Nieuwsbericht | | 04-10-2023 | ±3 minuten leestijd

Als u binnenkort naar Egypte reist, heeft u een geldig visum nodig. Voor de visumaanvraag en de reis naar Egypte heeft u diverse documenten nodig. Zo kan een e-visum alleen worden aangevraagd met een geldig paspoort. Daarnaast zijn nog een aantal andere documenten nodig. Daarover leest u meer in dit artikel.

Egypte: paspoort of ID?

Reizigers uit de meeste Europese landen moeten beschikken over een geldig paspoort om Egypte te mogen bezoeken. Dit geldt ook voor Nederlanders. Reizigers uit België, Duitsland, Frankrijk, Italië en Portugal mogen Egypte ook met een geldige ID-kaart bezoeken. Dit laatste geldt echter alleen voor het visum dat bij aankomst in Egypte kan worden aangevraagd. Ongeacht de nationaliteit van de aanvrager, kan het e-visum alleen met een paspoort voor vertrek online worden aangevraagd. Alle reizigers die bij aankomst in Egypte een visum aanvragen, of dit nu met een paspoort of identiteitskaart gebeurt, hebben hiervoor ook minimaal vijfentwintig euro contant geld nodig. Reizigers die met hun ID-kaart reizen moeten daarnaast twee identieke, recente pasfoto’s in kleur met een lichte, egale achtergrond meenemen.

Ook voor reizigers die op basis van hun nationaliteit bij aankomst met een geldige identiteitskaart een visum kunnen aanvragen is het aan te raden alsnog met een paspoort te reizen. Een identiteitskaart wordt namelijk niet overal in Egypte geaccepteerd als een geldig legitimatiebewijs. Hierdoor kan het zijn dat u van bepaalde faciliteiten in het land geen gebruik kunt maken. Zo kan het in dit geval moeilijk zijn een auto te huren. Een paspoort wordt daarentegen altijd gezien als een geldig internationaal legitimatiebewijs. Het is daarom ook ten zeerste aan te raden ervoor te zorgen dat u altijd een geldig paspoort en visum op zak heeft wanneer u Egypte bezoekt.

Visumaanvraag al voor vertrek indienen

Ondanks dat de mogelijkheid bestaat om op de luchthaven in Egypte nog een visum te verkrijgen, wordt dit niet geadviseerd. Als u ervoor kiest gebruik te maken van dit zogeheten Visa on Arrival kunt u te maken krijgen met lange wachtrijen. Bovendien loopt u het risico dat uw visumaanvraag wordt afgewezen. Als uw visumaanvraag op de luchthaven wordt afgewezen mag u Egypte niet betreden en zult u genoodzaakt zijn om uw reis om te boeken of terug te keren naar huis.

Het is dan ook aan te raden uw visumaanvraag voor vertrek in te dienen. Europese reizigers die in het bezit zijn van een geldig paspoort kunnen al voor vertrek een visum voor Egypte aanvragen. Dit geldt dus ook voor reizigers uit Nederland en België. Voor alle reizigers geldt dat het paspoort bij aankomst in Egypte nog minimaal 6 maanden geldig moet zijn. Heeft u een visumaanvraag ingediend met een inmiddels verlopen paspoort of bent u om een andere reden in het bezit van een nieuw paspoort? Dan moet u een nieuw visum aanvragen met uw nieuwe paspoort.

Reisdocumenten voor een vakantie in Egypte

Reist u naar Egypte voor een vakantie of om familie of vrienden te bezoeken, dan dient u bij aankomst in het land de onderstaande documenten te kunnen tonen:

  • een paspoort dat nog minimaal 6 maanden geldig is;
  • een overzicht van uw geboekte vluchten en accommodaties (minimaal één accommodatie);
  • een geldig visum per persoon (dit geldt ook voor kinderen);
  • een uitnodigingsbrief als u bij vrienden of familie op bezoek gaat en hier overnacht;
  • twee identieke recente pasfoto’s als u bij aankomst een visum aanvraagt (alleen nodig als dit visum met een identiteitskaart wordt aangevraagd).

Als u uw visum online aanvraagt, houd dan ook altijd rekening met de voorwaarden van het e-visum Egypte.

Reisdocumenten voor werk of stage in Egypte

Indien u voor werk of stage naar Egypte afreist, dient u aanvullende documentatie te kunnen aanleveren, zoals een bemiddelingsbrief van de werkgever, een detacheringsovereenkomst, een kopie van het plaatsingsbesluit of een stageovereenkomst. Bovendien dient u ook in dit geval in het bezit te zijn van alle bovenstaande documenten. Het visum voor werk of een stage in Egypte kan niet via deze website worden aangevraagd. Heeft u dit visum nodig, neem dan contact op met de ambassade van Egypte.

VisumBuitenland.nl is een commercieel en professioneel visumbureau en ondersteunt reizigers onder andere bij het verkrijgen van het visum voor Egypte. VisumBuitenland.nl treedt op als bemiddelaar en maakt op geen enkele wijze deel uit van een overheid. Een visum aanvragen kan ook rechtstreeks bij de immigratiedienst (25 USD per visum, via visa2egypt.gov.eg). Echter, niet met Nederlandstalige ondersteuning. Als u uw aanvraag indient via VisumBuitenland.nl, staat ons supportcenter u 24 uur per dag, 7 dagen per week te woord. Daarnaast controleren wij uw aanvraag en alle door u aangeleverde documenten handmatig voordat we deze namens u indienen bij de immigratiedienst. Indien we hierbij fouten of onvolledigheden vermoeden, nemen we direct persoonlijk contact met u op, om te zorgen dat uw aanvraag alsnog snel en correct kan worden verwerkt. Om gebruik te maken van onze dienstverlening betaalt u ons 25 USD aan consulaire kosten, die wij namens u betalen aan de immigratiedienst, alsmede € 31,83 aan servicekosten als vergoeding voor onze bemiddeling, inclusief btw. Onze diensten hebben al vele reizigers behoed voor grote problemen tijdens hun reis. Mocht een aanvraag ondanks onze ondersteuning en controle toch worden afgekeurd, dan vergoeden wij het volledige aankoopbedrag (tenzij voor dezelfde reiziger al eerder een aanvraag voor een visum Egypte is afgekeurd). Lees hier meer over onze diensten.