Nieuwsbericht | | 01-06-2022 | ±2 minuten leestijd

In de recentste uitgave van de internationale Travel and Tourism Development Index staat Egypte bovenaan de lijst van toeristische trekpleisters in Afrika. Het land heeft dit onder meer te danken aan investeringen in het visumsysteem.

Travel and Tourism Development Index

De Travel and Tourism Development Index is een initiatief van het World Economic Forum (WEF). De eerste editie kwam uit in 2007. In de recentste uitgave (2021) worden 117 landen getoetst. Het doel van de index is niet om te kijken welk land het populairst is als toeristische trekpleister, maar om te bepalen hoe aantrekkelijk een land is voor buitenlandse investeerders om investeringen te doen in de toerismesector. De hoogst mogelijke score die een land kan krijgen is 6, de laagste 1. In de recentste index heeft geen enkel land een perfecte score van 6 gekregen. Het land dat bovenaan staat, Japan, heeft een score van 5.2.

Egypte bovenaan in Afrika

Egypte staat op de 51e plaats van de 117 landen die zijn getoetst en is daarmee zes plaatsen gestegen ten opzichte van 2019. Alleen Saudi-Arabië maakte een grotere sprong (van plaats 43 naar plaats 33). Dit betekent dat Egypte het hoogst scoort van alle landen in Afrika. Het is niet verrassend dat Egypte zo hoog scoort. Het land heeft namelijk niet stilgezeten tijdens de coronapandemie. Egypte was een van de eerste landen die zijn grenzen weer opende na de wereldwijde uitbraak van corona, namelijk al in juli 2020. De overheid van Egypte heeft in 2020 en 2021 fors geïnvesteerd in de toerismesector en in het visumsysteem van het land. Zo werd aangekondigd dat het e-visum Egypte binnenkort 5 jaar geldig zal zijn en een maximale verblijfsduur van 90 dagen zal hebben in plaats van de huidige 30 dagen. In het najaar van 2021 maakte Egypte het e-visum bovendien beschikbaar voor 28 landen extra.

Daarnaast heeft het land veel geïnvesteerd in het bouwen van nieuwe toeristische trekpleisters, zoals het National Museum of Egyptian Civilization dat in 2021 officieel werd ingewijd. Een ander groot project, het Grand Egyptian Museum, zal naar verwachting eind 2022 klaar zijn. Door de grootschalige investeringen herstelt de Egyptische toerismesector zich in rap tempo. Alleen al in de eerste helft van 2021 werden evenveel toeristen verwelkomd als in geheel 2020.

Investeringen in 2022

Ook in 2022 blijft Egypte veel investeren in de toerismesector. Recent werd het e-visum voor Egypte beschikbaar gemaakt voor nog eens 78 landen. Met het verder digitaliseren van het visumsysteem hoopt Egypte dat de drukte op de vliegvelden afneemt, omdat meer reizigers nu voor vertrek al online een visum kunnen aanvragen, in plaats van na aankomst op het vliegveld in Egypte. Daarnaast heeft de Egyptische overheid ook een deal gesloten met het Duitse bedrijf Siemens voor de bouw van een van de grootste hoge snelheid spoorwegsystemen ter wereld, om reizen door het land zo snel en eenvoudig mogelijk te maken.

De oorlog in Oekraïne zorgt echter wel voor grote problemen voor de toerismesector in Egypte. Een groot deel van de toeristen naar het land komt uit Rusland en Oekraïne. Naast het feit dat er geen nieuwe toeristen binnenkomen, zitten ook veel toeristen uit deze landen vast in Egypte. De overheid van Egypte heeft de visums van Oekraïners en Russen die al in Egypte zijn kosteloos verlengd.

Let op: dit nieuwsartikel over het visum voor Egypte is meer dan een jaar oud. Mogelijk bevat het daardoor achterhaalde informatie en adviezen, er kunnen dan ook geen rechten meer aan dit artikel worden ontleend. Gaat u binnenkort op reis en wilt u weten welke regels momenteel gelden? Lees dan alle actuele informatie over het visum voor Egypte.

VisumBuitenland.nl is een commercieel en professioneel visumbureau en ondersteunt reizigers onder andere bij het verkrijgen van het visum voor Egypte. VisumBuitenland.nl treedt op als bemiddelaar en maakt op geen enkele wijze deel uit van een overheid. Een visum aanvragen kan ook rechtstreeks bij de immigratiedienst (25 USD per visum, via visa2egypt.gov.eg). Echter, niet met Nederlandstalige ondersteuning. Als u uw aanvraag indient via VisumBuitenland.nl, staat ons supportcenter u 24 uur per dag, 7 dagen per week te woord. Daarnaast controleren wij uw aanvraag en alle door u aangeleverde documenten handmatig voordat we deze namens u indienen bij de immigratiedienst. Indien we hierbij fouten of onvolledigheden vermoeden, nemen we direct persoonlijk contact met u op, om te zorgen dat uw aanvraag alsnog snel en correct kan worden verwerkt. Om gebruik te maken van onze dienstverlening betaalt u ons 25 USD aan consulaire kosten, die wij namens u betalen aan de immigratiedienst, alsmede € 31,83 aan servicekosten als vergoeding voor onze bemiddeling, inclusief btw. Onze diensten hebben al vele reizigers behoed voor grote problemen tijdens hun reis. Mocht een aanvraag ondanks onze ondersteuning en controle toch worden afgekeurd, dan vergoeden wij het volledige aankoopbedrag (tenzij voor dezelfde reiziger al eerder een aanvraag voor een visum Egypte is afgekeurd). Lees hier meer over onze diensten.