Nieuwsbericht | | 18-11-2022 | ±5 minuten leestijd

Voordat uw online aanvraag voor een visum Kenia in behandeling kan worden genomen, dient u na het betalen een aantal documenten te uploaden. Alle reizigers die moeten voldoen aan de visumplicht moeten een digitale kopie van hun pasfoto en paspoort aanleveren. Daarnaast moeten er afhankelijk van het reisdoel nog een aantal andere documenten worden aangeleverd.

Visum Kenia online aanvragen

Het online aanvragen van een visum kan gemakkelijk en snel via VisumBuitenland.nl. Gaat de reis naar Kenia? Ook dan kunt u de aanvraag voor het visum eenvoudig online indienen. Het is mogelijk een individuele aanvraag in te dienen, maar het is ook mogelijk het visum voor meerdere reizigers tegelijk aan te vragen door middel van een groepsaanvraag. Het samenvoegen van individuele aanvragen in zo´n groepsaanvraag is mogelijk voor reizigers die in hetzelfde reisgezelschap reizen.

Lever de documenten voor uw reis op tijd aan

Pas na het correct aanleveren van alle benodigde documenten is de aanvraag compleet. Deze documenten worden namelijk ter beoordeling aan de Keniaanse immigratiedienst voorgelegd. De aanvraag wordt gemiddeld binnen 9 dagen verwerkt (in het geval van spoed zelfs binnen 3 dagen), maar houd er dus rekening mee dat deze periode pas ingaat nadat de vereiste documenten voor alle reizigers op de juiste manier zijn aangeleverd. Door uw documenten op tijd aan te leveren voorkomt u dus dat uw aanvraag vertraging oploopt. Let op: de documenten die u digitaal aanlevert voor uw visumaanvraag, moet u ook uitprinten en meenemen op reis.

Voorwaarden voor een reis naar Kenia

Om een visum aan te kunnen vragen, moet er aan alle voorwaarden van het betreffende visum worden voldaan. Zo zijn er voor het visum Kenia bepaalde eisen omtrent het paspoort van de aanvrager, maar ook voorwaarden met betrekking tot de aankomstlocatie in Kenia. Daarnaast zijn er bepaalde voorwaarden die alleen van toepassing zijn in bepaalde situaties, zoals in het geval van reizen met kinderen die geen visum nodig hebben. Waar alle aanvragers van het visum voor Kenia aan moeten voldoen, is terug te vinden op de pagina met voorwaarden voor het visum Kenia.

Ook voor de verschillende reisdoelen waarvoor het visum Kenia gebruikt kan worden, gelden er specifieke bijkomende voorwaarden en moeten er bepaalde documenten worden aangeleverd. Voor alle reizigers voor wie u een visum aanvraagt, moet een digitale pasfoto en kopie van het paspoort aangeleverd worden. Hieronder leest u meer over de overige documenten die nodig zijn per reisdoel.

Toeristische reis

Het online verkrijgbare visum voor Kenia kan onder andere worden aangevraagd voor een vakantiereis of een ander soort toeristische reis, zoals het brengen van een bezoek aan bijvoorbeeld familie of vrienden in Kenia. In het geval van een vakantie is het nodig om een boekingsbevestiging aan te leveren van de eerste overnachting in Kenia. Hierbij mag het ook gaan om een handgeschreven bevestiging of een schermafdruk waar de bevestiging op te zien is.

Wie naar Kenia reist om familie of vrienden te bezoeken, moet in plaats van een boekingsbevestiging een uitnodigingsbrief aanleveren van het familielid of de vriend/vriendin waarbij de overnachting zal plaatsvinden. Het mag een handgeschreven brief zijn, maar deze moet altijd zowel de volledige naam van alle reizigers bevatten waarvoor een visum wordt aangevraagd, als de volledige naam van de persoon waarbij de overnachting plaatsvindt. Ook moeten in de brief het adres en telefoonnummer van deze persoon staan en de datums van aankomst en vertrek op dit adres. In het geval van een bezoek aan vrienden of familie moet ook een digitale kopie worden aangeleverd van de ID-kaart of het paspoort van het familielid of de vriend/vriendin waar u overnacht. Deze persoon moet de Keniaanse nationaliteit hebben.

