Nieuwsbericht | | 02-05-2018 | ±5 minuten leestijd

Een toerist uit India is gearresteerd in Sri Lanka, omdat hij zich niet aan de voorwaarden van zijn toeristenvisum heeft gehouden. Sri Lanka heeft verschillende soorten visa. Enkel op een speciaal werkvisum mogen reizigers werkzaamheden uitvoeren. De andere visa zijn daarvoor ongeschikt.

Reizigers die zich niet aan de voorwaarden van het visum Sri Lanka houden, kunnen worden gearresteerd, vervolgd of zelfs worden uitgezet.

Voorwaarden visum overtreden

De man in kwestie, een 52-jarige reiziger uit India, werd half april gearresteerd, omdat hij de voorwaarden van zijn toeristenvisum had overtreden. De man verkocht kleden in het Rajamalwatta winkelcentrum in Modara, zo schrijft Colombo Page.

De man was Sri Lanka binnengekomen op een toeristenvisum. Hij is opgepakt vanwege het illegaal zakendoen in het land, zo vertelt de politie. De 52-jarige verdachte kon bovendien zijn identiteitsbewijs niet laten zien.

Met de verkoop van kleden begon de toerist een illegaal bedrijf, zo stelt de overheid in Sri Lanka. Daarmee heeft hij de voorwaarden van zijn toeristenvisum overtreden. Bovendien heeft hij zich niet gehouden aan de immigratiewet. De verdachte is niet alleen gearresteerd, maar bovendien ook vervolgd. De man moet zich binnenkort voor de rechter verantwoorden.

Mount Lavinia Sri LankaMount Lavinia, Sri Lanka

Wat mag ik op het visum Sri Lanka doen?

De Sri Lankaanse wetgeving omtrent visa is streng. Alleen als de reiziger uitdrukkelijk toestemming van de overheid van Sri Lanka heeft gekregen om te mogen werken, mag hij werkzaamheden uitvoeren. Het visum Sri Lanka is een zogenoemd ETA Sri Lanka. Ook aan dit visum zijn voorwaarden verbonden.

In principe kan men twee soorten visum Sri Lanka aanvragen, te weten: visa voor zakenreizen en visa voor toerisme. Het aanvragen van het juiste visum is eenvoudig en dient daarom ook correct te gebeuren. In het geval van een vakantie, is het visum voor toerisme noodzakelijk. Voor zakenreizen vraagt men het zakenvisum aan.

De mogelijkheden op een visum Sri Lanka zijn beperkt. Het visum is vooral bedoeld voor reizigers die niet langer dan 30 dagen in Sri Lanka willen verblijven. Het is bovendien toegestaan maximaal 30 dagen op dit visum in het land te verblijven.

Wat mag ik op het visum Sri Lanka niet doen

Er zijn bovendien een aantal regels waar houders van het visum Sri Lanka zich aan dienen te houden. Zo verbiedt de immigratiewet in Sri Lanka uitdrukkelijk handel te drijven op een van de drie visa. Ook op het zakenreizigers visum Sri Lanka, mag men geen eigen bedrijf starten of gaan werken voor een werkgever uit Sri Lanka.

Het visum voor zakenreizen is bedoeld om zakenrelaties in Sri Lanka te ontmoeten of contracten te sluiten met Sri Lankaanse ondernemen, terwijl de reiziger zelf werkzaam is voor een buitenlandse onderneming (bijvoorbeeld uit Nederland of België). Het visum voor zakenreizen is dus niet bedoeld als visum om op te werken.

Ook bij het toeristenvisum is het verboden te werken. Het visum Sri Lanka is in dat geval bedoeld voor vakanties. Bovendien dient de reiziger alle wetten die gelden in het land in acht te nemen. Men mag maximaal 30 dagen in het land verblijven. Het is niet toegestaan op een visum Sri Lanka langer dan 30 dagen t blijven. Dit is wel mogelijk, maar men dient daarvoor een ander visum aan te vragen bij het Consulaat van Sri Lanka in Den Haag.

Wil men minder dan 30 dagen in het land blijven, dan is een visum Sri Lanka aanvragen de meest geschikte en goedkope oplossing. Het visum kan eenvoudig online worden aangevraagd.

Wie wil werken, permanent wonen of studeren in Sri Lanka, heeft daarvoor een ander visum nodig dan het visum. Dit visum kan alleen worden aangevraagd bij het Consulaat in Den Haag.

E-visum Sri Lanka aanvragen

Het aanvragen van het visum Sri Lanka is erg eenvoudig en kan 24 uur per dag op onze site. Het is mogelijk meerdere personen op één aanvraag te zetten. Het is bovendien mogelijk een aanvraag te doen voor iemand anders, als de aanvrager de paspoortgegevens van de reiziger heeft. Op het formulier dient de aanvrager aan te geven of hij een zakelijke reis, een vakantie of een overstap in Sri Lanka gaat maken. Ook wanneer men op doorreis naar Sri Lanka is, dient men toch een visum aan te vragen.

Het visum kost €14,95 per persoon. Voor het visum bedoeld voor zakenreizen geldt een toeslag van €10,00. Men kan betalen aan de hand van iDEAL, PayPAl, Creditcard of Bancontact.

Visum Sri Lanka

Vraag het visum Sri Lanka een paar weken van tevoren aan via het online aanvraagformulier (uitleg bij het visum aanvraagformulier. Het visum is alleen aan te vragen als men zich niet in Sri Lanka bevindt. Wanneer men binnen 72 uur aankomt in Sri Lanka, kan men een spoedaanvraag indienen. Daarvoor geldt een kleine toeslag. De spoedaanvraag wordt meestal binnen 23 minuten goedgekeurd. Neem het visum Sri Lanka mee op reis. In het vliegtuig krijgt de reiziger bovendien nog een Disembarkation Card. Op dit formulier dient men de persoonlijke gegevens te noteren en het reisdoel. Er wordt bij de paspoortcontrole in Sri Lanka naar deze kaart gevraagd. Er kan eventueel ook naar het visum Sri Lanka worden gevraagd.