Nieuwsbericht | | 02-09-2019 | ±4 minuten leestijd

Het Egyptische Ministerie van Buitenlandse Zaken heeft laten weten dat het bezig is met een elektronisch visum voor onder meer Europese reizigers dat geschikt is voor meerdere reisdoelen. Momenteel is alleen het visum Egypte voor toeristische reisdoelen online aan te vragen.

De Egyptische overheid werkt al een aantal jaar met een toeristisch e-visum. Dat betekent dat buitenlandse reizigers die op vakantie gaan naar Egypte een digitaal visum kunnen aanvragen: het zogenaamde e-visum Egypte. Het is de bedoeling dat het digitaal aanvragen mogelijk wordt voor meerdere reisdoelen. Gezien de plannen van de Egyptische overheid is het goed mogelijk dat binnenkort ook een visum voor bijvoorbeeld zakenreizen online kan worden aangevraagd. Men hoeft dan niet meer naar het consulaat.

E-visum Egypte voor verschillende landen

Het ministerie legt uit dat het de digitale aanvraagprocedure voor verschillende soorten visa beschikbaar wil maken voor Europese reizigers, om op die manier meer toeristen naar het land te trekken. Het digitale visum is ook bedoeld om het land aantrekkelijker te maken voor zakenreizigers, zodat er in de toekomst meer in Egypte geïnvesteerd zal worden.

Egypte zal het mogelijk maken het visum aan te vragen in acht verschillende talen. Er zijn 46 landen die in aanmerking komen voor het volledige digitale visum (e-visum) voor verschillende reisdoelen. Het gaat onder meer om Amerika, het Verenigd Koninkrijk, Zwitserland, Spanje en Duitsland. De Egyptische overheid spreekt ook over de Europese Unie, wat zou kunnen betekenen dat ook Nederlandse en Belgische reizigers mogelijk binnenkort een digitaal visum voor zakelijke reisdoelen aan kunnen vragen.

Vervanger visa on arrival

Naast het aantrekken van meer toeristen, is de bedoeling van het digitale visum ook het uitfaseren van het visum on arrival. Het land raadt al jaren niet meer aan het visum on arrival te gebruiken, aangezien het vaak lang duurt om een visum on arrival te krijgen vanwege de lange wachtrijen op het vliegveld, en bovendien moet men dan rekening houden met bijkomende kosten zoals een stamping fee.

Toeristische problemen Egypte

Egypte kreeg de afgelopen jaren te maken met een revolutie, aanslagen en andere zaken die ervoor zorgden dat het toerisme in Egypte flink achteruit liep. Sinds de Egyptische Revolutie in 2011 is het aantal toeristen in het land afgenomen. Daar kwam nog eens bij dat in oktober 2015 een Russisch passagiersvliegtuig crashte in de Sinaï-woestijn, waarbij alle inzittenden om het leven kwamen. Na de crash besloot Rusland reizen tussen Egypte en Rusland te verbieden. Daarna besloot het Verenigd Koninkrijk alle vluchten naar Sharm El-Sheikh te annuleren, vanwege veiligheidsrisico’s.

Pas sinds 2018 gaat het weer beter met de Egyptische toeristische sector. Het land wordt steeds vaker gekozen als strategische plek door bedrijven, omdat het zowel aan de Middellandse Zee als aan de Rode Zee ligt. De Egyptische overheid hoopt met de nieuwe maatregelen de toeristische sector weer te herstellen naar de staat van voor 2011.

Visum Egypte via VisumBuitenland.nl

Het is al een tijd mogelijk om via deze website een visum Egypte aan te vragen. Iedereen die vanuit Nederland of België naar Egypte vertrekt, moet beschikken over een visum Egypte. Dit geldt ook voor meereizende kinderen: zij moeten over een eigen visum Egypte beschikken. Zonder geldige reistoestemming wordt men niet toegelaten tot het land.

