Nieuwsbericht | | 27-03-2019 | ±4 minuten leestijd

Als het over Egypte gaat, denken de meeste mensen vrijwel onmiddellijk aan de piramides waar het land bekend om staat. Veel reizigers willen deze bouwwerken, maar ook andere, graag in het echt zien. Wie naar Egypte wil, moet op tijd een visum Egypte aanvragen. Dat geldt ook voor Nederlandse en Belgische reizigers.

Bij het voorbereiden van een reis naar Egypte hoort niet alleen het boeken van een vlucht en het inpakken van de koffer, maar ook het aanvragen van een visum Egypte voor vertrek. Het visum Egypte is eenvoudig online aan te vragen.

Naar Egypte? Vraag een visum Egypte aan!

Voor alle Nederlandse en Belgische reizigers geldt de visumplicht, wat betekent dat zij een visum aan moeten vragen alvorens naar Egypte te reizen. Tegenwoordig hoeft men daarvoor niet meer naar het Egyptische consulaat, omdat de aanvraag eenvoudig online kan worden ingediend.

Als de aanvraag wordt goedgekeurd, krijgt de reiziger een elektronisch visum (e-visum) toegestuurd per e-mail. Het is dus niet meer nodig een afspraak te maken bij de ambassade. Het e-visum Egypte kan alleen worden aangevraagd wanneer men voor toeristische of zakelijke doeleinden naar het land reist, in alle andere gevallen is het wel noodzakelijk om een visum aan te vragen bij de ambassade in Den Haag.

Geldigheidsduur en kosten visum Egypte

Een e-visum Egypte kan eenvoudig 24 uur per dag, 7 dagen per week online worden aangevraagd. De kosten voor het aanvragen bedragen € 54,95 per persoon. Houd er rekening mee dat ook minderjarige kinderen in het bezit moeten zijn van een eigen visum Egypte. Het kan even duren voordat een visumaanvraag wordt verwerkt, het is dus raadzaam tenminste zeven dagen voor aankomst een visumaanvraag in te dienen.

De prijs van € 54,95 per persoon geldt voor het zogenaamde single entry visum, waarmee men eenmalig het land kan inreizen. Wie meerdere keren naar het land wil reizen, kan een multiple entry visum aanvragen. Met een multiple entry visum kan een onbeperkt aantal keer naar het land worden gereisd, zolang het visum Egypte geldig is.

Het toeristenvisum Egypte heeft altijd een geldigheidsduur van 90 dagen, dit geldt voor zowel de single entry als de multiple entry variant. Men mag met beide varianten van het visum maximaal 30 dagen in Egypte verblijven. Het enige verschil tussen het single entry visum en het multiple entry visum is dus dat men met het multiple entry visum meerdere keren het land mag inreizen. Elke reiziger die een visum Egypte aanvraagt, dient daarvoor in het bezit te zijn van een eigen paspoort. Een noodpaspoort, ID-kaart of een ander verblijfsdocument kan niet worden gebruikt voor het aanvragen van een visum Egypte. Voor het aanvragen van een e-visum Egypte is het dus noodzakelijk om eerst in het bezit te zijn van een paspoort.

Wie vrienden of familie in Egypte wil gaan bezoeken, moet een uitnodigingsbrief kunnen overhandigen. Bovendien moet men voor vertrek een reisschema maken met alle geboekte vluchten en overnachtingen, aangezien hier door de douane naar gevraagd kan worden bij aankomst op het vliegveld.

Wanneer men in een groep reist, moet voor alle reizigers tegelijk een visum worden aangevraagd door middel van een groepsaanvraag. Dit kan men doen door reizigers toe te voegen aan het normale aanvraagformulier.

