Nieuwsbericht | | 14-06-2019 | ±4 minuten leestijd

Egypte was jarenlang een geliefde vakantiebestemming onder toeristen. In de jaren die volgden had het land echter te maken met een reeks terroristische aanslagen, waardoor het toerisme logischerwijs in rap tempo afnam.

Het land wist het vertrouwen van toeristen echter in hetzelfde tempo ook weer terug te winnen en er gaan dan ook ieder jaar weer veel Nederlandse en Belgische toeristen naar Egypte. Het World Tourism Forum heeft Egypte zelfs geselecteerd als rolmodel wat betreft het te boven komen van toeristische crises.

Egypte maakte gebruik van kansen

Het World Tourism Forum werd vorige maand gehouden en Egypte werd gekozen als rolmodel voor het te boven komen van crises in de toeristische sector. Met name het verbeteren van de veiligheid van het land en de moeite die het land heeft genomen om de toeristische sector aantrekkelijker te maken werden geprezen.

De Egyptische Minister van Toerisme, Rania al-Mushat, legde tijdens het forum uit hoe Egypte de toeristische sector in de afgelopen jaren weer heeft opgebouwd, na een aantal terroristische aanslagen in het land. De minister gaf aan dat Egypte deze problemen onder andere te boven kon komen dankzij overheidssteun aan de particuliere sector en daarnaast ook door meer communicatie en samenwerking tussen beide.

Bovendien zei de minister dat de inspanningen van de overheid er niet alleen voor hebben gezorgd dat het land de crisis in de toeristische sector weer te boven is gekomen, maar dat er dankzij deze inspanningen ook begonnen is aan de verbetering en verdere ontwikkeling van de veiligheid van het land.

Egypte wordt steeds veiliger

Steeds meer toeristen zien dat Egypte weer veiliger wordt en daarom gaan er sinds vorig jaar weer meer toeristen naar Egypte. Om naar Egypte te kunnen reizen hebben Nederlandse en Belgische reizigers echter een visum Egypte nodig. Het visum kan gemakkelijk online worden aangevraagd, 24 uur per dag, 7 dagen per week. De kosten van een visum Egypte bedragen € 54,95 per persoon.

Rania al-Mushat zei tijdens het forum ook dat Egypte hoog scoort volgens globale veiligheidsindicatoren en dat het het veiligste land in Afrika is geworden. Volgens de peiling van Gallup Global Law and Order scoort het land zelfs hoger dan de Verenigde Staten en het Verenigd Koninkrijk. Het World Tourism Forum werd afgelopen maand gehouden, namelijk op 2 en 3 mei in Lucerne, Zwitserland. Meer dan 500 ministers, ondernemers in de toeristische sector, investeerders, beleidsmakers en academici van over de hele wereld namen deel aan het forum.

Egypte veiliger: visumplicht voor Nederlandse en Belgische reizigers

Om naar Egypte te kunnen reizen, hebben Nederlandse en Belgische reizigers een visum Egypte nodig. Om het visum aan te kunnen vragen moeten zij in bezit zijn van een Nederlands of Belgisch paspoort. De visumplicht geldt niet alleen voor volwassen reizigers, maar ook voor kinderen. Meereizende kinderen moeten dus over een eigen paspoort en over een eigen visum Egypte beschikken. Zonder geldig visum Egypte is het niet toegestaan het land te betreden.

Het e-visum Egypte is een officiële reistoestemming van de Egyptische Immigratiedienst. Deze geeft met het verstrekken van het digitale document toestemming om het land in te reizen. Er zijn verschillende soorten visums voor Egypte, bijvoorbeeld voor toerisme en zakenreizen, maar ook werkvisums en emigratievisums. Enkel reizigers die op vakantie gaan kunnen online een e-visum Egypte aanvragen. Voor overige reisdoelen moet men naar het Egyptische consulaat.

Het e-visum Egypte bestaat in de varianten single entry en multiple entry. Met een single entry visum kan men eenmalig het land betreden, terwijl reizigers met een multiple entry visum een onbeperkt aantal keer naar het land kunnen reizen, zolang het visum geldig is.

