Nieuwsbericht | | 15-07-2022 | ±3 minuten leestijd

De Nijl in Egypte is een populaire rivier voor toeristen en cruisereizen. Er is langs het water dan ook ontzettend veel te zien van de Egyptische geschiedenis, en er zijn veel dorpen en steden te bezoeken. Het is het uitgelezen land voor een leuke cruisevakantie. Lees in dit artikel alles wat u moet weten over een cruise door Egypte, zoals het aanvragen van het visum Egypte.

Beleef het zoals in films

Niet alleen bij toeristen, maar ook bij schrijvers en filmmakers is de Nijl in Egypte een geliefde bestemming. De legendes over farao’s, imposante bouwwerken, en verhalen over de Egyptische goden, maken het een inspirerend land. Een van de avonturen van de beroemde Belgische detective Hercules Poirot vond ook plaats op de Nijl. Death on the Nile, zoals dit bekende boek van schrijfster Agatha Christie heet, is meermaals verfilmd. Zo ook recent nog door Disney. De piramides van Giza, de tempel van Aboe Simbel, en het bekende Cataract Hotel die in deze film te zien zijn, kunnen door toeristen het best bezocht worden met een cruise over de Nijl.

Belangrijke informatie toeristen

Voor u op reis gaat naar welke bestemming dan ook, is een goede voorbereiding heel belangrijk. Voor sommige landen, zoals Egypte, hebben bezoekers een visum nodig om in te mogen reizen. Dit geldt voor alle verschillende aankomstmogelijkheden in Egypte. Ook geldt de visumplicht voor zowel lange als korte bezoeken. Zodra u het land wilt betreden bent u verplicht een visum in bezit te hebben, ongeacht of u met het vliegtuig of met de boot aankomt.

Toeristen die een cruisereis over de Nijl willen maken, kunnen voor vertrek online een e-visum aanvragen. De Egyptische overheid heeft dit elektronische visum beschikbaar gesteld om het toerisme in het land te stimuleren. Het aanvragen van een e-visum gaat namelijk veel eenvoudiger dan een papieren visum. Zo moeten reizigers voor een papieren visum een afspraak maken bij de Egyptische ambassade, terwijl het e-visum online aangevraagd kan worden. Het e-visum Egypte wordt doorgaans binnen 11 dagen goedgekeurd en vanaf dan is het visum 3 maanden geldig. Toeristen mogen 30 aaneengesloten dagen in Egypte verblijven, als deze dagen binnen de geldigheid van het visum vallen.

Cruises en meer

Cruisevakanties zijn er met voor ieder wat wils. Er zijn kortere cruises van ongeveer 8 dagen, of langere cruises van 15 dagen. Er zijn cruises die korte bezoekjes brengen aan bezienswaardigheden, of cruises die gecombineerd worden met uitgebreidere stedentrips. Wie ook lekker wil kunnen ontspannen, kan een cruise uitzoeken met een paar dagen strandvakantie.

Voorwaarden visum Egypte

Er zijn een aantal belangrijke zaken waarop gelet moet worden bij het aanvragen van het e-visum Egypte. Het paspoort waarmee het visum aangevraagd wordt, moet nog minimaal 6 maanden geldig zijn. In het aanvraagformulier moet een geschatte aankomstdatum ingevuld worden. U moet ongeveer weten wanneer uw cruise plaats gaat vinden, maar deze hoeft nog niet geboekt te zijn.

Als uw visum is goedgekeurd en u wilt eerder dan de ingevulde datum aankomen in Egypte, dan mag dit tot 30 dagen eerder. De maximale verblijfsduur van 30 dagen verandert hierdoor niet. Eenmaal in Egypte moet u beschikken over een reisplanning met daarin informatie over de cruise, eventuele andere verblijfplaatsen, maar ook bewijs van een (vlieg)ticket naar huis of een ander land. Kijk voor de zekerheid alle voorwaarden voor het visum Egypte nog na voor het aanvragen.

Let op: dit nieuwsartikel over het visum voor Egypte is meer dan een jaar oud. Mogelijk bevat het daardoor achterhaalde informatie en adviezen, er kunnen dan ook geen rechten meer aan dit artikel worden ontleend. Gaat u binnenkort op reis en wilt u weten welke regels momenteel gelden? Lees dan alle actuele informatie over het visum voor Egypte.

VisumBuitenland.nl is een commercieel en professioneel visumbureau en ondersteunt reizigers onder andere bij het verkrijgen van het visum voor Egypte. VisumBuitenland.nl treedt op als bemiddelaar en maakt op geen enkele wijze deel uit van een overheid. Een visum aanvragen kan ook rechtstreeks bij de immigratiedienst (25 USD per visum, via visa2egypt.gov.eg). Echter, niet met Nederlandstalige ondersteuning. Als u uw aanvraag indient via VisumBuitenland.nl, staat ons supportcenter u 24 uur per dag, 7 dagen per week te woord. Daarnaast controleren wij uw aanvraag en alle door u aangeleverde documenten handmatig voordat we deze namens u indienen bij de immigratiedienst. Indien we hierbij fouten of onvolledigheden vermoeden, nemen we direct persoonlijk contact met u op, om te zorgen dat uw aanvraag alsnog snel en correct kan worden verwerkt. Om gebruik te maken van onze dienstverlening betaalt u ons 25 USD aan consulaire kosten, die wij namens u betalen aan de immigratiedienst, alsmede € 31,83 aan servicekosten als vergoeding voor onze bemiddeling, inclusief btw. Onze diensten hebben al vele reizigers behoed voor grote problemen tijdens hun reis. Mocht een aanvraag ondanks onze ondersteuning en controle toch worden afgekeurd, dan vergoeden wij het volledige aankoopbedrag (tenzij voor dezelfde reiziger al eerder een aanvraag voor een visum Egypte is afgekeurd). Lees hier meer over onze diensten.