Reguliere aanvraag visum Egypte en spoedaanvraag visum Egypte

Bij het aanvragen van een visum Egypte kan men kiezen voor een reguliere aanvraag of een spoedaanvraag. In beide gevallen kan de aanvraag 24 uur per dag, zeven dagen per week worden ingediend. Het is belangrijk de paspoort- en hotelgegevens correct in te vullen in het aanvraagformulier. Wie eerder in Egypte is geweest, moet ook de toenmalige aankomst- en vertrekdatum invullen. In het geval van een groepsreis dient men een groepsaanvraag te doen, wat betekent dat het visum voor elke reiziger van de groep tegelijk moet worden aangevraagd door alle informatie in één aanvraagformulier in te vullen.

Het aanvragen van een visum Egypte kost € 54,95 per persoon. Dit is de prijs voor een single entry visum. Wie meerdere keren naar Egypte wil reizen, kan kiezen voor een multiple entry visum. De kosten daarvoor bedragen € 89,90 per persoon.

Het visum kan al aangevraagd worden voordat de vliegtickets zijn geboekt. Wel moet men op het moment van aanvragen van het visum alvast een overnachtingsplek hebben geboekt, aangezien naar deze informatie wordt gevraagd in het aanvraagformulier. Het is belangrijk het visum Egypte op tijd aan te vragen. Men kan de aanvraag indienen wanneer men wenst, maar de aanvraag wordt pas 30 dagen voor de ingevulde aankomstdatum in behandeling genomen. Na toekenning gaat de geldigheidsduur van 90 dagen direct in. Uw hele reis in Egypte, inclusief de dag van aankomst en vertrek, moet binnen de geldigheidstermijn vallen.

Met spoed een visum Egypte nodig? Vink dan op het aanvraagformulier de optie 'spoed' aan. Het is belangrijk tenminste zeven dagen voor vertrek een regulier visum aan te vragen. Wie te laat is, kan een spoedaanvraag doen. Doorgaans worden visums die met spoed zijn aangevraagd binnen twee tot vijf werkdagen toegekend, maar we kunnen geen garanties geven op de levertijden van een visum Egypte, omdat de aanvragen met de hand verwerkt worden. Het is dus verstandig het visum Egypte op tijd aan te vragen.

Let op: dit nieuwsartikel over het visum voor Egypte is meer dan een jaar oud. Mogelijk bevat het daardoor achterhaalde informatie en adviezen, er kunnen dan ook geen rechten meer aan dit artikel worden ontleend. Gaat u binnenkort op reis en wilt u weten welke regels momenteel gelden? Lees dan alle actuele informatie over het visum voor Egypte.

VisumBuitenland.nl is een commercieel en professioneel visumbureau en ondersteunt reizigers onder andere bij het verkrijgen van het visum voor Egypte. VisumBuitenland.nl treedt op als bemiddelaar en maakt op geen enkele wijze deel uit van een overheid. Een visum aanvragen kan ook rechtstreeks bij de immigratiedienst (25 USD per visum, via visa2egypt.gov.eg). Echter, niet met Nederlandstalige ondersteuning. Als u uw aanvraag indient via VisumBuitenland.nl, staat ons supportcenter u 24 uur per dag, 7 dagen per week te woord. Daarnaast controleren wij uw aanvraag en alle door u aangeleverde documenten handmatig voordat we deze namens u indienen bij de immigratiedienst. Indien we hierbij fouten of onvolledigheden vermoeden, nemen we direct persoonlijk contact met u op, om te zorgen dat uw aanvraag alsnog snel en correct kan worden verwerkt. Om gebruik te maken van onze dienstverlening betaalt u ons 25 USD aan consulaire kosten, die wij namens u betalen aan de immigratiedienst, alsmede € 31,83 aan servicekosten als vergoeding voor onze bemiddeling, inclusief btw. Onze diensten hebben al vele reizigers behoed voor grote problemen tijdens hun reis. Mocht een aanvraag ondanks onze ondersteuning en controle toch worden afgekeurd, dan vergoeden wij het volledige aankoopbedrag (tenzij voor dezelfde reiziger al eerder een aanvraag voor een visum Egypte is afgekeurd). Lees hier meer over onze diensten.