Nieuwsbericht | | 26-01-2024 | ±4 minuten leestijd

Wie naar Egypte wil emigreren en gedurende een lange periode in het land wil wonen, heeft verschillende opties. Een van deze opties is het aanvragen van een golden visa voor investeerders. Wie een bedrag vanaf 50.000 USD in het land investeert, komt voor dit visum in aanmerking. Houders van dit visum mogen tussen de 1 en 5 jaar in Egypte verblijven.

Volop kansen in Egypte

Egypte is een land dat volop in ontwikkeling is. Dit betekent dat er veel kansen liggen voor ondernemers en vakkundige investeerders. Het land heeft bijzonder veel potentie op toeristisch vlak, aangezien de monumenten van het oude Egypte wereldwijd bekend zijn en tot de meest indrukwekkende artefacten van de geschiedenis van de mensheid behoren. Ook heeft Egypte zijn aantrekkingskracht te danken aan de lange kustlijnen langs de Middellandse en Rode Zee, met zandstranden en zowel in de zomer als in de winter een garantie op mooi weer.

Naar Egypte emigreren - welke mogelijkheden zijn er?

Wie naar Egypte wil reizen, heeft in de meeste gevallen een visum nodig. Een toeristenvisum of bezoekersvisum is de eenvoudigste manier om aan deze verplichting te voldoen. Sinds vorig jaar biedt Egypte een visum met een geldigheidsduur van 5 jaar aan. Daarnaast zijn er twee varianten van het e-visum voor Egypte, met een geldigheidsduur van respectievelijk 90 of 180 dagen. Met geen van deze drie visa mag men echter naar Egypte emigreren. Ook mag met deze visa niet in het land worden gewerkt. Voor een vakantie of ander kort toeristisch verblijf, is een eenvoudig online aan te vragen toeristenvisum wel voldoende.

Vraag hier een e-visum Egypte aan

Wie in Egypte wil werken heeft een werkvisum nodig. Voor buitenlanders die in Egypte willen gaan werken, is het over het algemeen echter niet eenvoudig om deze stap te maken, omdat bedrijven aan strenge regels moeten voldoen als ze buitenlanders willen aannemen. Ook kan het bureaucratische proces voor het verkrijgen van een werk- en verblijfsvergunning ingewikkeld en frustrerend zijn. Het proces is eenvoudiger als de aanvrager al een baan aangeboden heeft gekregen van een Egyptisch bedrijf dat veel ervaring heeft met het werven van buitenlandse werknemers.

Een ander visum dat Egypte aanbiedt, is bedoeld voor personen die een bepaalde hoeveelheid geld in het land hebben geïnvesteerd. Dit zogeheten golden visa heeft een geldigheidsduur van tussen de 1 en 5 jaar, afhankelijk van het bedrag dat wordt geïnvesteerd. Om voor dit visum in aanmerking te komen moet een bedrag van minimaal 50.000 USD worden geïnvesteerd.

Het golden visa voor Egypte

Wie gedurende een langere periode in Egypte wil verblijven en bereid is een aanzienlijk bedrag in het land te investeren, kan een golden visa aanvragen. Dit visum biedt de mogelijkheid om naar Egypte te emigreren en een verblijfsvergunning voor het land te bemachtigen. Aanvragers kunnen ervoor kiezen in vastgoed te investeren of een bedrag op een Egyptische bankrekening te storten. De geldigheidsduur van de verstrekte verblijfsvergunning is afhankelijk van de hoogte van het geïnvesteerde bedrag. Bij investeringen in vastgoed gelden de volgende minimumbedragen:

  • Investeringen vanaf 50.000 USD - verblijfsvergunning voor 1 jaar.
  • Investeringen vanaf 100.000 USD - verblijfsvergunning voor 3 jaar.
  • Investeringen vanaf 200.000 USD - verblijfsvergunning voor 5 jaar.

Bij stortingen op een Egyptische bankrekening gelden de volgende minimumbedragen:

  • Stortingen vanaf 50.000 USD - verblijfsvergunning voor 1 jaar.
  • Stortingen vanaf 100.000 USD - verblijfsvergunning voor 3 jaar.

Via een investering de Egyptische nationaliteit verkrijgen

Door middel van een investering is het dus mogelijk om een golden visa oftewel een verblijfsvergunning voor Egypte te verkrijgen. Het verkrijgen van een golden visa betekent echter niet dat men ook het Egyptische staatsburgerschap krijgt. Hiervoor moet de normale inburgeringsprocedure worden gevolgd, waarvoor men onder andere 10 jaar in Egypte moet hebben gewoond en de Arabische taal moet kunnen spreken. Ook moeten aanvragers van Egyptisch staatsburgerschap aantonen dat zij de tradities en gewoonten van het land kennen en begrijpen.

Naast de normale weg om in te burgeren en Egyptisch staatsburger te worden, bestaat er ook de mogelijkheid om door middel van een grote investering versneld de Egyptische nationaliteit te verkrijgen. Om in aanmerking te komen voor deze alternatieve manier van inburgering, moet men minimaal 250.000 USD aan Egypte doneren of minimaal 300.000 USD in verschillende projecten investeren, zoals ondernemingen of vastgoed. Deze investering moet minimaal 5 jaar worden behouden.

Wie niet naar Egypte wil emigreren of in het land wil investeren, kan voor een vakantie of ander kort verblijf een toeristenvisum aanvragen. Dat kan eenvoudig online via deze website.

VisumBuitenland.nl is een commercieel en professioneel visumbureau en ondersteunt reizigers onder andere bij het verkrijgen van het visum voor Egypte. VisumBuitenland.nl treedt op als bemiddelaar en maakt op geen enkele wijze deel uit van een overheid. Een visum aanvragen kan ook rechtstreeks bij de immigratiedienst (25 USD per visum, via visa2egypt.gov.eg). Echter, niet met Nederlandstalige ondersteuning. Als u uw aanvraag indient via VisumBuitenland.nl, staat ons supportcenter u 24 uur per dag, 7 dagen per week te woord. Daarnaast controleren wij uw aanvraag en alle door u aangeleverde documenten handmatig voordat we deze namens u indienen bij de immigratiedienst. Indien we hierbij fouten of onvolledigheden vermoeden, nemen we direct persoonlijk contact met u op, om te zorgen dat uw aanvraag alsnog snel en correct kan worden verwerkt. Om gebruik te maken van onze dienstverlening betaalt u ons 25 USD aan consulaire kosten, die wij namens u betalen aan de immigratiedienst, alsmede € 31,83 aan servicekosten als vergoeding voor onze bemiddeling, inclusief btw. Onze diensten hebben al vele reizigers behoed voor grote problemen tijdens hun reis. Mocht een aanvraag ondanks onze ondersteuning en controle toch worden afgekeurd, dan vergoeden wij het volledige aankoopbedrag (tenzij voor dezelfde reiziger al eerder een aanvraag voor een visum Egypte is afgekeurd). Lees hier meer over onze diensten.