypte is afgekeurd). Lees hier meer over onze diensten.