Nieuwsbericht | | 04-10-2023 | ±5 minuten leestijd

Bent u van plan naar Egypte af te reizen? Dan heeft u een visum nodig. Via deze website kunt u eenvoudig een visum voor Egypte aanvragen. Maar welk visum heeft u nodig, hoe verloopt de aanvraagprocedure en welke documenten dient u mee te nemen op reis? Lees verder voor het antwoord op deze en meer vragen.

Heeft u een visum nodig voor Egypte?

Gaat u naar Egypte voor een bezoek aan familie of vrienden of reist u naar het land voor toeristische doeleinden, zoals een vakantie of rondreis, dan heeft u een geldig visum nodig. Het elektronische toeristenvisum voor Egypte is gemakkelijk aan te vragen via deze website en leent zich voor deze reisdoelen.

In het aanvraagformulier kunt u kiezen tussen een single-entry visum en een multiple-entry visum. Een single-entry visum heeft een geldigheidsduur van 90 dagen en staat één verblijf van maximaal 30 dagen toe. Het multiple-entry visum heeft een geldigheidsduur van 180 dagen. Gedurende deze 180 dagen mag u het land meermaals betreden.

Direct een e-visum voor Egypte aanvragen

De aanvraagprocedure van het e-visum

Het aanvragen van een e-visum voor Egypte kan gemakkelijk online. Als u uw aanvraag indient via deze website worden zowel uw aanvraagformulier als de door u aangeleverde documenten handmatig gecontroleerd door Nederlandstalige visumspecialisten. Indien er een fout wordt ontdekt in de aangeleverde gegevens of documenten, wordt u hiervan tijdig op de hoogte gesteld. Zo kunnen fouten nog op tijd worden hersteld en verloopt uw visumaanvraag zo snel en soepel mogelijk.

Hoe lang duurt het aanvragen van een visum voor Egypte?

Het invullen van het aanvraagformulier voor het visum Egypte is zo gebeurd en de gemiddelde levertijd van het visum bedraagt 11 dagen. Bij een spoedaanvraag bedraagt de gemiddelde levertijd slechts 5 dagen. Houd er echter rekening mee dat levertijden nooit gegarandeerd kunnen worden. De uiteindelijke beslissing over de goedkeuring van visumaanvragen wordt gemaakt door de Egyptische immigratiedienst. VisumBuitenland.nl kan geen invloed uitoefenen op de snelheid waarmee dit gebeurt. Ook technische storingen en bijvoorbeeld steekproefcontroles bij de immigratiedienst kunnen ervoor zorgen dat het langer duurt voordat een aanvraag goedgekeurd wordt.

Hoe lang van tevoren een visum voor Egypte aanvragen?

U kunt het e-visum voor Egypte aanvragen zodra u uw vakantie geboekt heeft. Bij het aanvragen dient u namelijk de contactgegevens van de eerste accommodatie in Egypte in te vullen.

Op het moment van toekenning van het visum voor Egypte gaat de geldigheidsduur van 90 dagen in. VisumBuitenland.nl houdt bij de verwerking van uw visumaanvraag voor Egypte altijd rekening met uw vertrekdatum. Zodoende wordt uw aanvraag nooit meer dan 30 dagen voor uw geplande vertrekdatum verwerkt. Dit zorgt ervoor dat uw visum geldig is op het moment van uw geplande reis naar Egypte. Door deze werkwijze kunt u er bovendien na toekenning van het visum nog voor kiezen om nog enigszins te schuiven met uw reisdata. Lees verder op de pagina over de geldigheidsduur van het visum voor Egypte voor meer informatie over de geldigheid van het visum.

Waar kan ik een visum voor Egypte aanvragen?

Het benodigde visum eenvoudig online aanvragen

U kunt het toeristenvisum voor Egypte gemakkelijk online aanvragen met het aanvraagformulier op deze website. Na het indienen van het aanvraagformulier, het voldoen van de betaling en het aanleveren van de benodigde documenten wordt uw visumaanvraag nauwkeurig gecontroleerd en vervolgens doorgestuurd naar de immigratiedienst van Egypte. Na het indienen ontvangt u uw visum binnen gemiddeld 11 dagen per e-mail. U hoeft het visum dan alleen nog te printen, zodat u een kopie kunt laten zien bij aankomst in Egypte.

