Nieuwsbericht | | 26-01-2021 | ±3 minuten leestijd

Egypte heeft ook in de winter een heerlijk warm klimaat en het land ligt maar op enkele uren vliegen van Nederland en België. Mede hierdoor is het de perfecte vakantiebestemming voor een reis met het hele gezin. Egypte is een veelzijdig land met talloze luxe resorts, bijvoorbeeld aan de Rode Zee, maar heeft ook een rijke cultuur en geschiedenis. Voor een reis naar Egypte heeft u een visum nodig. Ook voor uw kinderen moet u een visum Egypte aanvragen.

Zon, zee en strand

Egypte is de perfecte bestemming voor een ontspannen vakantie aan het strand of aan het zwembad. Voor warm weer hoeft men niet helemaal naar de Caraïben te vliegen. Omdat de vlucht naar Egypte maar zo’n 4,5 uur duurt is de reis ook voor kinderen goed te behappen. Voor een relaxte vakantie waarbij niets hoeft en alles inbegrepen is bent u in Egypte aan het juiste adres. Aan de Rode Zee vindt men badplaatsen met luxe, kindvriendelijke resorts en hotels. Deze resorts hebben vaak grote zwembaden of waterparken waar kinderen zich de hele dag kunnen uitleven. Terwijl zij aan de vele activiteiten van het animatieteam meedoen kunnen ouders tot rust komen aan het water.

Populaire en kindvriendelijke badplaatsen aan de Rode Zee zijn Sharm el Sheikh, Hurghada, El Gouna en Marsa Alam. Aan de Rode Zee zijn bovendien verschillende mogelijkheden om de onderwaterwereld te ontdekken. Hier kunnen kinderen zwemmen met dolfijnen en honderden andere soorten vissen zien. Wat oudere kinderen kunnen hier duiklessen nemen en de prachtige koraalriffen bewonderen.

Treed in de voetsporen van de oude Egyptenaren

Gezinnen die niet alleen aan het strand willen liggen, maar ook wat van de cultuur en geschiedenis willen ontdekken, hebben in Egypte genoeg opties die ook voor kinderen boeiend zijn. Kinderen zullen zich niet vervelen bij de enorme piramiden en indrukwekkende tempels die ze uit films herkennen. Ook het beroemde dodenmasker van Toetanchamon, de mummies, de reusachtige Sfinx en de Egyptische hiërogliefen zullen op de meeste kinderen grote indruk maken.

Met het visum voor Egypte mag u 30 dagen in het land blijven. Hierdoor heeft u voldoende tijd om een bezoek aan de piramiden, musea en archeologische plaatsen in Egypte met een strandvakantie te combineren. U kunt bijvoorbeeld eerst cultuur gaan snuiven in Luxor, bij de piramiden van Gizeh en/of in één van de musea van Caïro, om uw vakantie vervolgens te eindigen aan het strand.

Op avontuur in de woestijn

Ook voor natuurliefhebbers heeft Egypte genoeg te bieden, bijvoorbeeld een kamelentocht of jeepsafari door de duinen van de Sahara. Meer dan 90 procent van het land bestaat uit woestijn. In de Westelijke Woestijn (ten westen van de Nijl) vindt men uitgestrekte landschappen met goudgele zandbergen. De Oostelijke Woestijn heeft, vanwege de bergen die er zijn, een stuk ruiger landschap. Echte avonturiers kunnen in de Sinaï Woestijn zelfs een nacht in een tent of hut in een bedoeïenenkamp doorbrengen.

Visum Egypte online aanvragen

Of u nu voor een relaxte strandvakantie naar Egypte gaat of voor een culturele rondreis, in beide gevallen heeft u een visum nodig. Houd er rekening mee dat ook uw kinderen een eigen visum en paspoort nodig hebben. Het paspoort moet op het moment van aankomst in Egypte nog minstens acht maanden geldig zijn. Bovendien moet u bij aankomst in Egypte een reisschema kunnen overleggen, waar uw geboekte vluchten en overnachtingen in staan. Als u met minderjarigen reist en niet beide ouders of voogden reizen mee moet u bovendien een Engelstalige toestemmingsverklaring meenemen, waarin staat dat alle personen met ouderlijk gezag ermee instemmen dat u met de kinderen reist.

Het e-visum voor Egypte vraagt u eenvoudig en snel online aan. U kunt met één aanvraagformulier voor het hele gezin tegelijkertijd de visums aanvragen. Dit doet u door onder in het aanvraagformulier op “Voeg een reiziger toe” te klikken. Hierdoor hoeft u de contact- en reisgegevens maar één keer in te vullen en niet voor alle reizigers afzonderlijk. Na het voldoen van de kosten voor het visum levert u voor elke reiziger een scan of scherpe foto van het paspoort aan. Zodra deze documenten zijn goedgekeurd wordt de aanvraag in behandeling genomen. Vanaf dat moment duurt het gemiddeld een week voordat u uw visum Egypte per e-mail ontvangt.

Let op: dit nieuwsartikel over het visum voor Egypte is meer dan een jaar oud. Mogelijk bevat het daardoor achterhaalde informatie en adviezen, er kunnen dan ook geen rechten meer aan dit artikel worden ontleend. Gaat u binnenkort op reis en wilt u weten welke regels momenteel gelden? Lees dan alle actuele informatie over het visum voor Egypte.

VisumBuitenland.nl is een commercieel en professioneel visumbureau en ondersteunt reizigers onder andere bij het verkrijgen van het visum voor Egypte. VisumBuitenland.nl treedt op als bemiddelaar en maakt op geen enkele wijze deel uit van een overheid. Een visum aanvragen kan ook rechtstreeks bij de immigratiedienst (25 USD per visum, via visa2egypt.gov.eg). Echter, niet met Nederlandstalige ondersteuning. Als u uw aanvraag indient via VisumBuitenland.nl, staat ons supportcenter u 24 uur per dag, 7 dagen per week te woord. Daarnaast controleren wij uw aanvraag en alle door u aangeleverde documenten handmatig voordat we deze namens u indienen bij de immigratiedienst. Indien we hierbij fouten of onvolledigheden vermoeden, nemen we direct persoonlijk contact met u op, om te zorgen dat uw aanvraag alsnog snel en correct kan worden verwerkt. Om gebruik te maken van onze dienstverlening betaalt u ons 25 USD aan consulaire kosten, die wij namens u betalen aan de immigratiedienst, alsmede € 31,94 aan servicekosten als vergoeding voor onze bemiddeling, inclusief btw. Onze diensten hebben al vele reizigers behoed voor grote problemen tijdens hun reis. Mocht een aanvraag ondanks onze ondersteuning en controle toch worden afgekeurd, dan vergoeden wij het volledige aankoopbedrag (tenzij voor dezelfde reiziger al eerder een aanvraag voor een visum Egypte is afgekeurd). Lees hier meer over onze diensten.