Nieuwsbericht | | 10-08-2022 | ±3 minuten leestijd

Goed nieuws! Egypte heeft op 17 juni 2022 de grenzen weer geopend voor alle reizigers. De coronamaatregelen voor toegang tot het land zijn daarmee afgeschaft. Wel hebben buitenlandse reizigers vaak een visum nodig om naar Egypte te reizen. Na heropening blijft een goede voorbereiding noodzakelijk. Lees hier meer over het visum Egypte en waar u heen kunt.

Waar kunt u heen met en zonder visum?

Egypte heeft met vertrouwen aangekondigd dat reizigers geen coronabewijs of negatieve PCR-test meer hoeven te laten zien om het land in te reizen. Op basis van het eigen vaccinatieplan zijn in Egypte ruim 88 miljoen prikken gezet. Ook het invullen van het passenger locator form is niet meer nodig. Met de heropening van Egypte zijn er nog wel enkele zaken om rekening mee te houden. Denk naast uw visum bijvoorbeeld aan het reisadvies en de binnenlandse maatregelen.

Sommige adviezen zijn strenger opgesteld dan andere, maar u kunt niet overal zomaar naartoe reizen. Een bezoek aan de schitterende Oase van Siwa is op dit moment bijvoorbeeld niet veilig. Bereid uw (rond)reis door Egypte daarom goed voor. U heeft voor een verblijf van maximaal 15 dagen binnen enkele plaatsen in de Zuidelijke Sinaï geen visum nodig, maar het kan zijn dat op het moment van uw reis ook reizen naar de resorts van Taba en Nuweiba nog worden afgeraden. Ook naar een aanzienlijk deel van west-Egypte ten westen van de Nijl kunt u beter alleen reizen als dat noodzakelijk is. Avontuurlijke reizigers valt aan te raden in plaats hiervan met een goede gids uitstapjes naar de minder bekende Oostelijke Woestijn te maken. Dit kan bijvoorbeeld vanuit het Rode Zeegebied.

Reizen in de Zuidelijke Sinaï

Buiten de grensgebieden en de oases in de Westelijke Woestijn valt er over het algemeen prima te reizen. Naar Sharm-el-Sheikh en het eenvoudigere, betaalbare Dahab kunt u op dit moment met niet meer dan uw gebruikelijke gezonde oplettendheid reizen. Wilt u meer zien dan alleen deze bekende plaatsen aan de Golf van Akaba? Ook hiervoor heeft u een visum nodig. Dat geldt ook voor het binnenland van de (zuidelijke) Sinaï. Dit gebied is vooral bekend door de Sinäiberg waar Mozes naar verluidt de Tien Geboden hoorde. Een bezoek aan de golfkust is ook prima te combineren met een natuursafari. De Sinaï is de natuurlijke leefomgeving van onder andere de kleinste vlinder ter wereld, hyena’s en steenbokken.

Naama Bay, vlak bij Sharm-el-Sheikh, leent zich uitstekend voor strandvakanties voor families. Dit geldt overigens ook voor de noordkust van Egypte en de Rode Zeekust. Vanuit Sharm-el-Sheikh is eventueel een ferry-overtocht te maken naar Hurghada, als u de westelijke Sinaïkust (oostelijke Golf van Suez) en het Suez-gebied wilt vermijden. Snorkelen aan deze stranden is zeker een aanrader voor wie nog maar weinig duikervaring of geen duikbrevet heeft.

Voor ieder wat wils

Duikers en andere watersporters kunnen ook hun hart ophalen in de buurt van Alexandrië. Duikers vinden hier volop verzonken steden en gezonken oorlogswrakken uit de Tweede Wereldoorlog. El Alamein in het noorden is tegenwoordig vooral bekend als feestbestemming. Zowel de Zuidelijke Sinaï als het Rode Zeegebergte zijn uitermate geschikt voor zowel beginnende als gevorderde (berg)wandelaars.

Voor de cultuurliefhebber is er meer te zien dan alleen Egypte’s historische monumenten en musea. Verder oostwaarts in de Nijldelta wordt bijvoorbeeld jaarlijks het religieuze festival van Tanta gehouden. Dit festival begint op 11 oktober en duurt een week. Tijdens dit festival wordt op kleurrijke wijze de verjaardag van de stichter van de Badawiyyah-orde gevierd. Deze orde is tot op de dag van vandaag een volkse geloofsgemeenschap zonder uitgesproken doctrine. In het ontspannen Port Said en in Ismailia ervaart u het “echte Egypte” en vanuit Caïro kunt u de alom bekende Piramides van Gizeh, Dahshur en de grafheuvel van Saqqara bezoeken.

Visum voor Egypte

Uw visum vraagt u eenvoudig online aan. U kunt kiezen tussen een single-entry visum met een geldigheidstermijn van 90 dagen of een multiple-entry visum, met een geldigheidstermijn van 180 dagen waarmee u zo vaak als u wilt naar Egypte mag reizen. In beide gevallen mag uw verblijf (per keer) maximaal 30 dagen duren. Vergeet niet dat Egypte een woestijnklimaat heeft. In de winter kan het er dus een stuk kouder zijn. Tussen oktober en maart neemt u het beste zowel zonnebrand als een warme trui mee. Of het nu gaat om een strandvakantie, een sportieve of culturele (rond)reis of een bezoek aan familie of vrienden, met een goede planning hoeft u niets te missen.

Let op: dit nieuwsartikel over het visum voor Egypte is meer dan een jaar oud. Mogelijk bevat het daardoor achterhaalde informatie en adviezen, er kunnen dan ook geen rechten meer aan dit artikel worden ontleend. Gaat u binnenkort op reis en wilt u weten welke regels momenteel gelden? Lees dan alle actuele informatie over het visum voor Egypte.

VisumBuitenland.nl is een commercieel en professioneel visumbureau en ondersteunt reizigers onder andere bij het verkrijgen van het visum voor Egypte. VisumBuitenland.nl treedt op als bemiddelaar en maakt op geen enkele wijze deel uit van een overheid. Een visum aanvragen kan ook rechtstreeks bij de immigratiedienst (25 USD per visum, via visa2egypt.gov.eg). Echter, niet met Nederlandstalige ondersteuning. Als u uw aanvraag indient via VisumBuitenland.nl, staat ons supportcenter u 24 uur per dag, 7 dagen per week te woord. Daarnaast controleren wij uw aanvraag en alle door u aangeleverde documenten handmatig voordat we deze namens u indienen bij de immigratiedienst. Indien we hierbij fouten of onvolledigheden vermoeden, nemen we direct persoonlijk contact met u op, om te zorgen dat uw aanvraag alsnog snel en correct kan worden verwerkt. Om gebruik te maken van onze dienstverlening betaalt u ons 25 USD aan consulaire kosten, die wij namens u betalen aan de immigratiedienst, alsmede € 31,94 aan servicekosten als vergoeding voor onze bemiddeling, inclusief btw. Onze diensten hebben al vele reizigers behoed voor grote problemen tijdens hun reis. Mocht een aanvraag ondanks onze ondersteuning en controle toch worden afgekeurd, dan vergoeden wij het volledige aankoopbedrag (tenzij voor dezelfde reiziger al eerder een aanvraag voor een visum Egypte is afgekeurd). Lees hier meer over onze diensten.