Nieuwsbericht | | 15-01-2019 | ±3 minuten leestijd

Het reizen met een visa on arrival naar Egypte is een slecht idee. Reizigers die naar Egypte willen reizen, moeten voldoen aan de visumplicht. In het verleden kozen veel reizigers er voor een visum on arrival aan te vragen. Dat betekent dat de reiziger bij aankomst op het vliegveld bij een loket pas het visum aanvraagt. Vaak duurt het erg lang totdat men aan de beurt is. Het aanvragen kan zo een uur duren. Daarom raadt de Egyptische regering af nog langer gebruik te maken van visa on arrival. Het aanvragen van een visum Egypte kan tegenwoordig namelijk gemakkelijk online.

Visum Egypte: wel of geen visa on arrival

Reisorganisaties blijven adviseren om gebruik te maken van een visa on arrival. Het nadeel van een visa on arrival is dat het geen zekerheid biedt. Dat betekent dat men op het vliegveld nog een visum aan moet vragen. Het duurt vrij lang om een aanvraag in te dienen. De wachttijd kan gerust een uur duren. Men is bovendien niet honderd procent zeker dat het visum Egypte ook echt wordt toegewezen.

Bovendien wordt er nog weleens gesjoemeld met een visa on arrival. Het gebruik van visa on arrival leidt dus tot veel ongemak op reis. Daarom raadt de Egyptische regering reizigers aan van tevoren alvast een visum visum Egypte aan te vragen.

Een visum Egypte regelen

 Er zijn ook bedrijven die een fysiek visum Egypte regelen (niet het e-visum dat op deze website aangevraagd kan worden!), waarbij het paspoort van de reiziger ingeleverd moet worden. Deze procedure duurt langer, omdat er geen spoedaanvraag mogelijk is. Bovendien kan er met de documenten gefraudeerd worden. Daarom is het onveilig voor een visum Egypte het paspoort af te geven.

De veiligste manier van een visum Egypte aanvragen, is door dit online te doen. Dat kan eenvoudig online aan de hand van een digitaal aanvraagformulier. Het aanvragen van een visum Egypte neemt een paar minuten in beslag en kost slechts €44,95 per persoon voor een single entry visum.

Voorwaarden visum Egypte

Er zijn wel een aantal voorwaarden waaraan men dient te voldoen, alvorens het visum aan te vragen. Zo moet het paspoort nog tenminste acht maanden geldig zijn. Noodpaspoorten, ID-kaarten en verblijfsdocumenten zijn niet geldig. Bovendien moet men vaak een uitnodigingsbedrijf meenemen op reis. Maak bovendien een reisschema met daarin een overzicht van de geboekte vluchten en hotels. Print het visum en het reisschema en neem deze mee in de handbagage.

Wanneer men met een familie reist, dient men een groepsaanvraag in te dienen. Het visum Egypte is vervolgens negentig dagen geldig. Men mag maximaal dertig aaneengesloten dagen verblijven in Egypte.

Multiple entry of single entry visum Egypte

Bij het visum Egypte aanvragen is het mogelijk een single entry visum of een multiple entry visum aan te vragen. Bij een multiple entry visum mag men onbeperkt naar Egypte reizen, binnen de geldigheidstermijn van negentig dagen. Elk verblijf mag maximaal 30 dagen duren, ook als men de reisplannen wijzigt. De dagen van aankomst en vertrek tellen ook mee.

Een visum Egypte aanvragen

Een visum Egypte aanvragen kan 24 uur per dag, zeven dagen per week. Houd paspoort- en hotelgegevens bij de hand. Wanneer men eerder in Egypte is geweest, dient men de toenmalige aankomst- en vertrekdata ook op te geven. Het single entry visum kost €44,95 per persoon. Het multiple entry visum kost €79,90 per persoon.

Betalen kan via iDEAL, Bancontact, PayPal en creditcard. Het visum kan aangevraagd worden als het vliegticket nog niet geboekt is. Wel moet men wel alvast een overnachtingsplaats geregeld hebben. Aanvragen die meer dan 30 dagen voor vertrek ingediend worden, worden tot 30 dagen voor de ingevulde aankomstdatum in de wacht gezet, zodat het visum niet al verlopen is voor de reis plaatsvindt.

Met spoed een visum Egypte aanvragen

Het is voor vertrek naar Egypte noodzakelijk een visum Egypte aan te vragen. Wanneer men dit vergeten is, dient men een visum aan de hand van een spoedprocedure aan te vragen. Doorgaans wordt een visum Egypte dan binnen twee tot vijf werkdagen toegekend. Bij een normale aanvraag is dat zeven werkdagen.