Nieuwsbericht | | 02-05-2018 | ±5 minuten leestijd

Inwoners van 41 landen, waaronder Nederland en België, kunnen een elektronisch visum aanvragen voor hun reis naar Egypte. Het is niet meer noodzakelijk een fysiek visum aan te vragen: het aanvragen van het zogenoemde e-visum Egypte kan gemakkelijk online.

Het is niet langer nodig om naar de ambassade te gaan om een visum aan te vragen, aangezien Egypte eind 2017 de mogelijkheid introduceerde om online een visum aan te vragen. Inmiddels is het proces volledig klaar voor gebruik.

Visum voor Nederlanders en Belgen

Egypte heeft de mogelijkheid om het visum Egypte online aan te vragen in het leven geroepen om het voor toeristen gemakkelijker te maken om het juiste visum aan te vragen voor hun reis naar Egypte. Bovendien zorgt het online visumprogramma ervoor dat het aanvragen van een visum Egypte sneller in behandeling wordt genomen, en ook helpt het digitale visumsysteem het land om beter in de gaten te houden wie er over de grens komt.

Het online aanvragen van een visum is mogelijk voor 41 geselecteerde landen, waaronder Nederland en België. Ook de Verenigde Staten, Canada, Frankrijk en het Verenigd Koninkrijk doen mee. Het bezitten van een visum Egypte is voor Nederlandse en Belgische reizigers vereist om in Egypte voorbij de paspoortcontrole te komen. Reizigers zonder visum komen deze controle niet voorbij.

Alle reizigers moeten in het bezit zijn van een geldig visum Egypte. Ook meereizende kinderen dienen een eigen visum Egypte te hebben, zelfs als zij zijn bijgeschreven op het paspoort van de ouders. Enkel met een geldig visum is het mogelijk Egypte te betreden.

Voorbeeld van het visum EgypteVoorbeeld van het visum Egypte

Aantal keer inreizen

Er zijn twee varianten van het toeristenvisum voor Egypte, namelijk een ‘single entry' en een 'multiple entry' variant. Met het single entry visum mag men slechts één keer Egypte inreizen, terwijl men met het multiple entry meerdere keren naar Egypte mag reizen gedurende de geldigheidstermijn van het visum. Beide varianten hebben een geldigheidstermijn van 90 dagen, waarbinnen men maximaal 30 aaneengesloten dagen in Egypte mag verblijven. Dit geldt voor zowel het single entry als het multiple entry visum. Het enige verschil tussen de twee varianten van het visum is dus het aantal keren dat men naar Egypte mag reizen. Het visum is verplicht voor iedereen die naar Egypte reist voor bijvoorbeeld een vakantie of zakenreis.

Toerisme in Egypte

Het toerisme is erg belangrijk voor Egypte. De toeristische sector vertegenwoordigt 12 procent van de volledige economie van het land. De afgelopen jaren is het toerisme in Egypte teruggelopen, mede door het neerstorten van een Russisch vliegtuig in de Sinaï-woestijn in oktober 2015, waarbij 224 passagiers om het leven kwamen. Sindsdien lopen de verdiensten aan toerisme in Egypte terug.

In 2015 verdienden Egyptische stranden en andere toeristische trekpleisters zo’n 9,3 miljoen dollar. In 2010 was dat nog 14,7 miljoen dollar. Om deze reden heeft Egypte eind 2017 het e-visum Egypte ingevoerd, wat het voor reizigers gemakkelijker moet maken een geldig reisdocument aan te vragen.

Visum Egypte aanvragen

Alvorens naar Egypte te vertrekken, moeten Nederlandse en Belgische reizigers over een geldig visum Egypte beschikken. Het is een officiële reistoestemming van de Egyptische immigratiedienst. Alleen nadat men het visum Egypte heeft aangevraagd en ontvangen, wordt men toegelaten tot Egypte.

Bij het aanvragen van het visum kan men kiezen uit verschillende soorten visa. Daarom moeten reizigers hun reisdoel aangeven bij het aanvragen van het digitale visum. Er zijn visa voor vakanties en zakenreizen, maar men kan ook een werkvisum of emigratievisum aanvragen. Alleen reizigers die naar Egypte gaan voor vakantie kunnen hun visum Egypte online aanvragen. Voor alle andere reisdoelen dient de reiziger naar het consulaat van Egypte te gaan om daar het visum aan te vragen.

Het aanvragen van het visum Egypte kost in het geval van een 'single entry' visum € 54,95 per persoon, en € 89,90 per persoon voor een ‘multiple entry' visum. Wanneer men met een groep reist, moet de reiziger voor de hele groep tegelijk de visums aanvragen. Betalen kan met iDeal, Bancontact, PayPal en creditcard.

