Nieuwsbericht | | 16-12-2020 | ±3 minuten leestijd

Sri Lanka is de perfecte bestemming voor een reis met het hele gezin. Het land is niet zeer groot, waardoor de afstanden tussen steden en bezienswaardigheden ook met kinderen goed te doen zijn. Bovendien is Sri Lanka erg divers: men kan er op safari, eeuwenoude tempels verkennen of relaxen aan het strand. Begin op tijd met de voorbereidingen van een reis, zoals het aanvragen van een visum Sri Lanka (ETA) en het regelen van een toestemmingsverklaring die meegenomen moet worden als niet beide ouders meegaan op reis.

Veilige en comfortabele bestemming

Sri Lanka lijkt in eerste instantie misschien niet het meest geschikte land voor een reis met (kleine) kinderen. Veel mensen denken bij bestemmingen in Azië direct aan drukke steden en hectisch verkeer. Sri Lanka is echter een stuk rustiger en schoner dan het buurland India en andere landen in Azië, zoals Thailand of China. De bevolking van Sri Lanka is over het algemeen enorm vriendelijk en reizigers worden met open armen ontvangen. Een ander groot voordeel is dat er in Sri Lanka geen malaria voorkomt en preventieve medicijnen dus niet nodig zijn. Het land wordt steeds populairder onder gezinnen met kinderen en heeft daarom ook een groot aanbod aan kindvriendelijke accommodaties.

Veelzijdige activiteiten voor jong en oud

Sri Lanka is een erg veelzijdig land en heeft bezienswaardigheden en activiteiten voor alle leeftijden. Een aanrader voor een reis met kinderen is een safari door de jungle en savanne, waarbij onder andere olifanten, apen, buffels en krokodillen gespot kunnen worden.

Kinderen zullen ook enthousiast worden van een ritje door de stad achter op een toeterende tuktuk. Bij de vele indrukwekkende tempels en enorme boeddhabeelden zullen zij hun ogen uitkijken. Een van de vele manieren om het land te verkennen is per spoor. De treinreis van Kandy naar Ella wordt als één van de mooiste routes ter wereld beschouwd. De rit duurt ongeveer 7 uur, maar onderweg zijn er verschillende mogelijkheden om een tussenstop te maken en een pauze in te lassen voor de kinderen. Vanuit de trein kijkt men uit op theeplantages en prachtige heuvelachtige landschappen.

U kunt uw vakantie combineren met een van de talloze stranden van Sri Lanka. Er zijn in het land verschillende grote, toeristische badplaatsen, maar ook kleinschalige en rustigere kustplaatsen.

Visum Sri Lanka (ETA) aanvragen

Alle Nederlanders en Belgen die naar Sri Lanka reizen, ook kinderen en baby’s, moeten een geldig paspoort en visum hebben. Het is mogelijk om voor het hele gezin tegelijkertijd een visum aan te vragen. Dit doet men door een groepsaanvraag in te dienen, waarvoor slechts één aanvraagformulier ingevuld hoeft te worden. Door onder in het formulier op de knop “Voeg een reiziger toe” te klikken verschijnen extra invulvelden voor een extra reiziger. Met een groepsaanvraag bespaart men tijd, omdat bepaalde gegevens, zoals de contact- en reisgegevens, maar één keer ingevuld hoeven te worden en omdat er maar één keer betaald hoeft te worden. Heeft u voor een of enkele reizigers de benodigde gegevens nog niet bij de hand? Dan kunt u later voor hen ook een afzonderlijke aanvraag indienen.

Na het invullen van het formulier wordt de aanvraag in behandeling genomen. Het visum Sri Lanka wordt gemiddeld al binnen 3 dagen goedgekeurd en per e-mail verstuurd. Het gaat hierbij om een elektronisch visum (ETA Sri Lanka) dat digitaal toegekend wordt. Dit betekent dat het visum alleen uitgeprint hoeft te worden en dat men niet bij een balie langs hoeft te gaan om het paspoort in te leveren. Alleen reizigers die niet aan de voorwaarden van het elektronische visum Sri Lanka voldoen, moeten een afspraak maken bij de ambassade van Sri Lanka. De meeste toeristen voldoen aan de voorwaarden en kunnen hun visum eenvoudig online aanvragen.

Toestemmingsformulier als niet beide ouders meereizen

Naast het aanvragen van een visum kunnen andere documenten noodzakelijk zijn bij het reizen met minderjarigen. Als niet beide ouders of voogden meereizen naar Sri Lanka is het namelijk verplicht een Engelstalige toestemmingsbrief mee te nemen, waaruit blijkt dat alle personen met ouderlijk gezag ermee akkoord gaan dat het kind naar Sri Lanka reist. Het is bovendien aan te raden een kopie mee te nemen van het identiteitsbewijs of paspoort van de ouder of voogd die niet meereist en een uittreksel van de Basisregistratie Personen of een internationale geboorteakte. Hiermee kan bij de grenscontrole worden aangetoond dat er geen sprake is van kinderontvoering.

Let op: dit nieuwsartikel over het visum voor Sri Lanka is meer dan een jaar oud. Mogelijk bevat het daardoor achterhaalde informatie en adviezen, er kunnen dan ook geen rechten meer aan dit artikel worden ontleend. Gaat u binnenkort op reis en wilt u weten welke regels momenteel gelden? Lees dan alle actuele informatie over het visum voor Sri Lanka.

VisumBuitenland.nl is een commercieel en professioneel visumbureau en ondersteunt reizigers onder andere bij het verkrijgen van het visum voor Sri Lanka. VisumBuitenland.nl treedt op als bemiddelaar en maakt op geen enkele wijze deel uit van een overheid. Een visum aanvragen kan ook rechtstreeks bij de immigratiedienst (52,08 USD per visum, via eta.gov.lk). Echter, niet met Nederlandstalige ondersteuning. Als u uw aanvraag indient via VisumBuitenland.nl, staat ons supportcenter u 24 uur per dag, 7 dagen per week te woord. Ook controleren wij uw aanvraag voordat we deze namens u indienen bij de immigratiedienst. Indien we hierbij fouten of onvolledigheden vermoeden, nemen we direct persoonlijk contact met u op, om te zorgen dat uw aanvraag alsnog snel en correct kan worden verwerkt. Om gebruik te maken van onze dienstverlening betaalt u ons 52,08 USD aan consulaire kosten, die wij namens u betalen aan de immigratiedienst, alsmede € 32,01 aan servicekosten als vergoeding voor onze bemiddeling, inclusief btw. Onze diensten hebben al vele reizigers behoed voor grote problemen tijdens hun reis. Mocht een aanvraag ondanks onze ondersteuning en controle toch worden afgekeurd, dan vergoeden wij het volledige aankoopbedrag (tenzij voor dezelfde reiziger al eerder een aanvraag voor een visum Sri Lanka is afgekeurd). Lees hier meer over onze diensten.