Wie op vakantie wil naar Egypte, kan online een visum Egypte aanvragen. Wie een ander reisdoel heeft, zal echter naar het consulaat van Egypte moeten om een visum aan te vragen. Met de komst van het e-visum Egypte voor andere reisdoelen zal dit in de toekomst mogelijk veranderen, en zal het waarschijnlijk mogelijk zijn om ook voor andere reisdoelen online een visum Egypte aan te vragen.

Voorwaarden visum Egypte

Wie via onze website een visum Egypte wil aanvragen, moet voldoen aan een aantal voorwaarden. Zo moeten alle reizigers beschikken over een eigen paspoort, dat geldt ook voor kinderen. ID-kaarten worden niet geaccepteerd. Wanneer men naar Egypte gaat en daar bezoek brengt aan familie of vrienden, dient men ook een uitnodigingsbrief mee te nemen om deze te kunnen overhandigen wanneer hiernaar gevraagd wordt.

Bovendien moet men een reisschema maken waarop alle geboekte vluchten en overnachtingen staan. Reizigers die in een groep reizen, wordt aangeraden een groepsaanvraag in te dienen, om op die manier het visum Egypte voor alle reizigers tegelijk aan te vragen. Het visum Egypte is 90 dagen geldig. Het is mogelijk een single entry visum of een multiple entry visum aan te vragen. Voor beide visa geldt dat men maximaal 30 dagen in Egypte mag verblijven, maar met een single entry visum mag men slechts één keer het land in- en uitreizen, terwijl men met een multiple entry visum een onbepaald aantal reizen naar Egypte mag maken gedurende de periode dat het visum geldig is.

Visum Egypte aanvragen

Een visum Egypte aanvragen duurt maar een paar minuten en kost € 54,95 per persoon voor een single entry visum. Het is belangrijk de hotelgegevens en paspoortgegevens bij de hand te hebben, aangezien deze moeten worden ingevuld in het aanvraagformulier. Het duurt enkele dagen totdat het visum wordt toegekend.

Wie binnen zeven dagen al naar Egypte reist, kan gebruikmaken van de spoedprocedure. Visums die met spoed worden aangevraagd, worden doorgaans tussen de twee en vijf werkdagen toegekend.

Let op: dit nieuwsartikel over het visum voor Egypte is meer dan een jaar oud. Mogelijk bevat het daardoor achterhaalde informatie en adviezen, er kunnen dan ook geen rechten meer aan dit artikel worden ontleend. Gaat u binnenkort op reis en wilt u weten welke regels momenteel gelden? Lees dan alle actuele informatie over het visum voor Egypte.

VisumBuitenland.nl is een commercieel en professioneel visumbureau en ondersteunt reizigers onder andere bij het verkrijgen van het visum voor Egypte. VisumBuitenland.nl treedt op als bemiddelaar en maakt op geen enkele wijze deel uit van een overheid. Een visum aanvragen kan ook rechtstreeks bij de immigratiedienst (25 USD per visum, via visa2egypt.gov.eg). Echter, niet met Nederlandstalige ondersteuning. Als u uw aanvraag indient via VisumBuitenland.nl, staat ons supportcenter u 24 uur per dag, 7 dagen per week te woord. Daarnaast controleren wij uw aanvraag en alle door u aangeleverde documenten handmatig voordat we deze namens u indienen bij de immigratiedienst. Indien we hierbij fouten of onvolledigheden vermoeden, nemen we direct persoonlijk contact met u op, om te zorgen dat uw aanvraag alsnog snel en correct kan worden verwerkt. Om gebruik te maken van onze dienstverlening betaalt u ons 25 USD aan consulaire kosten, die wij namens u betalen aan de immigratiedienst, alsmede € 31,83 aan servicekosten als vergoeding voor onze bemiddeling, inclusief btw. Onze diensten hebben al vele reizigers behoed voor grote problemen tijdens hun reis. Mocht een aanvraag ondanks onze ondersteuning en controle toch worden afgekeurd, dan vergoeden wij het volledige aankoopbedrag (tenzij voor dezelfde reiziger al eerder een aanvraag voor een visum Egypte is afgekeurd). Lees hier meer over onze diensten.