Nieuwsbericht | | 26-01-2023 | ±4 minuten leestijd

Voor een reis naar Egypte is een geldig visum nodig. Het e-visum Egypte kan online worden aangevraagd. Hiervoor moeten aanvragers een kopie van hun paspoort aanleveren. Deze paspoortkopie moet aan enkele voorwaarden voldoen. Wat deze voorwaarden zijn en of uw paspoort geschikt is voor een online visumaanvraag voor Egypte, leest u in dit artikel.

Welke nationaliteiten komen in aanmerking?

Voordat u besluit om een aanvraag voor het e-visum Egypte in te dienen, is het belangrijk om na te gaan of u met uw nationaliteit voor dit visum in aanmerking komt. Reizigers met de nationaliteit van een EU-land, het Verenigd Koninkrijk of Zwitserland voldoen wat betreft nationaliteit aan de eisen van het e-visum Egypte. Als zij ook aan alle overige visumvoorwaarden voldoen, kunnen zij eenvoudig online een aanvraag indienen via VisumBuitenland.nl. Als u een andere nationaliteit heeft dan hierboven genoemd, kunt u eenvoudig online controleren of u met uw nationaliteit gebruik kunt maken van de online aanvraagprocedure van het visum Egypte.

Type identiteitsdocument

Ook als u een nationaliteit bezit waarmee u een e-visum kunt aanvragen, is het belangrijk om te weten dat niet alle identiteitsdocumenten geschikt zijn voor een online aanvraag. Om het visum online aan te kunnen vragen, moeten reizigers namelijk in het bezit zijn van een regulier paspoort. Dit paspoort moet bovendien op de dag van aankomst in Egypte nog minstens 6 maanden geldig zijn. Welk type paspoort u bezit, staat aangegeven op uw paspoort. Reizigers met een noodpaspoort, diplomatiek paspoort, vreemdelingendocument of ID-kaart, kunnen het visum voor Egypte niet online aanvragen. Het online indienen van een visumaanvraag voor Egypte is wel mogelijk voor reizigers met een Duits kinderpaspoort (Kinderreisepass).

Reizigers die geen regulier paspoort hebben, voldoen vaak wel aan de voorwaarden van een fysiek visum voor Egypte. Voor het aanvragen van een fysiek visum is het in veel gevallen nodig om een bezoek te brengen aan een ambassade of consulaat van Egypte. Ook moet men in dit geval rekening houden met langere wachttijden en hogere kosten in vergelijking met het e-visum.

Eisen aan de benodigde paspoortscan

Als u en uw paspoort voldoen aan alle voorwaarden van het visum Egypte, kunt u starten met de online aanvraag. Na het invullen van het aanvraagformulier en het voltooien van de betaling, moet u een foto of scan van uw paspoort aanleveren. Het is van groot belang dat u een scherpe foto of scan aanlevert waarop uw volledige paspoort te zien is. De Egyptische immigratiedienst is namelijk zeer streng in het keuren van de aangeleverde paspoortscans.

Als u uw visumaanvraag indient via VisumBuitenland.nl, wordt uw paspoortkopie gecontroleerd voordat uw aanvraag wordt doorgestuurd naar de immigratiedienst van Egypte. Zo kunt u nog een nieuwe paspoortkopie aanleveren als de eerder aangeleverde scan of foto niet voldoet aan de voorwaarden. Houd er rekening mee dat de standaard gemiddelde levertijd van 11 dagen pas ingaat nadat voor iedere aanvrager een goede paspoortscan is aangeleverd. Is er een klein stukje onscherp, bedekt (bijvoorbeeld door een vinger) of niet duidelijk leesbaar, of ontbreekt er informatie door het verkeerd bijsnijden van de foto of scan? Dan is de kans groot dat de aangeleverde scan of foto van uw paspoort wordt afgewezen en dat uw aanvraag dus vertraging oploopt.

