Nieuwsbericht | | 29-10-2018 | ±4 minuten leestijd

Het wordt eenvoudiger om een visum Egypte aan te vragen. Dat heeft het Egyptische ministerie van Toerisme bekendgemaakt. Het land werkt samen met andere landen om het aanvragen van een visum voor een vijftigtal landen eenvoudiger te maken.

Met het versoepelen van een visumaanvraag voor Egypte wil het land zichzelf weer op de kaart zetten. Naast de versoepeling van de visumaanvraag gaat het land ook meer doen aan promotie en advertentiecampagnes voor het land. Door de aanvraag van een visum Egypte een stuk eenvoudiger te maken, wil het land weer meer toeristen naar het land trekken.

Egypte wil zichzelf weer op de kaart zetten

Egypte wil zichzelf weer op de kaart zetten en komt daarom met een breed pakket aan maatregelen. Egypte wil onder meer laten zien hoe de inwoners van het land verbonden zijn aan cultuur, kunst en sport. De landen waar een promotiecampagne voor Egypte zal worden gelanceerd zijn onder meer: Frankrijk, Duitsland, Engeland en Italië. Samen met India, Rusland en China maken de landen deel uit van de zeven of negen landen die worden toegevoegd aan de proef.

Het is onduidelijk of Nederland en België later nog worden toegevoegd. Het aanvragen van het visum is al redelijk eenvoudig. De campagne is vooral bedoeld om reizigers naar Egypte te trekken en een beeld te geven van de geschiedenis, cultuur en kunstzinnige kanten van het land. Daarnaast zou het land bezig zijn met het organiseren van evenementen en festivals met internationaal bekende figuren. De promotie gaat verder op social media.

Visum Egypte makkelijker aan te vragen

Om het toerisme in Egypte een boost te geven, gaat het land meer doen om het aanvragen van een visum Egypte gemakkelijker te maken. Dit doet het land door het aanvraagformulier te simplificeren.

Om een visum Egypte aan te vragen, kan men gebruikmaken van een single entry visum of een multi entry visum. Bij een single entry visum heeft de reiziger slechts een keer het recht om het land in te reizen. Bij een multiple entry visum kan men ongelimiteerd het land in- en uitreizen, gedurende de geldigheidsperiode van het visum.

In Nederland en België is het al een tijdje mogelijk om online een visum Egypte aan te vragen. Het visum Egypte geeft recht op een verblijf van maximaal 30 dagen en is geldig voor drie maanden.

Aanvragen visum Egypte eenvoudig voor Nederlandse en Belgische reizigers

Het aanvragen van een visum Egypte is voor Nederlandse en Belgische reizigers verplicht en is eenvoudig. Een aanvraag duurt ongeveer vijf minuten. Na goedkeuring wordt het e-visum Egypte per e-mail toegestuurd. Vervolgens kan de reiziger deze printen en meenemen op reis. Het is een goed idee om het visum Egypte bij het paspoort te bewaren.

Iedereen die in 2018 of 2019 naar Egypte reist, moet over een visum beschikken. Daarom is het belangrijk voor vertrek een visum aan te vragen. De visumplicht voor Nederlandse en Belgische reizigers geldt niet alleen voor volwassenen, maar ook voor meereizende kinderen. Zij moeten beschikken over een eigen paspoort en visum. Het is dus niet toegestaan om kinderen bij te schrijven op het paspoort van de ouders.

Er zijn verschillende soorten visums Egypte. Zo is er een variant die speciaal bedoeld is voor vakanties, zakenreizen, werkvisa of emigratie. Reizigers die een visum Egypte nodig hebben voor een vakantie, kunnen bij ons eenvoudig online het visum aanvragen. Voor alle andere reisdoelen moet men een bezoek brengen aan het Egyptische consulaat.

Bij het aanvragen van het visum Egypte moet de reiziger over een paspoort beschikken dat na aankomst in Egypte nog minstens 8 maanden geldig is. Een noodpaspoort, ID-kaart of ander verblijfsdocument is onvoldoende om de aanvraag te laten slagen. Een visum wordt sneller goedgekeurd als men een uitnodigingsbrief van familie of vrienden heeft.

Maak bovendien een reisschema. In het reisschema moet men een overzicht maken van de geboekte (heen- en terug)vluchten en hotels. Print het visum en reisschema en bewaar deze bij het paspoort in de handbagage. Wie met een groep van familie en vrienden reist, moet een groepsaanvraag indienen.

Het aanvragen van een visum Egypte kan 24 uur per dag, zeven dagen in de week. Vul daarvoor het aanvraagformulier in. Houd gegevens van het paspoort en het hotel bij de hand. Wanneer men al eens eerder in Egypte is geweest, moet men ook de data van aankomst en vertrek invullen. Bij een groepsreis dient iedereen tegelijk op één aanvraag te worden gezet.

Men kan kiezen tussen een single entry visum en een multiple entry visum. Met het single entry visum kan men eenmalig inreizen, met het multiple entry visum is meerdere malen inreizen mogelijk. Het single entry visum kost € 54,95 per persoon, het multiple entry visum kost € 89,90 per persoon. Betalen kan eenvoudig via iDEAL, Bancontact, PayPal en creditcard. Het is mogelijk het visum aan te vragen nog voordat het vliegticket is geboekt. Zorg wel alvast voor een overnachtingsplaats.

Visum Egypte aanvragen

Spoedaanvraag visum Egypte

Met spoed een visum Egypte nodig? Kies dan voor de optie ‘spoed’ op het aanvraagformulier. We raden aan minstens zeven dagen van tevoren een reguliere aanvraag in te dienen. Te laat? Bij een spoedaanvraag wordt een visumaanvraag tussen de twee en vijf werkdagen goedgekeurd.

Let op: dit nieuwsartikel over het visum voor Egypte is meer dan een jaar oud. Mogelijk bevat het daardoor achterhaalde informatie en adviezen, er kunnen dan ook geen rechten meer aan dit artikel worden ontleend. Gaat u binnenkort op reis en wilt u weten welke regels momenteel gelden? Lees dan alle actuele informatie over het visum voor Egypte.

VisumBuitenland.nl is een commercieel en professioneel visumbureau en ondersteunt reizigers onder andere bij het verkrijgen van het visum voor Egypte. VisumBuitenland.nl treedt op als bemiddelaar en maakt op geen enkele wijze deel uit van een overheid. Een visum aanvragen kan ook rechtstreeks bij de immigratiedienst (25 USD per visum, via visa2egypt.gov.eg). Echter, niet met Nederlandstalige ondersteuning. Als u uw aanvraag indient via VisumBuitenland.nl, staat ons supportcenter u 24 uur per dag, 7 dagen per week te woord. Daarnaast controleren wij uw aanvraag en alle door u aangeleverde documenten handmatig voordat we deze namens u indienen bij de immigratiedienst. Indien we hierbij fouten of onvolledigheden vermoeden, nemen we direct persoonlijk contact met u op, om te zorgen dat uw aanvraag alsnog snel en correct kan worden verwerkt. Om gebruik te maken van onze dienstverlening betaalt u ons 25 USD aan consulaire kosten, die wij namens u betalen aan de immigratiedienst, alsmede € 31,94 aan servicekosten als vergoeding voor onze bemiddeling, inclusief btw. Onze diensten hebben al vele reizigers behoed voor grote problemen tijdens hun reis. Mocht een aanvraag ondanks onze ondersteuning en controle toch worden afgekeurd, dan vergoeden wij het volledige aankoopbedrag (tenzij voor dezelfde reiziger al eerder een aanvraag voor een visum Egypte is afgekeurd). Lees hier meer over onze diensten.