Nieuwsbericht | | 02-07-2021 | ±3 minuten leestijd

Voordat u naar Sri Lanka reist, moet u een aantal voorbereidingen treffen. In dit artikel vindt u meer informatie over het aanvragen van het ETA Sri Lanka en andere documenten en leest u welke reisbenodigdheden nog meer essentieel zijn om van uw bezoek aan Sri Lanka een succes te maken.

Vraag allereerst uw ETA Sri Lanka aan

Om naar Sri Lanka te reizen moet u, naast het boeken van een vlucht en het reserveren van een accommodatie, een visum aanvragen. Het aanvragen van het ETA Sri Lanka is heel eenvoudig en kan online worden gedaan. Na het invullen van het digitale aanvraagformulier, hoeft u alleen nog de kosten ter hoogte van € 79,95 per persoon te voldoen (in het geval van een zakenreis geldt er een toeslag van € 10,00) en te wachten tot u een e-mail ontvangt met de goedkeuring. Gemiddeld wordt het ETA Sri Lanka binnen 3 dagen goedgekeurd. Eenmaal toegekend is het visum 30 dagen geldig (even lang als de maximaal toegestane verblijfsduur) en kan worden verlengd tot 90 dagen. Een andere voorwaarde van het ETA Sri Lanka waar u rekening mee dient te houden, is dat u bij aankomst een retourticket of een ticket voor een doorreis moet kunnen laten zien.

Andere reisdocumenten en formaliteiten

Een ander belangrijk document voor een reis naar Sri Lanka is uw paspoort. Naast dat u deze nodig heeft tijdens de paspoortcontrole bij de douane, is het paspoort ook van essentieel belang bij de aanvraag van het ETA Sri Lanka. Het paspoort moet bij aankomst in Sri Lanka nog minstens 6 maanden geldig zijn. Zorg ook dat u op tijd een reisverzekering afsluit. Een andere formaliteit die vooraf geregeld moeten worden, is het aanvragen van een internationaal rijbewijs. Gezien het chaotische verkeer en het feit dat u naast een internationaal rijbewijs ook nog een extra vergunning moet aanvragen, is het echter geen aanrader om op eigen houtje in Sri Lanka te rijden.

Ten slotte is het ook een goed idee om na te gaan of u uw bankpas in Sri Lanka kunt gebruiken. Om veiligheidsredenen is het gebruik hiervan buiten Europa standaard uitgeschakeld en moet dit eerst worden geactiveerd. Het is daarom raadzaam contact op te nemen met uw bank of dit zelf te controleren via de app van uw bank om in Sri Lanka contant geld te kunnen opnemen of met een pinpas te kunnen betalen.

Vaccinaties en reisapotheek

Er zijn geen verplichte inentingen voor een reis naar Sri Lanka, met uitzondering van gele koorts voor reizigers die uit landen komen waar het risico op besmetting bestaat of die voorafgaand aan de reis gedurende minimaal 12 uur in één van die landen zijn geweest. Vaccinaties tegen DFT (difterie, tetanus en polio), hepatitis A en B, tyfus en hondsdolheid worden echter wel aanbevolen. Zorg er dus voor dat u voor uw vertrek een afspraak maakt om op tijd de gewenste vaccinaties te halen.

Het is ook sterk aan te bevelen om een basis reisapotheek in uw koffer mee te nemen voor eventuele onvoorziene gebeurtenissen tijdens uw reis. Deze eerstehulpkoffer bevat meestal pleisters, verband voor blaren, wegwerphandschoenen, een pincet, ontsmettingsgel, steriel gaasverband en een schaar. Het is ook raadzaam enkele basismedicijnen mee te nemen, zoals pijnstillers en medicijnen tegen diarree. Als u specifieke medicijnen gebruikt, zorg er dan voor dat u het bijbehorende medisch certificaat meeneemt en controleer of de medicijnen voldoen aan de eisen voor vrije invoer in Sri Lanka.

Benodigdheden voor een vakantie in Sri Lanka

Naast een standaard EHBO-doos wordt ook muggenspray aanbevolen. Andere benodigdheden die u in uw koffer moet meenemen zijn zonnebrandcrème met een hoge beschermingsfactor, aftersun en een zonnebril. Zonnebrandcrème is niet bepaald een goedkoop product in Sri Lanka, dus zorg ervoor dat u genoeg van thuis meeneemt om te voorkomen dat u verbrandt.

Vanwege het warme klimaat moet u ook een aanzienlijke hoeveelheid lichte kleding meenemen. Toch is het ook raadzaam om niet op sokken te besparen. Dit klinkt vreemd aangezien boeddhistische tempels blootsvoets betreden moeten worden, maar door de hoge temperaturen zijn de stenen vloeren vaak gloeiend heet, dus sokken beschermen u tegen de hitte en zorgen voor extra comfort. Het dragen van sjaals, sarongs of omslagdoeken is ook nuttig bij het bezoeken van tempels of moskeeën, omdat het op sommige plaatsen verboden is het gebouw te betreden met blote schouders of onbedekt hoofd.

Let op: dit nieuwsartikel over het visum voor Sri Lanka is meer dan een jaar oud. Mogelijk bevat het daardoor achterhaalde informatie en adviezen, er kunnen dan ook geen rechten meer aan dit artikel worden ontleend. Gaat u binnenkort op reis en wilt u weten welke regels momenteel gelden? Lees dan alle actuele informatie over het visum voor Sri Lanka.

VisumBuitenland.nl is een commercieel en professioneel visumbureau en ondersteunt reizigers onder andere bij het verkrijgen van het visum voor Sri Lanka. VisumBuitenland.nl treedt op als bemiddelaar en maakt op geen enkele wijze deel uit van een overheid. Een visum aanvragen kan ook rechtstreeks bij de immigratiedienst (52,08 USD per visum, via eta.gov.lk). Echter, niet met Nederlandstalige ondersteuning. Als u uw aanvraag indient via VisumBuitenland.nl, staat ons supportcenter u 24 uur per dag, 7 dagen per week te woord. Ook controleren wij uw aanvraag voordat we deze namens u indienen bij de immigratiedienst. Indien we hierbij fouten of onvolledigheden vermoeden, nemen we direct persoonlijk contact met u op, om te zorgen dat uw aanvraag alsnog snel en correct kan worden verwerkt. Om gebruik te maken van onze dienstverlening betaalt u ons 52,08 USD aan consulaire kosten, die wij namens u betalen aan de immigratiedienst, alsmede € 31,58 aan servicekosten als vergoeding voor onze bemiddeling, inclusief btw. Onze diensten hebben al vele reizigers behoed voor grote problemen tijdens hun reis. Mocht een aanvraag ondanks onze ondersteuning en controle toch worden afgekeurd, dan vergoeden wij het volledige aankoopbedrag (tenzij voor dezelfde reiziger al eerder een aanvraag voor een visum Sri Lanka is afgekeurd). Lees hier meer over onze diensten.