Overige voorwaarden aan de reisplanning

Naast de voorwaarden aan het paspoort, moet u bij het aanvragen van een visum voor Egypte ook rekening houden met een aantal voorwaarden die betrekking hebben op uw reisplanning. Het is op het moment van aanvragen van een e-visum Egypte nog niet nodig om een vlucht of overnachting geboekt te hebben. Ook hoeft u nog niet precies te weten wanneer u naar Egypte reist. Wel moet u in het aanvraagformulier in ieder geval één adres opgeven waar u tijdens uw verblijf in Egypte zult overnachten en een verwachte aankomstdatum opgeven.

Eerder of later naar Egypte reizen

Als uw visum eenmaal is goedgekeurd, mag u ook eerder of later dan de in het aanvraagformulier ingevulde verwachte aankomstdatum naar Egypte reizen. Het via VisumBuitenland.nl online aan te vragen visum Egypte is 90 dagen geldig. Uw visumaanvraag wordt nooit meer dan 30 dagen voor de verwachte aankomstdatum in behandeling genomen. Zo wordt voorkomen dat uw visum nog voor uw reis naar Egypte verloopt. Vanaf het moment van goedkeuring heeft u 90 dagen om met uw visum in Egypte te arriveren. Houd er rekening mee dat zowel uw aankomst- als vertrekdatum binnen de geldigheid van het visum moeten liggen.

Overige benodigde documenten

Bij aankomst in Egypte moet u niet alleen over een geldig paspoort en visum beschikken, maar moet u ook een reisplanning kunnen tonen als hiernaar gevraagd wordt. Dit betekent dat u de boekingen van alle overnachtingen in het land en van de terugvlucht moet kunnen laten zien. In het geval u ook binnenlandse vluchten maakt, moet u ook hiervan een boekingsbevestiging hebben.

Verblijft u niet in een hotel maar bijvoorbeeld bij familie of vrienden in Egypte? Dan is het niet mogelijk om een bevestiging van een hotelboeking te laten zien. Om toch aan te kunnen tonen dat u een overnachtingsadres in Egypte heeft vastgelegd, moet u in dit geval bij aankomst een uitnodigingsbrief kunnen overhandigen. Deze brief moet de volledige naam van alle reizigers binnen uw reisgezelschap bevatten evenals de volledige naam en het volledige adres van de persoon bij wie u in Egypte overnacht.

Let op: dit nieuwsartikel over het visum voor Egypte is meer dan een jaar oud. Mogelijk bevat het daardoor achterhaalde informatie en adviezen, er kunnen dan ook geen rechten meer aan dit artikel worden ontleend. Gaat u binnenkort op reis en wilt u weten welke regels momenteel gelden? Lees dan alle actuele informatie over het visum voor Egypte.

VisumBuitenland.nl is een commercieel en professioneel visumbureau en ondersteunt reizigers onder andere bij het verkrijgen van het visum voor Egypte. VisumBuitenland.nl treedt op als bemiddelaar en maakt op geen enkele wijze deel uit van een overheid. Een visum aanvragen kan ook rechtstreeks bij de immigratiedienst (25 USD per visum, via visa2egypt.gov.eg). Echter, niet met Nederlandstalige ondersteuning. Als u uw aanvraag indient via VisumBuitenland.nl, staat ons supportcenter u 24 uur per dag, 7 dagen per week te woord. Daarnaast controleren wij uw aanvraag en alle door u aangeleverde documenten handmatig voordat we deze namens u indienen bij de immigratiedienst. Indien we hierbij fouten of onvolledigheden vermoeden, nemen we direct persoonlijk contact met u op, om te zorgen dat uw aanvraag alsnog snel en correct kan worden verwerkt. Om gebruik te maken van onze dienstverlening betaalt u ons 25 USD aan consulaire kosten, die wij namens u betalen aan de immigratiedienst, alsmede € 31,83 aan servicekosten als vergoeding voor onze bemiddeling, inclusief btw. Onze diensten hebben al vele reizigers behoed voor grote problemen tijdens hun reis. Mocht een aanvraag ondanks onze ondersteuning en controle toch worden afgekeurd, dan vergoeden wij het volledige aankoopbedrag (tenzij voor dezelfde reiziger al eerder een aanvraag voor een visum Egypte is afgekeurd). Lees hier meer over onze diensten.