Nieuwsbericht | | 07-02-2018 | ±3 minuten leestijd

Reizigers die een digitaal visum aanvragen voor de Verenigde Staten of Canada, krijgen te maken met strenge regels. Het visum dat voor Nederlanders benodigd is voor toegang tot de Verenigde Staten, is het ESTA (USA). Het digitale visum dat nodig is voor Canada, is het eTA (Canada).

Beide landen hanteren strenge regels voor een geldig visum voor de Verenigde Staten en Canada. Zelfs als het visum al is uitgegeven, kan deze bij aankomst nog worden ingetrokken. Dit is bijvoorbeeld mogelijk als de aanvrager niet volledig eerlijk is geweest of incorrecte informatie heeft ingevuld tijdens de aanvraag.

ESTA en eTA

Zowel het ESTA Amerika, evenals het eTA Canada, zijn digitaal aan te vragen en noodzakelijk als men naar de Verenigde Staten of Canada reist. De aanvraag duurt ongeveer 5 minuten. De visa worden vaak binnen enkele uren direct uitgegeven. Wanneer men naar Canada en/of de Verenigde Staten reist, kan er aanvullend onderzoek worden ingesteld. Bijvoorbeeld als men veroordeeld blijkt te zijn.

Vliegen met een eTAReizen met een eTA

Het eTA is doorgaans geldig voor vijf jaar, of totdat het paspoort waarmee het eTA aangevraagd is, verlopen is. Wie toeristisch naar Canada reist, doet er goed aan vooraf de voorwaarden van het eTA goed door te nemen.

Verboden in de Verenigde Staten

Hoewel men in Nederland het roken van wiet niet als een strafbaar feit ziet vanwege het gedoogbeleid, is dit in andere landen niet het geval. In de Verenigde Staten zijn zaken als het bezit van wiet of residuen daarvan veel strenger bestraft dan in Nederland. Bovendien mogen zaken als wapens, messen en dierlijke resten niet zomaar ingevoerd worden. Hetzelfde geldt voor voedsel. De Verenigde Staten zijn van mening dat dierlijke en plantaardige resten kunnen leiden tot ziektes in het ecosysteem.

Wanneer men toch een van deze zaken het land mee binnen brengt, is het mogelijk dat daarop flinke straffen staan. In de meeste gevallen kost het meenemen van dergelijke zaken een boete. Houd er dus rekening mee, dat wanneer men voedsel in het vliegtuig krijgt, deze niet mee het land in mag. Laat dergelijke spullen daarom achter in het vliegtuig. Bij zaken als alcohol of drugs is het mogelijk dat men wordt gearresteerd en zelfs wordt aangeklaagd. Zorg er daarom voor dat er geen resten van dergelijke zaken in de koffer zitten.

Verboden in Canada

Ook in Canada is het bezit van wiet verboden. Bovendien is het belangrijk eerlijk te zijn over uw eventuele strafblad. In Nederland wordt dronkenschap in het verkeer weliswaar bestraft, maar dit is in Canada niet voldoende. Strafbare zaken worden in Canada DUI’s genoemd. Deze DUI’s zijn veroordelingen in welk land dan ook. Dit betekent wanneer men een misdrijf heeft gepleegd, de kans groot is dat hem of haar toegang tot het land wordt ontzegd.

De meeste misdrijven die ertoe leiden dat het eTA Canada wordt ingetrokken, zijn seksuele misdragingen en andere geweldsmisdrijven. Canada heeft vrij extreme toelatingseisen. In sommige landen betekent een veroordeling dat men de straf heeft uitgezeten, maar in Canada kan een veroordeling betekenen dat men het land niet in mag.

In dergelijke gevallen is het aan te raden van tevoren contact op te nemen met een immigratie-advocaat. Ook wanneer er nog zaken openstaan bij de rechter in Nederland, kan Canada de toegang tot het land weigeren. Canada doet dit, omdat er in het verleden veel mensen zijn geweest die naar Canada zijn gevlucht om zo hun straf te ontlopen. Lees ook de eTA voorwaarden.

eTA Canada aanvragen

Een digitaal eTA voor Canada kan binnen 5 minuten worden aangevraagd op onze website. De kosten bedragen € 29,95 per persoon. Het is belangrijk voor vertrek het eTA in bezit te hebben. Luchtvaartmaatschappijen mogen namelijk geen reizigers meenemen die geen geldig eTA Canada kunnen overleggen. Voor het boarden wordt hier al op gecontroleerd. Een eTA is verplicht voor alle reizigers met een Nederlandse of Belgische nationaliteit, die per januari 2018 naar Canada willen reizen. Lees meer over het eTA Canada en de aanvraagprocedure.

Let op: dit nieuwsartikel over het eTA voor Canada is meer dan een jaar oud. Mogelijk bevat het daardoor achterhaalde informatie en adviezen, er kunnen dan ook geen rechten meer aan dit artikel worden ontleend. Gaat u binnenkort op reis en wilt u weten welke regels momenteel gelden? Lees dan alle actuele informatie over het eTA voor Canada.

VisumBuitenland.nl is een commercieel en professioneel visumbureau en ondersteunt reizigers onder andere bij het verkrijgen van het eTA voor Canada. VisumBuitenland.nl treedt op als bemiddelaar en maakt op geen enkele wijze deel uit van een overheid. Een eTA aanvragen kan ook rechtstreeks bij de immigratiedienst (7 CAD per eTA, via onlineservices-servicesenligne.cic.gc.ca). Echter, niet met Nederlandstalige ondersteuning. Als u uw aanvraag indient via VisumBuitenland.nl, staat ons supportcenter u 24 uur per dag, 7 dagen per week te woord. Ook controleren wij uw aanvraag voordat we deze namens u indienen bij de immigratiedienst. Indien we hierbij fouten of onvolledigheden vermoeden, nemen we direct persoonlijk contact met u op, om te zorgen dat uw aanvraag alsnog snel en correct kan worden verwerkt. Om gebruik te maken van onze dienstverlening betaalt u ons 7 CAD aan consulaire kosten, die wij namens u betalen aan de immigratiedienst, alsmede € 25,17 aan servicekosten als vergoeding voor onze bemiddeling, inclusief btw. Onze diensten hebben al vele reizigers behoed voor grote problemen tijdens hun reis. Mocht een aanvraag ondanks onze ondersteuning en controle toch worden afgekeurd, dan vergoeden wij het volledige aankoopbedrag (tenzij voor dezelfde reiziger al eerder een aanvraag voor een eTA Canada is afgekeurd). Lees hier meer over onze diensten.