Nieuwsbericht | | 27-03-2019 | ±4 minuten leestijd

Steeds meer toeristen zijn afgelopen zomer naar Turkije gereisd om daar vakantie te vieren. Uit boekingscijfers is gebleken dat Turkije weer aantrekt als vakantieland onder Nederlanders. Inmiddels het land vooral een populaire zonbestemming in de zomermaanden, maar ook in de nazomer kiezen veel Nederlandse reizigers voor verblijf in Turkije.

Het gaat weer beter met het toerisme in Turkije. De afgelopen jaren nam het aantal toeristen juist af, mede vanwege de instabiele politieke situatie in het land. Wie naar Turkije wil reizen, heeft daarvoor wel een visum nodig.

Reizen naar Turkije

Het afgelopen vakantieseizoen zat Turkije weer behoorlijk in de lift. Er is een grote groep Nederlanders die jaarlijks naar het land terugkeert om daar een vakantie door te brengen. Met name de gastvrijheid van de bevolking, de goede verhouding van prijs en kwaliteit in accommodaties en de veelzijdigheid van Turkije zorgt ervoor dat meer reizigers weer voor Turkije kiezen.

Nazomeren in Turkije

Wanneer het in Nederland nazomer wordt, begint het weer te regenen. Daarom kiezen steeds meer toeristen ervoor om ook in de herfstmaanden een bezoek te brengen aan Turkije. Nazomeren in Turkije wordt steeds vaker gekozen, mede omdat het dan minder warm is in het land en men toch naar de diverse culturele highlights kan.

De toeristen die naar Turkije gaan in de zomer besteden het grootste gedeelte van hun tijd op het strand. In de nazomer wordt er vooral tijd besteed aan culturele uitjes. Er zijn verschillende wandel- en fietsroutes in Turkije, die favoriet zijn bij Nederlanders. Met name de nationale parken staan hoog op de agenda, net als de badplaats Marmaris.

Marmaris ligt aan de Egeïsche Zee en wordt de afgelopen jaren steeds meer gezien als populaire fietsbestemming. De gemeente heeft dan ook een grootschalig project opgestart, genaamd Marmaris Cycling Routes. Zo is het mogelijk maar liefst 700 kilometer door de populaire badplaats te fietsen.

Citytrip in Istanbul

Een andere populaire bestemming onder toeristen blijft Istanbul. Volgens toeristen is de stad een bezoek waard vanwege de populaire clubs, winkels en restaurants die zich er bevinden. Istanbul is ook in de nazomer erg populair, omdat het vooral als stedentrip gekozen wordt. Men brengt het liefst een bezoek aan de traditionele bazaars of authentieke hammams. Daarnaast wordt de traditionele keuken van Turkije vaak genoemd als reden om naar het land af te reizen.

Naar Turkije reizen? Een visum is verplicht?

Alle Nederlandse en Belgische toeristen die naar Turkije willen reizen, dienen rekening te houden met de visumplicht die voor Turkije geldt. Daarom is het belangrijk voor vertrek een visum Turkije aan te vragen. Het visum kan binnen vijf minuten worden aangevraagd en kost slechts € 54,95 per persoon.

Zo werkt een visum Turkije

Een visum Turkije is benodigd voor alle Belgen en Nederlanders die op vakantie of op zakenreis naar Turkije gaan. De plicht geldt voor beide nationaliteiten. Minderjarigen mogen het land alleen binnen als ook zij beschikken over een eigen paspoort en visum Turkije. Vraag daarom ook voor kinderen een dergelijk visum aan.

Wanneer men geen visum voor Turkije aanvraagt, wordt men tegengehouden tijdens de paspoortcontrole in Turkije. Een e-visum Turkije is niet hetzelfde als een fysiek visum dat in het paspoort geplakt wordt; het is een officiële reistoestemming om naar het land te mogen reizen. Het e-visum Turkije kan gemakkelijk digitaal worden aangevraagd en wordt per e-mail verstrekt.

Visum Turkije aanvragen

Voor het aanvragen van een visum Turkije gelden een aantal voorwaarden. Men kan enkel een e-visum Turkije aanvragen wanneer men een toeristisch of zakelijk reisdoel heeft en in het bezit is van een Nederlands of Belgisch paspoort of ID-kaart. Men mag niet in dienst treden bij een Turkse werkgever of er gaan studeren. Daarvoor is een ander visum nodig.

Het visum Turkije is maximaal 180 dagen geldig, maar men mag maximaal 90 dagen in Turkije verblijven. Het maakt daarbij niet uit of men 90 dagen aaneengesloten in Turkije verblijft, of de dagen opsplitst in bijvoorbeeld drie reizen van ieder 30 dagen.

Het e-visum Turkije aanvragen kan 24 uur per dag, zeven dagen per week en kost € 54,95 per reiziger. De aanvraag duurt ongeveer 5 minuten.

Spoedaanvraag visum Turkije

Wilt u vandaag of morgen al naar Turkije reizen? Doe dan een spoedaanvraag. Een spoedaanvraag wordt direct verwerkt. Binnen 14 minuten wordt het e-visum Turkije dan al uitgegeven per mail. Print het e-visum en neem deze mee bij de handbagage. Wie geen printer heeft, mag het e-visum Turkije ook per telefoon of tablet laten zien.

Let op: dit nieuwsartikel over het visum voor Turkije is meer dan een jaar oud. Mogelijk bevat het daardoor achterhaalde informatie en adviezen, er kunnen dan ook geen rechten meer aan dit artikel worden ontleend. Gaat u binnenkort op reis en wilt u weten welke regels momenteel gelden? Lees dan alle actuele informatie over het visum voor Turkije.

VisumBuitenland.nl is een commercieel en professioneel visumbureau en ondersteunt reizigers onder andere bij het verkrijgen van het visum voor Turkije. VisumBuitenland.nl treedt op als bemiddelaar en maakt op geen enkele wijze deel uit van een overheid. Een visum aanvragen kan ook rechtstreeks bij de immigratiedienst (36,05 USD per visum, via www.evisa.gov.tr). Echter, niet met Nederlandstalige ondersteuning. Als u uw aanvraag indient via VisumBuitenland.nl, staat ons supportcenter u 24 uur per dag, 7 dagen per week te woord. Ook controleren wij uw aanvraag voordat we deze namens u indienen bij de immigratiedienst. Indien we hierbij fouten of onvolledigheden vermoeden, nemen we direct persoonlijk contact met u op, om te zorgen dat uw aanvraag alsnog snel en correct kan worden verwerkt. Om gebruik te maken van onze dienstverlening betaalt u ons 36,05 USD aan consulaire kosten, die wij namens u betalen aan de immigratiedienst, alsmede € 21,93 aan servicekosten als vergoeding voor onze bemiddeling, inclusief btw. Onze diensten hebben al vele reizigers behoed voor grote problemen tijdens hun reis. Mocht een aanvraag ondanks onze ondersteuning en controle toch worden afgekeurd, dan vergoeden wij het volledige aankoopbedrag (tenzij voor dezelfde reiziger al eerder een aanvraag voor een visum Turkije is afgekeurd). Lees hier meer over onze diensten.