Nieuwsbericht | | 25-01-2022 | ±4 minuten leestijd

De economie van Egypte is sterk afhankelijk van het toerisme. Het land werd dus hard geraakt door de strenge reisrestricties die werden ingevoerd als gevolg van de coronapandemie. Archeologische vondsten, de opening van het Grand Egyptian Museum en het aantrekken van watertoeristen moeten de economie van het land nieuw leven inblazen.

Toerisme Egypte herstellende na rampjaar 2020

Het toerisme is een belangrijke pijler van de Egyptische economie. In 2019 bezochten meer dan 13 miljoen reizigers het land, het hoogste aantal sinds het begin van de opstanden rondom de Arabische Lente in 2010. De toeristische sector in 2019 was goed voor bijna 9% van het Bruto Binnenlands Product (BBP) van Egypte. De toekomst voor het toerisme in het land aan de Nijl leek dus rooskleurig tot de coronapandemie begin 2020 uitbrak. Dit leidde tot een instorting in het aantal internationale reizigers.

Inmiddels is het voor reizigers uit Europa en elders weer mogelijk om naar Egypte te reizen. Hierdoor lopen de toeristen-aantallen in Egypte sinds 2021 weer op. Reizigers hebben een visum Egypte nodig om het land te kunnen bezoeken. Met een e-visum kunnen reizigers 30 dagen lang het land ontdekken voor een prijs van € 54,95. Het visum kan makkelijk via het online-formulier aangevraagd worden.

Nieuwe archeologische vondsten

In november 2020 maakte de regering van Egypte bekend dat rond de necropolis van Sakkara een grote archeologische vondst werd gemaakt. In de necropolis, die 30 kilometer van Caïro ligt, werden minstens 100 sarcofagen en 40 gouden standbeelden gevonden. De minister voor toerisme Khaled el-Anany zei dat bij Sakkara nog veel meer opgravingen en spectaculaire vondsten zullen worden gemaakt. Volgens hem hebben archeologen tot nu toe pas 1% van alle begraven artefacten in Sakkara kunnen vinden.

In 2021 werd opnieuw een spectaculaire vondst gemaakt in Egypte. De meest bekende archeoloog van het land, Zahi Hawass, verkondigde dat dicht bij Luxor een 3000 jaar oude stad gevonden werd. De stad werd tijdens de 18de dynastie van Egypte bewoond, onder de farao Amenhotep III. Bij de uitgravingen werden meerdere leemhuizen, antieke artefacten en gereedschap gevonden.

Bouwprojecten in Egypte

Egypte heeft de afgelopen jaren veel geïnvesteerd in het oprichten van musea om alle archeologische vondsten tentoon te kunnen stellen. Zo werd in 2021 het National Museum of Egyptian Civilization in Caïro officieel ingewijd. Toen werden in een “gouden optocht” door de stad 22 mummies naar het nieuwe museum getransporteerd. Het museum biedt ruimte voor 50.000 artefacten. Verder werd op het internationale vliegveld van Caïro een museum geopend, zodat reizigers meteen na aankomst de archeologische schatten van het land kunnen bewonderen.

Het meest indrukwekkende museum wordt momenteel in Gizeh gebouwd. Het Grand Egyptian Museum zal naar schatting aan het eind van 2022 voor het publiek worden geopend. Zodra de bouw voltooid is, zal dit het grootste archeologische museum ter wereld zijn, met ruimte voor meer dan 100.000 antieke artefacten. De permanente tentoonstelling zal onder andere de gehele collectie van de farao Toetanchamon bevatten.

Ook in Caïro zelf wordt momenteel veel gebouwd. De Ahl Masr Nile Walkway gaat begin 2022 in zijn geheel geopend worden. Deze wandelpromenade aan de oever van de Nijl biedt ruimte voor bewoners en toeristen om van het uitzicht op de rivier te genieten. Verder zullen er cafés, restaurants en zelfs een theater komen. Eind 2022 zal de bouw van het 120 meter hoge Cairo Eye voltooid zijn. Het gaat hierbij om het grootste reuzenrad van Afrika, die bezoekers een spectaculair uitzicht over de hoofdstad van Egypte gaat bieden.

Egypte wil jachteigenaars aantrekken

De regering van Egypte ziet het potentieel van het land als bestemming voor watertoerisme. Het land heeft een kustlijn van meer dan 2.400 kilometer, met prachtige stranden, hotels en resorts dicht bij historische sites. Door het milde klimaat gedurende het hele jaar, zou Egypte vooral in de wintermaanden een populaire bestemming voor watertoeristen kunnen zijn. De ligging van het land aan de Middellandse Zee biedt het land volop mogelijkheden om welvarende jachteigenaars aan te trekken, die tegenwoordig vooral in landen als Frankrijk, Italië of Spanje aanmeren. Om dit type toerisme te bevorderen, zal Egypte in de komende jaren investeren in de bouw van jachthavens, drijvende tankstations en de havenadministratie.

Reis naar Egypte plannen

Als u naar Egypte wilt vliegen of uw jacht in een haven van het land wilt aanmeren, dan moet u een visum Egypte regelen. U kunt het visum voor vertrek makkelijk online aanvragen. Hierdoor raakt u bij de aankomst geen tijd kwijt, zodat u langer van uw vakantie in dit prachtige land kunt genieten.

Let op: dit nieuwsartikel over het visum voor Egypte is meer dan een jaar oud. Mogelijk bevat het daardoor achterhaalde informatie en adviezen, er kunnen dan ook geen rechten meer aan dit artikel worden ontleend. Gaat u binnenkort op reis en wilt u weten welke regels momenteel gelden? Lees dan alle actuele informatie over het visum voor Egypte.

VisumBuitenland.nl is een commercieel en professioneel visumbureau en ondersteunt reizigers onder andere bij het verkrijgen van het visum voor Egypte. VisumBuitenland.nl treedt op als bemiddelaar en maakt op geen enkele wijze deel uit van een overheid. Een visum aanvragen kan ook rechtstreeks bij de immigratiedienst (25 USD per visum, via visa2egypt.gov.eg). Echter, niet met Nederlandstalige ondersteuning. Als u uw aanvraag indient via VisumBuitenland.nl, staat ons supportcenter u 24 uur per dag, 7 dagen per week te woord. Daarnaast controleren wij uw aanvraag en alle door u aangeleverde documenten handmatig voordat we deze namens u indienen bij de immigratiedienst. Indien we hierbij fouten of onvolledigheden vermoeden, nemen we direct persoonlijk contact met u op, om te zorgen dat uw aanvraag alsnog snel en correct kan worden verwerkt. Om gebruik te maken van onze dienstverlening betaalt u ons 25 USD aan consulaire kosten, die wij namens u betalen aan de immigratiedienst, alsmede € 31,83 aan servicekosten als vergoeding voor onze bemiddeling, inclusief btw. Onze diensten hebben al vele reizigers behoed voor grote problemen tijdens hun reis. Mocht een aanvraag ondanks onze ondersteuning en controle toch worden afgekeurd, dan vergoeden wij het volledige aankoopbedrag (tenzij voor dezelfde reiziger al eerder een aanvraag voor een visum Egypte is afgekeurd). Lees hier meer over onze diensten.