Nieuwsbericht | | 02-05-2018 | ±5 minuten leestijd

Inwoners van 41 landen, waaronder Nederland en België, kunnen een elektronisch visum aanvragen alvorens zij een bezoek brengen aan Egypte. Het is niet meer noodzakelijk een fysiek visum aan te vragen. Het aanvragen van het zogenoemde visum Egypte kan gemakkelijk online.

Het is niet langer nodig naar de ambassade te gaan om daar een visum aan te vragen. Egypte introduceerde eind 2017 de mogelijkheid om een visum online aan te vragen. Inmiddels is het proces volledig klaar voor gebruik.

Visum voor Nederlanders en Belgen

Egypte heeft het visum Egypte in het leven geroepen om het voor toeristen zo gemakkelijker te maken met het juiste visum naar Egypte te reizen. Bovendien zorgt het online visum programma ervoor dat het aanvragen van een visum Egypte sneller in behandeling wordt genomen. Ten slotte helpt het digitale visumsysteem het land om beter in de gaten te houden wie er over de grens komt.

Het aanvragen van een visum kan in 41 geselecteerde landen, waaronder Nederland en België. Ook de Verenigde Staten, Canada, Frankrijk en het Verenigd Koninkrijk doen mee. Het bezitten van een visum Egypte is voor Nederlandse en Belgische reizigers vereist om in Egypte voorbij de paspoortcontrole te komen. Reizigers zonder visum komen deze controle niet voorbij.

Alle reizigers moeten in het bezit zijn van een geldig visum Egypte. Ook meereizende kinderen dienen een eigen visum Egypte te hebben, zelfs als zij zijn bijgeschreven op het paspoort van de ouders. Enkel met een geldig visum is het mogelijk Egypte te betreden.

Voorbeeld van het visum EgypteVoorbeeld van het visum Egypte

Eenmalig gebruik

Volgens het beleid van de Egyptische overheid, gaat het hier om een ‘single entry visum Egypte’. Dat betekent dat het mogelijk is slechts één keer Egypte in te reizen. Bovendien mogen reizigers niet langer dan 30 dagen op het visum in Egypte verblijven. Het visum is verplicht voor iedereen die naar Egypte reist voor bijvoorbeeld een vakantie of zakenreis.

Toerisme in Egypte

Toerisme is erg belangrijk voor Egypte. De toerisme sector vertegenwoordigt 12 procent van de volledige economie in Egypte. De afgelopen jaren is het toerisme in Egypte teruggelopen, mede door het neerhalen van een Russisch vliegtuig in de Sinaï-woestijn in oktober 2015. Daarbij kwamen 224 passagiers om het leveren. Sindsdien lopen de verdiensten aan toerisme in Egypte terug.

In 2015 verdienden Egyptische stranden en andere trekpleisters zo’n 9,3 miljoen dollar. Dat was nog 14,7 miljoen dollar in 2010. Om deze reden heeft Egypte eind 2017 het visum Egypte ingevoerd. Het visum moet het voor reizigers gemakkelijker maken een geldig reisdocument aan te vragen.

Visum Egypte aanvragen

Alvorens naar Egypte te vertrekken, moeten Nederlandse en Belgische reizigers over een geldig visum Egypte beschikken. Het is een officiële reistoestemming van de Egyptische immigratiedienst. Dit betekent dat wanneer men het visum Egypte heeft aangevraagd en heeft ontvangen, men wordt toegelaten tot Egypte.

Bij het aanvragen van het visum kan men kiezen uit verschillende soorten visa. Daarom moeten reizigers hun reisdoel aangeven bij het aanvragen van het digitale visum. Er zijn visa voor: op vakantie gaan, op zakenreis gaan, werkvisum of emigratievisum. Reizigers die voor hun vakantie naar Egypte gaan, kunnen online hun visum Egypte aanvragen. Voor alle andere reisdoelen dient de reiziger alsnog naar het consulaat van Egypte te gaan om daar het visum aan te vragen en te verkrijgen.

Het aanvragen van het visum Egypte kosten €44,95 voor een ‘single entry’-visum en €79,90 voor een ‘multiple entry visum’. Wanneer men met een groep reist, moet de reiziger voor de hele groep een visum aanvragen. Betalen kan met iDEAL, Bancontact, PayPal en Creditcard.

Visum Egypte

Single-entry of multiple-entry

Bij het aanvragen van het visum Egypte kan men kiezen tussen het single entry visum of het multiple entry visum. Bij single entry kan de reiziger slechts eenmalig het land inreizen. Bij het multiple entry visum kan men een beperkt aantal keer Egypte in- en uitreizen, zolang het visum geldig is.

Het toeristenvisum heeft een geldigheidsduur van maximaal 90 dagen. Men mag maximaal 30 aaneengesloten dagen in Egypte verblijven. Bij een multiple-entry visum mag de reiziger 90 dagen lang Egypte in- en uitreizen. Elk verblijf mag maximaal 30 dagen duren. Het is toegestaan reisplannen te wijzigen wanneer het visum al toegekend is. De aankomst en vertrek moet binnen deze 90 dagen liggen.

Voorwaarden

Aan het visum voor Egypte zijn een aantal voorwaarden verbonden. Voor het aanvragen van een visum Egypte moet de reiziger een geldig paspoort hebben. Daarbij zijn ID-kaarten, noodpaspoorten of verblijfsdocumenten uitgesloten. Het paspoort moet nog tenminste acht maanden na aankomst in Egypte geldig zijn.

Bovendien moet men de uitnodigingsbrief in bezit hebben wanneer hij naar vrienden of familie in Egypte reist. Het is handig een reisschema te maken waarin de geboekte vluchten en hotels staan. Print het visum en het reisschema en neem deze mee in de handbagage. In Egypte kan er namelijk naar de reisplannen gevraagd worden. Wie met een groep reist, dient een groepsaanvraag in te dienen.

Vraag het visum Egypte ruim op tijd aan en print het visum uit zodra deze is toegekend. Neem deze mee op reis. Men kan het visum al aanvragen, nog voordat het vliegticket is geboekt. Wel moet men alvast één overnachtingsplaats hebben. Toekenning vindt plaats 30 dagen voor de aankomstdatum. Vraag het visum tenminste zeven dagen voor vertrek aan. Het is mogelijke tegen een toeslag een spoedvisum aan te vragen. Deze wordt normaal gesproken binnen twee dagen geleverd. Er zijn geen garanties dat het visum Egypte op tijd geleverd wordt.