Nieuwsbericht | | 14-05-2021 | ±4 minuten leestijd

Voor wie wil genieten van een ontspannen sfeer, adembenemende zonsondergangen, ongekende gastvrijheid, warm zeewater en immense golven is Hawaï een perfecte bestemming. Bent u van plan een reis te maken naar Hawaï, vergeet dan niet een ESTA aan te vragen voor vertrek naar een van de vulkanische eilanden.

Staat Hawaï

In het midden van de Grote Oceaan, op ca. 4.000 km ten zuidwesten van het vasteland van Amerika, ligt Hawaï, de enige staat van de VS die alleen maar uit eilanden bestaat. De staat Hawaï omvat 137 vulkanische eilanden, waarvan er slechts 6 bewoond zijn. De staat Hawaï is vernoemd naar het grootste eiland van de eilandengroep. De andere bewoonde eilanden zijn Oahu, Maui, Kauai, Molokai en Lanai.

Een directe vlucht van Nederland naar Hawaï duurt minstens 20 uur en is over het algemeen niet goedkoop. De prijzen van een overnachting in een van de accommodaties op Hawaï zijn vergelijkbaar met de prijzen van een overnachting in steden als New York en San Francisco. Men moet dus uitgaan van een prijs van ongeveer $200 (omgerekend zo’n €170) per nacht. Het aantal bezoekers dat de staat elk jaar mag verwelkomen laat echter zien dat een verblijf op Hawaï zeker de moeite waard is. Hawaï heeft dan ook alles in huis voor een droomvakantie: heerlijk eten, prachtige natuur, een vriendelijke bevolking, goed weer, een interessante geschiedenis en prachtige stranden. Aangezien u met het ESTA tot 90 dagen in Hawaï mag verblijven, is het mogelijk meer dan één van de eilanden te bezoeken. De populairste eilanden onder toeristen zijn het hoofdeiland Hawaï, maar ook Oahu, Maui en Kauai.

Eiland Hawaï

Om het eiland Hawaï te onderscheiden van de gelijknamige staat wordt het hoofdeiland van de eilandengroep ook wel aangeduid met de naam ‘the Big Island’. De complete staat Hawaï is van vulkanische oorsprong en op het hoofdeiland zijn vier vulkanen te vinden die nog steeds actief zijn. Tijdens een vakantie op Hawaï mag een bezoek aan het Hawaii Volcanoes National Park, waar zwarte zandstranden, lavastromen, dampende bronnen en enorme kraters en grotten te bewonderen zijn, zeker niet ontbreken. Daarnaast beschikt het eiland over enorme watervallen, waaronder de 135 meter hoge waterval Akaka Falls in Akaka State Park.

Eiland Oahu

Het meest toeristische eiland van de Hawaiiaanse archipel is Oahu. Op dit eiland bevindt zich niet alleen de hoofdstad van de staat Hawaï, Honolulu, maar ook het bekendste strand van de eilandengroep, Waikiki Beach. Op dit strand is het vrijwel altijd druk, omdat het naast een prachtig strand ook een beroemde surfspot is. Waikiki Beach heeft witte stranden, azuurblauw water met een aangename temperatuur en wuivende palmbomen. De gemiddelde maximumtemperatuur is hier zo’n 28 graden, wat Oahu een perfecte plek maakt voor een ontspannen strandvakantie.

Het eiland Oahu is daarnaast bekend vanwege zijn rijke geschiedenis. Op 7 december 1941 vond hier de Aanval op Pearl Harbor plaats, die rechtstreeks leidde tot de Amerikaanse betrokkenheid in de Tweede Wereldoorlog. Men kan vandaag de dag nog steeds met een klein bootje naar het wrak van de USS Arizona, een van de slagschepen die zonk bij de aanval op Pearl Harbor.

De eilanden Maui en Kauai

Voor wie naar Hawaï gaat voor de prachtige natuur, kan het beste een bezoek brengen aan de eilanden Maui en Kauai. Vanwege de hoeveelheid neerslag die hier valt, beschikken deze eilanden over prachtige natuurlandschappen. Het eiland waar verreweg de meeste regen valt is Maui, maar ook Kauai beschikt als een van de regenachtigste gebieden op aarde over een adembenemende natuur met prachtige landschappen en dichte regenwouden.

