Nieuwsbericht | | 02-09-2019 | ±4 minuten leestijd

Turkije is ieder jaar opnieuw een populaire vakantiebestemming onder Nederlanders. Wie op vakantie gaat naar Turkije, dient in het bezit te zijn van een geldig visum. In Turkije geldt namelijk de visumplicht voor Nederlandse en Belgische reizigers.

Voorheen was het mogelijk een visum op het vliegveld te regelen. Vanaf dit jaar is dit niet meer mogelijk en dienen reizigers voor vertrek al hun papieren in orde te hebben. Op het Turkse vliegveld aan de balie een visum aanvragen is inmiddels niet meer mogelijk. Met het e-visum is het mogelijk middels de computer een visum aan te vragen. Dit gaat eenvoudig digitaal en is mogelijk sinds 2013.

Geen papieren visum meer

Voorheen was het mogelijk om een papieren visum op te halen bij aankomst op het Turkse vliegveld. Inmiddels is dit niet meer mogelijk. Sinds 2013 is het mogelijk een digitaal visum, een e-visum Turkije aan te vragen. Dit betekent dat de reiziger dit eenvoudig via de computer of mobiele telefoon aan kan vragen.

Het is dus niet meer nodig bij aankomst in Turkije nog een visum te regelen. Met een e-visum Turkije kan iedereen eenvoudiger naar Turkije reizen. Het visum kan namelijk online worden aangevraagd, een paar weken voordat de vakantie begint. Daarna zal de Turkse overheid de aanvraag bekijken.

Meestal wordt de aanvraag al snel goedgekeurd. De reiziger ontvangt dan het digitale visum per e-mail. Deze kan eventueel worden geprint. Een e-visum is in de regel goedkoper dan het ouderwetse papieren visum. Bovendien scheelt dit lang wachten op het vliegveld. Reizigers die een e-visum Turkije aanvragen, kunnen bij aankomst meteen doorlopen op het vliegveld.

Vraag een e-visum Turkije aan via VisumBuitenland.nl

Reizigers die op vakantie gaan, moeten in het bezit zijn van een e-visum Turkije. Dit geldt voor zowel Nederlandse als Belgische reizigers. De visumplicht geldt voor iedereen, dus ook kinderen. Dit betekent dat kinderen zelf in het bezit dienen te zijn van een eigen e-visum Turkije. Het is dus niet mogelijk om een kind bij te laten schrijven op het visum.

Een visum Turkije aanvragen kan eenvoudig via de website van VisumBuitenland.nl. Het aanvragen duurt een paar minuten en kost € 54,95 per persoon. Het maakt niet uit wanneer men het e-visum Turkije aanvraagt. Wij raden aan minimaal een week van tevoren de visumaanvraag al in te dienen.

Voorwaarden visum Turkije

Er zijn een aantal voorwaarden om het e-visum Turkije aan te kunnen vragen. Zo dient de reis enkel zakelijk of toeristisch te zijn (bezoek bij vrienden of familie is ook toegestaan). Bovendien dient men in het bezit te zijn van een Nederlands of Belgisch paspoort of ID-kaart. Het legitimatiebewijs moet bovendien nog zes maanden na aankomst in Turkije geldig zijn.

Tijdens het verblijf in Turkije is het niet toegestaan om te werken voor een Turkse werkgever en men mag ook niet studeren aan een Turkse onderwijsinstelling. Het visum Turkije is niet nodig wanneer men aankomt per cruiseschip. Het visum is dan enkel nodig wanneer men langer dan 72 uur aan land blijft.

Bovendien is het niet noodzakelijk een visum Turkije aan te vragen wanneer men op doorreis is. Belangrijk om te weten is dat de reiziger de luchthaven in de tussentijd niet mag verlaten. Vrachtwagenchauffeurs, documentairemakers of archeologen zijn uitgesloten van het e-visum en moeten een aanvraag doen bij het Turkse consulaat.

Verder is het visum Turkije 180 dagen geldig. De datum gaat in conform de aankomstdatum op het aanvraagformulier. Men mag maximaal 90 dagen in Turkije verblijven. Het maakt niet uit of dat aaneengesloten is, of dat het verblijf in meerdere dagen wordt opgeknipt. Het is eventueel mogelijk het visum Turkije daarna nog te verlengen.

Visum Turkije aanvragen

Iedere Nederlandse of Belgische reiziger dient in het bezit te zijn van een eigen visum Turkije. Dit geldt ook voor kinderen. Zorg er dus voor dat de papieren in orde zijn. Reist één ouder met het kind en blijft de andere ouder thuis? Zorg er dan voor dat er toestemming op papier is gezet om met het kind te mogen reizen. Anders is het mogelijk dat men op de luchthaven al wordt tegengehouden.

Een visum Turkije aanvragen duurt slechts vijf minuten. De kosten bedragen € 54,95 per persoon. Deze zijn eenvoudig te voldoen via de gangbare betaalmethodes zoals iDEAL, Bancontact, creditcard en PayPal. Houd de paspoortgegevens bij de hand, want deze dienen exact te worden overgenomen in de visumaanvraag. Het visum Turkije wordt meestal binnen een paar uur per e-mail toegestuurd. Dit kan ook een paar dagen duren, wanneer de Turkse overheid meer tijd nodig heeft.

Met spoed een visum Turkije aanvragen

Met spoed een visum nodig? Aangeraden wordt een spoedaanvraag in te dienen als men vandaag of morgen al naar Turkije reist. Deze worden meestal binnen 14 minuten al toegekend. Het e-visum wordt per e-mail toegestuurd en moet worden geprint. Wanneer men geen printer heeft, is het ook mogelijk bij de paspoortcontrole het visum Turkije te laten zien op een telefoon of tablet.

Let op: dit nieuwsartikel over het visum voor Turkije is meer dan een jaar oud. Mogelijk bevat het daardoor achterhaalde informatie en adviezen, er kunnen dan ook geen rechten meer aan dit artikel worden ontleend. Gaat u binnenkort op reis en wilt u weten welke regels momenteel gelden? Lees dan alle actuele informatie over het visum voor Turkije.

VisumBuitenland.nl is een commercieel en professioneel visumbureau en ondersteunt reizigers onder andere bij het verkrijgen van het visum voor Turkije. VisumBuitenland.nl treedt op als bemiddelaar en maakt op geen enkele wijze deel uit van een overheid. Een visum aanvragen kan ook rechtstreeks bij de immigratiedienst (36,05 USD per visum, via www.evisa.gov.tr). Echter, niet met Nederlandstalige ondersteuning. Als u uw aanvraag indient via VisumBuitenland.nl, staat ons supportcenter u 24 uur per dag, 7 dagen per week te woord. Ook controleren wij uw aanvraag voordat we deze namens u indienen bij de immigratiedienst. Indien we hierbij fouten of onvolledigheden vermoeden, nemen we direct persoonlijk contact met u op, om te zorgen dat uw aanvraag alsnog snel en correct kan worden verwerkt. Om gebruik te maken van onze dienstverlening betaalt u ons 36,05 USD aan consulaire kosten, die wij namens u betalen aan de immigratiedienst, alsmede € 21,93 aan servicekosten als vergoeding voor onze bemiddeling, inclusief btw. Onze diensten hebben al vele reizigers behoed voor grote problemen tijdens hun reis. Mocht een aanvraag ondanks onze ondersteuning en controle toch worden afgekeurd, dan vergoeden wij het volledige aankoopbedrag (tenzij voor dezelfde reiziger al eerder een aanvraag voor een visum Turkije is afgekeurd). Lees hier meer over onze diensten.