Nieuwsbericht | | 03-09-2018 | ±3 minuten leestijd

Het Egyptische ministerie voor Binnenlandse Zaken waarschuwt voor websites die voor woekerprijzen e-visums verkopen. Sommige aanbieders vragen 2 keer meer dan dat het visum daadwerkelijk kost.

Mogelijkheid voor e-visum Egypte uitgebuit

Sinds december is het mogelijk voor toeristen en bezoekers om vanuit de luie stoel online een visum aan te vragen. Daarvoor was geen bezoek aan de ambassade meer benodigd. Het idee van het systeem was dat Egypte weer aantrekkelijker zou worden om te bezoeken.

Die mogelijkheid wordt nu uitgebuit, staat in een statement van het Egyptische ministerie voor Binnenlandse Zaken. Daarom doet het ministerie de oproep om goed te kijken naar de website waarop het e-visum verkocht wordt. Dit is een veilige site om online een e-visum Egypte te regelen.

Gemakkelijker reizen

Het doel van een e-visum is het reizen naar Egypte gemakkelijker te maken, valt te lezen op de officiële website van Egypte eVisa. Het online visumprogramma versnelt niet alleen het proces voor het aanvragen van een visum, maar verbetert ook het systeem bij de immigratiedienst en de grensbewaking.

Inmiddels kunnen aanvragers uit 41 landen, waaronder Nederland, België, de Verenigde Staten, Canada, Frankrijk en het Verenigd Koninkrijk gemakkelijk online een aanvraag doen. Het visum wordt dan per e-mail toegestuurd. Een aanvrager moet de nationaliteit hebben van het land waaruit hij of zij de aanvraag doet.

Verplicht visum Egypte

Gaat u in 2024 of 2025 op reis naar Egypte? Dan is een visum verplicht. Dat geldt voor alle reizigers met de Nederlandse of Belgische nationaliteit. Ook voor meereizende kinderen geldt dat een paspoort moet worden aangevraagd. Wie geen geldig visum heeft, wordt niet tot het land toegelaten.

Een e-visum is een officiële reistoestemming van de Egyptische immigratiedienst. Let bij het kiezen van het visum op het juiste doel. Er zijn namelijk verschillende soorten visums; voor reizigers die op vakantie gaan, voor zakenmensen, voor reizigers die er willen werken of willen emigreren naar Egypte. Reizigers die voor hun vakantie naar Egypte gaan, kunnen online een visum Egypte aanvragen. Wie voor een ander reisdoel een bezoek wil brengen aan Egypte, moet eerst langs het consulaat van Egypte.

Voor een online visum gelden wel enkele voorwaarden. Zo moet de aanvrager in bezit zijn van een regulier paspoort. Een noodpaspoort, ID kaart of verblijfsdocument is niet geldig. Nog minimaal acht maanden na aankomst in Egypte moet het paspoort geldig zijn. Als u vrienden of familie bezoekt, moet een uitnodigingsbrief mee op reis. Daarnaast moet een exact reisschema worden overlegd, met daarin een overzicht van geboekte vluchten en hotels. Dit moet samen met uw visum en reisschema in uw handbagage. Wie met een groep reist, moet een groepsaanvraag indienen.

Een toeristenvisum is slechts 90 dagen geldig en daarvan mag de reiziger maximaal 30 dagen aaneengesloten in Egypte blijven. Alleen met een zogenaamd ‘multiple entry visum’ mag een onbeperkt aantal reizen naar Egypte gemaakt worden, maar ook dan geldt voor ieder verblijf een maximum verblijf van 30 dagen.

Een e-visum Egypte aanvragen kan 24 uur per dag, 7 dagen per week via deze website. De kosten hiervan bedragen € 54,95 voor een single entry en € 89,90 voor een multiple entry. Het is verstandig minimaal zeven dagen voor vertrek een aanvraag in te dienen. Hoewel de toekenningsprocedure van het visum digitaal verloopt, duurt het enkele dagen voordat het visum wordt goedgekeurd en toegekend.

Sneller een visum nodig? Dan kunt u gebruikmaken van een spoedprocedure. Helaas kunnen er geen garanties worden afgegeven voor levertijden bij een spoedprocedure. Over het algemeen geldt dat een spoedvisum binnen twee dagen wordt toegekend.

Let op: dit nieuwsartikel over het visum voor Egypte is meer dan een jaar oud. Mogelijk bevat het daardoor achterhaalde informatie en adviezen, er kunnen dan ook geen rechten meer aan dit artikel worden ontleend. Gaat u binnenkort op reis en wilt u weten welke regels momenteel gelden? Lees dan alle actuele informatie over het visum voor Egypte.

VisumBuitenland.nl is een commercieel en professioneel visumbureau en ondersteunt reizigers onder andere bij het verkrijgen van het visum voor Egypte. VisumBuitenland.nl treedt op als bemiddelaar en maakt op geen enkele wijze deel uit van een overheid. Een visum aanvragen kan ook rechtstreeks bij de immigratiedienst (25 USD per visum, via visa2egypt.gov.eg). Echter, niet met Nederlandstalige ondersteuning. Als u uw aanvraag indient via VisumBuitenland.nl, staat ons supportcenter u 24 uur per dag, 7 dagen per week te woord. Daarnaast controleren wij uw aanvraag en alle door u aangeleverde documenten handmatig voordat we deze namens u indienen bij de immigratiedienst. Indien we hierbij fouten of onvolledigheden vermoeden, nemen we direct persoonlijk contact met u op, om te zorgen dat uw aanvraag alsnog snel en correct kan worden verwerkt. Om gebruik te maken van onze dienstverlening betaalt u ons 25 USD aan consulaire kosten, die wij namens u betalen aan de immigratiedienst, alsmede € 31,94 aan servicekosten als vergoeding voor onze bemiddeling, inclusief btw. Onze diensten hebben al vele reizigers behoed voor grote problemen tijdens hun reis. Mocht een aanvraag ondanks onze ondersteuning en controle toch worden afgekeurd, dan vergoeden wij het volledige aankoopbedrag (tenzij voor dezelfde reiziger al eerder een aanvraag voor een visum Egypte is afgekeurd). Lees hier meer over onze diensten.