Voor wie een tocht wil maken langs de mooiste plaatsen van het eiland Maui, is het een goed idee de Road to Hana te volgen, een weg van meer dan 100 kilometer die langs de noordkust van Maui loopt. Voor een prachtig uitzicht over het eiland Kauai zijn de uitkijkpunten in het Waimea Canyon State Park de perfecte plek. Vanaf daar heeft u een oneindig uitzicht, aangezien het op het eiland verboden is om gebouwen te bouwen die hoger zijn dan palmbomen. Het hoogtepunt van het Waimea Canyon State Park is, zoals de naam doet vermoeden, de Waimea Canyon. Deze kloof is 22 kilometer lang en 1 kilometer diep en wordt ook wel eens de Grand Canyon van de Stille Oceaan genoemd.

Eiland KauaiHawaiiaans eiland Kauai

ESTA vereist voor een bezoek aan Hawaï

Hawaï is de 50e staat van de Verenigde Staten van Amerika. Reizigers die naar de VS gaan worden alleen toegelaten als ze een ESTA of visum Amerika hebben. Voor een visumaanvraag is het nodig een bezoek te brengen aan een consulaat.

Het aanvragen van een ESTA is een stuk eenvoudiger en bovendien goedkoper dan het aanvragen van een visum. Voor het aanvragen van een ESTA hoeft u namelijk alleen het online-aanvraagformulier in te vullen. Na het invullen van het aanvraagformulier kunnen ook de kosten voor het ESTA gemakkelijk en veilig online worden voldaan. Het is bovendien mogelijk om met één formulier voor meerdere personen tegelijkertijd een ESTA aan te vragen. Europese toeristen en zakenreizigers voldoen in de meeste gevallen aan de ESTA voorwaarden, maar het is belangrijk altijd te controleren of men aan alle voorwaarden voldoet voordat men een ESTA aanvraag indient.

Let op: dit nieuwsartikel over het ESTA voor Amerika is meer dan een jaar oud. Mogelijk bevat het daardoor achterhaalde informatie en adviezen, er kunnen dan ook geen rechten meer aan dit artikel worden ontleend. Gaat u binnenkort op reis en wilt u weten welke regels momenteel gelden? Lees dan alle actuele informatie over het ESTA voor Amerika.

VisumBuitenland.nl is een commercieel en professioneel visumbureau en ondersteunt reizigers onder andere bij het verkrijgen van het ESTA voor Amerika. VisumBuitenland.nl treedt op als bemiddelaar en maakt op geen enkele wijze deel uit van een overheid. Een ESTA aanvragen kan ook rechtstreeks bij de immigratiedienst (21 USD per ESTA, via esta.cbp.dhs.gov). Echter, niet met Nederlandstalige ondersteuning. Als u uw aanvraag indient via VisumBuitenland.nl, staat ons supportcenter u 24 uur per dag, 7 dagen per week te woord. Daarnaast controleren wij uw aanvraag en alle door u aangeleverde documenten handmatig voordat we deze namens u indienen bij de immigratiedienst. Indien we hierbij fouten of onvolledigheden vermoeden, nemen we direct persoonlijk contact met u op, om te zorgen dat uw aanvraag alsnog snel en correct kan worden verwerkt. Om gebruik te maken van onze dienstverlening betaalt u ons 21 USD aan consulaire kosten, die wij namens u betalen aan de immigratiedienst, alsmede € 30,56 aan servicekosten als vergoeding voor onze bemiddeling, inclusief btw. Onze diensten hebben al vele reizigers behoed voor grote problemen tijdens hun reis. Mocht een aanvraag ondanks onze ondersteuning en controle toch worden afgekeurd, dan vergoeden wij het volledige aankoopbedrag (tenzij voor dezelfde reiziger al eerder een aanvraag voor een ESTA Amerika is afgekeurd). Lees hier meer over onze diensten.