Nieuwsbericht | | 04-10-2022 | ±3 minuten leestijd

Sri Lanka is een van de landen in Azië die volledig omringd zijn door het water van de Indische Oceaan. Doordat het land hemelsbreed relatief klein is, is bijna het hele land uitstekend te verkennen tijdens een cruise langs de kust van Sri Lanka. Lees verder voor meer informatie over een cruise naar Sri Lanka en welke voorbereidingen u hiervoor moet treffen.

Reisvoorwaarden Sri Lanka

Sri Lanka heeft een visumplicht voor internationale reizigers die het land willen bezoeken. Voor toeristische bezoeken aan Sri Lanka is het ETA de beste optie. Deze elektronisch variant van het visum is volledig online aan te vragen. Door vooraf het ETA Sri Lanka online aan te vragen, kunt u bij aankomst in Sri Lanka de lange rij voor het visum on arrival overslaan.

Voor een cruise naar Sri Lanka is het verstandig om vooraf een visum voor Sri Lanka aan te vragen. Het is namelijk niet altijd mogelijk om een visum te verkrijgen bij een haven waar het cruiseschip aanmeert. Als uw cruisevakantie door Azië ook een stop in Sri Lanka maakt, moet u dus voor aankomst in Sri Lanka al beschikken over een geldig ETA of visum.

Geldigheid visum Sri Lanka voor een cruise

Een cruise valt onder de toeristische reisdoelen. Het toeristische visum voor Sri Lanka heeft een geldigheid van 30 dagen. Dit houdt in dat u, vanaf de aankomstdag, 30 dagen in Sri Lanka mag verblijven. De aankomstdatum mag maximaal 90 dagen afwijken van de in het aanvraagformulier ingevulde aankomstdatum. Dit houdt in dat u zowel 90 dagen eerder als later aan mag komen. Als u meer dan 90 dagen afwijkt van de datum die op het visum staat, is het visum ongeldig.

Het e-visum Sri Lanka is een double-entry visum. Dit betekent dat u met hetzelfde visum maximaal twee keer in Sri Lanka aan mag komen. In de meeste gevallen is Colombo de enige stad waar cruiseschepen aanmeren voor een kort bezoekje aan Sri Lanka. In dat geval komen reizigers slechts een keer aan in Sri Lanka.

Een ETA voor overstap is niet geldig voor een kort bezoek aan Sri Lanka.
Hoewel het overstap ETA een geldigheid van 48 uur heeft, mag deze niet gebruikt worden voor een kort bezoek aan het land tijdens uw cruisereis. Het overstap visum is namelijk alleen bedoeld voor een overstap met het vliegtuig in Sri Lanka, waarbij u dus op een vliegveld aankomt en weer vertrekt.

Wat te bezoeken in Colombo

Zowel voor de natuurliefhebber als voor de cultuur- en geschiedenisfanaten valt er in Colombo genoeg te beleven. Zo zijn er meerdere musea, zoals het Colombo Dutch Museum, National Museum of Colombo, of het intrigerende Traditional Puppet Art Museum. Voor een ontspanning in de natuur kunt u wandelen over de vlonders in het Beddagana Wetland Park, of het witte zand van Arugam Bay Beach. Voor de dierenliefhebber mag een bezoek aan het Attidiya Bird Sanctuary niet ontbreken. In dit immense natuurgebied worden inheemse vogels beschermd en kunt u proberen om ze allemaal te spotten.

Zoals in veel landen in Zuid-oost Azië, zijn er ook in Sri Lanka verschillende soorten tempels te vinden. Eén van de indrukwekkendste tempels, is de tempel van Shri Ponnambalawaneswaram Kovil, in Colombo. Het is een van de weinige tempels in Colombo die gebouwd is in originele hindoeïstisch stijlen met gedetailleerde decoraties aan de buiten- en binnenkant.

Vraag het visum Sri Lanka aan

Om er zeker van te zijn dat u tijdig een visum Sri Lanka bezit, vraagt u deze ruim voor vertrek aan. Omdat u 90 dagen mag afwijken van de verwachte aankomstdatum die u in het aanvraagformulier van het visum heeft ingevuld, is de kans klein dat uw visum niet meer geldig is op het moment dat u naar Sri Lanka gaat reizen. Lees voor het aanvragen van het ETA Sri Lanka altijd de voorwaarden van het visum Sri Lanka door, om zeker te weten dat u hiervoor in aanmerking komt.

Let op: dit nieuwsartikel over het visum voor Sri Lanka is meer dan een jaar oud. Mogelijk bevat het daardoor achterhaalde informatie en adviezen, er kunnen dan ook geen rechten meer aan dit artikel worden ontleend. Gaat u binnenkort op reis en wilt u weten welke regels momenteel gelden? Lees dan alle actuele informatie over het visum voor Sri Lanka.

VisumBuitenland.nl is een commercieel en professioneel visumbureau en ondersteunt reizigers onder andere bij het verkrijgen van het visum voor Sri Lanka. VisumBuitenland.nl treedt op als bemiddelaar en maakt op geen enkele wijze deel uit van een overheid. Een visum aanvragen kan ook rechtstreeks bij de immigratiedienst (52,08 USD per visum, via eta.gov.lk). Echter, niet met Nederlandstalige ondersteuning. Als u uw aanvraag indient via VisumBuitenland.nl, staat ons supportcenter u 24 uur per dag, 7 dagen per week te woord. Ook controleren wij uw aanvraag voordat we deze namens u indienen bij de immigratiedienst. Indien we hierbij fouten of onvolledigheden vermoeden, nemen we direct persoonlijk contact met u op, om te zorgen dat uw aanvraag alsnog snel en correct kan worden verwerkt. Om gebruik te maken van onze dienstverlening betaalt u ons 52,08 USD aan consulaire kosten, die wij namens u betalen aan de immigratiedienst, alsmede € 32,01 aan servicekosten als vergoeding voor onze bemiddeling, inclusief btw. Onze diensten hebben al vele reizigers behoed voor grote problemen tijdens hun reis. Mocht een aanvraag ondanks onze ondersteuning en controle toch worden afgekeurd, dan vergoeden wij het volledige aankoopbedrag (tenzij voor dezelfde reiziger al eerder een aanvraag voor een visum Sri Lanka is afgekeurd). Lees hier meer over onze diensten.