Nieuwsbericht | | 03-01-2023 | ±4 minuten leestijd

Is uw aanvraag goedgekeurd en heeft u uw visum Kenia ontvangen? Controleer altijd of de gegevens die op het visum staan correct zijn. Sommige informatie in het aanvraagformulier kan zo nodig automatisch worden gecorrigeerd, maar dit geldt niet voor alle gegevens. Het is dus erg belangrijk dat u het formulier nauwkeurig invult.

Blijf op de hoogte van de status van uw aanvraag

Vraagt u het visum Kenia aan via VisumBuitenland.nl? Een van de voordelen daarvan is dat u op de hoogte gehouden wordt van de status van uw aanvraag. U ontvangt minstens drie e-mails die betrekking hebben op het verloop van uw visumaanvraag. Het is daarom belangrijk dat u uw contactgegevens correct invult in het aanvraagformulier en vervolgens goed controleert.

Heeft u geen toegang (meer) tot het e-mailadres dat u heeft ingevuld of heeft u een fout gemaakt bij het invullen van uw e-mailadres? Dan kunt u met uw ordernummer alsnog uw persoonlijke statuspagina met de status van uw aanvraag opzoeken. Het ordernummer bestaat uit 14 tekens en begint met de letter K (van Kenia). Als u niet bij uw e-mail kunt, kunt u dit nummer onder andere terugvinden in de sms-berichten die u van VisumBuitenland.nl heeft ontvangen. Het nummer staat daarnaast vermeld in het eerste deel van de omschrijving van uw betaling voor uw visumaanvraag.

Gegevens in het aanvraagformulier controleren

Controleer niet alleen de contactgegevens, maar ook alle andere ingevulde gegevens aandachtig voordat u uw aanvraag indient. Sommige fouten kunnen leiden tot een ongeldig visum. Als u eenmaal alle benodigde documenten heeft aangeleverd, wordt uw aanvraag vrijwel direct in behandeling genomen. Vanaf dat moment is het niet meer mogelijk om eventuele fouten te corrigeren.

Controleer de gegevens op het visum

Naast de controle van de gegevens voordat u het aanvraagformulier indient, is ook de controle van de gegevens op het eenmaal goedgekeurde visum erg belangrijk. Als u een fout heeft gemaakt in bijvoorbeeld uw paspoortgegevens, is het visum namelijk niet geldig. Ook niet als het visum wel is toegekend. Andere fouten of wijzigingen, bijvoorbeeld in uw aankomstdatum of overnachtingsadres, vormen geen probleem voor de geldigheid. Ontdekt u na toekenning van het visum een fout die een probleem vormt voor de geldigheid van uw visum? Dan is het aanvragen van een nieuw visum de enige oplossing.

Automatische correctie van namen met accenttekens

In het aanvraagformulier moet u zowel uw voor- als achternaam invullen volgens de spelling die onderaan op de informatiepagina van uw paspoort is gebruikt. U vindt de juiste spelling van uw namen tussen de “<<<” tekens.

Het computersysteem van de Keniaanse immigratiedienst kan niet goed overweg met accenttekens en accenten. Heeft u accenttekens in uw voor- of achternaam, bijvoorbeeld letters met accenten (zoals een é of ü), en vraagt u uw visum aan via VisumBuitenland.nl? Dan wordt uw naam automatisch omgezet naar de correcte spelling voordat uw visumaanvraag wordt doorgezet naar de immigratiedienst. De namen die u invult in het formulier komen bovendien in hoofdletters op het visum te staan. Heeft u bijvoorbeeld de letter ‘ü’ (met umlaut) in uw naam? Dan wordt deze letter automatisch omgezet naar de lettercombinatie ‘UE’, dus in de correcte spelling en in hoofdletters.

Adressen met accenten invullen in het aanvraagformulier

Bevat de straat- of plaatsnaam van uw woonadres een speciaal teken? Dan moet u deze niet invullen. Voor het adres geldt ook dat accenttekens niet zullen worden geaccepteerd. Voor het adres kunt u dus alle accenttekens dus ook achterwege laten. Let er dus op dat u in uw adresgegevens een accentteken altijd verandert, zoals hierboven beschreven bij uw naam. Een 'ö' wordt dan bijvoorbeeld een 'oe'.

Met uw visum naar Kenia reizen

Andere gegevens die u invult in het aanvraagformulier moeten echter wel volledig juist op het visum staan, wil het visum geldig zijn. Denk hierbij aan uw naam (die moet geschreven zijn zoals onderaan op uw paspoort), de afgifte- en verloopdatum van uw paspoort, uw geslacht en uw nationaliteit. Staan alle belangrijke gegevens juist op uw visum en voldoet u aan alle voorwaarden van het visum voor een reis naar Kenia? Dan kunt u met een gerust hart naar Kenia vertrekken.

Gegevens van meereizende kinderen

Kinderen die op het moment van aankomst in Kenia jonger zijn dan 16 jaar hebben geen eigen visum nodig. Wel moeten zij in het bezit zijn van een geldig paspoort. Van alle reizigers jonger dan 18 jaar moeten bovendien de gegevens worden toegevoegd aan de visumaanvraag van een meereizende ouder. Deze informatie van meereizende minderjarige kinderen wordt nooit op het visum van de ouder vermeld.

Let op: dit nieuwsartikel over het visum voor Kenia is meer dan een jaar oud. Mogelijk bevat het daardoor achterhaalde informatie en adviezen, er kunnen dan ook geen rechten meer aan dit artikel worden ontleend. Gaat u binnenkort op reis en wilt u weten welke regels momenteel gelden? Lees dan alle actuele informatie over het visum voor Kenia.

VisumBuitenland.nl is een commercieel en professioneel visumbureau en ondersteunt reizigers onder andere bij het verkrijgen van het visum voor Kenia. VisumBuitenland.nl treedt op als bemiddelaar en maakt op geen enkele wijze deel uit van een overheid. Een visum aanvragen kan ook rechtstreeks bij de immigratiedienst (52,53 USD per visum, via www.etakenya.go.ke). Echter, niet met Nederlandstalige ondersteuning. Als u uw aanvraag indient via VisumBuitenland.nl, staat ons supportcenter u 24 uur per dag, 7 dagen per week te woord. Daarnaast controleren wij uw aanvraag en alle door u aangeleverde documenten handmatig voordat we deze namens u indienen bij de immigratiedienst. Indien we hierbij fouten of onvolledigheden vermoeden, nemen we direct persoonlijk contact met u op, om te zorgen dat uw aanvraag alsnog snel en correct kan worden verwerkt. Om gebruik te maken van onze dienstverlening betaalt u ons 52,53 USD aan consulaire kosten, die wij namens u betalen aan de immigratiedienst, alsmede € 16,37 aan servicekosten als vergoeding voor onze bemiddeling, inclusief btw. Onze diensten hebben al vele reizigers behoed voor grote problemen tijdens hun reis. Mocht een aanvraag ondanks onze ondersteuning en controle toch worden afgekeurd, dan vergoeden wij het volledige aankoopbedrag (tenzij voor dezelfde reiziger al eerder een aanvraag voor een visum Kenia is afgekeurd). Lees hier meer over onze diensten.