Regels rondom aanvragen visum Egypte

Er zijn voorwaarden aan het visum Egypte verbonden. Tijdens de verwerking van de aanvraag van het visum wordt gekeken of de reiziger voldoet aan de voorwaarden.

Iedere reiziger die een visum Egypte aanvraagt, moet een eigen paspoort hebben. Dat geldt ook voor minderjarige kinderen, bijschrijven op het paspoort van de ouders is dus niet toegestaan. Noodpaspoorten, ID-kaarten en verblijfsdocumenten worden niet geaccepteerd.

Wanneer men naar Egypte gaat om bezoek te brengen aan familie of vrienden, moet men een uitnodigingsbrief kunnen overhandigen. Bovendien moet men voor vertrek een reisschema maken met een overzicht van de geboekte vluchten en hotels, aangezien hiernaar gevraagd kan worden bij aankomst in Egypte. Reizigers die als groep reizen, moeten een groepsaanvraag indienen. Het visum is na toekenning 90 dagen geldig en men mag met het visum maximaal 30 aaneengesloten dagen in Egypte verblijven.

Visum Egypte aanvragen

Het visum Egypte kan 24 uur per dag, 7 dagen per week aangevraagd worden. Voor het invullen van het aanvraagformulier zijn de paspoortgegevens en gegevens van het hotel nodig. Wie eerder in Egypte is geweest, moet ook de data van aankomst en vertrek van die reis invullen. We raden aan het visum aan te vragen nog voordat het vliegticket is geboekt. De toekenning van het visum vindt 30 dagen voor aankomst plaats, ook wanneer men de aanvraag al eerder indient.

Met spoed een visum Egypte nodig?

Vergeten een visum Egypte aan te vragen? Vraag dan met spoed een visum aan. Reizigers die geen visum hebben, worden geweigerd door de immigratiedienst in Egypte. We adviseren altijd tenminste zeven dagen voor vertrek een aanvraag in te dienen, maar als dit om welke reden dan ook niet gelukt is, is het een goed idee gebruik te maken van de spoedprocedure. Een visum wordt dan meestal binnen twee tot vijf werkdagen toegekend. Let op: er zijn geen garanties op de levertijd.

Let op: dit nieuwsartikel over het visum voor Egypte is meer dan een jaar oud. Mogelijk bevat het daardoor achterhaalde informatie en adviezen, er kunnen dan ook geen rechten meer aan dit artikel worden ontleend. Gaat u binnenkort op reis en wilt u weten welke regels momenteel gelden? Lees dan alle actuele informatie over het visum voor Egypte.

VisumBuitenland.nl is een commercieel en professioneel visumbureau en ondersteunt reizigers onder andere bij het verkrijgen van het visum voor Egypte. VisumBuitenland.nl treedt op als bemiddelaar en maakt op geen enkele wijze deel uit van een overheid. Een visum aanvragen kan ook rechtstreeks bij de immigratiedienst (25 USD per visum, via visa2egypt.gov.eg). Echter, niet met Nederlandstalige ondersteuning. Als u uw aanvraag indient via VisumBuitenland.nl, staat ons supportcenter u 24 uur per dag, 7 dagen per week te woord. Daarnaast controleren wij uw aanvraag en alle door u aangeleverde documenten handmatig voordat we deze namens u indienen bij de immigratiedienst. Indien we hierbij fouten of onvolledigheden vermoeden, nemen we direct persoonlijk contact met u op, om te zorgen dat uw aanvraag alsnog snel en correct kan worden verwerkt. Om gebruik te maken van onze dienstverlening betaalt u ons 25 USD aan consulaire kosten, die wij namens u betalen aan de immigratiedienst, alsmede € 31,83 aan servicekosten als vergoeding voor onze bemiddeling, inclusief btw. Onze diensten hebben al vele reizigers behoed voor grote problemen tijdens hun reis. Mocht een aanvraag ondanks onze ondersteuning en controle toch worden afgekeurd, dan vergoeden wij het volledige aankoopbedrag (tenzij voor dezelfde reiziger al eerder een aanvraag voor een visum Egypte is afgekeurd). Lees hier meer over onze diensten.