Nieuwsbericht | | 29-10-2018 | ±4 minuten leestijd

Turkije stopt met het uitgeven van een visa-on-arrival bij aankomst op de luchthaven. Momenteel is het voor tal van nationaliteiten nog mogelijk om een dergelijk visum bij aankomst aan te vragen, maar vanaf 28 oktober houdt de Turkse overheid daarmee op.

Het is de bedoeling dat Nederlandse en Belgische reizigers die naar Turkije reizen een visum hebben aangevraagd en dat deze is toegekend voordat zij vertrekken. Het is voor Nederlanders en Belgen een vereiste om in het bezit te zijn van een visum, alvorens naar Turkije te reizen. Zonder visum is het niet mogelijk het land te betreden en houdt de immigratiedienst de reiziger tegen. Deze wet geldt niet enkel voor volwassenen, maar ook voor kinderen die meereizen. Het bijschrijven van een kind op het paspoort van de ouders is om veiligheidsredenen niet meer toegestaan. Een visum Turkije aanvragen kan eenvoudig online. Wie te laat is met de aanvraag van het visum Turkije, kan gebruikmaken van de spoedprocedure.

Nieuwe maatregelen

Turkije neemt nieuwe maatregelen om het inreizen in Turkije eenvoudiger te maken. Nu moeten reizigers vaak lang wachten in lange rijen om aan een visum te komen, wanneer zij eenmaal op de luchthaven zijn aangekomen. Daarom is het belangrijk een e-visum Turkije aan te vragen, alvorens naar de luchthaven te vertrekken.

Alle visa-on-arrival kiosken op de Turkse luchthavens worden gesloten. Na 28 oktober 2018 moet men eerst online een visum aanvragen. De aanvraagprocedure neemt maar vijf minuten in beslag en is eenvoudiger dan het aanvragen van een visum-on-arrival bij aankomst op het vliegveld.

Wat is een e-visum Turkije?

Voor de reiziger is het veel eenvoudiger een visum Turkije online aan te vragen. Nederlandse en Belgische reizigers kunnen het visum al een geruime tijd gemakkelijk achter de computer aanvragen. Een e-visum is een officieel document van de Turkse overheid, waarin wordt toegezegd dat de reiziger toestemming heeft om in het land aan te komen. Het e-visum is er al een tijd voor Nederlanders en Belgen, maar ook reizigers uit meer dan 100 andere landen krijgen met de nieuwe maatregel toegang tot het e-visumsysteem.

Normaal gesproken krijgt men bij de uitreiking van het visa-on-arrival een sticker in het paspoort geplakt. Met de afschaffing van visa-on-arrival worden ook de kosten van het plaatsen van de stempel of de sticker (de zogenaamde ‘stamping fee’) afgeschaft. Het is voor reizigers daardoor aantrekkelijker een e-visum Turkije aan te vragen, omdat de prijs van het aanvragen van een visum Turkije veel lager ligt dan de stamping fee.

Visum Turkije aanvragen

Een visum Turkije aanvragen duurt slechts een paar minuten. De visumplicht geldt voor zowel toeristen als zakelijke reizigers uit Nederland en België. Het is belangrijk te weten dat ook minderjarige kinderen moeten beschikken over een eigen visum en paspoort of ID-kaart.

Er zijn een aantal voorwaarden verbonden aan de aanvraag van het visum Turkije. Zo moet de reis toeristisch of zakelijk zijn en moet men tijdens het reizen beschikken over een Nederlands of Belgisch paspoort. In Turkije is het gebruik van een ID-kaart ook toegestaan. Tijdens het verblijf mag men niet werken of studeren in Turkije.

Het is niet nodig een visum Turkije aan te vragen wanneer men in Turkije op doorreis is naar een andere bestemming. De reiziger mag het vliegveld dan tussentijds niet verlaten. Wie aan komt per schip en korter dan 72 uur aan wal blijft heeft ook geen e-visum nodig.

Het is belangrijk te weten dat het e-visum Turkije niet geldig is voor vrachtwagenchauffeurs, documentairemakers en archeologen. In dat geval moet men een visum Turkije aanvragen bij het Turkse consulaat. Ook als men niet aan de bovengenoemde voorwaarden voldoet, dient men een aanvraag in te dienen bij het Turkse consulaat. Het aanvragen van een e-visum Turkije is dan niet mogelijk.

Het aanvragen van een visum Turkije kan 24 uur per dag, 7 dagen per week. Het invullen van het aanvraagformulier duurt ongeveer 5 minuten en kost € 54,95 per reiziger. De betaling kan voltooid worden met iDEAL, Bancontact, PayPal en creditcard. Als de betaling is voldaan, wordt de aanvraag direct in behandeling genomen.

Start aanvraag visum(s) Turkije

Spoedaanvraag visum Turkije

Wie vandaag of morgen al naar Turkije vertrekt, kan na 28 oktober 2018 geen gebruik meer maken van visa-on-arrival in Turkije. Dit betekent dat men een spoedaanvraag moet indienen. Een spoedaanvraag kost € 17,50 per reiziger extra. De aanvragen worden doorgaans al binnen 15 minuten toegekend. Binnen 15 minuten ontvangt de reiziger een e-mail met daarin het e-visum.

Na aanvragen van het e-visum is het belangrijk deze te printen en mee te nemen naar Turkije. Geen printer in de buurt? Neem dan het e-visum Turkije mee op een telefoon of tablet. Om de spoedprocedure te voorkomen, raden we aan het visum Turkije op tijd aan te vragen. Doorgaans is twee weken voor vertrek naar Turkije het visum aanvragen ruim voldoende.

Let op: dit nieuwsartikel over het visum voor Turkije is meer dan een jaar oud. Mogelijk bevat het daardoor achterhaalde informatie en adviezen, er kunnen dan ook geen rechten meer aan dit artikel worden ontleend. Gaat u binnenkort op reis en wilt u weten welke regels momenteel gelden? Lees dan alle actuele informatie over het visum voor Turkije.

VisumBuitenland.nl is een commercieel en professioneel visumbureau en ondersteunt reizigers onder andere bij het verkrijgen van het visum voor Turkije. VisumBuitenland.nl treedt op als bemiddelaar en maakt op geen enkele wijze deel uit van een overheid. Een visum aanvragen kan ook rechtstreeks bij de immigratiedienst (36,05 USD per visum, via www.evisa.gov.tr). Echter, niet met Nederlandstalige ondersteuning. Als u uw aanvraag indient via VisumBuitenland.nl, staat ons supportcenter u 24 uur per dag, 7 dagen per week te woord. Ook controleren wij uw aanvraag voordat we deze namens u indienen bij de immigratiedienst. Indien we hierbij fouten of onvolledigheden vermoeden, nemen we direct persoonlijk contact met u op, om te zorgen dat uw aanvraag alsnog snel en correct kan worden verwerkt. Om gebruik te maken van onze dienstverlening betaalt u ons 36,05 USD aan consulaire kosten, die wij namens u betalen aan de immigratiedienst, alsmede € 21,61 aan servicekosten als vergoeding voor onze bemiddeling, inclusief btw. Onze diensten hebben al vele reizigers behoed voor grote problemen tijdens hun reis. Mocht een aanvraag ondanks onze ondersteuning en controle toch worden afgekeurd, dan vergoeden wij het volledige aankoopbedrag (tenzij voor dezelfde reiziger al eerder een aanvraag voor een visum Turkije is afgekeurd). Lees hier meer over onze diensten.