Nieuwsbericht | | 15-01-2019 | ±4 minuten leestijd

Iedereen die naar Egypte wil reizen, moet voldoen aan de visumplicht. In het verleden kozen veel reizigers ervoor een visum on arrival aan te vragen, maar het reizen met een visa on arrival is een slecht idee. Met een visum on arrival moet de reiziger bij aankomst op het vliegveld in Egypte naar een loket, om daar het visum aan te vragen. Vaak duurt het erg lang totdat men aan de beurt is, waardoor het aanvragen van een visum on arrival zo een uur kan duren. Daarom raadt de Egyptische regering af om nog langer gebruik te maken van visa on arrival. Bovendien kan men het visum Egypte tegenwoordig gemakkelijk online aanvragen.

Visum Egypte: wel of geen visa on arrival

Reisorganisaties blijven adviseren om gebruik te maken van een visa on arrival. Het nadeel van een visa on arrival is dat het geen zekerheid biedt, aangezien men op het vliegveld nog een visum aan moet vragen en dus niet honderd procent zeker kan zijn dat het visum Egypte ook echt wordt toegekend. Daarbij duurt het vrij lang om een aanvraag in te dienen; de wachttijd kan gerust oplopen tot een uur.

Bovendien wordt er nog weleens gesjoemeld met de visa on arrival. Als men ervoor kiest gebruik te maken van een visum on arrival kan dit dus tot veel ongemak leiden gedurende de reis. Daarom raadt de Egyptische regering reizigers aan alvast voor vertrek het visum Egypte aan te vragen.

Een visum Egypte regelen

Er zijn ook bedrijven die een fysiek visum Egypte regelen (niet het e-visum dat op deze website aangevraagd kan worden!), waarbij het paspoort van de reiziger ingeleverd moet worden. Deze procedure duurt langer en bovendien kan er met de documenten gefraudeerd worden. Daarom is het onveilig voor een visum Egypte het paspoort af te geven.

De veiligste manier om een visum Egypte aan te vragen, is door dit online te doen. Dat kan eenvoudig online door middel van een digitaal aanvraagformulier. Het aanvragen van een visum Egypte neemt een paar minuten in beslag en kost slechts € 54,95 per persoon voor een single entry visum. Het visum Egypte is vervolgens negentig dagen geldig. Men mag maximaal dertig aaneengesloten dagen verblijven in Egypte.

Voorwaarden visum Egypte

Er zijn wel een aantal voorwaarden waaraan men dient te voldoen, alvorens het visum aan te vragen. Zo moet het paspoort nog tenminste acht maanden geldig zijn. Noodpaspoorten, ID-kaarten en verblijfsdocumenten zijn niet geldig. In het geval van bezoek aan vrienden en/of familie in Egypte moet men bovendien een uitnodigingsbrief meenemen op reis. Het is ook nodig een reisschema te maken met daarin een overzicht van de geboekte vluchten en hotels. Print het visum en het reisschema en neem deze mee in de handbagage. Wanneer men met een groep reist, bijvoorbeeld met familie, dient men de visums van alle reizigers tegelijk aan te vragen door een groepsaanvraag in te dienen.

Multiple entry of single entry visum Egypte

Bij het aanvragen van het visum Egypte kan men kiezen voor een single entry visum of voor een multiple entry visum. Bij een multiple entry visum mag men een onbeperkt aantal keer naar Egypte reizen binnen de geldigheidstermijn van negentig dagen, met het single entry visum mag men slechts een keer naar Egypte reizen. Voor beide visa geldt dat elk verblijf maximaal 30 dagen mag duren. De reisplannen mogen gewijzigd worden na toekenning van het visum, op voorwaarde dat zowel de aankomst- als vertrekdatum binnen de geldigheidstermijn vallen.

Een visum Egypte aanvragen

Een visum Egypte aanvragen kan 24 uur per dag, zeven dagen per week. Houd paspoort- en hotelgegevens bij de hand. Wanneer men eerder in Egypte is geweest, dient men ook de toenmalige aankomst- en vertrekdata in te vullen. Het single entry visum kost € 54,95 per persoon. Het multiple entry visum kost € 89,90 per persoon.

Betalen kan via iDeal, Bancontact, PayPal en creditcard. Het visum kan al aangevraagd worden als het vliegticket nog niet geboekt is, maar men moet wel alvast een overnachtingsplaats geregeld hebben. Aanvragen die meer dan 30 dagen voor vertrek ingediend worden, worden tot 30 dagen voor de ingevulde aankomstdatum in de wacht gezet, zodat het visum niet al verlopen is voor de reis plaatsvindt.

Met spoed een visum Egypte aanvragen

Het is voor vertrek naar Egypte noodzakelijk een visum Egypte aan te vragen. Wanneer men dit vergeten is, is het verstandig gebruik te maken van de spoedprocedure om het visum aan te vragen. Doorgaans wordt een visum Egypte dan binnen twee tot vijf werkdagen toegekend. Bij een normale aanvraag is dat zeven werkdagen.

Let op: dit nieuwsartikel over het visum voor Egypte is meer dan een jaar oud. Mogelijk bevat het daardoor achterhaalde informatie en adviezen, er kunnen dan ook geen rechten meer aan dit artikel worden ontleend. Gaat u binnenkort op reis en wilt u weten welke regels momenteel gelden? Lees dan alle actuele informatie over het visum voor Egypte.

VisumBuitenland.nl is een commercieel en professioneel visumbureau en ondersteunt reizigers onder andere bij het verkrijgen van het visum voor Egypte. VisumBuitenland.nl treedt op als bemiddelaar en maakt op geen enkele wijze deel uit van een overheid. Een visum aanvragen kan ook rechtstreeks bij de immigratiedienst (25 USD per visum, via visa2egypt.gov.eg). Echter, niet met Nederlandstalige ondersteuning. Als u uw aanvraag indient via VisumBuitenland.nl, staat ons supportcenter u 24 uur per dag, 7 dagen per week te woord. Daarnaast controleren wij uw aanvraag en alle door u aangeleverde documenten handmatig voordat we deze namens u indienen bij de immigratiedienst. Indien we hierbij fouten of onvolledigheden vermoeden, nemen we direct persoonlijk contact met u op, om te zorgen dat uw aanvraag alsnog snel en correct kan worden verwerkt. Om gebruik te maken van onze dienstverlening betaalt u ons 25 USD aan consulaire kosten, die wij namens u betalen aan de immigratiedienst, alsmede € 31,94 aan servicekosten als vergoeding voor onze bemiddeling, inclusief btw. Onze diensten hebben al vele reizigers behoed voor grote problemen tijdens hun reis. Mocht een aanvraag ondanks onze ondersteuning en controle toch worden afgekeurd, dan vergoeden wij het volledige aankoopbedrag (tenzij voor dezelfde reiziger al eerder een aanvraag voor een visum Egypte is afgekeurd). Lees hier meer over onze diensten.