Zakenreis

Met het online aan te vragen visum voor Kenia is ook een zakenreis mogelijk. Hiervoor hoeft geen boekingsbevestiging aangeleverd te worden. Wel moet er een uitnodigingsbrief van de in Kenia te bezoeken organisatie worden aangeleverd. Als u naar Kenia reist voor een conferentie, beurs of congres is dat ook een zakelijk reisdoel. In dit geval volstaat een uitnodiging of ticket voor het te bezoeken zakelijke evenement. Als er een uitnodigingsbrief wordt aangeleverd, moet daarin de volledige naam van alle reizigers staan waarvoor een visum wordt aangevraagd, evenals de reden voor de reis en de data met betrekking tot de zakelijke afspraak. Ook moet de brief de naam, het adres en het telefoonnummer bevatten van de organisatie waardoor de reiziger wordt uitgenodigd.

Benodigde documenten voor een reis met kinderen

Kinderen tot en met 15 jaar oud met de nationaliteit van een land in de Europese Unie hebben geen visum nodig voor Kenia in het geval van een toeristische reis. Zij moeten wel altijd in het bezit zijn van een geldig paspoort. Kinderen die op het moment van aankomst jonger zijn dan 18 jaar, moeten bovendien altijd worden toegevoegd aan de visumaanvraag van een meereizende ouder of gezaghebbende. Hiervoor moet men een digitale kopie van het paspoort van de minderjarige aanleveren bij de visumaanvraag van de meereizende ouder of gezaghebbende.

Let op: Kinderen in de leeftijd van 16 tot 17 jaar moeten dus zowel een eigen visum hebben als worden toegevoegd aan de visumaanvraag van een meereizende ouder of gezaghebbende. Houd bovendien altijd rekening met bijzondere regels in het geval dat een minderjarige zonder een of meerdere ouders of gezaghebbenden reist.

Verwerking van de aanvraag

Bent u op de hoogte van alle voorwaarden die gelden voor uw reis naar Kenia en heeft u alle benodigde documenten bij de hand? Dan kunt u uw visum snel en gemakkelijk online aanvragen. Als u nog niet alle benodigde documenten heeft, kunt u deze ook op een later moment indienen. Houd er in dat geval wel altijd rekening mee dat de genoemde levertijden pas ingaan nadat alle benodigde documenten zijn aangeleverd en dat deze moeten voldoen aan alle voorwaarden.

Let op: dit nieuwsartikel over het visum voor Kenia is meer dan een jaar oud. Mogelijk bevat het daardoor achterhaalde informatie en adviezen, er kunnen dan ook geen rechten meer aan dit artikel worden ontleend. Gaat u binnenkort op reis en wilt u weten welke regels momenteel gelden? Lees dan alle actuele informatie over het visum voor Kenia.

VisumBuitenland.nl is een commercieel en professioneel visumbureau en ondersteunt reizigers onder andere bij het verkrijgen van het visum voor Kenia. VisumBuitenland.nl treedt op als bemiddelaar en maakt op geen enkele wijze deel uit van een overheid. Een visum aanvragen kan ook rechtstreeks bij de immigratiedienst (52,53 USD per visum, via www.etakenya.go.ke). Echter, niet met Nederlandstalige ondersteuning. Als u uw aanvraag indient via VisumBuitenland.nl, staat ons supportcenter u 24 uur per dag, 7 dagen per week te woord. Daarnaast controleren wij uw aanvraag en alle door u aangeleverde documenten handmatig voordat we deze namens u indienen bij de immigratiedienst. Indien we hierbij fouten of onvolledigheden vermoeden, nemen we direct persoonlijk contact met u op, om te zorgen dat uw aanvraag alsnog snel en correct kan worden verwerkt. Om gebruik te maken van onze dienstverlening betaalt u ons 52,53 USD aan consulaire kosten, die wij namens u betalen aan de immigratiedienst, alsmede € 16,60 aan servicekosten als vergoeding voor onze bemiddeling, inclusief btw. Onze diensten hebben al vele reizigers behoed voor grote problemen tijdens hun reis. Mocht een aanvraag ondanks onze ondersteuning en controle toch worden afgekeurd, dan vergoeden wij het volledige aankoopbedrag (tenzij voor dezelfde reiziger al eerder een aanvraag voor een visum Kenia is afgekeurd). Lees hier meer over onze diensten.