Visum Egypte

Single entry of multiple entry

Bij het aanvragen van het visum Egypte kan men kiezen tussen het single entry visum en het multiple entry visum. Bij single entry kan de reiziger slechts eenmalig het land inreizen, terwijl men met het multiple entry visum een onbeperkt aantal keer Egypte kan in- en uitreizen, zolang het visum geldig is.

Het toeristenvisum heeft een geldigheidsduur van maximaal 90 dagen en men mag maximaal 30 aaneengesloten dagen in Egypte verblijven. Bij een multiple-entry visum mag de reiziger dus 90 dagen lang Egypte in- en uitreizen, maar elk verblijf mag maximaal 30 aaneengesloten dagen duren. Het is toegestaan de reisplannen te wijzigen wanneer het visum al toegekend is, maar de aankomst- en vertrekdatum moeten binnen de geldigheidstermijn van 90 dagen liggen.

Voorwaarden

Aan het visum voor Egypte zijn een aantal voorwaarden verbonden. Voor het aanvragen van een visum Egypte moet de reiziger een geldig paspoort hebben en dit paspoort moet bij aankomst in Egypte nog minimaal acht maanden geldig zijn. ID-kaarten, noodpaspoorten of verblijfsdocumenten zijn uitgesloten.

Als men naar Egypte reist voor bezoek aan familie en/of vrienden moet men bovendien een uitnodigingsbrief kunnen laten zien. Ook moet men een reisschema maken waarin de geboekte vluchten en hotels staan. Print het visum en het reisschema en neem deze mee in de handbagage zodat beide gemakkelijk getoond kunnen worden indien hiernaar gevraagd wordt. Mensen die in een groep reizen, dienen het visum Egypte voor alle reizigers tegelijk aan te vragen door middel van een groepsaanvraag.

Vraag het visum Egypte ruim op tijd aan en print het visum uit zodra het is toegekend. Neem het uitgeprinte visum mee op reis. Men kan het visum al aanvragen voordat het vliegticket is geboekt, maar men moet wel alvast één overnachtingsplaats hebben geboekt. Toekenning van het visum vindt 30 dagen voor de aankomstdatum plaats. Vraag het visum tenminste zeven dagen voor vertrek aan. Het is mogelijke tegen een toeslag een spoedaanvraag in te dienen. Visums die met spoed worden aangevraagd, worden normaal gesproken binnen twee dagen geleverd, maar er kunnen geen garanties worden gegeven op de levertijd, ook niet in het geval van een spoedaanvraag.

Let op: dit nieuwsartikel over het visum voor Egypte is meer dan een jaar oud. Mogelijk bevat het daardoor achterhaalde informatie en adviezen, er kunnen dan ook geen rechten meer aan dit artikel worden ontleend. Gaat u binnenkort op reis en wilt u weten welke regels momenteel gelden? Lees dan alle actuele informatie over het visum voor Egypte.

VisumBuitenland.nl is een commercieel en professioneel visumbureau en ondersteunt reizigers onder andere bij het verkrijgen van het visum voor Egypte. VisumBuitenland.nl treedt op als bemiddelaar en maakt op geen enkele wijze deel uit van een overheid. Een visum aanvragen kan ook rechtstreeks bij de immigratiedienst (25 USD per visum, via visa2egypt.gov.eg). Echter, niet met Nederlandstalige ondersteuning. Als u uw aanvraag indient via VisumBuitenland.nl, staat ons supportcenter u 24 uur per dag, 7 dagen per week te woord. Daarnaast controleren wij uw aanvraag en alle door u aangeleverde documenten handmatig voordat we deze namens u indienen bij de immigratiedienst. Indien we hierbij fouten of onvolledigheden vermoeden, nemen we direct persoonlijk contact met u op, om te zorgen dat uw aanvraag alsnog snel en correct kan worden verwerkt. Om gebruik te maken van onze dienstverlening betaalt u ons 25 USD aan consulaire kosten, die wij namens u betalen aan de immigratiedienst, alsmede € 31,51 aan servicekosten als vergoeding voor onze bemiddeling, inclusief btw. Onze diensten hebben al vele reizigers behoed voor grote problemen tijdens hun reis. Mocht een aanvraag ondanks onze ondersteuning en controle toch worden afgekeurd, dan vergoeden wij het volledige aankoopbedrag (tenzij voor dezelfde reiziger al eerder een aanvraag voor een visum Egypte is afgekeurd). Lees hier meer over onze diensten.