Visumaanvraag voor Egypte indienen

Visum aanvragen via de ambassade

U kunt er ook voor kiezen om een visum voor Egypte aan te vragen bij de ambassade. Hiervoor dient u echter wel twee keer een bezoek te brengen aan de Egyptische ambassade. Ook dient u hiervoor diverse aanvullende documenten aan te leveren.

Vaak is het echter niet nodig om naar de ambassade te gaan om een visum aan te vragen. De meeste toeristen kunnen voor hun reis naar Egypte gebruikmaken van een e-visum. Het e-visum wordt over het algemeen sneller toegekend en is goedkoper en eenvoudiger om aan te vragen.

Visa on arrival voor Egypte

U kunt er ook voor kiezen om het visum te kopen op de luchthaven in Egypte. Wel moet u in dit geval rekening houden met lange wachttijden en loopt u het risico dat uw visumaanvraag bij de visumbalie wordt afgewezen. Mocht dit gebeuren, dan mag u het land niet betreden en bent u genoodzaakt om een andere reis te boeken.

Door uw visum al voor vertrek aan te vragen, bijvoorbeeld via deze website, heeft u al voordat u in Egypte aankomt de zekerheid dat u in het bezit bent van een geldig visum. Bovendien hoeft u zich op deze manier geen zorgen te maken over de wachttijden bij de visumbalie op het vliegveld.

Welke reisdocumenten heb ik nodig voor Egypte?

Voor een visumaanvraag voor Egypte zijn diverse documenten en informatie nodig. Voor het indienen van een online visumaanvraag moeten reizigers in het bezit zijn van een geldig paspoort. Houd er rekening mee dat u bij aankomst in Egypte daarnaast ook andere documenten moet kunnen laten zien. Lees om welke documenten het gaat op de pagina over de voorwaarden van het e-visum.

Ook voor het aanvragen van een visum bij aankomst hebben Nederlanders altijd een geldig paspoort nodig. Belgen kunnen het visum bij aankomst ook met een geldige identiteitskaart aanvragen. Als u uw visum bij aankomst wilt aanvragen, heeft u naast een geldig identiteitsbewijs bovendien nog meer documenten nodig. Lees daarover meer in het nieuwsartikel over de aanvullende documenten die mogelijk nodig zijn voor uw visumaanvraag en uw reis naar Egypte.

VisumBuitenland.nl is een commercieel en professioneel visumbureau en ondersteunt reizigers onder andere bij het verkrijgen van het visum voor Egypte. VisumBuitenland.nl treedt op als bemiddelaar en maakt op geen enkele wijze deel uit van een overheid. Een visum aanvragen kan ook rechtstreeks bij de immigratiedienst (25 USD per visum, via visa2egypt.gov.eg). Echter, niet met Nederlandstalige ondersteuning. Als u uw aanvraag indient via VisumBuitenland.nl, staat ons supportcenter u 24 uur per dag, 7 dagen per week te woord. Daarnaast controleren wij uw aanvraag en alle door u aangeleverde documenten handmatig voordat we deze namens u indienen bij de immigratiedienst. Indien we hierbij fouten of onvolledigheden vermoeden, nemen we direct persoonlijk contact met u op, om te zorgen dat uw aanvraag alsnog snel en correct kan worden verwerkt. Om gebruik te maken van onze dienstverlening betaalt u ons 25 USD aan consulaire kosten, die wij namens u betalen aan de immigratiedienst, alsmede € 32,05 aan servicekosten als vergoeding voor onze bemiddeling, inclusief btw. Onze diensten hebben al vele reizigers behoed voor grote problemen tijdens hun reis. Mocht een aanvraag ondanks onze ondersteuning en controle toch worden afgekeurd, dan vergoeden wij het volledige aankoopbedrag (tenzij voor dezelfde reiziger al eerder een aanvraag voor een visum Egypte is afgekeurd). Lees hier meer over onze diensten.